Sorin Grindeanu

Scandalul DNA îl demască pe Grindeanu: "acoperitul" vizat de Kovesi

6040
(reînnoit 12:33 14.02.2018)
Evitat de unii procurori DNA în câteva dosare majore, legături cu Sebastian Ghiță, Grindeanu e ținta refuzată de inamica Laurei Kovesi - o poveste dubioasă

BUCUREȘTI, 14 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Trebuia desemnat premierul. Era vehiculat numele unui fost ministru. Aveam un dosar cu acel ministru. Mi s-a spus că dacă pot să ies cu acel dosar că dacă el iese premier, Dana Gârbovan ar putea să ajungă ministrul Justiţiei".

Aceasta este declarația făcută de procuroarea DNA Mihaiela Iorga Moraru, fostă colaboratoare apropiată a Laurei Kovesi și actuală denunțătoare a șefei DNA. Un fel de ghicitoare care a pus pe jar presa și mediile politice.

Cine este "premierul" din declarație? Las la o parte ipoteze fanteziste gen Eugen Teodorovici și nominalizez direct persoana cu dosarul: Sorin Grindeanu, fost ministru pentru Societatea Informatizată sub Victor Ponta, înainte de a fi desemnat premier.

De fapt, chiar Dana Gârbovan recunoaște că singurul premier care i-a propus portofoliul de la Justiție a fost concitadinul său, Sorin Grindeanu.

De asemenea, spre deosebire de Teodorovici, care a fost menționat, Grindeanu este implicat nu într-un dosar, ci chiar în două-trei megadosare. Primul este dosarul retrocedărilor masive și vânzărilor de imobile din Timișoara. Al doilea este celebrul „Microsoft". Există și un al treilea, în legătură cu cel mai controversat personaj al perioadei, Sebastian Ghiță.

Întâmplător, de dosarul "Microsoft" s-a ocupat chiar procurorul Iorga Moraru. Și, am văzut cum s-a finalizat, iar toate s-au spart în capul actualei disidente DNA. Bun, dar acela e un dosar complicat, cu implicații externe teribile…

Din relatarea „disidentei" DNA, Laura Kovesi i-ar fi spus să scoată dosarul acelui ministru care urma să ajungă premier.

"M-a şocat acel moment — nu se poate mi-am spus", reproduce Iorga Moraru ce a simțit atunci. "Discuţia a fost în biroul unui alt procuror. A rămas la fel de blocată ca mine. Nu am cedat acestor presiuni", a declarat Iorga Moraru la Antena 3.

"Cea mai tare a fost devoalarea faptului că ditai "paraditoarea" a ieșit plângând din biroul lui Kovesi, pentru că dictatoarea ar fi făcut-o "perversă" — "Paraditoarele" astea au curaj doar când dau cu pixul în libertatea cetățenilor… atunci nu mai plâng", scrie cu justificată ironie Ingrid Mocanu despre "dramele" Mihaelei Iorga Morar.

Interesant este că numele lui Grindeanu este legat și de un alt dosar, apropiat de "Microsoft", afacerea "RO-NET", proiect inițiat de… Sebastian Ghiță! Chiar la audieri, Grindeanu a fost întrebat de parlamentari despre acest subiect, despre implicarea sa, dar a răspuns evaziv.

Presa de investigații l-a întrebat, tot în perioada nominalizării sale, ce implicare are într-un alt proiect inițiat de același Sebastian Ghiță, — SII Analitycs (Sistemul informatic de integrare şi valorificare operaţională şi analitică a volumelor mari de date) pentru SRI prin aprobarea Agendei digitale 2020, o componentă esenţială a conceptului "Big Brother".

Întrebarea logică, pe care tot presa i-a adresat-o, primind în schimb aceeași… tăcere, a fost: ce legături are cu (fostul) deputat Sebastian Ghiţă, în afară de perioada de colaborare în Comisia SRI?

Bun, trecem deocamdată și peste acest dosar, despre care nimeni nu a mai auzit nimic, și peste acuzațiile privind lucrările sale științifice, dar ne oprim la o chestiune pentru care Grindeanu a fost chemat la DNA, dar în calitate de martor. Este vorba de dosarul celor 967 de case retrocedate sau vândute pe nimic de autoritățile locale din Timișoara.

