Laura Codruța Kovesi

Acum, dimineață, moment crucial pentru Toader, Dăncilă și Kovesi

2155
(reînnoit 07:37 23.04.2018)
Premierul e cu bagajele la ușă, o amânare ar genera reacții negative în rândul radicalilor din PSD, dar Liviu Dragnea s-a dovedit imun la astfel de reacții.

BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik, Evan Răutu. "N-am ezitat niciodată să-mi asum responsabilitatea, dar legat de acest aspect vreau să văd în primul rând ce va face președintele, dar vreau să subliniez: îl voi susține pe ministrul Justiției", a spus Dăncilă chiar înainte ca președintele să anunțe că nu o revocă pe șefa DNA.

Așa cum se știe, imediat după ce președintele a făcut anunțul, ministrul Tudorel Toader a postat un mesaj pe Facebook în care anunța că va ataca la CCR decizia șefului statului.

"Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA!", a scris Toader, menționând că "președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate procurorul șef al DNA".

De partea Coaliției însă nu există concret decât angajamentul că "îl vom susține pe Tudorel Toader". Chestiunea e puțin confuză, mai ales că nu există certitudinea în privința celui care poate face acțiunea la CCR în acest caz.

Inițial se credea că va fi ministrul, acum se pare că e Guvernul… În această situație, Toader a anunțat că are gata "draftul" acțiunii, iar azi, la ora 11, se va duce la Viorica Dăncilă pentru a discuta acţiunea la CCR.

Dar, premierul e cu bagajele la ușă, pleacă în Israel, unde are de susținut cauza spinoasă lansată de Liviu Dragnea și anume mutarea ambasadei…

Greu de presupus că premierul va lua și decizia azi și va și face acțiunea la CCR, de presupus mai curând că se va amâna după… calendele evreiești! Sigur, o amânare ar genera reacții negative în rândul radicalilor din PSD, dar Liviu Dragnea s-a dovedit imun la astfel de reacții.

Să ne mai amintim că, tot în perioada refuzului lui Iohannis, o ziaristă a întrebat, din senin, dacă s-ar pune problema suspendării lui Iohannis pe motiv de Kovesi, iar răspunsul lui Dragnea a venit… mai mult decât spontan: "Nici nu se pune problema suspendării!".

Zilele acestea a mai venit un avertisment — raportul Departamentului de Stat, în care România apare din nou la capitolul "Corupție". Adică un semnal clar, lăsați-o acolo! Pe Kovesi, evident, nu ambasada…

2155
Tagurile:
Revocare, Guvern, CCR, Viorica Dăncilă, Toader Tudorel, Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis
Тема:
Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (44)
Tematic
Tudorel Toader, decis - impuls pentru Guvern în acțiunea anti-Kovesi
O organizaţie sorosistă îi pune piedici lui Tudorel Toader. Scandal internaţional
Dăncilă lasă decizia grea pe capul lui Tudorel Toader. Abilitate sau eschivă?
Tudorel Toader, mesaj dur: „Mâine voi face publice toate documentele!"
Exclusiv: Dacă era după Toader, Protocolul SRI - Parchet ar fi valabil și azi!
Sebi Ghiță, atac disperat și surprinzător la Tudorel Toader - "De ce minte oamenii?"
Pronostic final pentru Kovesi, planul B pentru Tudorel Toader
Tensiuni la această oră: Toader e la Belgrad - Ghiță s-a înfuriat, declarații dure
Toader a decis - poate merge până la capăt cu revocarea lui Kovesi
Tudorel Toader, detalii „la cald" despre extrădarea lui Sebastian Ghiţă
Toader, ovaționat la scenă deschisă - moment bine speculat de Tăriceanu

Загрузка...