Gabriel Antoniu Lavrincik

Lavrincik: „Ruşii nu vor război, ci comerţ şi bună înţelegere!"

679
(reînnoit 14:29 05.02.2018)
Un român, care face afaceri cu ruşii de 26 de ani, susţine că statul român pune piedici investitorilor români. Dacă nu ar fi aşa, „românii am putea face din mobila românească ce au făcut nemţii cu maşina Mercedes"

BUCUREŞTI, 2 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Gabriel Antoniu Lavrincik, un om de afaceri care reprezintă şi promovează industria autohnonă de mobilă în Rusia, republicile ex sovietice, dar şi Europa, Asia şi America, susţine că mobila noastră ar putea fi o excelentă pistă de lansare pentru economica naţională.

„Noi, românii, am putea face din mobila românească pe plan internaţional exact ceea ce au făcut nemţii din maşina Mercedes", a declarat Lavrincik, director comercial Simex, într-un comunicat de presă.

Şi aceasta deoarece mobila românească deţine o imagine foarte bună pe piaţa internaţională de profil, în special în Rusia, acolo unde, spunea Lavrincik cu altă ocazie, se află „banii adevăraţi".

„Ruşii cunosc şi îşi doresc produsele româneşti. Spre exemplu, dacă pui următoarea întrebare oricărui rus sau cetăţean din ex URSS: „ce fel de mobilă doriţi în casa Dvs?" răspunsul întotdeauna este unul singur: „mobila românească" Dacă întrebaţi şi de ce? Atunci veţi auzi lucruri atât de frumoase despre România pe care nu le auzi nici de la cei mai înfocaţi patrioţi români", preciza omul de afaceri într-un interviu pentru „În prima linie”.

Lavrincik a menţionat în comunicat faptul că „statul român nu prea susţine industria românească de mobilă", motiv pentru care a fost contactat de Sputnik pentru amănunte. Răspunsul a fost, pe cât de cunoscut, pe atât de trist, deoarece nu a făcut decât să confirme o realitate neonorantă.

„Statul român nu susţine industria românescă în general, eu mă refer concret la industria de mobilă pe care o reprezint şi o cunosc foarte bine. Nu există susţinere pentru participări la expoziţii internaţionale, nu există comunicare cu importatorii străini de mobilă care se adresează instituţiilor statului", a declarat directorul comercial al Simex.

Întrebat dacă statul român pune piedici afaceriştilor noştri care vor să investească în Rusia şi invers, Lavrincik a răspuns că modul prin care autorităţile împiedică dezvoltarea acestor parteneriate este unul simplu: lipsa de implicare.

„Pune piedici prin lipsa totală de interes pentru Rusia", a menţionat Lavrincik, care precizase, cu alt prilej că „ruşii nu vor război, ci comert şi bună înţelegere".

679
Tagurile:
Relațiile româno-ruse, Comerț, Economie, Război, Afaceri, Rusia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (255)
Флаги России и США

Politolog militar: se schimbă vectorul interacțiunii dintre SUA și Federația Rusă

310
(reînnoit 17:42 20.01.2021)
Administrația președintelui ales, Joe Biden, intenționează să ia în considerare o posibilă prelungire a Tratatului New START imediat după inaugurare. În emisie directă la radio Sputnik, aceste intenții au fost comentate de către politologul militar Andrei Koșkin.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Administrația președintelui ales al SUA, Joe Biden, imediat după inaugurare, se va ocupa de problema Tratatului privind măsurile pentru reducerea și limitarea ulterioară a armelor strategice ofensive (New START), a declarat candidatul la funcția de secretar de stat, Anthony Blinken.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului
© Sputnik / Григорий Сысоев

Potrivit acestuia, noua echipă din Casa Albă va căuta prelungirea acestui tratat. Candidatul la funcția de secretar de stat a asigurat că administrația nu va accepta orice restricție în ceea ce privește sistemul de apărare antirachetă.

În emisie directă la radio Sputnik, politologul militar, șeful catedrei de politologie și sociologie de la Universitatea Rusă de Economie Plehanov, Andrei Koșkin a comentat aceste intenții.