Ei bine, în dosarul retrocedărilor ilegale pe baza Legii 112, procurorii DNA au început urmărirea penală fostului primar, Gheorghe Ciuhandru şi actualului, Nicolae Robu, precum și a doi viceprimari — Dan Diaconu și fostul viceprimar Traian Stoia. Evident, toţi sunt cercetați pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

Interesant este că dosarul se referă la perioada 1996 — 2015, în care Grindeanu nu a fost oricine prin preajmă, ci chiar viceprimar între 2008 și 2012, precum și consilier din 2004. Grindeanu se apără spunând că nu a răspuns de departamentul "patrimoniu", ca viceprimar.

Corect, a răspuns celălalt vice, Diaconu, respectiv Stoia; dar, se pune întrebare logică din două puncte de vedere: cum de viceprimarul Grindeanu nu știa ce se întâmplă în biroul vecin, în condițiile în care presa și populația făceau din nemerniciile de la Primărie un subiect de mare interes?

Dar și mai interesant este că Grindeanu declară că nu știa nimic, în condițiile în care era șeful pe linie de partid al urmăritului penal Stoia — Grindeanu fiind șeful PSD Timiș. Ori, PSD nu este un partid de visători sau de fraieri, care să nu știe ce fac aleșii, mai ales cei locali.

„Miza/ţintă dosarului cu retrocedările de la Timişoara, care e investigat de structura centrală a DNA, nu sunt primarii oraşului ori recuperarea vreo unui prejudiciu, ci Grindeanu", scria acum un an preotul american Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei Românilor pentru Combaterea Corupţiei, într-o postare pe Facebook. Menționez că prejudiciul estimat este de circa 40 de milioane de euro.

Bun, în aceste condiții, nu se pune întrebarea cărui candidat de premier dorea să-i deschidă Laura Kovesi un dosar — ci "De ce a fost ocolit Sorin Grindeanu de anchetele DNA, în condițiile în care erau motive mult mai clare decât în nenumărate alte dosare?".

Iar răspunsul nu poate fi decât unul singur: Sorin Grindeanu este protejat de o structură, mai concret este ofițer acoperit. De altfel, în acest sens, foarte bine informatul jurnalist Cornel Ivanciuc arunca în eter, pe 15 martie 2017, în emisiunea lui Silviu Mânăstire, următoarea informație și provocare:

"În urmă cu două săptămâni mi s-a confirmat de la Timişoara, dintr-un mediu foarte solid şi informat, că Sorin Grindeanu este ofiţer acoperit, iar numirea lui Gabriel Stătescu în cadrul cabinetului premierului este o datorie mai veche plătită de Grindeanu către fostul general de brigadă al SRI".

La această informație din sursă serioasă s-ar adăuga și două detalii hazlii și ridicole; întrebat de ce a fost nominalizat Grindeanu pentru Comisia SRI, Liviu Dragnea a răspuns "Dintr-o greșeală". La rândul său, întrebat de ce a omis să-și treacă în CV studiile de la Academia Națională de Informații, Grindeanu a răspuns… "am uitat".

Ar trebui oare să luăm în seamă și acuzațiile pe care i le-au adus colegii de partid, în frunte cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Codrin Ștefănescu etc., conform cărora Grindeanu ar asculta de "alte comenzi", că ar fi un "acoperit"? Mă gândesc că dacă l-au numit tocmai la ANCOM… știu ei ce au făcut, nu?

"Singura dată când mi s-a propus, tangenţial, dacă aş lua în calcul să accept să ocup poziţia de ministru al justiţiei a fost de premierul Sorin Grindeanu, în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o cu acesta pe data de 15 februarie 2017", a declarat Dana Gârbovan, ceea ce face ca misterul pe care ar trebui să-l elucideze "disidenta" DNA Mihaiela Iorga Moraru să fie — de ce ea și colegii săi din DNA nu l-au inclus pe Sorin Grindeanu într-unul din dosarele importante în care apare acesta apare clar? Poate din cauza lacrimilor?…

6040
Tagurile:
DNA, Sorin Grindeanu, Laura Codruța Kovesi, România
Тема:
Laura Codruța Kövesi (140)
Tematic
Semne rele pentru Kovesi: pierde sprijinul lui Soros
Ultima oră: Laura Kovesi răspunde acuzațiilor și Antenei 3!
Știrea zilei: Sebastian Ghiță profită și o lovește pe Kovesi - e oficial!
Cunoscut politolog: Asasinatele în puşcărie - „modul de lucru al DNA şi Kovesi"
Ciutacu o pune la punct pe Kovesi, provocare directă pentru șefa DNA!
Acum, Hans Klemm ajunge la Guvern: "Se va ridica problema Laurei Kovesi"
Dezastru pentru Kovesi și "unitatea de elită", făcute praf - e gata!
Raport secret al lui Tudorel Toader, Dragnea și Kovesi - dați în vileag!
Donald Trump și Xi Jinping

