Liviu Pleșoianu

”Comisia Pleșoianu” rezolvă scandalul Serviciilor - susținere de la Bruxelles

4466
(reînnoit 11:03 01.02.2018)
Cea mai importantă propunere din această legislatură - "Comisia Pleșoianu" are susținere din toate zonele, chiar și din societatea civilă

BUCUREȘTI, 1 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "După părerea mea, trebuie făcută o anchetă de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, pentru că nu este în regulă ca un serviciu care se ocupă cu protecția demnitarilor să execute și operațiuni care țin de domeniul politic", a transmis de la Bruxelles europarlamentarul Norica Nicolai.

Evident, Norica Nicolai se referă la scandalul în derulare care vizează urmărirea informativă a demnitarilor de către o anumită filieră ocultă din SPP, precum și acuzata tentativă de corupere a vicepremierului de către șeful SPP, generalul Pahonțu.

"Implicarea oricărui serviciu în politică trebuie să înceteze", a declarat Norica Nicolai la RTV.

Dar, opoziția față de o asemenea idee vine de la PNL, mai exact chiar de la preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Iulian Dumitrescu, care a declarat pentru agenția "Știri pe surse".

că "nu există elemente care să îl convingă că este necesară o astfel de anchetă parlamentară"!

"În cazul de față, nu am niciun fel de elemente pentru care să inițiez un asemenea demers, nu aș face altceva decât să iau în serios niște povești vânătorești ale lui Liviu Dragnea", a declarat pentru Iulian Dumitrescu pentru sursa citată.

Cine este Iulian Dumitrescu? Un inginer din Brașov căruia i-au mers suspect de nine afacerile, inclusiv cu statul, conform "România Curată" — și care, ce să vezi, a făcut un stagiu de pregătire "Senior Executives in National and International Security" în SUA.

Dar, nu PNL este problema, ci chiar PSD. Concret, deputatul Liviu Pleșoianu propune de mai mult de șase luni înființarea unei "Comisii de anchetă a implicării unor grupări metastatale în România".

Pleșoianu a pornit de la dezvăluirile și sesizările unor cadre militare de rang înalt din serviciile speciale, funcționari din justiție, personalități politice, dar și de la demersurile publice ale societății civile, ale jurnaliștilor și realizatorilor TV.

"Comisie parlamentară de Anchetă pentru verificarea implicării unei grupări metastatale în controlul abuziv, nelegal și nedemocratic asupra vieții politice, economice și sociale din România, precum și asupra înfăptuirii actului de Justiție, în perioada 2004 — 2017".

Adică exact ce cere acum și Norica Nicolai, dar și multe în plus. Cum ar fi, de exemplu, scandalul SIE.

Un personaj cu conexiuni la nivelul serviciilor, fostul deputat și om de încredere al lui Adrian Năstase și Traian Băsescu, Cozmin Gușă afirmă că "ancheta jurnalistică" despre fratele directorului SIE, ofițer SRI la rândul său, este de fapt "un material oferit pentru recredibilizare, după ce jurnalistul a fost deconspirat ca agent al acestui serviciu". Iată ce spune Gușă:

"Este recredibilizarea unui agent deconspirat — îl atacă chiar pe fratele directorului SIE. Cei care suferă sunt tot cei de la SRI. Ei trebuie să deslușească un scandal vechi, reșapat, fără daune".

Deci, implicarea unui "agent" de la care au pornit, de exemplu, "dezvăluiri" despre firme multimiliardare cu care, ce să vezi, serviciile aveau contracte! Coincidențe "jurnalistice".

Dar, revenind la scandalul SPP, Alina Mungiu cere și ea anchetă parlamentară, adresându-se Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI.

"Am primit o scrisoare din partea doamnei Pippidi la Comisia SRI, în prima şedinţă vom discuta, despre faptul că ar fi existat la SPP un serviciu secret. Rămâne să vedem ce vom face la comisie, dacă este de competenţa noastră sau nu serviciu secret în SPP", a declarat președintele Comisiei, senatorul Claudiu Manda.

