Sebastian Ghiță

Sârbii i-au făcut praf pe procurorii DNA, Ghiță un mesaj ciudat - cu adresă!

2126
Puternicului om de afaceri și de media, momentan azilant politic, i s-au propus proiecte politice, iar răspunsul său este pentru mai mulți adresanți.

BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Știrea serii de ieri a venit de la instanța de Apel din Belgrad care a respins, printr-o decizie definitivă, cererea de extrădare emisă pe numele miliardarului Sebastian Ghiţă.

Curtea de Apel a menţinut astfel decizia primei instanțe din Belgrad, care respinsese cererea de extrădare deoarece românului îi fusese acordat azil în Serbia. În iunie 2018, Oficiul pentru Azil al Ministerului de Interne al Serbiei a emis o hotărâre pentru acordare azilului politic din cauza "ameninţării de persecuţie în ţara de origine din cauza opiniilor lui politice".

Inițial arestat de autoritățile sârbe din cauza mandatului (de arestare) emis în România, Sebastian Ghiţă a fost pus în libertate în mai 2017, după ce a depus o cauţiune de 200.000 de euro.

Cu alte cuvinte, sârbii au făcut praf atât argumentele furnizate de DNA, cât mai ales activitatea anchetatorilor — dar și condițiile la care procurorii DNA îi supun pe justițiabili.

Bomba vine însă dintr-o scurtă discuție cu Antena 3. Întrebat în mod destul de ciudat dacă mai vrea să revină în România pentru a face politică, Ghiță nu a negat, ci a dat, în contextul bizarei întrebări, un răspuns interpretabil.

"Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România sau că voi avea legătură cu politica", a spus Sebastian Ghiță.

Reamintim că fondatorul trustului Intact — Antena, Dan Voiculescu, a fost la începutul anului la Belgrad, presa a lansat informația că ar fi avut loc o întâlnire între cei doi „moguli", dar ulterior profesorul a negat, denunțând știrea ca „fake news".

Între cele două trusturi, deși concurente pe segmental de știri, există o relație foarte bună de mai mult timp.

Deci, se poate considera că puternicului om de afaceri și de media, momentan azilant politic, i s-au propus proiecte politice și răspunsul său este pentru mai mulți adresanți. Iar faptul că s-a exprimat public, prin Antena 3, ar putea însemna că a acceptat — sau poate accepta — un singur proiect, cel care vine din zona trustului fondat de profesorul Dan Voiculescu.

2126
Tematic
Nebunie în Justiție - Sebastian Ghiță a fost achitat
Sume uriașe: Ce garanţii a primit DNA de la Sebastian Ghiţă, Elena Udrea şi Dan Adamescu
Sebi Ghiță, atac disperat și surprinzător la Tudorel Toader - "De ce minte oamenii?"
Sebi Ghiță îl toarnă pe Traian Băsescu - acuzație gravă!

Загрузка...