Rodica Stănoiu

Rodica Stănoiu: „S-a încercat implementarea Patriot Act în România!"

780
Fostul ministru al Justiţiei face declaraţii care aruncă o nouă lumină asupra a ceea ce se petrece astăzi în sistem. Originile sunt din 2001. Despre ce este vorba.

BUCUREŞTI, 21 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. „Lucrurile s-au debalansat într-un anume fel. În 2001, după atentatele din Statele Unite, paradigma de politică penală a Statelor Unite s-a schimbat complet", a explicat Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiţiei, în perioada 2000-2004, în cabinetul Năstase.

Şi anume, este vorba despre Patriot Act, legea prin care puterea executivă s-a desprins de regulile democratice care erau acceptate în mod obişnuit.

Acest sistem s-a încercat să fie implementat şi în Europa. Numai că, spune Stănoiu, nu s-a reuşit, la englezi, legea căzând în Parlament, iar francezii nici nu au vrut să audă de aşa ceva.

Totuşi, eşecul nu a fost total, fostul ministru al Justiţiei precizând că legea americană „a făcut pui" în anumite state.

„A făcut pui în ţările obediente, mai slabe, în politica americană, care a început să practice o democraţie limitată în exteriorul ei", a precizat aceasta, într-o emisiune la Realitatea Tv.

Mai mult, Stănoiu susţine că este clar, că, având o nouă optică, au început să fie preluate în Codul nostru Penal unele instituţii de acolo. Totuşi, acest lucru s-a făcut fără să avem garanţii din Statele Unite, fără să avem justiţia din Statele Unite ale Americii, iar Patriot Act a fost aprobat prin Congres şi nu prin documente strict secrete, prin Protocoale strict secrete.

„Patriot Act a fost numai pentru terorism şi nici un fel de altă extindere la alte categorii de infracţiuni", a adăugat, ferm, Stănoiu care atrage atenţia asupra faptului că, în toată această strategie de tranziţie, nu trebuie neglijat, sub nici o formă, factorul extern. Şi anume, este vorba despre implementarea prin impunere, cu un aer de superioritate, a unor teme sau modele care acolo sunt depăşite.

„Toate acestea au făcut loc abuzurilor", a mai precizat Stănoiu.

Menţionăm că întregul discurs a făcut parte dintr-o amplă analiză a situaţiei sistemului de justiţie din România, în condiţiile în care, la ora actuală, acesta este măcinat de puternice scandaluri, unde „cap de serie" pare a fi şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

780
Tagurile:
Patriot Act, Rodica Stănoiu, România
Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după votarea moțiunii de cenzură

Celebru jurist pune clar problema: PNL se califică pentru dizolvare pe cale judecătorească

60
”Acest partid se califică pentru dizolvare pe cale judecătorească conform art 46, litera b) din legea partidelor politice”

BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai experimentați juriști români, cu mare experiență legislativă parlamentară și europeană, Norica Nicolai, preia ideea posibilității dizolvării unui partid – cu aplicație directă la PNL, datorită campaniei dusă de liderii grupării împotriva statului de drept.

Preşedinte al Consiliului Naţional ALDE pune problema mai întâi într-o frază-întrebare complexă, din care rezultă fapte și consecințe:

”Este adevărat că atunci când un președinte de partid (și prim-ministru pe deasupra) incită populația la nerespectarea hotărârilor Curții Constituționale, atunci când un prim-vicepreședinte (și vicepremier) al aceluiași partid amenință cu schimbarea politică a judecătorilor CCR pentru că nu i-au covenit deciziile lor, atunci când alt prim-vicepreședinte (și europarlamentar) al aceluiași partid spune că CCR “subminează statul român” doar pentru că deciziile Curții sunt contrare intereselor propriului partid sau când liderul deputaților aceluiași partid numește CCR și Avocatul Poporului ca “axa răului” tot pentru că nu îi convin deciziile lor, acest partid se califică pentru dizolvare pe cale judecătorească conform art 46, litera b) din legea partidelor politice?”

Trecând la un ton ironic, Norica Nicolai folosește o formulă consacrată în mediul online: ”Întreb pentru un prieten din PNL!”      .

Într-un Post Script, Nicolai explică și cum se argumentează legal situația:

Legea 14/2003. Art 46 - Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiții:

b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice.

Reamintim că și APADOR-CH a pus problema dizolvării PNL, pentru că ”militează contra statului de drept”.

De asemenea, o asociație condusă fostul parlamentar liberal George Șerban a cerul sesizarea Procurorului General.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
Norica Nicolai, PNL

Загрузка...
Dan MV Chitic și Liviu Pleșoianu

Dan Chitic, apel fulminant: ”E momentul ne ridicam împotriva lor!”

706
”Statul român, transformat într-o colonie supusă unui guvern mondial - e momentul să ne ridicam împotriva opresorilor noștri, văzuți și nevăzuți!”

BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul avocat Dan Chitic face un apel fulminant, pornind de la o constatare gravă: ”Românul în regimul Iohannis e suspect”.

Într-o postare intitulat sugestiv ”Democrația asimptomatică”, avocatul subliniază că ”dacă sub Iohannis în “epoca Kovesi” toți eram suspecți de corupție, toți eram penali asimptomatici, acum, în epoca terorii medicale toți devenim suspecți de a fi infectați și reprezentăm un “risc iminent””.

”În momentul în care procurorii nu mai reprezintă instrumente credibile și eficiente de limitare a drepturilor si libertăților noastre, in lupta sunt aruncați medicii “din prima linie”, transformați peste noapte din salvatori în agenți ai puterii discreționare a unui stat al cărui singur scop este terorizarea și îngrădirea drepturilor populației”, scrie Dan Chitic.

