Sebastian Ghiță

Șocul nopții: "Zeci de mii de români sunt recrutați de străini, iată centrele..."

7561
"La fel au făcut și sovieticii, în anii 50 - ordinele și comenzi vin din afară, fiindcă vor ca românii să fie slugi la stăpâni, ofițerii români țin această evidență".

BUCUREȘTI, 26 mart — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Încă o dată am asistat la o intervenție șocantă a lui Sebastian Ghiță! S-a întâmplat ieri noapte, într-o ediție specială a "Sintezei zilei", unde fostul deputat a intervenit telefonic din locația sa din Serbia.

Cu cinismul unui deținător al multor secrete pe care însă nu le spune decât dacă și când are interesul, Ghiță a aruncat din nou câteva informații șocante.

Evident, discuția s-a îndreptat și către "listele negre" ale Comisiei Europene, poate cea mai mare lovitură de presă a deceniului, cu care ziariștii Antena 3 și Luju.ro ar putea provoca efecte majore chiar la Bruxelles.

Lui Sebastian Ghiță i s-a cerut părerea despare aceste liste, inclusiv în legătură cu originea lor. Reamintim că Ghiță a fost — în aceeași sau în diferite perioade — deputat și secretar al Comisiei SRI, furnizor de programe al SRI, apropiat al multor șefi din servicii, DNA, dar și al principalilor lideri politici.

"Toate aceste liste, prin care se eliminau oameni de afaceri, oameni cu influență socială din România… la fel au făcut și rușii, în anii 50 — aceste ordine și comenzi vin din afară, fiindcă au vrut ca românii să fie slugi la stăpâni", a declarat Ghiță.

Mugur Ciuvică a formulat îndoiala că, totuși, aceste liste ar fi fost fabricate în România. Da, se poate pune întrebarea ce să aibă Bruxelles-ul cu Ghiță, Ion Dumitru, Becali… a replicat Ghiță, revenind brusc cu una dintre cele mai șocante dezvăluri, probabil cea mai importantă din intervenția sa.

"Sunt zeci de mii de români recrutați (de străinătate), iar principalele centre de recrutare sunt Universiatatea Babeș Bolyai, Universitatea București și Universitatea din Iași", a declarat Ghiță, repetând ulterior această înșiruire a "centrelor de recrutare".

Mihai Gâdea a întrebat — "Servicii române cunosc această situație?"

"Sunt convins că ofițerii români țin această evidență", a răspuns enigmatic Ghiță, neprecizând dacă e vorba de o supraveghere în scop profilactic, sau se referă la un ajutor dat de serviciile noastre acestui fenomen de "recrutare" a românilor de către străinătate.

Care ar fi scopul adevărat al acestei "recrutări" — probabil că Sebastian Ghiță va veni cu precizări. Dar, ideea care s-a desprins din intervenția sa este că acești români sunt "resetați" pentru a nu mai avea vreo legătură cu România, fiind gata să se supună "ordinelor și comenzilor care vin din afară", despre care vorbea fostul apropiat al SRI, Sebastian Ghiță. 

7561
Tagurile:
centre, Servicii, Recrutare, Români, Sebastian Ghiță
Tematic
Tudorel Toader, detalii „la cald" despre extrădarea lui Sebastian Ghiţă
Știrea zilei: Sebastian Ghiță profită și o lovește pe Kovesi - e oficial!
"Moscova" a avut dreptate în cazul Sebastian Ghiță
Mesajul din Serbia al lui Sebastian Ghiţă
Sorin Ovidiu Vântu

Vântu: ”Ucraina este o țară ostilă nouă, nu mișca un deget pentru ei”

86
Sorin Ovidiu Vântu a lansat astăzi un mesaj video pe facebook unde critică faptul că, pe lângă spaima colosală legată de COVID și vaccinuri, oamenilor li s-a băgat în cap și spaima unui război între ruși și restul lumii

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Discurs excepțional din partea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu care își declară public atitudinea anti-americană și dejoacă planurile de manipulare prin înfricoșarea oamenilor cu vești despre război.

”Ești bombardat de peste tot cu amenințarea unui război între ruși și restul lumii. Generație, nu există nici un risc pentru România să intre într-un război pentru că nu va avea loc vreun război. Dacă rușii intră în Ucraina, să fie sănătoși. Ucraina este o țară ostilă nouă. N-aș mișca un deget pentru ei”, spune Vântu în stilul lui caracteristic.

Omul de afaceri mai arată că Europa nu va îndrăzni să atace Rusia, după cum nici americanii.

”Să presupunem că americanii sunt atât de tâmpiți încât să intre peste ruși, o superputere militară”, își continuă Vântu mesajul. Ei bine, arată acesta, indiferent cine câștigă în urma unui conflict între  ruși și americani, SUA vor fi atât de slabe după un război, încât chinezii ”vor defila prin America precum pe propriile lor bulevarde”.

Dar, observă Vântu, SUA sunt conștiente de acest lucru și atacă numai state slab înarmate, chiar dacă și acolo pot lua bătaie, ca în Vietnam și Afganistan, îi ironizează el pe americani.

Despre forța politică americană, Vântu atrage atenția că prin maniera în care SUA au folosit această forță ”au devenit antipatizate pe aproape întreg globul”.

”Eu sunt un anti-american convins. Nu cu populația din America... ci cu cei care conduc America, grupurile de interese și centrele de putere care conduc cu adevărat America. Îi detest”, mai spune Vântu, făcând o mărturisire unică în felul ei.