Un as în mânecă: China, gata să-și vândă titlurile de stat ale SUA

273
(reînnoit 20:17 26.10.2020)
În cazul în care China va decide să vândă masiv titlurile de stat ale SUA, lumea s-ar putea scufunda într-un mare haos financiar.

MOSCOVA, 26 oct – Sputnik, Natalia Dembinskaia. Divergențele dintre China și SUA s-au intensificat din nou: războiul comercial s-a transformat în unul tehnologic. Deocamdată, Washingtonul blochează tehnologiile chineze pe care le consideră o amenințare pentru securitatea națională, iar China a amintit de principala sa armă: vânzarea portofoliului obligațiilor de stat americane de un trilion ar putea provoca prăbușirea valorii dolarului și a pieței hârtiilor de valoare. Este un scenariu extrem de periculos pentru întreaga economie mondială. Cât de departe este dispus să meargă Beijingul, aflați din materialul RIA Novosti.

Războiul tehnologic

În luna ianuarie, cele două mari economii ale lumii au făcut un pas important spre încheierea războiului comercial: au semnat un acord în prima fază, menit să restabilească treptat comerțului. Însă, pandemia de COVID-19 a dat totul peste cap. Washingtonul a acuzat Beijingul de răspândirea coronavirusului și a cerut despăgubiri financiare. În plus, americanii și-au anunțat retragerea din Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pe care au acuzat-o că ar ține parte Chinei.

Саммит НАТО в Брюсселе
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Odată cu apropierea alegerilor prezidențiale în SUA, tensiunea devine tot mai mare. Trump și-a amintit din nou despre daunele pe care le-ar fi provocat companiile chineze economiei americane. Chipurile, acestea “și-au luat” producerea și au furat secretele tehnologice.

În august, Washingtonul a acuzat Beijingul de imixtiune în campania electorală prin intermediul internetului și rețelele de socializare. În vizor a ajuns aplicația chineză TikTok. Aceasta trebuie să fie interzisă, în caz contrar guvernul Chinei va obține acces la datele cu caracter personal ale cetățenilor americanii care utilizează această aplicație, a declarat Casa Albă.

Proprietarul TikTok, compania chineză ByteDance, este forțată să-și vândă afacerea unor companii americane. Acest lucru urmează să aibă loc până pe 12 noiembrie. În caz contrar, Trump a amenințat cu blocarea serviciului.

Deocamdată nu e clar cum va răspunde China. Experții consideră că autoritățile chineze nu văd niciun rost să apere TikTok, pentru că îl consideră “dăunător”: distribuie un “conținut vulgar”, nu corespunde “valorilor socialismului” și contribuie la degradarea tineretului chinez.

Însă Washingtonul exercită presiuni și asupra Huawei, una dintre cele mai mari companii tehnologice chineze. Și Beijingul a amenințat deja cu interzicerea exportului de materiale strategice și tehnologii pentru companiile străine care ar putea reprezenta o “amenințare pentru securitatea națională”.

O discuție serioasă

Totodată, Beijingul a reamintit că statul chinez dispune de pârghii mult mai serioase. Este vorba de obligațiunile de stat ale SUA în valoare de un trilion de dolari.

Din cauza războiului comercial cu SUA, China încearcă să scape treptat de aceste hârtii de valoare. De la indicatorul de vârf de 1,32 trilioane de dolari în noiembrie 2014, investițiile în datoria de stat americană s-au redus cu peste 200 de miliarde. Dreptul urmare, în iunie 2019, locul de frunte al deținătorilor titlurilor de stat l-a ocupat Japonia, cu 1,12 trilioane.

Potrivit ultimului raport al Ministerului Finanțelor al SUA, la mijlocul lunii septembrie portofoliul chinez s-a redus până la 1,08 trilioane. În prima jumătate a anului, Beijingul a scăpat de titluri de stat americane în valoare de 106 miliarde, acesta fiind cel mai mare ritm al vânzărilor din anul 2015.

