Klaus Iohannis

Celebru fugar despre cât de puternici sunt Coldea, Kovesi, Iohannis

1156
(reînnoit 11:48 24.02.2018)
Membru al "Grupului de la Monaco", acesta vorbeşte, după şase ani de tăcere. Legătura cu Realitatea Tv.

BUCUREŞTI, 24 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, fugit în Israel, cu un mandat internaţional de arestare preventivă pe numele său, a decis să vorbească. După şase ani de tăcere, acesta a povestit, în cadrul unui interviu acordat B1 tv, despre prietenia sa cu Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF şi Codruţ Marta, care a dispărut fără urmă.

Omul de afaceri face o paralelă care spune multe despre cine conduce cu adevărat în România.

"Grupul de la Monaco e zero barat ca influenţă faţă de Coldea, Kovesi şi Iohannis", a declarat Elan Schwartzenberg, citat de stiripesurse.ro.

Din celebrul grup de la Monaco, considerat "elita financiară a României", făceau parte, la acea vreme, Gheorghe „Bebe" Ionescu, Dan Drăgoi, Adriean Videanu, Vlad Moisescu, Puiu Popoviciu, Dan Adamescu, Dragoş Dobrescu, Radu Dimofte, Radu Budeanu, Rareş Mănescu, Sorin Blejnar, Elan Schwartzenberg, fraţii Bogdan şi Constantin Buzăianu, Ion Ţiriac, Dan Petrescu — nu fotbalistul — Nicolae Dumitru, Dan Fisher, Cristian Burci, Carmen Adamescu, Cătălin Voloşeniuc şi Bobby Păunescu.

Despre Sorin Blejnar, Elan Schwartzenberg spune că i-a fost şi încă îi mai este prieten, doar că, de când sunt probleme, evită contactul cu acesta.

"Cu Blejnar am avut o relaţie frumoasă, dar, ca în cazul lui Mazăre, nu au funcţionat lucrurile când prietenia s-a suprapus cu funcţia", a precizat Elan Schwartzenberg.

Acesta relatează că s-a întâlnit cu Blejnar şi i-a spus că echipamentele de la Realitatea sunt sub sechestru la ANAF, la Casa Presei.

"Tu, ca şef ANAF, cu datorii imense de la Realitatea, trebuie ori să le sigilezi la ANAF ori te muţi în sediul în care funcţionează societatea, adică la Willbroock. În nici un caz nu pot sta la RTV, la Sebi Ghiţă. A ridicat din umeri şi mi-a spus că-i pare rău că nu poate să mă ajute, că era şi legat, dar "există nişte forţe deasupra mea, din sistem", a precizat afaceristul.

În ceea ce priveşte „forţele din sistem" acesta a explicat că nu ştie la ce s-a referit exact Blejnar — „la Băsescu, SRI, DNA sau Sfântul Petru". Şi aceasta în condiţiile în care, mai spune Elan Schwartzenberg, Blejnar „ridica din umeri şi se uita în sus".

Momentul ales de afacerist nu este întâmplător, iar declaraţiile sale ar putea transmite mesajul că, de acum încolo, a început o luptă deschisă între două grupuri.

1156
Tagurile:
Elan Schwartzenberg, Laura Kovesi, Florian Coldea, Klaus Iohannis
Тема:
Laura Codruța Kövesi (140)
Tematic
Declarație bizară: „Laura Codruţa Kovesi a murit şi nu ştie"
Exploziv! Revocarea Laurei Codruţa Kovesi este ireversibilă!
Un scenariu halucinant circulă pe internet, după declanșarea revocării lui Kovesi
Pavelescu: „Dacă nu o revocă pe Kovesi, preşedintele se compromite"
DNA, prima reacție, după declanșarea procedurii de revocare a „doamnei Kovesi”
Klaus Iohannis și Donald Trump

Românii PROVOACĂ maxim SUA cer PROBA sunt Parteneri cu adevărat!

102
Acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, nu crede că se va putea folosi medicamentul REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în Europa, implicit în România,  în condițiile în care SUA ”au achiziționat 90% din producție în avans”.

”Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat 90% din producție în avans, dar el nu trebuie folosit decât la forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin disponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților”, a declarat dr. Rafila la Digi 24.

La această provocare pentru SUA spusă pe jumătate se alătură Victor Ponta, care provoacă SUA în față – și implicit pe Iohannis și Guvernul, atât de atașați ”parteneriatului”:

”Având în vedere faptul că Guvernul SUA a achiziționat în avans practic toată producția mondială de REMDESIVIR - sper că Președintele și Guvernul României să solicite, în baza Parteneriatului Strategic, un sprijin instituțional măcar pentru acei români aflați la Terapie Intensivă!”, scrie Ponta într-o recentă postare.

Ironic, fostul prim ministru menționează că are ”încredere că Președintele și Guvernul României nu vor fi refuzați!”

”Trebuie să ne folosim relațiile internaționale pentru binele românilor - nu pentru interese personale de imagine și politice!”, lovește Ponta în final.

