Mihai Gâdea

”Antena 3”, intoxicată profesionist - se acuză "FALS", reacție și din SUA!

2395
(reînnoit 15:05 26.04.2018)
Vorbim de o intoxicare de anvergură, cu o complicitate pe măsură, "falsul" a trecut prin două instituții ale statului și a intoxicat cel mai important trust de presă.

BUCUREȘTI, 26 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Dezvăluirea Antenei 3 — mai precis memoriul prezentat aseară ca fiind al judecătoarei Ștef Maria Cristina, judecător la Tribunalul Sălaj, ar fi… un fals! Asta a anunțat azi Tribunalul Sălaj: nu judecătoarea Ştef ar fi autoarea memoriului, iar aceasta a depus o și plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată! Iată ce spune Biroul de informare şi relaţii publice al Tribunalului Sălaj, este pur și simplu năucitor!

"În urma unui răspuns trimis doamnei judecător Ştef Maria-Cristina de către Comisia juridică a Senatului României, aceasta a aflat că în numele său a fost formulat un memoriu (…)" și urmează cele prezentate de noi.

Deci judecătoarea află că în numele ei se dădea foc la țară — și primește și răspuns de la Parlament! Așa ceva… numai în România! Dar isprava continuă!

În aceste împrejurări, spune Tribunalul, "la data de 20 aprilie 2018, doamna judecător Ştef Maria-Cristina a formulat o plângere penală pe care a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată", consemnează "Știri pe surse".

Deci din data de 20, de când a depus plângerea, judecătoarea nu a dat niciun comunicat prin care să anunțe că în numele ei circulă prin târg un document fals! Antena 3 a dat acest articol abia ieri, pe 25 aprilie!

Mai mult, "memoriul" a fost adresat "Guvernului", ceea ce presupune că a ajuns la un departament de control — deci a fost verificată imediat autenticitatea! În plus, dacă a fost trimisă la senat, de unde a primit răspuns (!!) judecătoarea, aceasta nu se putea face fără să fie chemată sau cel puțin apelată de comisia care s-a ocupat de "memoriu". Așa cere procedura parlamentară — iar dacă parlamentarii mai uită, funcționarii de acolo nu încalcă niciodată procedura.

De aici ar putea rezulta un aspect clar — vorbim de o intoxicare de anvergură, cu o complicitate pe măsură, care a făcut ca "falsul" să treacă prin două instituții fundamentale și să intoxice cel mai important trust de presă român. Așa ceva nu pot face decât profesioniștii în „diversionism" și intoxicare.

Dar, iată că vine o reacție din SUA, chiar de la un cunoscător al fenomenului justiției din România, preotul Chris Terhes, președintele Coaliției românilor pentru combaterea corupției. "Cât e adevărat din Memoriul judecătoarei de la Tribunalul Salaj care aruncă în aer justiția?", întreabă Terheș.

"Conținutul documentului INSĂ nu poate fi ignorat, deoarece descrie niște fapte, situații și împrejurări care aruncă în aer toata justiția din România!", spune preotul, originar chiar din Sălaj. "Deși sunt plecat de peste 20 de ani din Zalău, mai cunosc încă destui acolo, așa că am sunat să văd cât e adevărat din ce se spune în Memoriu".

Iar în baza acestor verificări, Terheș afirmă următoarele… care adâncesc misterul "memoriului": "Am deja confirmări încrucișate la peste jumătate din cele spuse în acel Memoriu iar cele spuse în Memoriu sunt de notorietate publică în Salaj".

În primul rând, preotului i s-a confirmat că, în ultimii ani, au existat "întâlniri frecvente, aproape saptămânale, între Crin Bologa, prim-procurorul Parchetului de la lângă Tribunalul Salaj, și șeful SRI Sălaj, la care participau șefi și de la alte structuri". În cadrul acestor întâlniri "se alegeau "țintele" care trebuiau "făcute" și se stabileau condamnările/sentințele", spune Terheș.

"Iar apoi, odată stabilite "țintele", se venea cu "denunțători sau note secrete și tot pachetul pentru ca persoana țintă să fie împachetată fără drept de apel".

Terheș vine cu mai multe argumente, unele de circumstanțiere, altele conexe afirmațiilor din "mesaj" — așa că, în final, conchide "Deci ce spuneți voi, e real sau nu ce se spune în acel Memoriu din Salaj despre acele "comitete mixte" tovărășești procurori — ofițeri SRI — judecători?".

Fără a trage o concluzie, trebuie să precizez un fapt cunoscut atât în munca de informații, care uneori se mai numește și "diversionism": nicio intoxicare nu e constituită doar din minciună, ci dimpotrivă — 90% e adevăr, dar anulat sau folosit în scopul dorit prin introducerea a 10% de "fals".