În concluzie, Vântu spune că nu există riscuri de conflict în Ucraina în care să intre și România, dar recunoaște că dacă americanii ar da ordin, este posibil ca ”imbecilii” care conduc România să acționeze. Însă Vântu nu crede că americanii vor declanșa un asemenea conflict, el spunând că ”or fi e proști, dar nu chiar atât de proști”.

O luare de poziție unică prin curajul ei și care este foarte apreciată de internauți, mesajul video al lui Sorin Ovidiu Vântu având toate șansele să se viralizeze.

86
Tagurile:
Sorin Ovidiu Vântu, Ucraina
Tematic
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei
Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste
Istoric: Ucraina are pretenții teritoriale față de Moldova - ce vor face Sandu și Zelenski

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram face praf un ministru de prim rang îi în vileag trei minciuni!

481
Cunoscuta realizatoare TV și europarlamentar dă în vileag trei minciuni ale ministrului unui domeniu de maximă importanță – și cum afectează asta pe cei care activează acolo

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Apreciată pentru reportajele și anchetele sale de excepție, Carmen Avram nu se dezminte nici ca europarlamentar! Rămâne aceeași căutătoare a adevărului, gata să dea în vileag aspectele pe care alții încearcă să le ascundă. 

În cazul de față, ministrul Agriculturii, domeniul în care România își punea mari speranțe în urmă cu câți va ani, mai precis pe vremea guvernărilor PSD, cu Petre Daea ministru.

Acum însă, Carmen Avram denunță un ”mare scandal mare la Ministerul Agriculturii”, unde ministrul liberal Adrian Oros ”nemaivăzutul” a fost prins cu… ”trei minciuni”.

Iată cele ”trei minciuni”, așa cum le prezintă Carmen Avram:

  1. ”Le-a garantat fermierilor că crescătorii de porci pentru reproducție vor avea bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență”.

De fapt, spune Carmen Avram este 𝐌INCIUNĂ! ”Nu vor avea. Propunerea n-a plecat niciodată spre Bruxelles”.

  2. ”I-a asigurat pe fermieri că, tot din banii PNRR, vor avea 8 depozite regionale pentru legume și fructe”.

Din nou… MINCIUNĂ! ”Propunerea nici n-a plecat vreodată de la București, spre Comisia Europeană”, arată europarlamentarul.

  3. ”Le-a promis fermierilor că vor avea sistem de irigații plătit din banii europeni ai Planului Național de Redresare și Reziliență”.

Și iar 𝐌INCIUNĂ, acuză Carmen Avram, deoarece ”Păcălită de „imaculații” de la Guvern -PNL PLUS USR - Comisia știa că noi am făcut investiții în irigații, așa că anunțase încă din octombrie 2020 că nu va finanța așa ceva din PNRR”.

Consecința acestor ”MINCIUNI”? ”Agricultura din România a pierdut toți banii pe care putea să-i ia de la Bruxelles”.

În aceste condiții, Carmen Avram consideră că singura șansă este o nouă revizuire - a patra - a PNRR. ”RUȘINE!!”, exclamă Carmen Avram.

Întrebarea noastră este – crede Carmen Avram că această a patra revizuire va fi gata și transmisă până la finele lui mai – adică peste o lună, ca să mai prindem fonduri în octombrie? În opinia noastră, așa ceva este greu de crezut!

În caz contrar, dacă intrăm în vară fără PNRR aprobat, va mai veni vreun ban anul acesta? Răspuns clar - NU!

481
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...
Heiko Maas

Germania respinge modificarea granițelor în Balcani

0
Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că Germania respinge redesenarea graniţelor în vestul Balcanilor, ideea fiind ”pusă în sertar”.

BRUXELLES, 23 apr – Sputnik. Ministrul de Externe de la Berlin, Heiko Maas, a vrut să închidă controversatul subiect al redesenării unor granițe în Balcani și a respins categoric această idee care a apărut într-o notă diplomatică neoficială a Uniunii Europene.

Documentul, care a agitat mult spiritele, i-a alarmat pe bosniaci, care au văzut-o ca pe o ameninţare la adresa unităţii teritoriale a ţării lor.

În document se vorbea despre posibilitatea ca prin crearea Serbiei Mari, a Albaniei Mari şi a Croaţiei Mari să se rezolve tensiunile naţionale care împiedică integrarea europeană a regiunii.

"Ideea că lucrurile pot fi rezolvate cu linii noi pe o hartă nu este doar nerealistă, dar este periculos să iniţiezi chiar această discuţie", a declarat Maas reporterilor din Pristina, capitala Kosovo.

El a precizat că ideea schimbării frontierelor este una pe care guvernul german o respinge vehement și a arătat că se bucură că ideea a fost "pusă înapoi într-un sertar sau, sperăm, în tocătorul istoriei".

Nota diplomatică a UE a apărut prima oară în presa din Slovenia, dar premierul sloven Janez Jansa a negat relatările presei potrivit cărora el ar fi trimis nota preşedintelui Consiliului European Charles Michel ca o propunere cu privire la modul de tratare a regiunii după ce Slovenia va prelua preşedinţia UE în iulie.

0
Tagurile:
Heiko Maas, Balcani
Tematic
Kusturica va juca într-un film despre agresiunea NATO în Balcani
Primul stat modern aromân din Balcani: Principatul Pindului
Cine își dorește o recroire a granițelor în Balcani și care ar fi consecințele
Statele Unite prevăd un conflict armat în Balcani în 2019. Ce vor de la Rusia?
Bombardamente din 1999: Hiroshima și Nagasaki în Balcani - Cum au fost afectați românii
Justiția bulgară a deblocat procesul de extindere a Turkish Stream în Balcani
Coșmar seismic: 30 de cutremure și replici în Balcani în 13 ore – cutremur și în România!

Загрузка...