Reamintim că, la recepția de la ”4 Iulie”, Iohannis și Orban au elogiat sprijinul acordat de SUA României în Pandemie, deși acesta nu s-a ridicat nici măcar la o valoare de 1 milion de dolari – și nu s-a pus nici problema amânării plaților pentru rachete.

Deci, Rafila și Ponta au dreptate: acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram în vileag o situație incendiară din UE, în care românii sunt victime!

108
(reînnoit 07:41 06.07.2020)
”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””

BUCUREȘTI, 6 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Europarlamentarul Carmen Avram pune în fața opiniei publice și a autorităților române și UE un caz extrem de grav care vizează muncitori români din Olanda.

”M-am întâlnit cu un grup de muncitori români care lucrează în Olanda și care mi-au vorbit despre ceea ce ei consideră că ar fi forme de rasism, combinate cu abuzuri grave”, scrie într-o postare Carmen Avram, detaliind:

- autorități locale din Olanda care ”le ignora strigătul de ajutor când sunt păcăliți sau chiar furați la bani”;

- contracte care, ”doar pentru ei, sunt întrerupte abrupt, iar muncitorul român e aruncat imediat în stradă, fără nicio idee unde va dormi peste noapte”;

- ”reprezentanți ai statului român care fie nu răspund la telefon, fie le spun că trebuie să se descurce singuri”;

- agenții de intermediere care ”fac milioane pe spatele unor oameni disperați, trimițându-i prin Europa fără o minimă verificare a contractelor sau a condițiilor de cazare, inumane de foarte multe ori”.

Cunoscuta teleastă sintetizează impresia pe care acești români i-au făcut-o: ”Am văzut oameni epuizați emoțional, scurși de orice urmă de speranță că vor mai fi tratați vreodată ca ființe umane cu drepturi egale”.

”Le-am spus că singura șansă e să se unească și să devină o forță, așa cum o fac alți muncitori transfrontalieri din foste țări comuniste, mai ales polonezii”, scrie Carmen Avram subliniind ”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””.

Chiar dacă europarlamentarul a promis ”să îi ajut cum pot”, reputata jurnalistă, care combate de mulți ani fenomenul acestei marginalizări și auto-marginalizări a românilor în Europa, conchide ferm: ”Dar, dacă nu învățăm care ne sunt drepturile și că ne naștem egali cu ceilalți, de oriunde ar fi ei, nu vom reuși să ne impunem în fața celor care comit abuzuri”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...
Traian Băsescu

SRS: ”Băsescu venea la mine la 4-5 dimineața cu sticla de whisky băută pe trei sferturi”

0
Iată cine a ajuns să gestioneze destinele României – și să o implice într-o politică externă agresivă la adresa Rusiei și Chinei - și  cine a creat condițiile apariției ”Statului paralel”

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu, fost patron de trust de presă și om politic, este de mult timp locuitor al zonei rezidențiale de la Snagov. Totodată, el a fost unul dintre prietenii lui Traian Băsescu, în perioada dinaintea mandatelor prezidențiale.

Ce legătură este între aceste aspecte – SR Stănescu a povestit într-un interviu ”special”, dat de pe șalupa sa lui Mihai Gâdea, într-un interesant ocol periplu prin fața vilelor din Snagov.  

”Traian Băsescu a fost cel mai fascinat de Snagov - i-a plăcut”, povestește Sorin Roșca Stănescu. ”Nu știu dacă-i iubea pe bogați, eventual îi invidia”.

Pe de altă parte Băsescu, ”prin natura meseriei lui, era apropiat de apă și cred că din acest motiv era pasionat de Snagov”.

”Cât mai eram prieteni și de-abia ajunsese președinte, tot îmi propunea să vină la Snagov să ne plimbăm cu șalupa, dar eu nu acceptam să-l primesc decât singur, iar el insista să vină cu SPP-iștii”, povestește Sorin Roșca Stănescu.

Desigur, chiar și Băsescu trebuia să respecte un minim de protocol, am spune. Dar, atenție la ce urmează, pentru că îl definește în parte pe fostul președinte:

”Înainte să ajungă președinte venea la mine la 4-5 dimineața cu câte o sticlă de whiskey băută aproape pe trei sferturi și povesteam, aici pe Snagov”, a declarat Sorin Roșca Stănescu la ”Sinteza zilei”.

Desigur, chiar dacă pare can-can, este o povestioară care arată cine a ajuns să gestioneze destinele României – și să implice țara într-o politică externă agresivă la adresa Rusiei și Chinei, cu consecințe încă greu de apreciat. Dar, mai ales, cine a creat condițiile apariției ”Statului paralel” – și cine a adus la putere, ”i-a făcut oameni”, pe unii care acum dau lecții la televizor în calitatea de lideri ”liberali”.

Despre asta e vorba în povestirea lui Sorin Roșca Stănescu. Și despre asta…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SRS, Traian Băsescu

Загрузка...