Liviu Pleșoianu

Document șocant a lui Pleșoianu - "Structura secretă a SRI - Fondul X"

2259
„SRI a efectuat ce i s-a cerut şi a strîns informaţii pentru o structură secretă, numită «Fondul X»”

BUCUREȘTI, 23 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Material amplu trimis de Liviu Pleșoianu în vederea redactării raportului final al Comisiei de Anchetă "SUFRAGERIA LUI OPREA". „Acestea sunt concluziile mele", spune deputatul, care redă in extenso detaliile semnificative care au reieșit din și în timpul anchetei.

Am extras din documentul trimis Comisiei un capitol extrem de interesant, care se referă la "o structură secretă" creată în cadrul SRI.

„În anul 2007, Mircea Geoană a prezentat public două bileţele cu scrisul lui Florian Coldea, menite să compromită mai mulți judecători ai Curții Constituționale — Florian Coldea a recunoscut ulterior că îi aparţin”, relatează Pleșoianu.

Coform datelor, primul bilet îi viza pe judecătorii constituționali Ion Predescu şi Nicolae Cochinescu, dar făcea trimitere la dosarele acestora de la CNSAS:

Al doilea bilet scris de Florian Coldea o viza pe o altă judecătoare de la CCR, Aspazia Cojocaru și are legătura cu fostul ministru Rodica Stănoiu, dezvăluie Pleșoianu. De precizat că deputatul însoțește afirmațiile cu numere de dosar.

„Mircea Geoană a prezentat public aceste două bileţele scrise de Florian Coldea în ziua de 18 aprilie 2007, acuzînd SRI că face poliţie politică”, declară Pleșoianu. „Geoană a susţinut că aceasta este dovada prin care Coldea ar fi solicitat căutarea în baza de date a serviciului a unor informaţii compromiţătoare despre Ion Predescu, Nicolae Cochinescu şi Aspazia Cojocaru, judecători CCR”.

Pleșoianu expune și faptul că Florian Coldea a recunoscut în faţa parlamentarilor Comisiei de control a SRI că „scrisul de pe notele prezentate de Mircea Geoana îi aparţine". Rezultatul — Comisia SRI a anunţat "demararea unei anchete care să analizeze dacă Cotroceniul este beneficiarul informaţiilor despre judecătorii CCR".

Dar, fapt foarte intersant, conform lui Pleșoianu, comisia internă a SRI "nu l-a anchetat pe Coldea, ci modul cum au ieşit bileţelele în spaţiul public".

„Pentru a stabili cu exactitate modalitatea în care respectivele însemnări au ajuns în posesia unor persoane neautorizate, conducerea Serviciului Român de Informaţii a dispus crearea unei Comisii de investigare”, a anunțat SRI printr-un comunicat.

Concluzia deputatului e că Florian Coldea avea nevoie de acele informații "cu potențial caracter compromițător" despre judecătorii CCR deoarece în 2007, procedura de suspendare a lui Traian Băsescu implica un aviz al CCR, iar în 2009, "pentru că alegerile prezidențiale urmau a fi validate sau invalidate de Curte".

Dar, ceea ce e mai important urmează acum: „informaţii pentru o structură secretă", dezvăluie Liviu Pleșoianu.

"Există suspiciuni rezonabile că SRI a efectuat la acel moment ce i s-a cerut şi a strîns informaţii pentru o structură secretă, numită «Fondul X», structură menţionată în bilețelele lui Coldea, prezentate presei de liderul PSD Mircea Geoana", declară în scris Liviu Pleșoianu.

Tot din documentarea Comisiei speciale și a lui Pleșoianu rezultă că, în context, preşedintele Băsescu „a recunoscut, cu o zi înaintea suspendării, că a cerut SRI să verifice dacă mai există dosare în fondurile secrete despre judecătorii Curţii”.

„Traian Băsescu a mai recunoscut la acel moment și că l-a sunat personal pe Claudiu Secaşiu, preşedintele CNSAS, pentru a se interesa cu privire la anumiţi judecători ai Curţii — exact aceiaşi judecători de pe lista lui Coldea”, scrie în „concluzii", Liviu Pleșoianu.

Cu alte cuvinte, Comisia evidențiază implicare unei structuri oculte, creată în serviciile secrete, de persoane de maximă influență, care au intervenit la cel mai înalte foruri ale statului, prin mijloace specifice spionajului, nu unor structuri supuse controlului parlamentar.

Chiar dacă alcătuiesc un material amplu, „concluziile” lui Liviu Pleșoianu merită parcurse integral, pentru că sunt un probatoriu excepțional al existenței "Statului paralel".

