Liviu Dragnea și George Maior

Scandalul momentului: Dragnea riscă dosar penal dacă nu spune TOT despre asasinat

1624
(reînnoit 15:36 22.08.2018)
Fie Dragnea își retrage afirmația, admițând că nu a spus adevărul, fie, este obligat să ofere date concrete care să completeze declarația de ieri

BUCUREȘTI, 22 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarația șocantă făcută aseară de Liviu Dragnea ar putea avea urmări periculoase chiar pentru el însuși. Concret, Dragnea a expus o "tentativă de asasinat", pusă la cale de o persoană extreme de influentă din afara țării, un demers concretizat prin trimiterea în România a unei echipe pentru finalizarea acțiunii. Mai mult, Dragnea afirmă că grupul ar fi reușit să se infiltreze în apropierea sa — nespecificând dacă proximitatea se referă la partid sau la Camera Deputaților.

O circumstanță agravantă este că dezvăluirea s-a făcut în cadrul unei emisiuni serioase, la care s-au discutat probleme principale ale României, realizatorul insistând asupra confirmării autenticității afirmațiilor.

O altă circumstanță care agravează situația în care s-a băgat Liviu Dragnea singur o consituie răspunsurile oferite de SRI, SPP și Parchetul general.

Astfel, principala instituție de Intelligence a transmis, pe lângă faptul că nu are atribuții în domeniul pazei demnitarilor, faptul că "Dacă aflăm informații care intră în atribuțiile altei instituții suntem obligați să le punem de îndată la dispozitia lor", punctând și că "Nu este cazul aici".

Nici reprezentanții Parchetului General nu au cunoștință de un asemnea caz și "confirmă că nu există și nu a existat vreun dosar referitor la o presupusă tentativă de asasinat asupra lui Liviu Dragnea", consemnează Mediafax.

Dar, și mai important, chiar SPP, instituția care veghează la siguranța demnitarilor, nu are cunoștință de "tentativă" și nici nu a fost informat de președintele Camerei Deputaților.

Deci, cu excepția SIE, cam toți cei implicați au răspuns cu negații clare la afirmația șocantă a lui Liviu Dragnea.

În acest context, există două variante — fie Dragnea își retrage afirmația, admițând că nu a spus adevărul, ceea ce ar fi o lovitură pentru el, ca politician; fie, este obligat să ofere date concrete care să completeze declarația de ieri.

În caz contrar, se poate presupune că șeful Camerei Deputaților ascunde de SRI, SIE și PG activitatea unui grup extreme de periculos, care, iată, a atentat la viața unuia dintre primii demnitari ai statului!

Pe scurt, tăinuirea unor asemena informații poate periclita siguranța națională — și chiar faptul că Dragnea a ascuns aceste informații timp de mai mult de un an este greu de justificat (aprilie 2017 ar fi data la care s-ar fi încercat "atentatul”).

Dar, desigur, instituțiile ar putea formula și alte acuzații vizând obstrucționarea activității lor, prin respectiva tăinuire. În plus apare și varianta inducerii în eroare a instituțiilor în cauză, în fine, multe alte complicații, chiar cu caracter penal.

Pe de altă parte, declarația lui Dragnea poate dăuna imaginii statului, dar și crea panică. Dragnea a vorbit de un "stat mafiot", dând impresia că acea tentativă de asainat ar fi o practică firească datorită structurilor oculte din țară și de afară, cu activitate în România.

În plus, declarația lui Dragnea poate duce la concluzia că a scăpta viu și nevătămat pentru că a apelat/folosit alte servicii, nu cele îndrituite. Ceea ce duce la o altă încurcătură — serviciile private sunt autorizate de SRI și au obligația de a raporta instituțiilor în drept cazurile de felul celui relatat de Dragnea. Ori, nu există nicio raportare…

În concluzie, Liviu Dragnea s-a băgat într-o încurcătură din care nu poate iași decît spunând, ca în instanțele americane, "adevărul, tot adevărul, nimic altceva decât adevărul".

Și asta repede, fiindcă este de așteptat o reacție dură din parte inamicilor săi politici — care sunt mulți!

1624
Tagurile:
detalii suplimentare, perspectivă, declarație, Dosar penal, tentativă asasinat, George Maior, Liviu Dragnea, România
Tematic
Scandalul zilei - Dragnea denunță o "tentativă de asasinat" comandată de străini!
Chirieac, șocat: "Riscul ca după interviu să fie arestat" - Dragnea, amenințat cu moartea!
Liviu Dragnea, reacție fără drept de apel – îl desființează pe Iohannis!
"Mitingul diasporei" - mesaj inteligent dar ferm al lui Liviu Dragnea
Ingrid Mocanu, mesaj teribil pentru Dragnea și Tăriceanu: "Vise rupte de realități!"
Iohannis, reacție vehementă la adresa lui Dragnea - acuzații grave
Scandal! Fiul lui Dragnea a vândut 10.000 de porci înainte de extinderea epidemiei
Dragnea nu mai suportă: dezlănțuit, îi răspunde lui Iohannis... ca în Piață!
Dragnea, mesaj total pentru SUA și UE: "Nu suntem slugile voastre". Reacție
Titus Corlatean

Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!

4
(reînnoit 07:36 27.10.2020)
Fostul ministru de Externa aruncă o adevărată nucleară în scandalul care îl vizează pe candidatul la președinție SUA, Joe Biden

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. O adevărată dezbatere privind ancheta care îl vizează pe Joe Biden a fost organizată de Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Printre invitați a fost și Titus Corlățean, iar ex-ministrul român de Externe a aruncat o adevărată nucleară: se dorește ca implicarea României în scandal să fie trecută sub tăcere, să nu se dezvolte ancheta.

”S-au făcut demersuri pentru a nu se continua scandalul”, a declarat Titus Corlățean, sugerând că ar fi vorba de intervenții de la nivel înalt - probabil al președinției.

De altfel, președintele Iohannis, întrebat de scandalul în care este implicat fiul lui Biden, a încercat să iasă simplu din ”afacere”, spunând că nu l-a cunoscut pe ”acest personaj”.

Scandalul este însă uriaș, pentru că implică și pe fostul președinte Băsescu – dar și ambasada SUA – care primea terenul pe care se află acum amplasată… chiar în anul de grație 2009. An în care, printr-o ciudată răsturnare a procentelor ”peste noapte”, Băsescu a câștigat al doilea mandat.

Reamintim că terenul în cauză a fost obținut pe cai ilegale de Puiu Popoviciu, în perioada mandatului primarului… Traian Băsescu, același care, peste câțiva ani, l-a primit cu multă prietenie pe… Joe Biden și pe vremea căruia ex-ambasadorul SUA, Gitenstein, a obținut controlul Fondului Proprietatea.

Sigur, Titus Corlățean s-a abținut să dea mai multe detalii… dar ele apar la iveală. Pas cu pas!

4
Tagurile:
România, scandal, Joe Biden, Titus Corlățeanu

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

28
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

28
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...