Proteste la București

Mesaj din SUA: "Dacă nu se ia autorizație, înseamnă mitingul va fi nelegal"

2305
O luare de poziție venită din Statele Unite atrage atenția că nu este deloc în regulă cu felul în care evoluează lucrurile în privința mitingului anunțat pentru mâine.

BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik, Evan Răutu. "Totuși, până la urmă cine își asumă organizarea așa-zisului "protest al diasporei" din 10 august?", întreabă preotul Chris Terhes, președintele Coaliției Românilor împotriva corupției".

Terhes se referă în primul rând la diferența între "denumirea" promovată, "miting al diasporei", și participările anunțate.

"L-am văzut pe Cioloș, lideri PNL și USR care au spus că merg la protest și îi invită și pe alții să participle, am văzut organizații, gen Inițiativa România ori Corupția Ucide care au spus ca susțin și participă la acest miting", enumerează Terhes, care remarcă — "Toți aceștia sunt din România, nu din diaspora".

Apoi, preotul american de origine română, obișnuit cu regulile stricte din SUA — și mai ales cu aplicarea dură a legii în cazurile manifestațiilor! — pune o problemă concretă: autorizarea. Mai ales că "propaganda" a cerut vehement primăriei să autorizeze, în urma solicitării facută de "Federația Românilor de Pretutindeani".

Dar, atrage atenția preotul american, după ce Primăria a spus că autorizează cererea, președintele acelei "Federații" a spus că nu mai susține mitingul — iar rezultatul a fost că "aceeași propagandă a sărit ca e diversiune"!

"Daca propaganda ori cei care se opun guvernului doreau să fie cinstiți, de ce nu au făcut și ei o cerere la primărie în care să spună că cererea acelei Federații este complet absurdă, dar că organizează ei un protest la care vor fi 10-20.000 de oameni, cerere care era mai rezonabilă?", pune problema obiectiv și legic Chris Terhes.

Iar urmarea este… în stil american: cine își asumă manifestarea, deci pentru cine dau autoritățile autorizație. Pentru că, fără nici un fel de discuții, în SUA e nevoie de așa ceva! Ca și în Occident…

"Dacă nu există nimeni care să-și asume un asemenea miting, până la urmă pentru cine se da autorizație?", întreabă Chris Terhes, care avertizează… în română, dar cu traducerea sensului din limba lui J. Edgar Hoover: "Dacă nu se autorizație, înseamnă că acel miting va fi nelegal". Aceasta e esența mesajului trimis azi noapte din SUA.

2305
Tematic
Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!
"Cod roşu de OUG" - protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti (VIDEO)

Загрузка...