Vasilica-Viorica Dăncilă

Udrea: Dăncilă, un premier care nu a fost indicat de Securitate

227
Elena Udrea crede că spre deosebire de predecesorii Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, premierul desemnat Viorica Dăncilă nu este impusă de serviciile secrete.

BUCUREȘTI, 18 ian — Sputnik, Daniel Nistor. Fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, s-a exprimat mai degrabă critic la adresa premierului desemnat, dar a și semnalat că în premieră după alegerile din decembrie 2016, acesta a fost propus de liderul PSD, Liviu Dragnea, fără alte influențe.

"Gata, avem un guvern nou, pus pe repede înainte, la fel ca toată întâmplarea cu schimbarea Primului Ministru. Pentru prima dată România are o femeie în această funcție, ceea ce mă face să mă abțin de la păreri referitoare la performanțele economice pe care noul Cabinet le va avea. Din solidaritate", a scris Udrea, pe rețeaua de socializare Facebook.

"Așa că mă rezum la a constata că un lucru bun sigur s-a întâmplat. Anume, de dată această avem un Premier care nu i-a fost indicat lui Dragnea de către Securitate", a punctat fostul ministru.

Totuși, Elena Udrea consideră că starea generală a mediului politic românesc este una negativă.

"Dacă azi avem o clasa politică slabă, incapabilă să dea premieri de calibru, dacă avem guverne mediocre și un Parlament la fel, este consecința planului de distrugere a acesteia, pus în practică de Sistemul ocult de putere, în ultimii 9 ani", spune aceasta.

"De aceea, eu cred că singurul lucru care contează în numirea unui prim ministru acum este capacitatea, curajul și determinarea de a se lupta cu Sistemul pentru a instaura democrația reală și statul de drept în România. După ce România va deveni o țară normală, restul lucrurilor le poate face orice gospodar de bună credință ajuns în fruntea executivului. Așa că, deocamdată, mai aștept înainte să arunc cu piatră", a conchis Udrea.

227
Tagurile:
Securitate, PSD, Elena Udrea, Viorica Dăncilă, România
Monumentul lui Hristofor Columb, decapitat

Cel mai curajos mesaj de Ziua SUA: “Nu are cine bombardeze cu democrație Washingtonul?”

590
(reînnoit 02:16 04.07.2020)
“Acum, când SUA e în suferință, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria...”

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru ascuțimea spiritului și verbului, politologul și teologul Bogdan Duca a scris unul dintre cele mai curajoase texte dedicate Zilei naționale a SUA, 4 Iulie – Ziua Independenței.

Într-un stil pamfletar, Bogdan Duca spune adevărul despre toate nenorocirile aduse omenirii în ultimii ani de SUA sub acoperirea ipocrită a democrației – și uneori folosind acuzații false, ca în cazul Irakului.

În paralel, Bogdan Duca scoate în evidență acuzațiile care se aduc acum SUA, asemănătoare celor pe care SUA le-au adus statelor pe care le-au atacat sub pretextul democratizării! De unde și întrebarea justă: oare de ce nu face cineva la fel cu SUA – ”nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA...”!

Iată excelentul text al lui Bogdan Duca, postat pe rețeaua de socializare.

”Mâine e ziua SUA....

Când văd cum cetățenii americani luptă cu forțele guvernamentale împotriva unui regim rasist și injust, nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA....

Ce frumos ar fi să oferim americanilor ceea ce au oferit ei lumii...

Mai ținem toți minte cum SUA a adus democrația în Serbia, cum a eliberat Irakul, cum a adus valorile libertății în Afganistan și Siria...

Acum, când iată că SUA e în suferință, nu are cine să bombardeze cu democrație Washingtonul, așa cum americanii au bombardat Belgradul, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria....

Unde sunt tancurile și bravii militari care să zdrobească Pentagonul, așa cum și SUA a zdrobit Gărzile Revoluționare pentru a elibera poporul irakian....

Unde sunt serviciile secrete care să poată organiza niște lovituri de stat democratice la Washington, pentru a salva America, așa cum CIA a salvat Ucraina, jumătate din America latină și tot încearcă să salveze Venezuela...”.

