Das Pentagon, der Hauptsitz des US-Verteidigungsministeriums in Washington

Exploziv! Ameninţarea rusă, necesară pentru a finanţa Pentagonul!

334
(reînnoit 18:20 02.08.2018)
Expertul militar în domeniul rachetelor, Aleksei Leonkov susţine că SUA conturează imaginea unei Rusii ameninţătoare tocmai pentru a-i influenţa pe cei care finanţează Pentagonul şi serviciile americane de spionaj.

BUCUREŞTI, 2 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Declaraţia a fost făcută în contextul în care Statele Unite ale Americii au anunţat crearea unui grup de lucru chemat să contracareze acţiunile Rusiei în spaţiul cibernetic.

Pentru ei, războaiele cibernetice sunt asemenea unor războaie hibride, ce reprezintă o ameninţare pentru statele membre NATO.

Cum acţionează americanii în acest război? Elementele sunt vizibile: inocularea ideii de Rusie agresoare şi a rusofobiei.

Ele sunt folosite la scară largă de către americani, care încearcă să îi influenţeze pe cei care dau bani pentru bugetul Pentagonului şi pentru comunitatea de informaţii, este de părere expertul militar rus.

„Nu trebuie să ne mire gestul americanilor", a punctat Aleksei Leonkov, potrivit vestidinrusia.ro.

Mai mult, expertul precizează că problema hackerilor este una de amploare globală, pentru că un infractor cibernetic nu este legat de o ţară anume.

De aceea, să învinovăţeşti un singur stat de atacuri cibernetice este imposibil — înainte de toate trebuie să clarifici diferite aspecte, să dialoghezi, să prezinţi dovezi.

Leonkov precizează că, în repetate rânduri, Rusia a solicitat Statelor Unite ale Americii să prezinte dovezi concludente referitoare la implicarea „hackerilor ruşi" în atacurile cibernetice semnalate pe teritoriul SUA. Solicitările au rămas fără răspuns din partea americanilor, dar asta nu înseamnă că este bine, a mai punctat expertul.

„Ceea ce nu e bine, pentru că astfel de acuzaţii lipsite de fundament încep să intre în componenţa unor documente serioase. Minciuna capătă, astfel, caracter oficial, SUA putând, cu astfel de documente, să îşi justifice acţiunile împotriva Rusiei", a apreciat Leonkov.

Elemente ale războiului cibernetic pot fi identificate şi în România. Vorbim, desigur, de utilizarea aceloraşi clişee potrivit cărora Rusia este un stat agresor, dar şi de încercările de inoculare a rusofobiei.

Blogul În prima linie a urmărit aceste elemente în presa românească, iar o parte din observaţii le puteţi citi aici.

Desigur, sunt doar o picătură în ocean, dar reprezintă radiografia, la scară mică, a imensului război ce se poartă şi în care unii încearcă să ne facă părtaşi la manipulare şi la minciună.

334
Tagurile:
necesar, pericolul rus, SUA
Tematic
Cifră cu 12 zerouri: cheltuielile SUA pentru campanii militare din 2001 încoace
Avion american de luptă F35, prea costisitor pentru bugetul militar
CNN anunță că un hacker american a spart site-ul MAE din Rusia
Ce le-a spus hackerul român Guccifer, aflat în detenție, jurnaliștilor americani
Hackerii americani au atacat site-ul oficial al Kremlinului
Hackerul nu trece: Sputnik Moldova a rezistat unui atac puternic DDOS
Hackerii care au atacat Statele Unite au folosit 100.000 de dispozitive

Загрузка...