Monica Macovei

Macovei, ridicol total în Parlamentul European - o imită pe Viorica Dăncilă!

3273
(reînnoit 11:51 09.02.2018)
La câteva ore după ce a atacat puterea politică de la București, Macovei și-a găsit o altă țintă - "Nu putem tolera acest aspect"

BUCUREȘTI, 9 feb — Sputnik, Evan Răutu. Nu au trecut două săptămâni de când presa și influencerii asociați Monicăi Macovei și fenomenului #REZIST o ridiculizau pe Viorica Dăncilă că a răspuns la întrebarea "ce ar trebui să facă UE pentru a proteja drepturile fundamentale ale femeilor din Iran".

"Dăncilă răspunde în limba română și, la un moment dat, afirmă că această problemă va fi examinată în comisia Parlamentului European din care face parte, respectiv Comisia pentru drepturile femeii și egalitate de gen (…) și subliniază ca aceasta discuție nu înseamnă că "încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru, cum este Pakistanul sau Iranul"", scria la vremea respectivă Hotnews.

Știrea în sine este o făcătură, fiindcă Viorica Dăncilă nu s-a referit la cele două state asiatice ca membre ale UE, ci într-o organizație cu sediul la Geneva, unde are loc și discuția reprodusă.

Dar, ieri, Monica Macovei a imitat-o pe Dăncilă, neavând însă bunul simț și responsabilitatea politică a actualului premier, ci declarând, de la tribuna Parlamentului European că "nu putem tolera" ceea ce face Executivul din… Venezuela "și trebuie să ajutăm oamenii"!

"Am vorbit astăzi în Parlamentul European despre situația din Venezuela, care este foarte gravă", relatează Macovei pe pagina de Facebook. "Președintele Maduro a înlocuit Parlamentul cu o construcție marionetă, prin care vrea, practic, să concentreze toate puterile în mâinile sale. Președintele a anunțat alegeri prezidențiale în aprilie, însă a interzis candidaturile oponenților săi reali. Iarăși vor fi niște alegeri fantomă, făcute special ca el să recâștige".

Probabil pentru Macovei Venezuela este membră UE, iar datoria ei, ca europarlamentar, este să se ocupe de problemele din statul sudamerican! Mai mult, Macovei afirmă chiar că "are rapoarte" de acolo!

"Executivul de la Caracas a folosit forța, în mod brutal și repetat, împotriva cetățenilor care au ieșit în stradă să-și ceară drepturile. În 2017, avem rapoarte care arată că peste 120 de oameni au murit, câteva mii au fost rănite și peste 300 au fost închiși din considerente politice".

Deci, după ce a atacat puterea politică din România, la câteva ore distanță Macovei și-a găsit o nouă țintă, are din nou "rapoarte", se referă — exact ca în cazul României! — la proteste (de acolo) și concluzia este "Nu putem tolera acest aspect și trebuie să ajutăm oamenii, dar nu Guvernul".

De precizat că intervenția Monicăi Macovei, ca și a Vioricăi Dăncilă, a fost în limba română. Să vedem dacă va fi criticată pentru acest aspect de presa "atentă".

3273
Tagurile:
REZIST, Viorica Dăncilă, Monica Macovei, Strasbourg
Tematic
Macovei primește o nouă lovitură - chiar în fieful ei, la Bruxelles!
Știrea zilei: Macovei, atacată de Pleșoianu chiar în Parlamentul European
Mesaj din China: Macovei şi-a pierdut minţile, Europa - eșafod al României
Macovei și Oana Pellea fac expoziție #Rezist la Parlamentul European
Monica Macovei, atac delirant la Bruxelles
Iosefina Pascal

Dezvăluirea NUCLEARĂ a Iosefinei Pascal la care autoritățile NU vor reacționeze!