Acum, indiferent de buna intenție a lui Manda, chestiune pare a nu fi competența Comisiei sale. În privința scandalului din SIE, Comisia de control a serviciului respectiv tace.

Devine clar că avem de-a face cu o anchetă complexă, inclusiv cu implicare externă, așa cum afirmă multe surse credibile.

Toate aceste voci reclamă la scenă deschisă implicarea, în toate domeniile importante ale statului, a unui sistem ascuns. Practic funcționarea tuturor domeniilor — și, în final, toată România — ar fi afectată de un "sistem" paralel sau de intervenții ale unor structuri oculte interne sau externe.

De aceea, pentru investigarea ansamblului de informații — care nu poate face obiectul unei singure Comisii permanente a Parlamentului — singura soluție este ce propusă de deputatul Liviu Pleșoianu.

Iar scopul (final) al unei asemenea Comisii este unul singur: repunerea Statului în parametrii de funcționare firești — iar metoda de lucru impune maximum de transparență, astfel încât cetățenii să poată urmări desfășurarea corectă a acestei anchete.

Apare evident întrebarea — de ce se opune, prin nesusținere și ignorare, chiar PSD? De fapt, de ce s-ar opune orice partid care nu are nimic de ascuns? Acum pare a fi momentul perfect pentru lansarea acestei Comisii!

4466
Tagurile:
Comisia Pleșoianu, Bruxelles, PSD, Liviu Pleșoianu, România
Tematic
Liviu Pleșoianu, avertisment serios pentru Tudorel Toader!
Născut de Ziua Unirii, Liviu Pleșoianu a transmis un mesaj emoționant
Document șocant a lui Pleșoianu - "Structura secretă a SRI - Fondul X"
Pleșoianu îi desființează pe laudătorii pe Iohannis
Pleșoianu s-a ținut de cuvânt - iată de ce au fost numiți Tudose și Grindeanu
Exercițiile militare Ucraina- SUA,  Fearless Guardian - 2015

Ex-consilier al șefului Pentagonului: SUA nu vor ajuta Kievul într-un conflict cu Rusia

198
(reînnoit 16:17 13.04.2021)
Promisiunile făcute de președintele SUA Biden de a susține Ucraina în cazul unui conflict cu Rusia sunt deșarte, consideră un fost consilier al șefului Pentagonului în administrația Trump.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Promisiunile SUA de a susține Kievul în situația din Donbas sunt deșarte, susține fostul consilier al ministrului Apărării din administrația Trump, Douglas Macgregor, într-un articol semnat pentru The American Conservative.

În opinia acestuia, refuzul Statelor Unite de a recunoaște importanța părții de Est a Ucrainei pentru securitatea Rusiei, precum și declarațiile dure ale Kievului despre intenția de a utiliza forța armată în această regiune vor duce în mod inevitabil la o declanșare a unui conflict între Moscova și Washington.

În opinia expertului, în administrația SUA “nu există o persoană matură, care s-ar pronunța împotriva pornirilor războinice ale șoimilor, ce nu conștientizează posibilele urmări ale unui astfel de conflict”.

“Promisiunile președintelui Biden de a susține președintele Ucrainei presupune că acesta soarbe din sursa otrăvită a gestionării proaste americane a statului și a armatei”, consideră Macgregor.

Expertul a menționat că datorită unei armate numeroase și bine pregătite, Moscova va obține o victorie în cazul unui război cu Ucraina, chiar și în condițiile intervenției trupelor americane și a aliaților din NATO: forțele terestre ale armatei și ale marinei SUA au șanse reduse la o victorie, miza cea mai mare fiind forțele aeriene.

