Sebastian Ghiță

Noaptea minții: presiuni nu se difuzeze caseta cu Ghiță pe posturi naționale

1205
(reînnoit 11:26 16.03.2018)
Victor Ciutacu: "Dacă cineva îmi smulge caseta, mai sunt două, nu puteţi voi confisca câte copii avem noi, interviul ăsta intră pe post".

BUCUREȘTI, 16 mart — Sputnik, D.D. În stilul său unic, Victor Ciutacu s-a manifestat vehement în seara trecută — „interviul ăsta intră pe post", a declarat ferm realizatorul TV.

Ciutacu a reclamat presiunile care se fac împotriva RTV, dar și tentativele de a se lua casetele cu înregistrarea.

"Presiunile continuă, sunt din ce în ce mai intense", a scris Ciutacu pe Facebook. "În această seară am doi producători care au fiecare câte o copie a casetei cu episodul doi. Dacă cineva îmi smulge caseta, mai sunt două".

Interesant este că ziaristul a dat de înțeles că s-au făcut și "cereri oficiale" pentru oprirea difuzării materialului filmat.

"Nu puteţi voi confisca câte copii avem noi", a avertizat Ciutacu. "Oricâte cereri oficiale vor face, interviul ăsta intră pe post".

De asemenea, împotriva realizatorului TVR Ionuț Cristache s-au cerut sancțiuni, iar Comisia de Cultură din Parlament a chemat-o de urgență pe directoarea generală a TVR, Doina Gradea. Președintele Comisiei, liberalul Gigel Știrbu a avut o ieșire violentă într-o intervenție la Antena 3, numind emsiunea lui Cristache — "hazna".

Cert este că partea a doua a îngerviului a fost difuzată seara trecută, dar mulți analiști consideră presiunile susmenționate ca fiind nejustificate, declarațiile lui Ghiță fiind slabe, mult sub nivelul celor declarate în prima parte. Urmează și partea a treia. 

1205
Tagurile:
Posturi nationale, Caseta, difuzarea, Sebastian Ghiţă, Victor Ciutacu
Tematic
Tudorel Toader, detalii „la cald" despre extrădarea lui Sebastian Ghiţă
Știrea zilei: Sebastian Ghiță profită și o lovește pe Kovesi - e oficial!
"Moscova" a avut dreptate în cazul Sebastian Ghiță
Mesajul din Serbia al lui Sebastian Ghiţă
Florin Salam

Florin Salam, văzut de Mircea Badea: ”Secvență de autentic românesc, absolut neprețuită!”

378
(reînnoit 13:00 07.08.2020)
Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Nu, cunoscutul realizator Mircea Badea nu a devenit un fan al genului muzical al talentatului  interpret Florin Salam.

În schimb, Mircea Badea a remarcat succesiunea evenimentelor la care a participat sau au fost provocate de Florin Salam. Mai întâi la priveghiul lui „Emi Pian”, apoi la spital, în fața presei.

De precizat că artistul şi familia sa au acuzat medicii, în faţa jurnaliștilor adunați (chemați, după unele surse) la Spitalul “Matei Balş”, că refuză să le comunice informații despre starea fratele lui Salam. Fratele artistului este internat în stare gravă, bolnav de COVID-19.

După cum se știe, Salam a cântat mai multe ore la priveghiul lui Emi Pian, într-un spațiu  unde erau zeci de persoane - și prin care au trecut câteva sute – fără nici un fel de protecție, deși, așa cum precizam, fratele său e grav bolnav de Covid!

Ei bine, Mircea Badea a comentat acest contrast: ”E o secvență de autentic românesc absolut neprețuită!...”

”Domnul Salam venea de la o adunare de cinstiți cetățeni, până la proba contrarie, care au pățit un lucru nasol (priveghiul lui Emi Pian) - acolo era o densitate de cetățeni pe milimetru pătrat!”, a spus Mircea Badea.

De acolo, ”domnul Salam s-a extras din mijlocul densității și a venit la reporteri cu masca... cum a putut și el... să se plângă de medicii de la Matei Balș”, a remarcat realizatorul TV.

”Asta mi s-a părut ceva atât de autentic românesc... a fost o secvență de Kusturica!”, a spus Mircea Badea, traducând și altfel – ”Venea din mijlocul adunării Covid practic, fratele lui fiind bolnav grav de Covid. S-a extras de acolo și a venit, cu masca pe bărbie... că toată lumea știe că prin bărbie se transmite virusul... și a spus că medicii de la Matei Balș e nasoi”.

Concluzia lui Mircea Badea: „E o secvență superbă!...”.

Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, pentru care nu doar măsurile excepționale de protecție sunt inexistente, dar de multe ori chiar cele mai elementare lipsesc. Și aceste segmente sunt imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

378
Tagurile:
Florin Salam, Mircea Badea

Загрузка...
Poliția Română

Scandal uriaș și trădare în Poliție ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

257
”Sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”. Situația este una mai mult decât gravă – munca sub acoperire este compromisă,  într-un domeniu  de maxim interes pentru grupuri de mare influență

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. În urma unei dezvăluiri a cunoscutei deputate Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, a izbucnit un scandal uriaș.

Este un caz care poate zgudui din temelii Poliția Română, pentru că scoate la iveală nu doar legăturile cu lumea interlopă, ci și trădarea polițiștilor de către proprii colegi sau chiar șefi.  Iată relatarea deputatei Săftoiu:

”Polițistă, tânără, infiltrată într-o rețea de trafic de persoane. Infiltrată între traficanți, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină - o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”.

Asta e pe scurt, povestea. Dar, situația se complică dacă luăm în calcul și celelalte date esențiale ale cazului, specifice muncii sub acoperire:

”Doar câteva persoane știau că e infiltrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi, totuși, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi”.

Cine este polițista? Aflăm de la Adriana Săftoiu… cât se poate, pentru că deputata îi protejează numele, din motive lesne de înțeles: ”a absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (protecția copilului, n.n.)”.

”Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotărâtă să se dedice destructurării traficului de minore”, mai adaugă Adrian Săftoiu.

Situația este una mai mult decât gravă – și transmite ceva sinistru: că această muncă sub acoperire este compromisă! Și nu în orice domeniu, ci într-unul despre care se spune că ar fi de maxim interes pentru grupuri de mare influență din Occident – traficul de copii.

Deci, da, e vorba de un cutremur care ar trebui să zguduie IGPR. Și e de menționat reacția jurnalistului de investigații Sorin Ovidiu Bălan, fost polițist, care spune clar – până acum trebuiau făcute deja arestări. Și nu ale interlopilor, ci chiar în Poliție!

”Eu am o problemă - sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”, a spus Bălan la Antena 3. ”Și dacă ăia care ar trebui să investigheze sunt tâmpiți, vă spun eu! Fetei ăleia i s-a pus pe mașină o coronă de flori. S-a stabilit de unde a fost cumpărată coroana? S-a stabilit cine a cumpărat-o? S-a luat firul? În țara asta...”.

Sorin Ovidiu Bălan are un mesaj și pentru Poliția Capitalei: ”Domnul Berechet spune că totul e „sub control”… sub control era dacă erau arestați!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

257
Tagurile:
scandal, poliție

Загрузка...
Gabriela Firea

Premieră negativă pentru București: conturile Primăriei Generale sunt blocate!

0
(reînnoit 18:01 07.08.2020)
Conturile Primăriei Generale București au fost blocate ca urmare a dosarului de executare pus în aplicare de Costică Constanda împotriva Primăriei Capitalei.

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. Conturile Primăriei Generale au fost blocate, a anunțat astăzi Gabriela Firea, după ce Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată, printr-o adresă a Trezoreriei Municipiului Bucureşti despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 referitoare la dosarul intentat de Costică Constanda Capitalei.

Prin decizie definitivă a instanței, Costică Constanda trebuie să primească 115 milioane de euro de la Primăria Capitalei, ceea ce, spune primarul Gabriela Firea, pune în pericol proiecte importante pentru București.

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanță majoră pentru dezvoltarea Bucureștiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiții precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situație dificilă pentru București, trebuie să punem în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă a instanței, pronunțată în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim”, a explicat Firea.

Acum, municipiul București trebuie să-i returneze lui Costică Costanda suma de 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.

„Deși am luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare și am făcut deja plăți eșalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situația în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului București. Pentru a ieși din această situație de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea ședință, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă”, a mai spus Firea.

Primarul a explicat că a supus spre aprobare, în patru ședințe succesive ale Consiliului General al Municipiului București, un proiect de hotărâre prin care să se reducă suma totală datorată cu aproximativ 40%. Proiectul de Hotărâre a fost respins de fiecare dată, iar pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numărul total al consilierilor generali.

„Din bugetul Municipiului Bucuresti sunt suportate cheltuieli de importanță strategică privind alimentarea cu energie termică, transportul în comun, iluminat public, funcționarea celor 19 spitale aflate în coordonarea Municipalității, proiectele de investiții în infrastructură”, a arătat Firea dimensiunile problemelor cu care se va confrunta Bucureștiul în urma acestei situații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Conturi blocate, Primăria Capitalei
Tematic
Inconștiență totală la Capitală – se ajunge la blocaj! Firea, insultată în plină ședință
Ciolacu o contrazice pe Firea într-o problemă esențială
Război între Firea și Iohannis, acuzații de minciună!
Firea atrage atenția Guvernului și Președinției cât de gravă este blocarea Capitalei
Firea desființează lansarea candidaților PNL-USR-PLUS

Загрузка...