1262
(reînnoit 07:23 19.04.2021)
Jurnalista independentă a continuat ”săpăturile” în datele care dezvăluie confirmă o realitate șocantă, față de care autoritățile NU vor – sau le este teamă! – să reacționeze

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. În urmă cu câteva zile, am publicat o anchetă realizată de jurnalista independentă Iosefina Pascal din care rezulta un fapt extrem de grav – o acuzație NUCLEARĂ la adresa lui Iohannis și a celor din jurul său:  

”Iohannis, în dorința de a avea ”Parlamentul său”, are de dat socoteală pentru creșterea mediei de la 4000-5000 de decese pe săptămână în 2019 (când nu era pandemie), la 7000-8000 de decese în 2020, în pandemie”, atrăgea atenția – cu cifre oficiale! – jurnalista.

Și, atenție la aspectul esențial – ”oamenii care au murit în 2020 în luna de campanie electorala NU SUNT SARS-COV-2, SUNT BOLNAVI CRONICI”, scrie Iosefina Pascal, subliniind că în plină campanie electorală ”oamenii mureau pe capete pentru că nu primiseră MEDICAMENTE (au scos medicamentele pentru diabetici, cancer și pentru boli endocrine) și NICI NU MAI AVUSESERĂ ACCES în spitale de aproape un an”.

Și, evident, urmau întrebările, în primul rând ”CINE RĂSPUNDE pentru aceste DECESE?” și ”CUM le EXPLICĂ acești așa-ziși politicieni?”, mai exact cei care au susținut și beneficiat de derularea alegerilor atunci?

În ancheta de săptămâna trecută, jurnalista arăta că la compararea datelor din alte câteva săptămâni ”atât din anul 2020, cât și din aceeași perioadă din 2019”, numărul de decese pe săptămână era ”foarte SIMILAR în ambii ani, nu se vede o creștere MASIVĂ în anul 2020”.

Ei bine, Iosefina Pascal a mers mai departe cu analiza cifrelor deceselor săptămânale în România și a comparat ”decesele (peste 8000 săptămânal) din perioada alegerilor parlamentare din 2020, adică noiembrie - decembrie, cu aceeași perioada din anii 2017, 2018 și 2019”.

Într-adevăr, în anii trecuți – 2017, 2018, 2019 (an cu alegeri!)  - cifrele pentru aceleași săptămâni ale anului sunt între 4000 și 5000 de persoane decedate – vezi tabelele anexate – față de o medie de 8000 în anul în care Iohannis a vrut alegeri în pandemia care a dus la blocarea spitalelor și imposibilitatea intervenției în cazuri acute ale unor afecțiuni grave – sau chiar tratarea unor bolnavi cronici!

”Este ABSOLUT cutremurătoare diferența”, arată cifrele expuse – mai exact în anul de grație al alegerilor,  ”Campania, precampania și perioada post-campanie, au ucis peste TREIZECI DE MII DE ROMÂNI”.

Repet cifra șocantă – 30.000 de români decedați în plus față de anii trecuți!

”CE A CAUZAT ACESTE ZECI DE MII DE DECESE ÎN PLUS FAȚA DE ANII TRECUȚI?”, este întrebarea firească după această NUCLEARĂ!

Mai mult, Iosefina atrage atenția unui aspect colateral – ”nu vi se pare strigător la cer că România este țara cu cele mai multe decese din Uniunea Europeană, conform datelor oficiale?? Și asta nu de azi de ieri. Cât mai dormiți, dragi români?”

1262
Tagurile:
Iosefina Pascal

Загрузка...
Maia Sandu și Klaus Iohannis

Moldova, lecție de diplomație României! Rușine, epigoni ai lui Titulescu și Ștefan Andrei!

971
Chișinăul arată că știe mai multă diplomație decât Bucureștiul – respectă și întărește relația cu cel mai investitor din lume, nu își bate joc de una dintre cele mai mari și sincere prietenii față de România din istorie

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Recent, s-a petrecut un fapt trecut sub tăcere de mass media, dar care spune multe despre cum vede diplomația de la Chișinău relația cu cel mai puternic investitor al lumii, China.

