Carmen Avram

Carmen Avram, ipoteză șocantă: Occidentul sabotează o uriașă investiție montană

4242
(reînnoit 07:23 26.03.2018)
"Brusc, anul acesta, au apărut proteste împotriva extinderii iminente și foarte necesare, aici e mâna rivalilor occidentali și a susținătorilor lor de la Bruxelles".

BUCUREȘTI, 26 mart — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Sub titlul "Bulgarul, clăparul și ardelenii" s-a realizat un foarte interesant reportaj, marca "În premieră", despre situația domeniului schiabil din România, în comparație cu marea stațiune de la Bansko, ridicată aproape de la zero de bulgari.

În plus, în excelentul reportaj s-a demosntrat și importanța majoră a infrastructurii — autostrăzile construite după 2009 de executivul condus de Boiko Borisov. Pe scurt, Bulgaria a ajuns să aibă un număr imens de turiști care vin pentru schi, în condițiile în care oferă condiții occidentale la un preț… estic.

Dar, efectul secundar pe care-l scoate în evidență internațional premiata realizatoare Carmen Avram este unul pur și simplu scandalos. Bulgaria începe să fie sabotată, chiar de cei care au atras-o în mrejele Uniunii.

"Cu autostrăzile puse la punct și infrastructura de schi în continuă expansiune, Bulgaria a început să sperie vestul, care își vede acum business-ul amenințat" Și, spune Carmen Avram, "se vorbește, ar fi apărut semne de sabotaj".

Da, spun experți consultați de echipa "În premieră", dezvoltarea domeniului schiabil balcanic îi face pe occidentali să piardă bani. Francezii, austriecii, de exemplu, nu vor un competitor așa mare…

Dar… sabotaj?! "Un sâmbure de adevăr ar putea fi", spune Carmen Avram, care dă câteva detalii foarte intersante, pe care le putem recunoaște… din proprie experiență.

"Brusc, anul acesta, au apărut proteste ale bulgarilor împotriva extinderii iminente și foarte necesare a stațiunii Bansko", detaliază realizatoarea Antena 3. "Unii cred că aceste demonstrații sunt oneste, pentru că o a doua gondolă ar afecta pădurea seculară din jurul pârtiilor; alții însă sunt de părere că aici e mâna rivalilor occidentali și a susținătorilor lor de la Bruxelles".

Mâna susținătorilor de la Bruxelles?! Da, iar dovada apare fără dubiu, în persoana unui demnitar controversat occidental.

"La un protest pe care l-am filmat la Sofia am întâlnit-o pe nemțoaica Ska Keller, președinte a grupului Verzilor din Parlamentul European".

De menționat că premierul Boiko Borisov a cerut expulzarea eurodeputatei, numind-o "jihadistă verde". Iată dialogul reporterului "În premieră" cu Ska Keller.

- Ce credeți despre zvonurile care circulă prin Bulgaria?

- Sunt cam trase de păr.

- De ce?

- Pentru că nu sunt plătită de nimeni! De ce ar face cineva așa ceva? Vreau să zic că e un motiv pentru care sunt aceste proteste.

Care este însă miza acestor manifestații? Nu vă vine să credeți — prăbușirea stațiunii sub propria greutate!

"E clar că dacă nu apare a doua gondolă, e clar că Bansko devine un colos cu picioare de lut, care s-ar putea prăbuși", spune Carmen Avram, referindu-se la aglomerația care a început să se facă simțită la principalul mijloc de transport pe cablu — și care începe să îndepărteze turiștii, cărora nu le place să stea ore întregi la coadă la urcare.

Reportajul merită urmărit integral, cel puțin pentru a vedea cum românii reușesc să-și bată joc de propria țară.

Însă, învățătura care se desprinde din reportaj este una dură — Bulgaria, ca și România, sunt bune pentru Bruxelles doar când cumpără marfa Occidentului, nu când fac concurență. Or, asta se mai traduce și altfel — Occidentul nu ne vrea nici egali, nici măcar prea dezvoltați.

4242
Tagurile:
Bansko, schi, Carmen Avram, Boris Boikov, Bulgaria, România
Tematic
Imagini șocante la schi: Oameni aruncați de pe telescaune ieșite de sub control
Inovație: Pârtie de schi în Chișinău
Data când se deschide sezonul de schi la Predeal
Florin Salam

Florin Salam, văzut de Mircea Badea: ”Secvență de autentic românesc, absolut neprețuită!”

494
(reînnoit 13:00 07.08.2020)
Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Nu, cunoscutul realizator Mircea Badea nu a devenit un fan al genului muzical al talentatului  interpret Florin Salam.

