Liviu Marian Pop

Profesorii români sunt disperaţi!

2383
Învăţământul „fierbe", Ministerul tace. Operaţiunea „Pedofilul" ascunde problema?

BUCUREŞTI, 12 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. După ce ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că părinţii vor avea ultimul cuvânt în achiziţia auxiliarelor didactice, supliciul cadrelor didactice continuă. Pare că această categorie profesională ar merita biciuită pentru vina de fi prea veşnic îndurătoare.

Şi aceasta deoarece nu se ştie exact data când aceşti oameni îşi vor primi salariile pe luna decembrie. Este un caz nemaiîntâlnit în România la ora actuală, nici o altă categorie bugetară neconfruntându-se cu aşa ceva!

Liderii sindicali au ridicat un semnal de alarmă privind imposibilitatea acestor oameni de a-şi plăti ratele şi facturile, însă nu i-a luat nimeni în seamă.

Cum s-a ajuns în această situaţie? Simplu: a fost schimbat mecanismul de plată. Anunţul a fost făcut de ministrul Liviu Pop pe Facebook, informează Adevărul, probabil dorind ca dascălii să dea Share la postare şi să nu mai zică vreunul că nu a ştiut.

Pe pagina de socializare „Şi profesorii vor salarii decente!" care, mai degrabă, în condiţiile date, ar trebui să se numească „Şi profesorii vor salarii!" dascălii şi-au exprimat indignarea cu privire la această decizie a Ministerului.

„Ăştia nu sunt sănătoşi… să nu ni-l mai dea deloc… Nu e mai bine aşa", a scris un internaut.

Alţii cred că ar trebui să primească şi dobândă.

„Muncim o lună întreagă şi la sfârşitul ei trebuie să fim plătiţi. De ce vor guvernanţii să mai treacă încă jumătate de lună pentru a ne da banii pe luna muncită? Păi să ne dea şi dobândă pe jumătate de lună dacă nu ne dau banii exact la sfârşit de lună! Sindicatele ce fac?" a scris un dascăl.

Serviciu public centralizat şi descentralizat

Raluca Turcan, prim vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi membru în comisia de educaţie din Camera Deputaţilor, a făcut apel ca salariile să fie plătite la timp.

„Salariile profesorilor sunt amânate la plată din cauza nepriceperii guvernului PSD! Şcolile au primit o înştiinţare din partea inspectoratelor prin care se stabileşte data de salariu pe 14 ale lunii, nu 9 cum era până în prezent. Această amânare poate fi prelungită" susţine aceasta pe pagina sa de socializare.

Grav este, potrivit Ralucăi Turcan, faptul că, „în acest moment, autorităţile locale nu ştiu cine este ordonatorul de credite şi din ce buget trebuie plătite salariile".

Consiliul Local a fost pus în situaţia de a aproba nişte bugete ale şcolilor care să includă şi salariile profesorilor, sume de care bugetul local nu dispune, mai susţine Turcan.

„Nu a fost prevăzut cum vor fi plătite acestea, neexistând norme de aplicare a legii. Aparent, acum există doi ordonatori de credite — fapt nemaiîntâlnit" a explicat politicianul.

Surse din rândul dascălilor au declarat că, pentru profesorii aflaţi în concediu medical sau de creştere a copilului, situaţia este şi mai tristă, deoarece data la care ar urma să îşi primească banii e decalată şi mai mult, unele voci dând ziua de 25 ale lunii ca zi de plată.

Problema cadrelor didactice nu face, în România, subiectul vreunei dezbateri. Atenţia opiniei publice este acaparată de scandalurile dintre Primul ministru şi ministrul de Interne şi de poliţistul pedofil. Oare de ce?

2383
Tagurile:
facturi, Disperare, Salarii, Profesori, Liviu Pop, România
Florin Salam

Florin Salam, văzut de Mircea Badea: ”Secvență de autentic românesc, absolut neprețuită!”

447
(reînnoit 13:00 07.08.2020)
Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Nu, cunoscutul realizator Mircea Badea nu a devenit un fan al genului muzical al talentatului  interpret Florin Salam.

În schimb, Mircea Badea a remarcat succesiunea evenimentelor la care a participat sau au fost provocate de Florin Salam. Mai întâi la priveghiul lui „Emi Pian”, apoi la spital, în fața presei.

De precizat că artistul şi familia sa au acuzat medicii, în faţa jurnaliștilor adunați (chemați, după unele surse) la Spitalul “Matei Balş”, că refuză să le comunice informații despre starea fratele lui Salam. Fratele artistului este internat în stare gravă, bolnav de COVID-19.

După cum se știe, Salam a cântat mai multe ore la priveghiul lui Emi Pian, într-un spațiu  unde erau zeci de persoane - și prin care au trecut câteva sute – fără nici un fel de protecție, deși, așa cum precizam, fratele său e grav bolnav de Covid!

Ei bine, Mircea Badea a comentat acest contrast: ”E o secvență de autentic românesc absolut neprețuită!...”