2259
Tagurile:
Structura secretă, Fondul X, SRI, Liviu Pleșoianu, România
Tematic
Pleșoianu îi desființează pe laudătorii pe Iohannis
Pleșoianu s-a ținut de cuvânt - iată de ce au fost numiți Tudose și Grindeanu
Pleșoianu anunță dezvăluiri despre cum a ajuns Tudose premier
Liviu Pleșoianu - susținut frenetic și respins isteric
Ultima oră: Liviu Pleșoianu l-a făcut praf pe Klaus Iohannis!
Ion Cristoiu

Cristoiu îl trezește pe Ciolacu: Decizia CCR e testul PSD!

537
Nu este așa cum părea la început – victoria clamată în urma Deciziei CCR este un test, o provocare pentru PSD – Ciolacu de a-și dovedi credibilitatea

BUCUREȘTI, 17 sept – Sputnik. Ion Cristoiu vine cu o interpretare extrem de interesantă, conform căreia decizia prin care  CCR a respins sesizarea de neconstituționalitate formulată de premier în cazul moțiunii de cenzură din sesiunea extraordinară nu e o victorie – ci un adevărat test pentru PSD, pentru credibilitatea partidului condus de Marcel Ciolacu.

În ciuda comentariilor pripite ale presei, celebrul jurnalist consideră că Decizia are un cu totul alt efect politic: ”Obligă PSD să supună la vot Moţiunea din 31 august 2020”.

Ion Cristoiu atrage atenția că ”Moţiunea n-a căzut. Moţiunea n-a fost supusă votului, pentru că nu s-a întrunit cvorumul”.

Ori, depunerea moțiunii fiind constituţională, ”din punct de vedere constituţional majoritatea PSD o obligată să supună votului Moţiunea din august” și, atenție la completarea lui Cristoiu – ”cu toate riscurile inerente pentru PSD, între care se numără, evident, eşecul”.

”După eşecul întrunirii cvorumului, PSD a scos-o la vopsea invocînd amînarea şedinţei de supunere la vot pînă după decizia CCR”, spune Cristoiu, subliniind că acum ”Decizia CCR a fost luată”.

Cristoiu îi aduce aminte lui Marcel Ciolacu a declarat de cele două declarații:

- ”Am citit comunicatul CCR, aşteptăm motivarea apoi, împreună cu colegii mei, vom lua o decizie politică privind oportunitatea continuării demersului” – a spus Ciolacu după Decizia CCR

- ”După 31 august 2020, PSD a anunţat că ia o decizie abia după ce se primeşte decizia CCR”, amintește Cristoiu.

Jurnalistul constată că, prin așteptarea motivării, ”PSD a cîştigat timp - sînt tare curios ce va născoci după publicarea Motivării pentru a nu supune votului Moţiunea din 31 august 2020”.

”Asta deoarece PSD nu-şi doreşte cu nici un chip votul la Moţiunea de cenzură din 31 august 2020 - nici una dintre soluţii nu-i convine”, spune Cristoiu, explicând: ”Nici dacă Moţiunea trece (va fi acuzat de criză politică inutilă în plină Pandemie), nici dacă nu trece (va fi acuzat de eşec, ceea ce va duce la demobilizarea activului PSD)”.

Deci, conchide celebrul jurnalist, ”oricum ar da-o, pentru PSD decizia CCR e defavorabilă”.

”Dacă dădea cîştig de cauză Guvernului, se pomenea doar cu o campanie anti prin care a mai trecut”, spune Cristoiu. ”Cum însă CCR i-a dat PSD cîştig de cauză, iată PSD la mare strîmtoare. Trebuie să decidă votul, pentru că Moţiunea de cenzură nu poate să rămână în aer”.

Ironic, Cristoiu scrie, în editorialul postat pe ”Cristoiublog.ro”, că ”Singura speranţă a PSD e ca Motivarea să vină după alegerile parlamentare”.

Ceea ce, evident, este puțin probabil… dar nu imposibil, dacă ne gândim la amânarea în cazul completurilor de 3, care a sosit cu imensă întârziere, după încarcerarea lui Liviu Dragnea, care o aștepta ca pe o salvare. 

Cu alte cuvinte, Decizia CCR este o adevărată provocare pentru PSD-Ciolacu, a cărui credibilitate este în joc în acest moment. Moțiunea a fost depusă – deci are curaj PSD-Ciolacu să o depună, sau se va retrage cu coada jos… e mai sănătos, chiar dacă e rușinos?

Cristoiu e chiar mai dur – ”Decizia CCR e o lovitură pentru PSD și nu pentru Guvern” – anticipând că PSD Ciolacu va reacționa prost, așa cum a făcut-o în ultima vreme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

537
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu, CCR, Ion Cristoiu

Загрузка...
Ludovic Orban

Orban plătește gafa, e băgat la mijloc de Ciutacu și Badea!

1264
După gafa penibilă comisă (vezi și video în text), Ludovic Orban a devenit subiect de ironii în presă și mediul online – episodul este cu adevărat uluitor!

BUCUREȘTI, 17 sept – Sputnik. Premierul Ludovic Orban a comis una dintre cele mai stupide gafe, în cursul unei dintre numeroasele și controversatele sale vizite ”de lucru” – de fapt, o deplasare electorală, însoțit de alți demnitari plătiți pentru altceva decât campania politică.