Însă, problema nu constă doar în divergențe de ordin economic. Unul dintre motivele pentru care China continuă să vândă titlurile de stat ale SUA sunt riscurile de devalorizare a dolarului, drept urmare a funcționării neîntrerupte a tiparniței.

Da, și datoria continuă să crească. În decursul a opt luni, Statele Unite au emis 7,7 trilioane de obligațiuni – un record absolut. Adică, economia este susținută exclusiv din împrumuturi.

Beijingul vede că Washingtonul nu este în stare să-și rezolve problemele economice fără tiparniță, iată de ce investițiile în datoria de stat americană devin riscante, menționează publicația chineză Global Times.

Vânzări masive?

Intensificarea conflictului dintre SUA și China doar sporește îngrijorările: dacă cel de al doilea mare creditor străin al economiei americane nu va rezista și va organiza o vânzare masivă a titlurilor de stat americane. Urmările unei astfel de decizii ar putea fi catastrofale. Lansarea masivă a hârtiilor de valoare poate provoca o panică pe piață.

Însă acest lucru nu-i este convenabil nici Chinei. În primul rând, vânzarea obligațiilor de100-200 miliarde într-o perioadă scurtă de timp ar duce la devalorizarea lor. În acest caz și costul activelor externe și a rezervelor Chinei se vor diminua semnificativ, exact așa cum se vor reduce și câștigurile de pe urma vânzării unor titluri de stat ieftinite.

În plus, se va prăbuși dolari, iar China nu are nevoie de asta. Slăbirea monedei americane va face exportul chinez mai scump.

Totodată, vânzarea masivă a titlurilor de stat ale SUA va limita posibilitățile Beijingului de a controla yuanul, în cazul în care războiul comercial va ieși de sub control. În cele din urmă, dolarii obținuți din vânzarea titlurilor de stat vor trebui investiți undeva, ceea ce este o sarcină deloc simplă.

Nu doar China ar avea probleme, toți vor avea de suferit.

“Prăbușirea piramidei americane a titlurilor de stat ar însemna o scufundare a întregii lumi într-un haos financiar, în comparație cu care crizele din 1998 sau 2008 vor părea un joc de copii. Iată de ce este puțin probabil ca acest lucru să se întâmplă în viitorul apropiat”, susține șeful bancului de criptovalute Chatex, Michael Ross-Johnson.

Cel mai probabil, renunțarea la dolar și titlurile de stat ale SUA vor decurge etapizat, ceea ce se și întâmplă în ultimii ani. Potrivit aprecierilor economistului chinez Xi Junyang, profesor la universitatea din Shanghai, Beijingul “va reduce treptat” portofoliul titlurilor de stat ale SUA aproximativ până la 800 miliarde de dolari, “în cazul unei evoluții normale a evenimentelor”. Însă varianta extremă nu este exclusă, spre exemplu, în cazul unui conflict militar.

273
Tagurile:
China, SUA
Tematic
China a răspuns la acuzațiile SUA de promovarea a unor informații false
Facebook etichetează presa „controlată de stat” din Rusia şi China, dar omite SUA
Zaharova a comentat confruntările dintre SUA şi China
Ministerul Afacerilor Externe din China cere SUA închiderea consulatului din Chengdu
UE lovește greu în SUA: Vicepreședintele CE transmite că UE trebuie să conlucreze cu China
China către SUA: ”Ajunge! Aţi provocat suficiente probleme”

Загрузка...
Exerciții NATO

Afirmații demente despre ”atacul Rusiei asupra României”

236
(reînnoit 15:05 26.10.2020)
Lobbiștii NATO se pretează la afirmații aberante și la ipoteze demente, menite să țină sub tensiune românii – totul cu un scop: să ne pună la cheltuieli din ce în ce mai mari!

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Cheltuielile aberante alocate de România pentru înarmare în plină criză economică și de sănătate sunt din ce în ce mai contestate.

Tot mai mulți analiști, dar mai ales simpli cetățeni, consideră că aceste cheltuieli sunt nu numai greu de argumentat, dar afectează și investițiile în domenii de maximă necesitate și urgență – în primul rând Sănătatea, Economia și infrastructura rutieră!

Ei bine, în acest context diverse ONG-uri de lobby și propagandiști NATO depun toate eforturile pentru a convinge românii că sunt în pericolul ca Rusia să atace România, deși această situație nu s-a întâmplat în toată istoria statului român!