Și, ca un final aplicabil la România și la ”efortul comun strategic etc.”, Bogdan Duca constată cu regret:

”Nu avem nici măcar ambasadori care să poată impune autorităților corupte și nedemocratice americane, niște ”foi de parcurs” pentru democratizare și justiție eficientă...”.
590
Tagurile:
Bogdan Duca, SUA
Tematic
Mesaj din Germania, de 4 iulie: ”Ambasada SUA, cel mai grotesc spectacol! I love Putin!”
Ciuvică, lovitură totală contra lui Băsescu! Și o întrebare pentru SUA și Occident
„Asta trebuie de făcut imediat”: De ce, de fapt, SUA vor să pedepsească Rusia

Загрузка...
Председатель Палаты представителей Конгресса США Нэнси Пелоси

„Asta trebuie de făcut imediat”: De ce, de fapt, SUA vor pedepsească Rusia

361
Editorialistul Sputnik explică de ce Rusia și Trump au devenit cauza tuturor relelor din societatea americană.

MOSCOVA, 3 iul – Sputnik, Viktor Marahovski. În Occident cele mai importante evenimente ale zilei au devenit declarațiile președintelui Congresului SUA, Nancy Pelosi, despre necesitatea introducerii unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, precum și noile recorduri înregistrate zilnic ale cazurilor de infectare a americanilor cu coronavirus.

Declarația lui Pelosi, reamintim, a fost făcută în contextul unei povești năucitoare despre “cârdășia Rusiei cu talibanii” împotriva americanilor. Această istorie reprezintă nu atât o informație, obținută de agenții de informații din propriile lor surse, ci “o concluzie, la care s-a ajuns după interogarea unor talibani” de către niște analiști, potrivit cărora, cineva din Rusia ar fi decis din anumite motive să-i plătească pe talibani, care și așa ucid de mai mulți ani militarii americani, pentru uciderea soldaților SUA. Cu același succes Rusia ar putea plăti africanilor pentru nașterea de prunci.

Această concluzie, potrivit declarațiilor Pentagonului și a consilierului pentru securitatea națională, Robert C. O'Brien, nu a fost confirmată – motiv pentru care nici nu a fost adusă la cunoștință președintelui SUA. Exact așa cum a fost și în cazul altor informații false și presupuneri, recepționarea și prelucrarea cărora intră în competența serviciilor de informații.

Problema este că America de azi nu mai trăiește după regulile de funcționare ale unui stat normal (“La Washington se întâmplă multe lucruri inexplicabile”, e o descriere foarte corectă a lui Dmitri Peskov). Aceasta urmează legea luptei interne pe viață și pe moarte și poate fi definită ca “Niciun fel de legi”.

Iată de ce președintele Camerei Reprezentanților a unei puteri nucleare, una din primele persoane ale statului, care își proclamă drept ideologie justiția și dreptatea, reacționează la faptul apariției unei “informații operative” neconfirmate, cu o concluzie neechivocă și politică: trebuie introduse sancțiuni împotriva unei alte puteri nucleare și acest lucru trebuie făcut imediat.

Iar presa care a lansat această informație în spațiul public, care nici nu se sinchisește să-i verifice autenticitatea, îl acuză pe actualul președinte al țării de faptul că “nu-i place când i se raportează lucruri rele despre Rusia”. În acest fel, se dezvoltă într-un nou dosar o teză, care a eșuat în mai multe rânduri, despre “Trump – spion rus”.

În ceea ce privește cea de-a doua “știre a zilei” – despre o creștere spectaculoasă a cazurilor zilnice confirmate de COVID-19 până la 59 de mii, aici este interesant faptul cum acest subiect este prezentat de presa americană.

Spre exemplu, iată ce scrie cunoscuta publicație Huffington Post:

“Unele motive ale exploziei de cazuri își au rădăcina în Ziua Memoriei de la sfârșitul lui mai”.

CNN:

“Cruciada lui Trump împotriva măștilor a revenit pentru a-l mușca”.

The New York Times:

“Sondajele arată că mulți bărbați americani consideră că purtatul măștii este un semn de slăbiciune și refuzul președintelui Trump de a purta mască presupune că el ar considera un astfel de gest o dovadă de slăbiciune”.

Dacă vi se creează impresia că în aceste mărețe exemple analiticilor ceva le-a scăpat, aveți dreptate, nu e doar o senzație. Ei au un tabu și anume nu sunt că de la sfârșitul lui mai până în prezent, în toată America, cu ignorarea distanței sociale, îndemnurilor de a sta acasă și altele, mărșăluiesc mii de reprezentanți ai mișcării progresiste și corecte Black Lives Matter, comițând niște fapte profund antisociale: distrug magazine, incendiază clădiri, sparg mașini, omoară oameni (potrivit ultimelor date, mișcării BLM îi revin 25 de asasinate), îngenunchează și spală picioarele minoritarilor.