Totodată, Macgregor consideră că nu trebuie subapreciate sistemele rusești de apărare antiaeriană, dotate cu antenă matricială fazată. În special, unii demnitari din Ministerul Apărării al SUA au temeri că inclusiv astfel de avioane precum F-22, F-35 și B-2 riscă să fie distruse cu ajutorul noilor sisteme rusești de apărare antiaeriană S-500.

În același timp, el nu exclude utilizarea de către Rusia a armelor nucleare, în cazul în care SUA vor apela la armele nucleare tactice.

În ultimul timp, statele occidentale acuză Rusia de intensificarea unor “acțiuni agresive” și cer explicații cu privire la mișcările de trupe în Crimeea și regiunea Rostov, în vecinătate cu frontiera ucraineană. Kremlinul a declarat că trupele se deplasează pe teritoriul rus, iar acest lucru nu reprezintă o amenințare și nu trebuie să deranjeze pe nimeni.

Moscova a subliniat în mai multe rânduri că nu este o parte a conflictului intern din Ucraina, fiind interesată de depășirea crizei politice și economice din această țară.

198
Tagurile:
Ucraina, SUA
Tematic
Putin i-a explicat lui Erdogan poziția Rusiei față de criza din Ucraina
Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia

Загрузка...
Mateusz Morawiecki, Viktor Orban și Matteo Salvini

Unde va duce Europa „blocul putinist” al polonezilor, ungurilor și italienilor?

321
(reînnoit 18:26 13.04.2021)
Ungurii, polonezii și italienii intenționează să creeze unul din cele mai puternic bloc politic din Uniunea Europeană, ajungând să fie acuzați de “putinism”.

MOSCOVA, 13 apr – Sputnik, Petr Akopov. În Europa s-a descoperit o nouă coloană a cincea pro-rusă – una chiar cu participarea polonezilor! Descoperirea a fost făcută chiar de polonezi – Donald Tusk, fostul premier polonez și fost președinte al Consiliului UE, l-a acuzat actualul premier polonez Mateusz Morawiecki de activitate în favoarea Rusiei:

“Rusia își mobilizează forțele în jurul Ucrainei. SUA anunță o situație excepțională în Europa. Morawiecki la Budapesta organizează cu Orban și Salvini un bloc politici pro-Putin. Nu e o glumă de 1 aprilie”.

Un alt fost lider al Poloniei, Aleksander Kwaśniewski, a plecat mult mai departe – suspectând de potențiale simpatii proruse chiar și pe conducătorul real al Poloniei – Kaczyński:

“Matteo Salvini – un susținător înflăcărat al lui Putin, iar Viktor Orban – prietenul lui apropiat. Pretenții față de Putin (în cazul în care sunt sincere, desigur) le-am înaintat doar noi, însă, posibil, în curând Jaroslaw Kaczynski va anunța că Putin este un aliat mai potrivit decât Uniunea Europeană. Nu aș exclude acest fapt”.

Disensiunile poloneze pe subiectul rusesc, desigur, sunt hilare – a suspecta pe Morawiecki și Kaczyński nu atât de simpatii, cât de o atitudine obiectivă față de Rusia nu există niciun fel de temei. Kaczyński susține acuzații năucitoare în adresa lui Putin de asasinare a fratele lui Lech (președintele polonez, decedat în urma unei catastrofe aeriene lângă Smolensk), în trei ani de mandat de premier Morawiecki nu s-a întâlnit și nici chiar nu a discutat la telefon cu cineva din conducerea rusă. Însă acum conducerea poloneză rusofobă a ajuns într-o „companie proastă”, adică printre cei care nu consideră Rusia și Putin principala amenințare pentru Europa – imediat a primit o mustrare din parte oponenților săi politici.