Și, acuză Dan Chitic, toate acestea la indicațiile externe care ”devin direct și imediat aplicabile în statul roman, transformat într-o colonie supusă unui guvern mondial dirijat de la New York, din sediul ONU”.

Soluția ”guwernerului Iohannis” este românul ”merită să fie “izolat”: în pușcării, în spitale pușcării, în domicilii devenite pușcării.

”Trăim într-o țară în care noi toți, “asimptomaticii”, posibilele “persoane purtătoare de agenți patogeni” ai unor boli neidentificate, am devenit suspecți și ni se va “impune internarea obligatorie, conform reglementarilor în vigoare, pentru o durată conform datelor științifice oficiale și în funcție de evoluția patologiei respective pentru fiecare pacient”, scrie Dan Chitic.

Cu toată autoritatea notorietății sale profesionale, avocatul subliniază – mai mult sau mai puțin metaforic: ”România e pe punctul sa devină o imensă și inumană pușcărie”.

”Democrația noastră a devenit asimptomatică, a rămas un simplu nume golit de sens, un ambalaj fără valoare, lipsit de orice simptom a unei societăți într-adevăr democratice!”, scrie Dan Chitic.

Avocatul argumentează chiar prin noul proiect de lege pentru Pandemie – ”Toate astea devin politică de stat printr-un proiect de “Lege a pandemiei” despre care aproape nimeni nu spune nimic”.

”Niciun cuvânt de la presa miluită cu zeci de milioane de euro de guwernerul “condus” de Lucovid”, remarcă avocatul. La fel societatea civilă ”dirijată din pădure tace și ea, deși în situații infinit mai puțin grave lua cu asalt guvernul, e drept, manifestând violent în apărarea sistemului opresiv de forță instituit de același Iohannis și de securiștii din spatele lui”.

Și, grav este că nici “opoziția” nu suflă o vorbă, constată avocatul, observând că ”e pe cale să devină și ea părtașă și complice la această odioasă crimă împotriva democrației”.

”Fie din ticăloșie, fie la ordin, fie timorată de stigmatele naziste de tip “ciuma roșie”... opoziția parlamentară, care de fapt are majoritatea în Parlament și care deține puterea legislativă, a intrat în opoziție cu propriul electorat”, acuză Dan Chitic.

Ori, în acest context, avocatul, care a pus bazele unei mișcări național-suveraniste, transmite un apel ferm: ”E momentul în care noi, “Suspecții”, avem datoria să rupem tăcerea și să izolăm dușmanii drepturilor noastre, să eliminam dușmanii democrației și suveranității țării noastre”.

”E momentul să ne ridicăm împotriva opresorilor noștri, văzuți și nevăzuți!”, declară Dan Chitic, ”E momentul pentru o largă coaliție națională și democratică, e momentul pentru Coaliția Pentru Națiune!”.

Avertismentul avocatului este foarte grav: ”Dacă nu o facem acum, mâine va fi prea târziu”.

”Mâine vom fi intrat deja într-o nouă stare de urgență... pentru democrație!”, scrie Dan Chitic, încheind cu două ”haștaguri sugestive: ”Opriți Teroarea! Stop Dictaturii!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

706
Tagurile:
Dan Chitic

Загрузка...
Școală

Titularizare 2020: Lista documentelor necesare înscrierii, apare o problemă

0
Profesorii își pot depune, începând de mâine, dosarele pentru înscrierea la concursul național de titularizare. Ce trebuie să conțină dosarul.

BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Concursul național de titularizare 2020 începe, în sfârșit, să intre în linie dreaptă. Mâine, candidații își pot depune dosarele de înscriere.

Aceștia trebuie să știe că actele pe care le anexează la dosar se pot certifica pentru conformitate cu originalul și la depunerea dosarului. În această situație, candidatul trebuie să prezinte documentul original și o copie a acestuia.

Lista documentelor necesare la dosarul de înscriere la concursul de titularizare 2020:

1. cererea de înscriere la Titularizare

2. copia „conform cu originalul” a adeverinţei de la instituţia de învăţământ superior/postliceal/mediu din care să rezulte că au susţinut examenul de licenţă/absolvire/bacalaureat, media de absolvire a facultăţii/şcolii postliceale/liceului pedagogic, specializarea dobândită, media anilor de studii şi/sau faptul că pe parcursul efectuării studiilor s-a frecventat şi promovat modulul pedagogic;

3. copii de pe certificatele de naștere și căsătorie (pentru solicitanții care si-au schimbat numele) – conform cu originalul

4. copii de pe fila din buletinul de identitate sau cartea de identitate cu domiciliul – conform cu originalul.

5. avizul/adeverința medical(ă) din care să rezulte că sunt apt(ă) pentru a preda în învățământ, în original – de la medicul de familie/medicina muncii – Art. 65 alin. (4) (fotocopie pentru depunerea online);

6. declarația pe proprie răspundere. În acest formular candidatul declară că nu desfăşoară activităţi incompatibile cu demnitatea funcţiei didactice, că nu a fost îndepărtat din învăţământ pentru motive disciplinare sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi nu i s-a interzis dreptul de a fi încadrat într-o funcţie didactică printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală.

7. cazier judiciar, în original sau fotocopie (la depunerea online), de la Poliție

8. certificat/adeverința de integritate comportamentală (fotocopie pentru depunerea online)- tot de la Poliție

9. Fișă de înscriere la concursul de Titularizare 

Edupedu.ro precizează că nu există încă un model publicat de Ministerul Educației și Cercetării, însă, imediat ce îl vor primi, inspectoratele școlare îl vor urca pe site.

O veste bună este aceea că documentele nu trebuie legalizate la notariat.

Înscrierile au loc în perioada 9-16 iulie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Titularizare 2020

Загрузка...