Vladimir Putin

Scopul sancţiunilor impuse Rusiei: mutarea atenţiei americanilor

285
(reînnoit 15:36 02.02.2018)
Putin nu răspunde la provocări prin provocări. Ce Washingtonul nu poate controla, discreditează

BUCUREŞTI, 2 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Într-o acţiune ce escaladează provocărilor anti-ruseşti, Washingtonul a publicat o listă de 210 nume de oficiali ruşi şi de directori de companii numiţi „gangsteri", „membrii ai găştii lui Putin", „ameninţători" şi „oameni destinaţi sancţiunilor".

Absurda listă îl include chiar pe Premierul Rusiei, pe miniştrii de la Externe, Apărare, precum şi pe şefii executivi ai Gazprom şi Băncii Rusiei. De aici rezultă ideea că întreg leadersbipul rusesc politic şi de afaceri este corupt.

Jurnalistul Paul Craig Roberts susţine, într-un articol din Russia Insider, că „nu e nici un dubiu că Washingtonul vrea să reducă sprijinul public pentru Putin, aşa că Washingtonul va utiliza ONG-urile înfiinţate în Vest ca să prezinte măscăricii americani ca pe reale voci ruseşti".

În opinia sa, Washingtonul are trei scopuri în lupta cu ruşii.

Este vorba, în primul rând, de „scurtircuitarea" diplomaţiei ruseşti prin prezentarea elitei sale ca fiind „gangsteri", bandiţi.Un al doilea scop este acela de a prezenta Rusia ca pe o ameninţare militară prin declaraţii ridicole precum cea a ministrului britanic al Apărării Gavin Williamson din 26 ianuarie, potrivit căreia Rusia intenţionează să destrame infrastructura britanică prin provocarea a mii şi mii şi mii de morţi, ca să creeze haos total în ţară.

Al treilea scop este acela de a deturna atenţia americanilor şi europenilor de la distribuirea Raportului Comitetului de Intelligence al Camerei Reprezentanţilor, care dovedeşte că RUSIAGATE e o conspiraţie între FBI, Departamentul de Justiţie al guvernului Obama şi Comitetul Naţional Democrat împotriva Preşedintelui Trump.
Washingtonul consideră Rusia ca pe o ameninţare, ea nefiind în sfera de control a SUA.

Observaţi puncte comune în analiza lui Paul Craig Roberts şi modul de relatare a ştirilor care se referă la Rusia în presa din România, dar şi atitudinea autorităţilor române faţă de Federaţia Rusă?

Cu siguranţă că da. Nu este departe momentul în care ministrul de Externe român, Teodor Meleşcanu, a susţinut teza potrivit căreia este necesară cooperarea strategică română-americană, „pentru creşterea securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre, o prioritate a politicii externe a României şi o temă deosebit de importantă pe agenda parteneriatului strategic româno-american". 

„Putin, însă, fiind un lider şi un mare politician, nu răspunde la provocări prin provocări. El ignoră insultele şi aşteptă de la Vest bunul simţ", mai spune Roberts.

Analiza jurnalistului american poate fi considerată reper până la un punct. De la acel nivel începe observaţia.

Chiar dacă anumite idei exprimate de Paul Craig Roberts pot fi încadrate în sfera teoriei conspiraţiei, un fapt rămâne cert: Rusia este privită şi prezentată ca o ameninţare.

Acest fapt nu constituie un „breaking news" nici pentru cei care acum ar deschide, la întâmplare, un articol de politică externă sau un comentariu privind relaţiile Vestului cu Rusia.

Cu atât mai mult cu cât se apropie alegerile prezidenţiale din Rusia şi popularitatea preşedintelui Putin este tot mai mare, cu toate încercările-jalnice ale unora ca Aleksey Navalnîi de a-l decredibiliza. Rezultatul este şi va rămâne nul pentru opozantul de mucava.

Vladimir Putin a demonstrat că ştie şi poate să conducă ţara cu forţă, fără să facă vreun compromis cu americanii. Obţinerea unui nou mandat ar face ca toţi cei care i se opun,

în frunte cu" luptătorul anticorupţie" Navalnîi, arestat pentru că organizează proteste fără autorizaţie, spre exemplu, să turbeze de furie.

Toate sancţiunile la care este supusă Rusia denotă slăbiciunea şi teama Vestului de pierdere a influenţei pe plan internaţional.

Nu întoteauna alianţele îi pot convinge pe ceilalţi de un adevăr.

„Uneori, este necesar să rămâi singur pentru a dovedi că ai dreptate", a spus Vladimir Putin.

285
Tagurile:
scopuri, răspuns, reacții, sancțiuni, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Etnicii maghiari purtând uniforme de epocă ridică steagul secuiesc

Ce va mai spune Iohannis? Proiect pentru autonomia Ținutului Secuiesc cu sprijin UDMR

157
(reînnoit 12:19 16.06.2021)
Proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc va ajunge iar în dezbaterea Parlamentului României, având susținerea unui deputat UDMR, ceea ce riscă să iște un mare scandal în Coaliția de dreapta

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Uniunea Maghiară din Transilvania a anunțat că proiectul de lege al autonomiei Ținutului Secuiesc, care a fost deja respins în mai multe rânduri de Parlamentul României, va fi depus iar sub semnătura  deputatului József Kulcsár-Terza (ajuns în Parlamentul României din Partidul Civic Maghiar dar pe listele UDMR) și a deputatului UDMR Zoltán Zakariás.

Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc, care riscă să inflameze iar spiritele, a fost dezbătut de parlamentarii Uniunii Maghiare din Transilvania la o reuniune a Grupului de lucru regional pentru autoguvernare al Forumului reprezentanţilor maghiari din bazinul carpatic în Parlamentul maghiar de la Budapesta. Așadar, proiectul are o rezonanță care depășește granițele României și se înscrie într-o politică mai largă a Ungariei de promovare a maghiarilor de peste hotare.

