Klaus Iohannis în vizită la Donald Trump

Știrea nopții: e oficial - în premieră, Trump trimite un ambasador născut în România!

1923
(reînnoit 09:07 25.07.2018)
Se poate spune că, prin acest gest, Donald Trump onorează centenarul României Mari, trimițând un ambasador născut în România, nu un diplomat de carieră

BUCUREȘTI, 25 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În această noapte numele noului ambasador al Statelor Unite în România a fost anunțat oficial, chiar printr-un document al Casei Albe.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, președintele Donald J. Trump a anunțat intenția sa de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman din New Jersey pentru a fi Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite în România.

Tot în același Comunicat al Casei Albe este prezentată o notă biografică a noului ambasador al SUA în țara noastră.

"Mr. Zuckerman, un avocat din New York, a fost admis în baroul din New York în 1984, și este partener în firma internațională de avocatură Seyfarth Shaw LLP", se precizează în comunicat.

Anterior, domnul Zuckerman a fost co-președinte al unei firme de afaceri imobiliare, Epstein Becker & Green, PC, din New York, iar mai înainte activase tot în fruntea unei alte societăți din domeniul imobiliar, Lowenstein Sandler, LLP, de asemenea din New York.

"Domnul Zuckerman a imigrat în SUA din România la vârsta de zece ani și vorbește fluent limba română", se arată în Comunicat, unde se menționează că a absolvit prestigioasa MIT (Massachusetts Institute of Technology) și a obținut licența în drept la New York Law School.

Cu această ocazie se înregistrează o premieră: este pentru prima dată când Washington-ul trimite la București un ambasador născut în România. Desigur, probabil că Zuckerman (fost Zaharescu?) este etnic evreu, dar acest fapt poate fi îmbucurător, fiindcă de cele mai multe ori evreii plecați din România au manifestat o reală dragoste pentru țara în care s-au născut. Aș putea completa — spre deosebire de mulți români care pleacă și își uită sau chiar își vorbesc de rău țara natală.

Se poate spune că, prin acest gest, Donald Trump onorează centenarul României Mari, trimițând un ambasador care prezintă toate premizele de a fi un prieten adevărat al țării noastre. Încă un detaliu — Zuckerman nu este diplomat de carieră, deci gesturile și mesajele sale ar putea fi mai concrete, nu doar… diplomatice. 

1923
Tagurile:
Cine este Zuckerman, Noul ambasador SUA, Biografie, Adrian Zuckerman, Romania
Tematic
Anunțul zilei: "Noul ambasador al SUA" - l-a ajutat pe Ion Iliescu
Cine este noul ambasador al Rusiei în Moldova
Ambasador al UE: situaţia riscă să devină mai gravă decât în perioada Războiului Rece

Загрузка...