Klaus Iohannis, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu

Dragnea dezvăluie întâlnirea cu Iohannis - cine pică rău în "afacere"

764
O întâlnire care generează multe întrebări, reacția lui Dragnea ridică altă problemă - și mai atrage probleme pentru câteva persoane suspuse

BUCUREȘTI, 5 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-o intervenție la televiziunea România TV, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a expus, în premieră, detaliile misterioasei întâlniri cu preşedintelui Klaus Iohannis, de la Cotroceni.

"Am rămas după depunerea jurământului cred că 10-12 minute, i-am arătat preşedintelui minciunile transmise de şefa Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, doamna Angela Cristea, transmise la toţi comisarii europeni, minciunile proaspete vorbesc, spunându-i că mie mi se pare antiromânesc şi un gest împotriva intereselor româneşti care nu poate să rămână netaxat şi nespus", a declarat Liviu Dragnea.

Mai mult, Dragnea l-ar fi pus în gardă pe președinte că respectiva funcționară poate să transmtă, în viitor, neadevăruri şi despre el, șeful statului.

"Astăzi minte despre premierul României, poate ieri sau poimâine minte despre preşedintele României", a spus Dragnea care a completat "despre mine a transmis tot timpul informaţii, asta o ştiu, să fie sănătoasă, îi doresc foarte mult succes şi multă sănătate".

Interesant este că președintele Iohannis nu l-ar fi contrazis pe Dragnea nici în privința informațiilor, nici a ideii de a expune situația la Bruxelles.

Desigur, tentația este de a considera povestea lui Dragnea… o poveste. Dacă așa ar fi stat lucrurile, ce rost avea să nu recunoască amândoi ce au discutat — și mai ales de ce să se ferească Dragnea de Tăriceanu, cel care s-a arătat surprins de vestea întânirii, spusă lui de către jurnaliști.

În al doilea rând, dacă este totuși adevărată povestea, atunci cum se face că președintele nu fusese informat de SRI și SIE? Ca, de altfel, și cei doi înalți demnitari, președinții Parlamentului?! De precizat că, dacă instituțiile în cauză l-au informat pe președinte, oricum i-ar și informat la fel și pe cei doi lideri. Rezultă că serviciile au tăcut. Sau, poate, consilierul pe securitate, pe "informații integrate", Dudu Ionescu, a instalat un Firewall în jurul președintelui?

Sau dimpotrivă, cei doi lideri au fost "ocoliți" de informațiile obligatorii, Dragnea (cel puțin) le-a aflat — și a dorit să-i spună lui Iohannis câteva date în plus despre cei care i-au executat prost ordinul? Cum ar fi, de exemplu, generalul Pahonțu, alt prieten de-al lui Dudu Ionescu?…

764
Tagurile:
Întâlnire, SRI, SIE, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, Cotroceni, România
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Tematic
Referendumul pentru familie, palmă pentru Dragnea şi Tăriceanu
Colonelul Dragomir, argumente serioase despre "ținta vie" - fiul lui Dragnea
Ponta recunoaște victoria lui Dragnea, atitudine uluitoare față de PSD!
Subiectul zilei: Paul Stănescu, deconspirat de Dragnea - "Va fi executat"
Comisia Europeană, replică lui Dragnea și Tăriceanu

Загрузка...