Sediul Congresului SUA

„Isteria antirusească dăunează intereselor SUA” afirmă un jurnalist american

69
(reînnoit 11:54 13.08.2018)
Isteria antirusească menținută în SUA dăunează grav intereselor naționale americane, consideră editorialistul Fox News, John Dale Grover.

BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik. Isteria antirusească a dăunat foarte grav intereselor naționale ale SUA și a devenit o temelie a politicii externe americane în raport cu Rusia, consideră observatorul Fox News John Dale Grover.

Potrivit lui, în prezent, în SUA frica și ura față de orice este asociat cu Rusia s-au transformat într-o adevărată febră. Temerile legate de o pretinsă imixtiune a Moscovei în alegerile americane au provocat deja declarații cu privire la necesitatea celui de-al doilea război rece care ar avea scopul debarcării lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Rusiei, scrie autorul.

Una din ultimele manifestări a „isteriei antirusești" a devenit adoptarea unor noi sancțiuni împotriva Moscovei din cauza „utilizării substanței neurotoxice” în Salisbury. Drept urmare, aceste sancțiuni ar putea duce la interzicerea tuturor relațiilor comerciale cu Rusia, vor afecta cooperarea în problema iraniană și a controlului asupra înarmărilor, scrie observatorul.

Toate aceste lucruri vin în contradicție cu interesele naționale ale SUA, menționează Grover. Rusia rămâne în continuare o putere nucleară, iar Putin este în continuare un adversar geopolitic al lui Donald Trump. El nu este un prieten al SUA, însă nu reprezintă o amenințare pentru securitatea națională, care ar trebui să fie nimicită cu orice preț. Rusia nu este o amenințare pentru SUA așa cum ar fi China și acest lucru nu necesită niște acțiuni imediate din partea Washingtonului.

Analistul îndeamnă SUA să facă apel la rațiune în relațiile cu Rusia, însă nicidecum să-și propună provocarea cât mai multor daune Moscovei în detrimentul lor însele. Grover este convins că sancțiunile trebuie să reprezintă un element de reținere, nu o penalizare pentru orice acțiuni care nu sunt pe placul SUA. În afară de aceasta, SUA trebuie să înceteze extinderea la infinit a NATO și să renunțe la încercuirea Rusiei.

În opinia lui, este importantă recunoașterea atât a intereselor americane, cât și cele rusești în domeniul securității și suveranității, pentru că anume acestea vor asigura un echilibrul în lume și vor garanta nedepășirea a unor linii roșii.

Deocamdată, în relațiile bilaterale nu este totul pierdut, consideră Grover. Una din principalele probleme constă în lipsa de înțelegere reciprocă între președintele SUA și congres. Dacă aceștia vor reuși să-și coordoneze activitatea, atunci gradul "isteriei antirusești" se va diminua, iar relațiile internaționale se vor normaliza.

69
Tagurile:
isteria antirusească, sancțiuni antirusești, Fox News, NATO, John Dale Grover, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Tematic
Pompeo a declarat că SUA își doresc relații bune cu Rusia
În marja summitului ruso-american de la Helsinki: Lavrov s-a întâlnit cu Pompeo
Pompeo a dezvăluit subiectele negocierilor Trump-Putin la Helsinki
Rusia va răspunde simetric la noile sancțiuni ale SUA
Zaharova explică ce subminează relația Rusia-SUA
Parlamentarii din SUA și Rusia au discutat despre neproliferare nucleară
Rusia câștigă, împotriva SUA, dreptul de a organiza Congresul Mondial al Energiei
Rusia este conștientă de planurile militare ale SUA - Lavrov
Moscova, despre "înțelegerile secrete" între Rusia și SUA
Ministrul german de Externe: Nu ne putem permite tăcerea între SUA și Rusia
Rusia și SUA vor coordona lupta lor antitero
Putin a insistat că relațiile dintre Rusia și SUA trebuie să fie reconsiderate

Загрузка...