În acest caz, intoxicarea ar putea avea și părțile ei bune, iar judecătoarea, care nu pare chiar vreo sfântă, ar fi putut servi unui scop cu urmări finale nu tocmai rele. Sau, altfel spus, "curățenia" se mai face uneori și cu mâna altuia.

2395
Tagurile:
Antena3, Justiție, Fals, Maria Ștef, Mihai Gâdea, România
Tematic
Caz unic: o întreagă familie i-a dat în judecată pe Gâdea, Badea, Ciutacu și Ciuvică!
Mihai Gâdea produce un șoc la Bruxelles - dovada vinovăției Comisiei Europene
Mihai Gâdea: "Dan Diaconescu are un plan!"
PSD, logo, siglă

Se confirmă, PSD a sesizat lovitura perversă a lui Iohannis!

291
(reînnoit 17:29 05.12.2020)
Așa cum a arătat Sputnik imediat după întâlnirea de la Cotroceni, demersul de azi al președintelui Iohannis a fost o manevră perversă de campanie! Culmea e că a reacționat PSD, nu cei vizați – USR!

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Imediat după întâlnirea de la Cotroceni între Iohannis și Nicușor Dan, am arătat că, afișându-se cu Nicușor Dan în ultima zi de campanie, Iohannis face presiuni ca  bucureștenii să voteze PNL, nu USR!

Adrian Năstase
© Inquam Photos / Inquam Photos / George Calin

Acesta e mesajul de ultimă oră a lui Iohannis – lovitura perversă în punctul cheie al USR, Capitala – chiar prin intermediul fondatorului USR, Nicușor Dan, cel care a anunțat, zilele trecute, ca bucureștenii să nu voteze USR, ci PNL!

Asta pentru că, în București, USR este mai puternic decât PNL – raport care se încearcă a fi schimbat la parlamentare!

Ei bine, culmea e că USR nu s-a sesizat și nu a atacat „perversa de pe Cotroceni” – ci a făcut-o… PSD! Concret, PSD a depus o plângere la Biroul Electoral Central împotriva preşedintelui Iohannis, acuzându-l de încălcarea legislaţiei electorale.  

Conform PSD, ”mesajul politic” transmis azi de Iohannis  ”este de natură a încălca în mod grav normele imperative ce disciplinează campania electorală, reprezentând în esență o susținere ilicită a Partidului Național Liberal și a candidaților săi, realizată după momentul temporar permis de legiuitor”.

”Intervenția live a președintelui a avut un caracter electoral, fiind difuzată, contrar dispozițiilor imperative antereferite (…) Discursul este în mod clar material de propagandă electorală„.

PSD cere Biroului Electoral Central să constate că discursul președintelui ”se referă în mod direct la Partidul Național Liberal (în sens pozitiv) – fiind utilizată asocierea cu susținătorul din campania electorală al acestei entități politice (Primarul General Nicușor Dan), este utilizat după închiderea oficială a campaniei electorale, are obiectiv electoral declarat (câștigarea alegerilor parlamentare de către Partidul Național Liberal) și depășește în mod clar obiectivul de informare a publicului”.

Astfel, acuză PSD, mesajul public al Președintelui Iohannis, ”că problemele Bucureștiului pot fi rezolvate doar în condițiile în care Primarul General Nicușor Dan va găsi în următorul Guvern un ,,partener solid și un sprijin solid”, în contextul în care acesta din urmă și-a exprimat în mod public adeziunea față de campania promovată de PNL și candidații săi, declarând în repetate rânduri, în mod public, opțiunea în sensul votării acestei formațiuni politice, depășește granița unui simplu mesaj politic realizat în sfera atribuțiilor constituționale și se convertește într-o susținere ilicită a unei anumite formațiuni politice”.

”Contrar atât exigențelor unei societăți democratice, cât și prerogativelor sale constituționale, Președinte Klaus Werner Iohannis face campanie electorală Partidului Național Liberal, după momentul încheierii sale oficiale, inoculând electoratului, în mod fals și ilicit, ideea că doar această entitate politică ar putea reprezenta, din postura de membri ai Guvernului, soluția la problemele bucureștenilor”, acuză PSD.

PSD cere BEC să admită prezenta plângere formulată împotriva PNL, a Președintelui Iohannis și a Primarului general, dar și să dispună ”înlăturarea de pe toate mediile de difuzare a mesajelor ilicite de propagandă electorală reclamate și să sesizați Poliția în vederea sancționării contravenienților”.

291
Tagurile:
Klaus Iohannis, PSD
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...
Adrian Năstase

Năstase: ”V-a enervat suficient Iohannis ca mergeți la vot!”

