Schengen area

România de-a-ndoaselea: vrea în Schengen în timp ce țările europene încearcă evadeze!

392
(reînnoit 10:17 25.06.2018)
Nu este săptămână în care vreun oficial român să nu se plângă că nu suntem primiți în Schengen sau să nu prezinte cu emfază noile progrese făcute la București pentru a primi, în sfârșit, confirmarea supremă a europenismului României prin aderarea la celebrul Spațiu fără granițe.

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 20 iun — Sputnik, Daniela Porovăț. Prin aceste demersuri, clasa politică românească dovedește că nu înțelege nimic din evoluțiile UE și din vântul schimbării și tocmai de aceea poziționează România în contra curentului, de-a-ndoaselea. Ca dovadă, premierul Italiei, aflat recent în vizită la Berlin, a amenințat cu sfârșitul Spațiului Schengen dacă nu se găsește o soluție europeană la criza imigranților. Iar Conte spune ceea ce gândesc multe cancelarii europene, speriate de dezastrul adus de desființarea granițelor dintre statele avansate din UE și care nu mai văd altă posibilitate de a-și proteja statele decât prin reintroducerea controalelor la frontiere.

România dă dovadă de aceeași ignorare a direcției istorice și în privința euro. În mod recurent, atât BNR, cât și factorii de decizie politici din România, trasează un orizont de așteptare pentru aderarea țării la moneda europeană, în timp ce în țările europene care poartă deja povara monedei unice se fac scenarii de revenire la moneda națională pentru situația de forță majoră, așteptată într-un viitor apropiat, de prăbușire a sistemului euro. Din nou, România trăiește în trecut despre care își imaginează că reprezintă viitorul doar pentru că elita politică de la București a învățat papagalicește discursul oficial pro Europa și acum nu mai e în stare să gândească altcumva și să se adapteze la schimbare.

Cireașa de pe tort, Trump însuși critică la scenă deschisă politica ușilor deschise pentru imigranți a Cancelarului Germaniei cu un discurs care seamănă ca două picături de apă cu acuzele partidelor anti-imigrație din Europa precum Lega Nord din Italia, Partidul Libertății din Austria, partidul pentru Libertate din Olanda, Frontul Național din Franța (devenit Adunarea Națională între timp) sau AfD din Germania, considerate până nu demult nefrecventabile, extremiste și o amenințare la adresa lumii întregi. Ce să mai spună acum trâmbițele globaliste ale României când au văzut la președintele SUA aceeași poziție față de imigranți pe care au criticat-o virulent la mișcările naționaliste europene?

Dar România defilează în continuare cu aspirația la Spațiul Schengen, la moneda euro și visează la un model al integrării europene în care nici Occidentul nu mai crede. La 1 ianuarie 2019, când România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, toată lumea va ști că e vorba de o butaforie, pentru că, între timp, fiecare țară își va vedea de interesele sale (unele state nu au încetat niciodată să o facă, de altfel). Numai decidenții de la București se vor adresa unei Uniuni Europene modificate radical între timp cu discursuri sforăitoare din alte vremuri, demonstrând încă o dată că simțul istoriei nu prea curge pe Dâmbovița și că, în materie de autoiluzionare, clasa politică românească a rămas în fruntea clasamentului, în timp ce țara se zbate în continuare să atingă ultimul loc în clasamentul dezvoltării țărilor membre, având noroc doar cu Bulgaria ca să obțină totuși penultima poziție.

392
Sorin Ovidiu Vântu

Vântu: ”Ucraina este o țară ostilă nouă, nu mișca un deget pentru ei”

17
Sorin Ovidiu Vântu a lansat astăzi un mesaj video pe facebook unde critică faptul că, pe lângă spaima colosală legată de COVID și vaccinuri, oamenilor li s-a băgat în cap și spaima unui război între ruși și restul lumii

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Discurs excepțional din partea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu care își declară public atitudinea anti-americană și dejoacă planurile de manipulare prin înfricoșarea oamenilor cu vești despre război.

”Ești bombardat de peste tot cu amenințarea unui război între ruși și restul lumii. Generație, nu există nici un risc pentru România să intre într-un război pentru că nu va avea loc vreun război. Dacă rușii intră în Ucraina, să fie sănătoși. Ucraina este o țară ostilă nouă. N-aș mișca un deget pentru ei”, spune Vântu în stilul lui caracteristic.

Omul de afaceri mai arată că Europa nu va îndrăzni să atace Rusia, după cum nici americanii.

