Răzvan Savaliuc

Unic în România: Savaliuc i-a luat banii Laurei Kovesi!

5876
(reînnoit 10:17 21.03.2018)
Jurnalistul a câștigat împotriva temutei șefe a Direcției Naționale Anticorupție, stabilind astfel o premieră în România.

BUCUREȘTI, 21 mart — Sputnik, D.D. Opinia publică a fost atentă la sentința dată de Curtea de Apel Ploiești, prin care Mihai Gâdea, Bianca Grigore (Bianca Nae), Mugur Ciuvică şi SC Antena 3 SA sunt obligați să-i plătească șefei DNA, Laura Kovesi, daune morale de 300.000 lei. Menționăm că sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Cu toate acestea, în aceeași sentință, doi dintre inculpații din dosar au câștigat procesul cu Laura Codruța Kovesi. Este vorba de jurnaliștii Răzvan Savaliuc și Radu Tudor.

Mai precis, în cazul celor doi jurnaliști instanța a admis apelurile prin care se cerea respingerea obligației de plată, pe motiv de neparticipare la faptele reclamate de Laura Kovesi.

Concret, Răzvan Savaliuc nici măcar nu a fost prezent în respectiva emisiune, în timp ce Radu Tudor, deși a participat, nu a spus absolut nimic. În sprijinul lor, jurnaliștii au adus ca probă înregistrarea emisiunii.

Iată și un pasaj semnificativ din minuta Curții de Apel Ploiești:

"Admite apelurile declarate de reclamanta-pârâtă, de pârâtul Radu Tudor şi de pârâtul-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu. Schimbă în parte sentinţa în sensul că: Respinge acţiunea precizată formulată de reclamanta-pârâtă în contradictoriu cu pârâtul Radu Tudor şi cu pârâtul-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu ca neîntemeiată".

Culmea, Savaliuc a căștigat și bani de la Laura Kovesi — ceea ce ar putea să fie o premieră! Iată pasajul din sentință:

"Obligă pe apelanta reclamantă-pârâtă la 50 lei cheltuieli de judecată(taxă judiciară de timbru) către apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu".

Dar, părțile au drept la recurs în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii. Discutând cu Răvan Savaliuc, acesta ne-a spus că este mândru de victoria obținută — dar și de banii câștigați de la șefa DNA, un caz unic în România! 

5876
Tagurile:
Luat banii, DNA, Răzvan Savaliuc, Laura Codruța Kovesi
Tematic
Dosarul momentului - Mircea Badea: "Iohannis și Kovesi fug laș de Savaliuc"
Savaliuc, lovitură dură și concretă împotriva lui Iohannis și Kovesi
Iohannis - atac incredibil la presă! Savaliuc, reacție: "Nu e în stare să discearnă"
Savaliuc: "Kovesi, președinte - străinii o pregătesc" - reacție totală Ciutacu
Savaliuc îl face praf pe Tudorel Toader în cazul Kovesi: "Toader va demisiona"

Загрузка...