239
Un text excepțional al Adrian Năstase – o sinteză a ”realizărilor” lui Iohannis și a acțiunilor acestuia – argumente suficiente pentru a merge la vot… și a vota ce și cum trebuie!

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. O realitate românească evidentă: cei mai pregătiți oameni politici, care au făcut Occidentul și Orientul să simtă că există România, sunt scoși în afara politicii.

Fie că vorbim de condamnații politic Adrian Năstase, Adrian Severin sau Liviu Dragnea, fie de cei dați la o parte, precum Petre Roman, Crin Antonescu, I.M. Pașcu și alți câțiva, fie de Tăriceanu, Ponta (și chiar Băsescu!) înghesuiți pe câteva procente incert parlamentare – ei bine, efectul e același, pentru toate: oamenii politici de top ai României au fost scoși din joc.

De către cine și ce s-a urmărit? E clar – pentru ca România să fie o colonie, condusă de personaje fără calități reale, dar propulsate de… mâini nevăzute!

Condamnat și împiedicat să participe în circuitul politic, poate cel mai important și bine pregătit om de stat român de după 1990, Adrian Năstase, nu renunță la a-și face simțită prezența în spațiul public.

Scrie cărți, conduce Fundația Europeană Titulescu, organizând întâlniri și conferințe remarcabile, este invitat la evenimente internaționale – atât în Vest, cât și în Est. Întrebare simplă – puteți indica vreo altă personalitate din prezentul politic autohton pe care să o bage în seamă cele doi mari poli mondiali de putere?

În plus, Adrian Năstase susține și un excelent blog, pe care, din când în când, își menține activă pana acidă. Spre exemplu, azi, Adrian Năstase îi dă peste nas lui Iohannis și autorităților. 

Textul se intitulează ”Coronavirusul se suspendă duminică” – și începe direct ci personajul principal: ”Iohannis a anunțat „indulgențe” pentru duminică”.

”Dacă mergeți la vot, coronavirusul nu o să vă atace”, scrie ironic Năstase. ”Puteti iesi din casă, chiar în localitățile carantinate. Nu la biserică”.

Apoi, cu aceeași ironie, Năstase subliniază recentele demonstrații de ”merite” făcute de președintele Iohannis: ”V-a deschis și piețele. V-a inaugurat o bucățică de autostradă care, e adevărat, s-a fisurat a doua zi”.

„V-a terminat cu un an mai devreme un stadion pentru că rugbiștii ardeau de nerăbdare să joace pe zăpadă. V-a făcut mai puține teste ca să vă dea un sentiment de optimism în legătură cu îmbolnăvirile”, scrie Năstase, punctând ”Cu morții s-a descurcat mai greu. Numărul lor a continuat să crească”.

Mai mult, prin ieșirile sale anticonstituționale, Iohannis a abătut atenția de la un fapt teribil, observă Năstase: ”V-a făcut să uitați de incendiul de la Piatra Neamț, vorbindu-vă despre vaccinul care va izbăvi poporul anul viitor”.

Și, să nu se uite – Iohannis ”s-a angajat că va încuraja competența și, de aceea, a decorat o consilieră de minister care a vândut „cu pasiune” detergenți”.

În privința alegerilor, Adrian Năstase atrage atenția: ”V-a spus deja, înaintea votului, chiar și înaintea STS-ului, cine va câștiga alegerile li, mai ales, cine nu trebuie să le câștige”.

În fața atâtor aspecte, concluzia e clară: ”„România normală” începe să se contureze”, scrie Năstase, dând și cifrele concrete ale „normalității” lui Iohannis & Co. – ”Deficit bugetar de aproape 10%. Deficit comercial, anul acesta, de 18 miliarde de euro. Nivelul datoriei publice aproape de nivelul maxim admis de 60%”.

Altfel spus - „Reziliență” – ce mama dracului!”, după cum izbucnește Adrian Năstase.

”Începem să stăm cu șapca în mână la bunăvoința Bruxelles-ului pentru fonduri supuse, din nou, „condiționalității democratice” , respectării statului de drept”, pune clar problema Năstase, dând un exemplu de dublă măsură: ”Adică, dacă jandarmii din Franța iau la bastoane pe cei care nu respectă regulile, ai noștri să n-o facă”.

În schimb, președintele nostru poate încălca liniștit Constituția – ceea ce președintele Franței nu poate face la fel de ușor – este replica pe care îmi permit să i-o dau fostului premier.

”Așa că, nu-i așa, aveți destule motive să-l mai votați încă o dată pe Iohannis și guvernul lui”, conchide Adrian Năstase, adăugând ”Dacă veți vota cum trebuie, veți avea ca bonus și câțiva miniștri USR”.

