Trupele speciale americane

National Interest a identificat o problemă majoră a armatei americane

128
(reînnoit 08:09 28.02.2018)
Armata americană suferă de o dependență cronică față de trupele de elită, care nu sunt nevoite să realizeze misiuni din afara atribuțiilor lor, afirmă publicația americană National Interest

BUCUREȘTI, 28 feb — Sputnik. Armata americană suferă de o dependență cronică de unitățile de elită, scrie National Interest.

Potrivit publicației, mulți lideri militari se plâng că popularitatea excesivă a "leilor de mare" (Navy Seal), a "beretelor verzi" și a rangerilor (forțele de destinație specială a SUA și unități informații de elită) subminează importanța celorlalte unități militare.

Uneori, aceste trupe speciale, care sunt considerate cele mai bune în SUA, sunt nevoite să execute misiuni care se află în afara competenței lor, ceea ce le diminuează capacitatea de realizare a operațiunilor de care sunt responsabili în mod direct.

Experții consideră că fiecare trupă trebuie să se ocupe de funcțiile care îi sunt atribuite. Spre exemplu, unitatea beretelor verzi, echipa A (A-Team), compuse din 12 persoane, nu sunt în stare să oprească de sine stătător o unitate de tancuri. Cea mai bună armă împotriva unui astfel de adversari sunt doar propriile tancuri.

NI îndeamnă Pentagonul să-și revizuiască politica de utilizare a forțelor armate. În special, principalul criteriu de alegere a unităților trebuie să fie nivelul de pregătire pentru îndeplinirea obiectivelor militare, nu popularitatea.

"SUA trebuie să revină la concepția utilizării tuturor mijloacelor militare disponibile, utilizând fiecare unitate în funcție de situație. Acum a venit un moment ideal pentru acest lucru", scrie autorul articolului.

În opinia publicației, șeful Pentagonului, James Mattis este un lider potrivit pentru soluționarea a acestei probleme a armatei americane.

128
Tagurile:
A-Team, Navy Seal, national interest, Pentagon, ministrul Apărării, Armata americană, Trupe speciale, James Mattis, SUA
Tematic
Șeful trupelor speciale SUA: militarii sunt epuizați, își pun capăt zilelor
Ankara a trimis în Afrin trupe speciale
Elicoptere și trupe speciale pentru capturarea unor copii care au furat dulciuri
De ce rușii nu acceptă o „pace americană”
Fundătura Nord-americană, 8: noua adresă a ambasadei SUA la Moscova?
Presa americană: serviciile au subestimat capacitățile Coreei de Nord
Iarna americană tot face feste. Accident cu implicarea a 35 de mașini. VIDEO

Загрузка...