În schimb, Mircea Badea a remarcat succesiunea evenimentelor la care a participat sau au fost provocate de Florin Salam. Mai întâi la priveghiul lui „Emi Pian”, apoi la spital, în fața presei.

De precizat că artistul şi familia sa au acuzat medicii, în faţa jurnaliștilor adunați (chemați, după unele surse) la Spitalul “Matei Balş”, că refuză să le comunice informații despre starea fratele lui Salam. Fratele artistului este internat în stare gravă, bolnav de COVID-19.

După cum se știe, Salam a cântat mai multe ore la priveghiul lui Emi Pian, într-un spațiu  unde erau zeci de persoane - și prin care au trecut câteva sute – fără nici un fel de protecție, deși, așa cum precizam, fratele său e grav bolnav de Covid!

Ei bine, Mircea Badea a comentat acest contrast: ”E o secvență de autentic românesc absolut neprețuită!...”

”Domnul Salam venea de la o adunare de cinstiți cetățeni, până la proba contrarie, care au pățit un lucru nasol (priveghiul lui Emi Pian) - acolo era o densitate de cetățeni pe milimetru pătrat!”, a spus Mircea Badea.

De acolo, ”domnul Salam s-a extras din mijlocul densității și a venit la reporteri cu masca... cum a putut și el... să se plângă de medicii de la Matei Balș”, a remarcat realizatorul TV.

”Asta mi s-a părut ceva atât de autentic românesc... a fost o secvență de Kusturica!”, a spus Mircea Badea, traducând și altfel – ”Venea din mijlocul adunării Covid practic, fratele lui fiind bolnav grav de Covid. S-a extras de acolo și a venit, cu masca pe bărbie... că toată lumea știe că prin bărbie se transmite virusul... și a spus că medicii de la Matei Balș e nasoi”.

Concluzia lui Mircea Badea: „E o secvență superbă!...”.

Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, pentru care nu doar măsurile excepționale de protecție sunt inexistente, dar de multe ori chiar cele mai elementare lipsesc. Și aceste segmente sunt imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

494
Tagurile:
Florin Salam, Mircea Badea

Загрузка...
Poliția Română

Scandal uriaș și trădare în Poliție ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

287
”Sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”. Situația este una mai mult decât gravă – munca sub acoperire este compromisă,  într-un domeniu  de maxim interes pentru grupuri de mare influență

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. În urma unei dezvăluiri a cunoscutei deputate Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, a izbucnit un scandal uriaș.

Este un caz care poate zgudui din temelii Poliția Română, pentru că scoate la iveală nu doar legăturile cu lumea interlopă, ci și trădarea polițiștilor de către proprii colegi sau chiar șefi.  Iată relatarea deputatei Săftoiu:

”Polițistă, tânără, infiltrată într-o rețea de trafic de persoane. Infiltrată între traficanți, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină - o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”.

Asta e pe scurt, povestea. Dar, situația se complică dacă luăm în calcul și celelalte date esențiale ale cazului, specifice muncii sub acoperire:

”Doar câteva persoane știau că e infiltrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi, totuși, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi”.

Cine este polițista? Aflăm de la Adriana Săftoiu… cât se poate, pentru că deputata îi protejează numele, din motive lesne de înțeles: ”a absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (protecția copilului, n.n.)”.

”Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotărâtă să se dedice destructurării traficului de minore”, mai adaugă Adrian Săftoiu.

Situația este una mai mult decât gravă – și transmite ceva sinistru: că această muncă sub acoperire este compromisă! Și nu în orice domeniu, ci într-unul despre care se spune că ar fi de maxim interes pentru grupuri de mare influență din Occident – traficul de copii.

Deci, da, e vorba de un cutremur care ar trebui să zguduie IGPR. Și e de menționat reacția jurnalistului de investigații Sorin Ovidiu Bălan, fost polițist, care spune clar – până acum trebuiau făcute deja arestări. Și nu ale interlopilor, ci chiar în Poliție!

”Eu am o problemă - sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”, a spus Bălan la Antena 3. ”Și dacă ăia care ar trebui să investigheze sunt tâmpiți, vă spun eu! Fetei ăleia i s-a pus pe mașină o coronă de flori. S-a stabilit de unde a fost cumpărată coroana? S-a stabilit cine a cumpărat-o? S-a luat firul? În țara asta...”.

Sorin Ovidiu Bălan are un mesaj și pentru Poliția Capitalei: ”Domnul Berechet spune că totul e „sub control”… sub control era dacă erau arestați!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

287
Tagurile:
scandal, poliție

Загрузка...

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

0
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...