Sub egida CEPA -  Center for European Policy Analysis - un grup de ”militari români și americani” au făcut ”o simulare”  pentru a afla…  punctul slab al defensivei României în eventualitatea unui atac al Rusiei!

Și, ce să vezi, problema României nu este reprezentată de uriașa aviație militară rusă, nici de puternica flotă rusă de la Marea Neagră, nici măcar arsenalul uriaș de rachete de toate felurile și capabilitățile ale marii puteri – ci de… ”Poarta Focşanilor”!

Ca o glumă – acum e limpede de ce Zuckerman a insistat atât cu bătălia contra baronilor roșii – dorea să scape de ”paznicul roșu” al ”Porții Focșanilor”, Marian Oprișan!

Revenind la acest ”Dungeons and Dragons” adaptat, să citim o aberație: ”Fără sprijinul NATO, în cazul unui atac al Rusiei prin „Poarta Focşanilor”, Armata Română ar rezista cel mult 24 de ore”.

De fapt, concluzia la care vor ei să ajungă este că ”pericolul” acesta se datorează lipsei unei infrastructuri pe care să se poată deplasa… trupele NATO, în caz de atac al Rusiei! 

Afirmația dementă este: ”Dacă Rusia ar ataca România, cel mai scurt drum către București și către Balcani ar fi prin „Poarta Focșanilor””.

”România ar pierde lupta într-o zi fără sprijinul NATO, care nu poate ajunge destul de repede din cauza lipsei infrastructurii” – consemnează Radio Europa Liberă concluzia ”experților” americani.
Саммит НАТО в Брюсселе
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Aceeași sursă consideră că pentru a putea proteja „Poarta Focşanilor”, trupele NATO ar trebui să ajungă rapid, ”pentru că forţele armate ale României ar fi învinse încă din prima zi a unei eventuale confruntări cu Rusia, conform unei simulări de război făcută în 2019 la Academia Forţelor Terestre de la Sibiu”.

Ei, aici apare problema: lipsa infrastructurii din România, mai arată specialiştii americani, care avertizează România că… ”trebuie să investească în infrastructură pentru a putea fi apărată de trupele NATO”.

Și, atenție – nu e vorba de infrastructură normală, ci una destinată tancurilor!

Cu alte cuvinte, România, care nu e în stare să facă nici măcar drumuri rapide, ar trebui să se apuce acum de șosele strategice, tip autostrăzi cu structură de rezistență capabilă să suporte deplasarea unităților de tancuri! Pentru că e pericolul… atacului Rusiei!

Deși formula propusă de americani pare o aberație, ea ar putea deveni, parțial, o realitate: în sensul că s-ar aplica ”metoda Cernavodă”! România ”va primi” un credit, pe care îl va accepta cu plăcere, iar companii americane vor construi! Mă rog, de fapt vor construi cam ca Bechtel – sau chiar se vor limita la studii de fezabilitate.  

Dar poate mă înșel eu și nu e vorba nici măcar de atât.

Cert este că aceste „Think Tank” au o misiune clară: să mențină starea de tensiune, să aibă românii impresia că sunt mereu amenințați, pentru a veni NATO să apere… adică să ne ia banii!

Și încă o informație ciudată, de data asta de la un personaj care nu gafează prima dată – Costin Georgescu, ajuns prin grația ”schimbării” în fruntea SRI!

”Ruşii au două autostrăzi tehnice, special concepute pentru tancuri, care ajung până la graniţa României“, spune Georgescu.

De fapt, nu sunt autostrăzi, cu șosele strategice, cu o singură bandă pe sens, cu porțiuni mai late. Iar acestea trec prin Ucraina – Odessa, respectiv Poltava,  Deci, nicio legătură cu autostrăzile de care are nevoie România. Decât dacă… americanii vor să facă vreo nouă nebunie militară pe aici – și să ne mai pună ala alte cheltuieli inutile, așa cum menționam.

Oricum, asemenea afirmații aberante ar trebui combătute, pentru că într-o populație oricum panicată de controversatele anunțuri despre pandemie, numai asemenea gogomănii cu atacurile Rusiei mai trebuie!

Cred că Radu Tudor a exprimat cel mai bine situația, mai bine decât Caragiale:

”Cred că posibilitatea unui atac din partea Rusiei este una cât se poate de mică (...)  Nu se pune problema unui atac, dar se pune foarte serios problema modului în care ne apărăm”!