Da, Morawiecki a fost într-o vizită la Budapesta, la o întrevedere cu premierul ungar Orban și politicianul italian, liderul Partidului Lega, fost vicepremierul Salvini. Orban, desigur, nu e un prieten apropiat al lui Putin, însă susține cu el niște relații lucrative bune și se pronunță pentru niște relații normale dintre țara lui (și Europa) cu Rusia. Salvini, care fusese mai recent cel mai popular politician din Italia, într-adevăr a pozat pe vremea lui în Piața Roșia, având un tricou cu Putin – însă s-a întâlnit cu președintele rus doar de câteva ori. Însă la sigur nu simpatiile față de Putin și Rusia l-au adus pe Morawiecki la Budapesta – cei trei politicieni, dar și cele trei țări, au multe interese comune.

Apropo, de ce n-ar fi considerați niște agenți ai Vaticanului? Polonezii, ungarii și italienii aparțin unor popoare catolice ale Europei, și cei trei politicieni, chiar dacă nu sunt niște catolici exemplari, împărtășesc credința popoarelor lor. Însă eticheta anticatolică, anticlericală nu e atât de populară în Europa (cum în secolul XIX și XX), așa cum este cazul celei antiruse.

Ar reieși că Salvini – Morawiecki – Orban nu sunt niște putiniști teribili, ci niște papistași periculoși. De altfel, marele lor păcat în fața “adevăraților europeni” constă anume în apărarea valorilor tradiționale – națiunea, credința, familia. Anume despre asta vorbește Viktor Orban în discursul de la Budapesta:

“Mulți europeni resping imigrația și multiculturalism, vor să-și apere identitatea națională și consideră că autoritatea națională este mai presus de directivele europene”.

După negocieri a celor trei lideri, Orban a declarat că ei aspiră spre o Renaștere europeană, iar Salvini a adăugat că vrea “să facă Europa din noi măreață, să o readucă la valorile ei inițiale”. E clar, toate aceste intenții sunt respinse de actuala elită europeană, iar politicienii care le promovează sunt declarați “inamici ai democrației” și dictatori. Anume din acest motiv, apropo, sunt acuzați de activitate în favoarea Rusiei – priviți, dragi europeni, nu în zadar cei ce seamănă se adună, adică dictatorii est-europeni și partizanii de idei din Italia (un duce, practic) sunt atrași de principalul inamic al democrației contemporane, de acest Putin groaznic.

În acest fel, elita liberală europeană încearcă să discrediteze rebelii – însă obțin un rezultat contrar așteptărilor. Autoritățile ungare și poloneze rezistă de mulți ani presiunilor Bruxellesului, nemulțumit de pretinsele presiuni asupra justiției și caracterul antidemocratic general, iar de apărarea suveranității naționale și a valorilor tradiționale. Popularitatea partidului de guvernare în Ungaria “Fidesz” și a partidului “Lege și Justiție” în Polonia rămân la un nivel înalt – adică dispune de un mandat din partea alegătorilor pentru a se opune presiunilor Uniunii Europene. Lui Salvini îi este mai complicat în politica italiană caleidoscopică, însă Lega lui, care a ajuns cel mai popular partid, reușește să se mențină pe linia de plutire. De la o defensivă la nivel național, cele trei partide au decis să treacă la o ofensivă la nivel european. Cel puțin, vor încerca.

Anume acest lucru îl înfurie pe Tusk și alți lideri europeni – la reuniunea de la Budapesta cei trei lideri au discutat despre o posibilă creare a unei fracțiuni în Parlamentul European. O fracțiune care ar putea (țintind următoarele alegeri) să devină cea mai mare la Strasbourg.

Recent, Partidul lui Orban Fidesz a părăsit (mai exact, a fost nevoit să plece – anticipând excluderea) din cea mai mare fracțiune a Parlamentului European – Partidul Popular European. Acest partid, mai exact, o creație suprapartiinică, care reunește dreapta europeană (nucleul cărora sunt creștin-democrații germani), este condus de Donald Tusk, iar acum dispune de 175 de mandate, adică un sfert din toată componența Parlamentului European.