”Să presupunem că americanii sunt atât de tâmpiți încât să intre peste ruși, o superputere militară”, își continuă Vântu mesajul. Ei bine, arată acesta, indiferent cine câștigă în urma unui conflict între  ruși și americani, SUA vor fi atât de slabe după un război, încât chinezii ”vor defila prin America precum pe propriile lor bulevarde”.

Dar, observă Vântu, SUA sunt conștiente de acest lucru și atacă numai state slab înarmate, chiar dacă și acolo pot lua bătaie, ca în Vietnam și Afganistan, îi ironizează el pe americani.

Despre forța politică americană, Vântu atrage atenția că prin maniera în care SUA au folosit această forță ”au devenit antipatizate pe aproape întreg globul”.

”Eu sunt un anti-american convins. Nu cu populația din America... ci cu cei care conduc America, grupurile de interese și centrele de putere care conduc cu adevărat America. Îi detest”, mai spune Vântu, făcând o mărturisire unică în felul ei.

În concluzie, Vântu spune că nu există riscuri de conflict în Ucraina în care să intre și România, dar recunoaște că dacă americanii ar da ordin, este posibil ca ”imbecilii” care conduc România să acționeze. Însă Vântu nu crede că americanii vor declanșa un asemenea conflict, el spunând că ”or fi e proști, dar nu chiar atât de proști”.

O luare de poziție unică prin curajul ei și care este foarte apreciată de internauți, mesajul video al lui Sorin Ovidiu Vântu având toate șansele să se viralizeze.

17
Tagurile:
Sorin Ovidiu Vântu, Ucraina
Tematic
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei
Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste
Istoric: Ucraina are pretenții teritoriale față de Moldova - ce vor face Sandu și Zelenski

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram face praf un ministru de prim rang îi în vileag trei minciuni!

453
Cunoscuta realizatoare TV și europarlamentar dă în vileag trei minciuni ale ministrului unui domeniu de maximă importanță – și cum afectează asta pe cei care activează acolo

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Apreciată pentru reportajele și anchetele sale de excepție, Carmen Avram nu se dezminte nici ca europarlamentar! Rămâne aceeași căutătoare a adevărului, gata să dea în vileag aspectele pe care alții încearcă să le ascundă. 

În cazul de față, ministrul Agriculturii, domeniul în care România își punea mari speranțe în urmă cu câți va ani, mai precis pe vremea guvernărilor PSD, cu Petre Daea ministru.

Acum însă, Carmen Avram denunță un ”mare scandal mare la Ministerul Agriculturii”, unde ministrul liberal Adrian Oros ”nemaivăzutul” a fost prins cu… ”trei minciuni”.

Iată cele ”trei minciuni”, așa cum le prezintă Carmen Avram:

  1. ”Le-a garantat fermierilor că crescătorii de porci pentru reproducție vor avea bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență”.

De fapt, spune Carmen Avram este 𝐌INCIUNĂ! ”Nu vor avea. Propunerea n-a plecat niciodată spre Bruxelles”.

  2. ”I-a asigurat pe fermieri că, tot din banii PNRR, vor avea 8 depozite regionale pentru legume și fructe”.

Din nou… MINCIUNĂ! ”Propunerea nici n-a plecat vreodată de la București, spre Comisia Europeană”, arată europarlamentarul.

  3. ”Le-a promis fermierilor că vor avea sistem de irigații plătit din banii europeni ai Planului Național de Redresare și Reziliență”.

Și iar 𝐌INCIUNĂ, acuză Carmen Avram, deoarece ”Păcălită de „imaculații” de la Guvern -PNL PLUS USR - Comisia știa că noi am făcut investiții în irigații, așa că anunțase încă din octombrie 2020 că nu va finanța așa ceva din PNRR”.

Consecința acestor ”MINCIUNI”? ”Agricultura din România a pierdut toți banii pe care putea să-i ia de la Bruxelles”.

În aceste condiții, Carmen Avram consideră că singura șansă este o nouă revizuire - a patra - a PNRR. ”RUȘINE!!”, exclamă Carmen Avram.

Întrebarea noastră este – crede Carmen Avram că această a patra revizuire va fi gata și transmisă până la finele lui mai – adică peste o lună, ca să mai prindem fonduri în octombrie? În opinia noastră, așa ceva este greu de crezut!

În caz contrar, dacă intrăm în vară fără PNRR aprobat, va mai veni vreun ban anul acesta? Răspuns clar - NU!

453
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...