Jurnalistul Dan Tomozei Dimian, jurnalistul român care lucrează în Beijing la Radio China Internațional, a transmis că ambasadorul Republicii Moldova în R.P. Chineză, E.S. Dumitru Braghiș, a prezentat, miercuri, Scrisoarea de acreditare președintelui Xi Jinping, în cadrul unei ceremonii la care au participat 29 de diplomați veniți la post în ultima perioadă.

Tomozei relatează că, în cadrul ceremoniei organizate la Marea Sală a Poporului din Beijing, președintele Xi Jinping ”a transmis cele mai calde urări de bine conducătorilor țărilor reprezentate de ambasadori, subliniind că în anul în care este marcat centenarul de la fondarea Partidului Comunist din China, autoritățile de la Beijing vor continua să pună în aplicare, cu fermitate, noua filozofie de dezvoltare și vor crea o nouă paradigmă de dezvoltare, astfel încât de dezvoltarea Chinei să beneficieze cât mai mult toate țările”.

Toate țările care… înțeleg să respecte și să mențină relația cu China! Ceea ce NU este cazul României, dar este cazul Moldovei!

Cine este ambasadorul Dumitru Braghiș? Cartea sa de vizită spune totul, despre cum înțelege să respecte Chișinăul relația cu Beijingul. Născut în 1957, Dumitru Braghiș este o personalitate cu mare experiență politică și diplomatică – specializat în relațiile cu Estul.

Braghiș a deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova (1999–2001) și a fost Ambasador în Federația Rusă (Noiembrie 2015 – Martie 2017).

Daniel Tomozei Dimian evidențiază însă și un alt aspect important – un atu al ambasadorului Moldovei: ”De la momentul sosirii la post, Ambasadorul Dumitru Braghiș desfășoară o impresionantă activitate de cunoaștere și promovare a relațiilor bilaterale China – Republica Moldova, având deja marcate câteva zeci de acțiuni, vizite și semnări de acorduri bilaterale”.

Deci, DA, așa se reprezintă o țară în capitala unei superputeri - trimițând personalități importante, bine pregătite și cu merite recunoscute bilateral.

Pe când… România?

Relația României cu China este marcată de sabotarea firmelor chineze de stat, de atacuri virulente venite de la demnitari ai partidelor din Coaliția de guvernământ (cazul Pavel Popescu este fie patologic, fie demn de a fi cercetate de Servicii!), de susținere de către președinte și ministrul de Externe a politicilor anti-chineze americane.

În plus (de fapt, în mare minus!), România a menținut în funcție un ambasador, Vasilică Constantinescu, care s-a remarcat prin… accidente auto!

”Avem ambasador care se urcă beat la volan, face accident, distruge o mașină diplomatică și un autobuz, fuge de la locul accidentului, fiind băut, se ascunde în rezidența diplomatică”, îi relata Dan Tomozei lui Ion Cristoiu, anul trecut.

Reacția MAE român, întârziată, a fost că ”situația semnalată face deja obiectul unor cercetări în curs, aspectele în cauză fiind tratate cu maximă seriozitate”.

Sigur că da, cu aceeași seriozitate… de 1 an fără rezultate și măsuri concrete!

Dan Tomozei descrie relația româno-chineză ca fiind ”fracturată”, marcată de ”erorile de calcul pe care le observ în deciziile politice de la București”, dar și de ”gravele derapaje diplomatice ale României în China”.

De altfel, între pagina de socializare a lui Daniel Tomozei și cea a Ambasadei României la Beijing, ai dori ca ziaristul să fie reprezentantul țării noastre în China! Găsești relatări despre activități culturale, încurajarea colaborării bilaterale, demersuri constante pentru menținerea unei dintre cele mai mari și sincere prietenii față de România din istorie!

De aceea spun – mica Moldovă dă o jenantă lecție de diplomație României lui Titulescu, Ștefan Andrei sau Adrian Năstase!

 

971
Tematic
Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români
Expert: Este oare posibilă producerea vaccinului ”Sputnik V” în Moldova
Împușcături la granița României cu Republica Moldova

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...