Un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost depus în Parlamentul României și în luna aprilie a anului trecut, iniţiativa fiind adoptată tacit de Camera Deputaţilor şi apoi respinsă de Senat, moment în care partidele politice românești s-au acuzat reciproc de pactizare cu autonomiștii maghiari.

Soarta celui prezent va fi probabil aceeași, cu diferența că UDMR este acum la guvernare, ceea ce va îndrepta acuzațiile spre toată Coaliția de dreapta.

Trebuie amintit că anul trecut chiar și președintele Klaus Iohannis s-a amestecat în discuția privind politica maghiară din Transilvania, acuzând PSD că ar vinde Ardealul în complicitate cu UDMR. Acum însă, UDMR face parte din coaliția aflată la guvernare cu binecuvântarea și sprijinul aceluiași Klaus Iohannis, ceea ce face ca noul proiect privind autonomia să fie un cartof fierbinte atât pentru majoritatea parlamentară, cât și pentru Cotroceni.

157
Tagurile:
Klaus Iohannis, UDMR, Ținutul Secuiesc, Autonomie

Загрузка...
Boris Johnson și Joe Biden la G7

De ce are nevoie Occidentul de dușmani!

129
Avocatul Dan Chitic a făcut o analiză a ”nevoii de dușman” a Occidentului, arătând în ce măsură această mentalitate afectează și societatea românească

BUCUREȘTI,  16 iun – Sputnik. Dan Chitic arată într-o postare pe canalul său de Telegram că societatea occidentală funcționează din punct de vedere emoțional și intelectual exclusiv in sistem binar.

”Dualismul este o constantă a psihicului occidental, doar că în loc ca aceasta caracteristică a modului nostru de a gândi să devină mai rafinată, mai elaborată, noi, de zeci de ani încoace, alunecăm de la un dualismul cartezian într-un bogumilism de manea”, mai arată Dan Chitic.
Exemplificarea acestui sistem de gândire din societatea occidentala, a cărei a doua trăsătură esențială este caracterul războinic și expansiv, consideră cunoscutul avocat, se poate vedea în aceea că, într-o lume pe care Vestul a cotropit-o economic și cultural “globalizând-o”, Occidentul ”a rămas în pană de combustibil: a rămas în pană de dușmani!”

De aici și nevoia Vestului de a căuta noi și noi dușmani, văzuți și nevăzuți, continuă Dan Chitic, pentru că fără inamici, lumea occidentală ar sucomba, ar face implozie din vădita lipsa de consistență intelectuală și spirituală ca urmare a autodistrugerii singurului element ce dădea substanța și sens Occidentului, și anume creștinismul.

Chitic spune că acum ”dușmanul” este folosit pentru disciplinarea populației și controlul ei absolut.

”De aceea societatea occidentală e in Căutare de dușmani! Zilele trecute Secretarul General al NATO ne spunea iarăși ca “Dușmanul e aproape”… în fine, nu a putut preciza care e pericolul, cu ce suntem amenințați, dar clar e ca acest dușman exista: e China, e Rusia, sunt amândouă? Nici nu contează! Bine ca avem un dușman. La ce bun sa fim “Aliați” și să plătim sute de miliarde pe arme fără dușman? “Viața ar fi pustiu”…”, arată Dan Chitic cum inventează NATO dușmanii pentru a justifica cheltuielile militare.

În egală măsură, și politicienii și ”Deep state” au nevoie de dușmani, dar invizibili: teroriști sau viruși, observă Chitic. Iar virușii transformă în dușman aproapele fără mască, nevaccinat, nedisciplinat!

Iar avocatul crede că, până la urmă, acest dușman se ascunde chiar înlăuntrul nostru, fiind modul nostru de a fi și de a gândi!

129
Tagurile:
Dan Chitic, China, Rusia, Inamic, Occident

Загрузка...
Vladimir Zelenski

Zelenski amenință creeze “cea mai puternică armată din Europa”

0
Zelenski amenință să creeze cea mai puternică armată din Europa, în cazul în care Occidentul va renunță să mai ofere sprijinul Kievului în conflictul civil din Estul țării.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. În cazul în care statele occidentale vor renunța să mai susțină Ucraina în conflictul cu autoproclamatele republici din Donbas, Kievul va fi nevoit să-și creeze cea mai „puternică armată din Europa”, pentru a rezolva această problemă pe cont propriu.

© Sputnik / Алексей Никольский

Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, într-un interviu oferit presei străine, conținutul căreia a fost dat publicității de serviciul de presă al administrației prezidențiale.

Potrivit lui, este vorba de obținerea unei supremații tehnice și militare cu ajutorul potențialului uman, însă acest lucru nu este pe deplin bun.

“În loc să devină cercetători, să dezvolte tehnologic țara, oamenii vor fi nevoiți să se gândească cum să-și apere familia, casa”, a subliniat președintele Ucrainei.

Zelenski a mai adăugat că în prezent poporul ucrainean moare în Donbas pentru aceleași principii, pe care le apără NATO și Uniunea Europeană. Totodată, el a avertizat statele europene cu privire la riscul unor noi conflicte la frontierele lor, în cazul în care nu vor interveni.

0
Tagurile:
Vladimir Zelenski, Ucraina
Tematic
Zelenski: Nord Stream – 2 e un Royal Flush pentru Rusia. Reacția Kremlinului
Axios: Biden a refuzat să se întâlnească cu Zelenski înainte de summitul cu Putin
Putin, gata să discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei

Загрузка...