"Putem doar încuraja administrația Biden în intenția ei dea a extinde Tratatul New START. Într-o anumită măsură, acest lucru schimbă vectorul de interacțiune dintre Statele Unite și Federația Rusă. Aceasta – dorința de a păstra totuși mecanismul de reținere a cursei înarmărilor nucleare – va fi probabil începutul unei alte politici a administrației Statelor Unite în ceea ce privește conținerea armelor strategice. Și, cel mai probabil, ar trebui să ducă la crearea altor acorduri, care ar putea permite pe deplin controlul asupra mijloacelor nucleare ale statelor, inclusiv ale Statelor Unite", a spus Andrei Koșkin.

Tratatul New START dintre Rusia și Statele Unite a intrat în vigoare pe 5 februarie 2011. Acesta prevede că ambele părți își vor reduce arsenalele nucleare, astfel încât, peste șapte ani și ulterior, numărul total de arme să nu depășească 700 de rachete balistice intercontinentale, rachete balistice pe submarine și bombardiere grele, precum și 1.550 de focoase și 800 de lansatoare desfășurate și ne-desfășurate.

În prezent, Tratatul New START este singurul tratat activ de limitare a armelor între Rusia și Statele Unite; expiră pe 5 februarie 2021.

310
Tagurile:
Rusia, SUA
Tematic
Motivele pentru care SUA se opun apropierii dintre Germania și Rusia
Rusia, SUA și Franța vor emite o declarație comună în legătură cu Karabahul
SUA și Rusia, discuție la nivel înalt – o propunere binevenită a președintelui Putin

Загрузка...
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Reacție dură la linșajul mediatic contra ÎPS Teodosie

437
Se insistă cu privire la sancționarea de către Jandarmerie a arhiepiscopului Teodosie – iar o parte a presei face presiuni în acest sens. O reacție a unui cunoscut preot

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Cunoscut pentru atitudinea sa intransigentă și pentru excelentele texte publicate, preotul jurnalist Eugen Tănăsescu reacționează la insistențele unei părți a presei privind sancționarea ÎPS Teodosie.

E vorba de sancționarea episcopului pentru slujbele de Bobotează și Sfântul Ion, dar și pentru pelerinajul de Sfântul Andrei.

”Comunistele "tribunale ale poporului" s-au mutat prin unele redacții”, scrie în replică Eugen Tănăsescu, subliniind că ”"Sancționarea lui Teodosie" este visul oricărui mic comunist securist, care vrea BOR fie eliminată, fie sclava statului”.

Deci, atenție la acuzația adusă seculariștilor și progresiștilor – vor ”BOR fie eliminată, fie sclava statului”!

Preotul jurnalist îi acuză pe aceștia că ”doar ei pot inventa vinovății închipuite, pentru a incita poporul la ură de clasă (clasa religioasă în cazul de față)”.

Să vedem, ce a făcut IPS Teodosie pentru a fi sancționat? – întreabă Eugen Tănăsescu, punctând faptele arhiepiscopului:

1. Și-a făcut slujbele prevăzute de canoane”.

2. N-a purtat mască la slujbă, excepție legală.

3. A împărtășit canonic credincioșii – iar Tănăsescu explică aici nu e ”legal treaba statului cum ne organizăm noi ritualul și nefiind dovedit vreodată că lingurița e focar de infecție, cum visează unii care ne tot dau în judecată (a treia oară e deja obsesie)”.

4. A chemat credincioșii la slujbă - dar, atenție – ”nu el i-a înghesuit sau le-a dat jos masca de la gură”.

5. A susținut dreptul credincioșilor de a participa la slujbe și de a nu li se mai închide bisericile, în acord cu drepturile la liberă exprimare și la libertatea de conștiință.

Concluzia: ”Așadar, e vinovat că... nu se lasă controlat de stat”, sau, completează Eugen Tănăsescu, ”Vorba cuiva: "scuzați-mă că exist!"”.

Desigur, odată cu avântul căpătat de ”progresiști” odată cu instalarea lui Joe Biden, este previzibilă o întețire a unor atacuri contra pilonilor credinței și tradițiilor, așa cum este ÎPS Teodosie.

437
Tagurile:
Presiuni, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

0
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

0
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...