Să repetăm atent: nu se pune problema să ne atace cineva, dar noi trebuie să ne apărarăm! Este chintesența parteneriatului strategic, metoda cea mai simplă de a face bani pe spinarea săracilor din Est1.

236
Tagurile:
România, Rusia, Militari

Загрузка...
Copii

Psiholog: Legăturile sociale cu ceilalţi ne menţin sănătoși

0
Descoperirile recente realizate de neurologi arată modul cum legăturile sociale, în special în timpul lockdown-ului, au un efect pozitiv asupra stării de sănătate. Ce spune un lector în psihologie la Universitatea din Essex, într-un interviu acordat Sputnik.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. Pascal Vrtička, lector în psihologie, la Universitatea din Essex, a explicat, într-un interviu pentru Sputnik, modul cum putem rămâne conectați social în această perioadă.

Întrebat cât de important este pentru noi să ne menţinem legăturile sociale, mai ales dacă revenim la lockdown, Dr. Pascal Vrtička a spus că legăturile sociale sunt importante pentru noi tot timpul. Suntem ființe sociale şi avem nevoie de interacțiuni semnificative cu ceilalți pentru a rămâne sănătoși fizic și mental. Situaţia nu este diferită în contextul în care ne îndreptăm din nou spre lockdown.

De asemenea, Vrtička a mai spus că faptul de a fi conectaţi social influențează pozitiv sănătatea noastră fizică și mentală. Conexiunile sociale ne fac să ne îngrijorăm mai puțin cu privire la potențialele pericole și să ne simțim mai puțin stresați. De asemenea, dormim mai bine, avem un ritm cardiac și tensiune arterială mai mici, necesarul nostru de energie de bază este mai mic și sistemul nostru imunitar funcționează mai eficient. În plus, suntem mai puțin predispuși la depresie atunci când ne simțim conectați social.

În acelaşi timp, a te simți conectat social este o experiență interioară subiectivă. Putem avea o mie de prieteni, dar totuși să ne simțim singuri. Nu izolarea socială fizică, obiectivă, ne îmbolnăvește corpul și mintea, ci izolarea socială percepută emoţional și sentimentul de singurătate. Aceasta înseamnă că măsurile de lockdown ne vor afecta diferit pe fiecare dintre noi. Şi, desigur, trebuie să îi identificăm și să-i ajutăm pe cei care suferă cel mai mult subiectiv de singurătate în această perioadă, a mai spus profesorul de psihologie.

Acesta a subliniat că nu este nimic în neregulă în faptul de a ne simţi afectaţi de situaţia creată de această criză. Trebuie să fim binevoitori cu noi înşine şi să avem grijă de noi. „Faceți o baie fierbinte, o pauză de la știri și de la rețelele de socializare, o plimbare sau o alergare în parc. Încercaţi să vă simţiţi cât mai confortabil posibil. De asemenea, poate fi de ajutor şi cultivarea unei atitudini pline de compasiune față de ceilalți. Așadar, încercați să manifestaţi mai multă amabilitate când interacționați cu colegii dvs. de la serviciu, cu profesorii copiilor dvs., chiar și cu străini la magazinul alimentar sau când conduceți.

Dacă îi abordaţi pe ceilalți cu bunătate și compasiune, vă activaţi propriile emoții pozitive și zonele din creier responsabile cu recompensele și procesele hormonale. Aşadar, vă puteţi simți efectiv mai bine dacă manifestaţi amabilitate şi îi ajutaţi pe ceilalți. Şi, ceea ce este foarte important, cereţi ajutor când simțiți că nu mai puteți face față singur. Este o tendinţă naturală de a căuta ajutor dacă ne simțim copleșiți sau de a-i ajuta pe alții dacă au nevoie de noi. Prin urmare, aproape întotdeauna va fi cineva care să ne asculte și să ne ajute, fiindcă, la urma urmei, suntem împreună în această situaţie. Iar forța noastră comună este cea mai puternică modalitate de a face faţă cu bine acestei situaţii”, a mai spus Dr. Pascal Vrtička.

0
Tematic
Mitul popular despre beneficiile zilelor de repaus alimentar - spulberat
Trei alimente care vă ajută să scăpați de kilogramele în plus
Acest aliment este benefic pentru sistemul imunitar

Загрузка...