În ceea ce-l privește, marele om politic mai răsucește cuțitul în rana celor care țin la România suverană: ”Eu nu voi vota. Am încă acea interdicție, stabilită de Băsescu și oamenii lui, care se va încheia doar anul viitor”.

În paranteză, o rază de lumină, mai în glumă, mai în serios – ”Asta nu înseamnă neapărat că vom avea alegeri anticipate”, scrie Năstase.

În final, un îndemn care arată că a rămas fidel partidului pe care l-a fondat – dar și o indicație de viitor.

”Pentru alegerile de duminică, sper că v-a enervat suficient Iohannis ca să mergeți la vot și să votați cu PSD, sperând că la Congresul din primăvara viitoare, partidul va ști să-si adauge un mesaj modernizat de stânga și un mesaj național mai puternic. Și să-și întărească echipa de lideri. Și să valorifice activitatea departamentelor și a Institutului Social Democrat”.

Finalul e… dedicație pentru președinte: „Duminică ieșiți la vot și votați împotriva lui Iohannis, votați PSD!”.

Mă întreb dacă precizarea din final, ”Votați PSD”, a fost necesară pentru că… mulți care sunt împotriva lui Iohannis nu sunt convinși că, votând PSD, votează contra lui… Iohannis?

239
Tagurile:
alegeri parlamentare, vot, Klaus Iohannis, Adrian Năstase
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...

Cele mai spectaculoase atracții turistice din lume

0
World Travel Awards - inițiativa globală de recunoaștere a excelenței în călătorii și turism - a dezvăluit câștigătorii 2020 din categoriile sale mondiale.

Pe 27 noiembrie au fost anunțați câștigătorii unuia dintre cele mai prestigioase premii internaționale din industria turismului, World Travel Awards 2020. Pentru al doilea an consecutiv, Moscova a primit premiul principal în ”Cea mai bună destinație de călătorie. Orașul”, depășind Londra, New York, Paris, Sankt Petersburg, Rio de Janeiro și alte megapolisuri din lume.

Anul acesta, din cauza situației epidemiologice dificile, ceremonia de premiere a avut loc în format online.

World Travel Awards a fost instituit în 1993 și este considerat cel mai prestigios premiu pentru turism. Se acordă anual celor mai atractive orașe turistice, celor mai buni operatori de turism, precum și celor mai bune companii aeriene, stațiuni și hoteluri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
 • © Sputnik / Vladimir Astapkovich

  Moscova, capitala Rusiei, a câștigat titlul de World's Leading City Destination 2020

 • © Depositphotos / pomphotothailand.gmail.com

  Sun World Fansipan Legend în Vietnam a câștigat titlul de World's Leading Natural Landscape Tourist Attraction 2020

 • © Sputnik / Fayed El-Geziry

  Rezervația Națională Masai Mara din Kenya a câștigat titlul de World's Leading Safari Destination 2020

 • © Photo : Pixabay / Viola '

  Principala destinație de croazieră mondială care deține titlul de World's Leading Cruise Destination 2020

 • © Sputnik / Alexander Vilf

  Insula Madeira a fost numită World's Leading Island Destination 2020

 • © Photo : Pixabay / Scheidt

  Alpaca în Munții Patagonia din Chile - World's Leading Green Destination 2020

 • © Sputnik / Natalia Seliverstova

  Tineri căsătoriți fac poze pe plaja uneia dintre insulele Maldive, care a primit titlul de World's Leading Destination 2020

 • © Photo : Pixabay / Christophjkugler

  Restaurant de stradă din Italia, care a câștigat titlul de World's Leading Culinary Destination 2020

 • Zona turistică Pasarelas del Paiva din Portugalia a câștigat titlul de World's Leading Adventure Tourist Attraction 2020

 • © Sputnik / Alexei Danichev

  Sankt Petersburgul a primit titlul de Destinație mondială de World's Leading Cultural City Destination 2020

 • © Sputnik / Alexey Kudenko

  Rusia a obținut titlul de Destinație culturală mondială 2020. În fotografie - Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Vladimir

 • Podul de Aur din Vietnam care a obținut titlul de World's Leading Iconic Tourist Bridge 2020

 • © CC BY 3.0 / Andrei Bobrovskiy / Unnamed Road, Saint Lucia

  Vedere spre plaja Saint Lucia - care s-a ales cu titlul de World's Leading Honeymoon Destination 2020

 • © Sputnik / Alexander Vilf

  Lisabona a fost desemnată World's Leading City Break Destination 2020

 • © Photo : Pixabay / Hans Schwarzkopf

  Arzător uriaș de tămâie în Muscat, Oman, câștigător al World’s Nature Leading Destination 2020

 • © Sputnik / Natalia Seliverstova

  Insulele Seychelles - cea mai romantică destinație din lume 2020


Загрузка...