Erau cu 11 mai mulți, până la plecarea colegilor de partid a lui Orban din PPE, alături de “Alianța progresistă a socialiștilor și a democraților” (145 de mandate) și liberalul “Renew Europe” (97 de mandate), reprezintă baza integrării europene. Adică, pe ei poate miza în primul rând așa-numita birocrație de la Bruxelles și elitele europene supranaționale. Plecarea ungurilor din PPE nu reprezintă un pericol pentru elite – în Parlamentul European sunt destui eurosceptic și rebeli. Există chiar grupul “Identitate și Democrație” cu 74 de deputați, din care fac parte cei mai radicali, de genul Lega lui Salvini, Alternativa pentru Germania și Adunarea Națională a lui Marine Le Pen.

Ce se va întâmpla dacă Orban, Salvini și Morawiecki vor conveni asupra creării unei noi fracțiuni? Polonezii din Legea și Justiție reprezintă acum nucleul fracțiunii “Conservatorii și Reformatorii Europeni” (62 de mandate), dacă această fracțiune se va uni cu “Identitate și Democrație”, iar lor li se vor alătura ungurii, atunci va exista al doilea grup ca mărime în Parlamentul European, cu 147 de mandate. Va fi mai mare decât a socialiștilor, iar cel mai important, va reuni în sine Vestul și Estul, adică dreapta tradiționalistă vest și est-europeană. Iată acest lucru reprezintă o adevărată provocare pentru elita europeană globalistă.

Chiar dacă în calea unificării conservatorilor eurosceptici europene într-un singur pumn există multe impedimente (atât divergențe interne, cât și acțiunile de divizare ale oponenților), însuși existența unei astfel de oportunități provoacă o îngrijorare serioasă din partea adepților integrării europene. Care nu sunt capabili de nimic altceva în ceea ce privește democrația decât de atribuirea etichetelor de “marionetele lui Putin”.

Însă acest lucru nu mai funcționează nici chiar la nivel polonezi – ce să mai vorbim de cel european. De altfel, dacă insiști să-i etichetezi pe cei care apără interesele naționale ale statelor lor – putiniști, riscă să formeze o imagine a lui Putin de principal apărător al suveranității naționale și identității statelor europene. Nu le-am cerut acest lucru, dar nici nu suntem împotrivă.

321
Tagurile:
Italia, Polonia, Ungaria, Mateusz Morawiecki, Matteo Salvini, Viktor Orban
Tematic
Se naște o forță europeană: întâlnire între Viktor Orban, Matteo Salvini și Morawiecki
Viktor Orban: Dacă Ungaria nu ar fi comandat vaccinuri din Est, am fi avut mari probleme
Viktor Orban dă lovitura: își face partid european naționalist cu polonezii și cu Salvini

Загрузка...

UK: cartierul Soho din Londra, plin de clienți după relaxarea restricțiilor

0
(reînnoit 18:28 13.04.2021)
Londonezii au umplut terasele și pub-urile din cartierul Soho după relaxarea restricțiilor anti-COVID-19.

Londonezii au umplut în seara de luni străzile pentru chefuri după servici în popularul cartier Soho din Londra, pentru prima dată din noiembrie. Marea Britanie și-a relaxat restricțiile, începând de luni, cu redeschiderea afacerilor neesențiale.

Comercianții cu amănuntul, coaforii, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport și grădinile zoologice s-au redeschis, de asemenea, pe măsură ce țara trece la „a doua etapă” din foaia de parcurs COVID-19 a premierului britanic Boris Johnson.

Conform setului actualizat de reguli, întrunirile în aer liber trebuie să fie limitate la șase persoane sau două familii. Socializarea în interior nu este posibilă pentru persoanele care nu aparțin aceleiași gospodării.

Se așteaptă o mai bună relaxare a regulilor atunci când țara va trece la „a treia etapă” pe 17 mai.

Aproximativ 32 de milioane sau 57% dintre adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin.

0
Tagurile:
Marea Britanie, Londra
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...