Sute de mii, dacă nu chiar milioane de americani au ignorat toate avertizările și au început să se comporte de parcă nu ar fi existat niciun coronavirus. Toți observatorii neutri au remarcat că acest lucru nu are cum să evite o explozie infernală a noilor cazuri de COVID-19, iar când această creștere exponențială s-a întâmpla, s-a constatat că nu e voie să spui adevărul.

Iată de ce analiștii progresiști înjură curajul toxic al poporului (poporul nu este cel care ar trebui să fie), iresponsabilitatea lui Trump și Ziua Memoriei din mai, însă refuză cu insistență să vadă cauza evidentă, care se află la suprafață.

Ce aș mai vrea să menționez aici.

Există toate temeiurile că aceste două exemple reprezintă niște simptome ale unui fenomen înfricoșător și de proporții.

Pe scurt, acest ar putea fi definit ca “o ideologie a securității emoționale”. Potrivit aceste ideologii, are dreptul la existență doar acea logică și acele fapte care nu ar afecta confortul emoțional al publicului țintă și nu îi contravine viziunilor.

Pentru publicul țintă nu are nicio valoare cât de ridicolă este invenția despre “rușii care plătesc pentru capetele americanilor”. La fel e și în cazul adevăratelor motive ale exploziei de noi cazuri de coronavirus în America.

Avem de a face aici cu o versiune emotivă a principiului biciului lui Occam, potrivit cărui nu are niciun rost să cauți interpretări ale unui fenomen, dacă există deja o interpretare care convine din punct de vedere emoțional.

Iată de ce -  “în orice situație complicată acuzați Rusia și pe Trump”.

Însă acest lucru nu va ajuta, firește, la rezolvarea unor probleme reale ale Americii – pierderea statului de lider mondiale și incapacitatea de a face față pandemiei.

În schimb, îi satisface pe activiștii forțelor progresiste din interiorul societății americane și permite oponenților lui Trump să hărțuiască actualul președinte.

Apropo, toate acestea se întâmplă într-o țară, pe care și astăzi cineva ne prezintă drept un exemplu. Totuși, judecând după rezultatele consultărilor populare, în Rusia magia expresiei “Ca în America” nu mai este valabilă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

361
Tematic
SUA, reacție uluitoare după ce s-a emis un mandat pentru arestarea lui Donald Trump
Mutare istorică – Trump anunță o retragere masivă a trupelor din Germania ”delincventă”
Serviciile americane neagă existența unui complot între Rusia și Taliban

Загрузка...
Caniculă

Prima jumătate a lui 2020, cele mai calde șase luni înregistrate vreodată în Rusia

0
În Rusia, perioada dintre ianuarie și iunie 2020 a fost cel mai călduros interval de șase luni de când se fac înregistrări meteo

BRUXELLES, 4 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Pe măsură ce încălzirea globală se accelerează, recordurile de temperatură sunt depășite în fiecare an, arată RT.

”Temperatura media în Rusia, pentru primele șase luni din 2020, este cea mai ridicată din 130 de ani de meteorologie, pentru întreaga perioadă de observare din 1891 încoace”, a spus Roman Vilfand, director științific al Centrului Național Hidrometeorologic.

El a adăugat că recordul s-a datorat în principal lunilor neobișnuit de calde de iarnă.

În ianuarie, temperatura media a fost cu 10-11 grade Celsius mai mare decât normalul. Luna trecută, Vilfand a arătat că Rusia a experimentat mai mult de 240 de recorduri de temperatură în prima jumătate de an.

Totuși, acest an ”este special”, a declarat el.

Pe 20 iunie, schimbările climatice din Rusia au făcut titlurile în presa internațională când un mic oraș din Siberia, Verkhoyansk, a experimentat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Cercul Arctic – 38 de grade Celsius.

0
Tagurile:
Căldură, Meteo
Тема:
Prognoza meteo
Tematic
Nouă avertizare meteo: cod portocaliu – unde va fi caniculă
Avertizări meteo: vijelii, grindină, caniculă – cod portocaliu în jumătate din ţară
Prognoza meteo pentru Marea Britanie: cum va fi luna iulie – caniculă sau ploi abudente?

Загрузка...