Aflat în judeţul Argeş, Orban s-a apropiat voios de un bărbat în vârstă, aflat într-un scaun cu rotile şi, după ce a dat mâna cu el, încălcând normele de protecție, l-a întrebat… ”Ce viteză prinde?”. Scaunul cu rotile, evident!...

”Asta e de handicap, foarte ușor prinde mai mult, dar o las aşa...”, a răspuns uimit bietul om.

Apoi, ca o fericită completare, Ludovic Orban i-a urat omului un viguros ”Sănătate!”… iar cei care-l însoțeau i-au dat materiale de propagandă - omului din scaunul cu rotile, nu celui din scaunul de premier.

Ce-i drept, scaunul era modificat, avea ghidon pentru a fi manevrat mai ușor, dar de aici e diferență mare până la întrebarea ”ce viteză prinde?” – așa, ca între proprietari de bolizi!

Internetul e plin de comentarii ironice după această gafă, iar doi dintre cei mai duri realizatori TV, Mircea Badea și Victor Ciutacu l-au prins între comentarii.

Victor Ciutacu l-a întrebat pe premier ce fumează – și a recunoscut că numai lui Orban putea să-i treacă prin cap o asemenea întrebare.

”Ludovice, doar ție putea să-ți treacă prin cap că omul ăla bătut de soartă o arde pe curse de viteză în căruțul de handicap”, a scris Ciutacu pe Facebook, întrebându-l ”Înainte fumai țigări fără timbru din duty free, ai schimbat furnizorul?”.

La rândul său, Mircea Badea a fost mai dur: ”Dobitocul Orban a văzut un om în scaun cu rotile și l-a întrebat ce viteză prinde”.

În emisiunea ”În gura presei”, Mircea Badea a comentat episodul uluitor – și a concluzionat: „Avem premier deștept!”.

Problema este că un asemenea premier conduce România, luând decizii vitale – și o mai și reprezintă pe plan internațional.

Postare Mircea Badea chiar el
Postare Mircea Badea chiar el

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1264
Tagurile:
Mircea Badea, Victor Ciutacu, Ludovic Orban

Загрузка...
Klaus Iohannis, declarația de presă susținută la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut - Chețani

Iohannis promite autostrăzi cu fonduri europene

0
Prezenți astăzi la inaugurarea deschiderii circulației pe tronsonul Iernut-Cheţani, parte din Autostrada Transilvania, Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au întrecut în promisiuni

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Cei 18 km de autostradă dați astăzi în folosință, după doi ani de lucrări, în plină campanie electorală, au fost prilejul pentru premierul Ludovic Orban și pentru președintele Klaus Iohannis să se umfle în pene și să promită că România va avea autostrăzi.

Astfel, premierul Orban a folosit prilejul pentru a arăta că prioritatea zero a Guvernului este reprezentată de proiectele de infrastructură și că Guvernul lucrează pentru a reduce birocrația astfel încât, pe viitor, contractele să fie semnate mai rapid.

”Mă bucur să văd un tronson plin de viață. În curând, de la Târgu Mureș se va putea ajunge la Borș pe autostradă. Obiectivele nostre sunt foarte clare: investițiile de infrastructură sunt prioritatea zero și vom aloca toate fondurile necesare. Mai mult decât atât, am făcut câțiva pași pentru a umbla la legislația în materie de infrastructură publică. Nu mai vrem să existe piedici, ne dorim ca toate contractele să fie semnate cât mai repede, să nu mai fie prinse în hățișul contestațiilor”, a fost mesajul lui Ludovic Orban la inaugurarea electorală.

Iohannis nu a venit pentru ”festivisme”

Președintele Iohannis s-a apărat la inaugurare spunând că nu a venit pentru ”festivisme”, dar a împărțit felicitări pentru realizarea tronsonului. ”Nu s-a prea vrut să se dezvolte infrastructura... acuma se vrea”, a declarat Iohannis, abținându-se, în mod surprinzător, să atace iar PSD, deși a sugerat clar că Guvernele anterioare sunt cele care nu ar fi vrut să dezvolte infrastructura României.

”Nu am venit pentru festivisme și pentru a încheia ceva, ci pentru a da un semnal că trebuie să lucrăm mai repede, să ne ținem de termene și să avansăm mult, mult mai repede cu lucrările de infrastuctură”, a mai declarat președintele, afirmând că fondurile europene sunt pregătite în acest sens

În final, Iohannis a ridicat miza postulând că lucrările de infrastructură mare sunt imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ. Deocamdată, s-a relansat doar campania electorală...

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ludovic Orban
Tematic
Inaugurare electorală cu Iohannis și Orban
Codrin: ”România va fi noua casă luată de Iohannis cu japca”
Iohannis are un nou favorit de premier: nu e Rareș Bogdan

Загрузка...