”Domnul Salam venea de la o adunare de cinstiți cetățeni, până la proba contrarie, care au pățit un lucru nasol (priveghiul lui Emi Pian) - acolo era o densitate de cetățeni pe milimetru pătrat!”, a spus Mircea Badea.

De acolo, ”domnul Salam s-a extras din mijlocul densității și a venit la reporteri cu masca... cum a putut și el... să se plângă de medicii de la Matei Balș”, a remarcat realizatorul TV.

”Asta mi s-a părut ceva atât de autentic românesc... a fost o secvență de Kusturica!”, a spus Mircea Badea, traducând și altfel – ”Venea din mijlocul adunării Covid practic, fratele lui fiind bolnav grav de Covid. S-a extras de acolo și a venit, cu masca pe bărbie... că toată lumea știe că prin bărbie se transmite virusul... și a spus că medicii de la Matei Balș e nasoi”.

Concluzia lui Mircea Badea: „E o secvență superbă!...”.

Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, pentru care nu doar măsurile excepționale de protecție sunt inexistente, dar de multe ori chiar cele mai elementare lipsesc. Și aceste segmente sunt imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

447
Tagurile:
Florin Salam, Mircea Badea

Загрузка...
Poliția Română

Scandal uriaș și trădare în Poliție ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

267
”Sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”. Situația este una mai mult decât gravă – munca sub acoperire este compromisă,  într-un domeniu  de maxim interes pentru grupuri de mare influență

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. În urma unei dezvăluiri a cunoscutei deputate Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, a izbucnit un scandal uriaș.

Este un caz care poate zgudui din temelii Poliția Română, pentru că scoate la iveală nu doar legăturile cu lumea interlopă, ci și trădarea polițiștilor de către proprii colegi sau chiar șefi.  Iată relatarea deputatei Săftoiu:

”Polițistă, tânără, infiltrată într-o rețea de trafic de persoane. Infiltrată între traficanți, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină - o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”.

Asta e pe scurt, povestea. Dar, situația se complică dacă luăm în calcul și celelalte date esențiale ale cazului, specifice muncii sub acoperire:

”Doar câteva persoane știau că e infiltrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi, totuși, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi”.

Cine este polițista? Aflăm de la Adriana Săftoiu… cât se poate, pentru că deputata îi protejează numele, din motive lesne de înțeles: ”a absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (protecția copilului, n.n.)”.

”Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotărâtă să se dedice destructurării traficului de minore”, mai adaugă Adrian Săftoiu.

Situația este una mai mult decât gravă – și transmite ceva sinistru: că această muncă sub acoperire este compromisă! Și nu în orice domeniu, ci într-unul despre care se spune că ar fi de maxim interes pentru grupuri de mare influență din Occident – traficul de copii.

Deci, da, e vorba de un cutremur care ar trebui să zguduie IGPR. Și e de menționat reacția jurnalistului de investigații Sorin Ovidiu Bălan, fost polițist, care spune clar – până acum trebuiau făcute deja arestări. Și nu ale interlopilor, ci chiar în Poliție!

”Eu am o problemă - sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”, a spus Bălan la Antena 3. ”Și dacă ăia care ar trebui să investigheze sunt tâmpiți, vă spun eu! Fetei ăleia i s-a pus pe mașină o coronă de flori. S-a stabilit de unde a fost cumpărată coroana? S-a stabilit cine a cumpărat-o? S-a luat firul? În țara asta...”.

Sorin Ovidiu Bălan are un mesaj și pentru Poliția Capitalei: ”Domnul Berechet spune că totul e „sub control”… sub control era dacă erau arestați!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

267
Tagurile:
scandal, poliție

Загрузка...
Supermarket

Ce băutură alcoolică ne ajută depășim COVID-19

0
(reînnoit 19:01 07.08.2020)
Cercetătorii din Canada au aflat ce băutură alcoolică poate ajuta la depășirea efectelor negative ale COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Savanții din Canada au ajuns la concluzia că un consum moderat al vinului roșu și alb poate contribui la diminuarea impactului negativ al coronavirusului asupra organismului.

Vinul conține antioxidantul resveratrol, care poate atenua cursul COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Laval (Quebec, Canada).

Coronavirusul perturbă funcționarea proteinei ACE2, prezentă în țesuturile plămânilor, inimii, rinichilor, creierului și care este una vitală. Resveratrol contribuie la sporirea concentrației de ACE2 și în acest fel reduce severitatea sindromului de detresă respiratorie acută (ARDS) care însoțește COVID-19.

În plus, antioxidantul poate suprima celulele sistemului imunitar prin reducerea cantității de citokine. Odată ce ARDS este provocat inclusiv de o reacție imună excesivă, resveratrolul ar putea să aibă o influență benefică suplimentară în cazul unor astfel de complicații.

Resveratrolul se conține nu doar în vin, dar și în struguri de viță de vie, coacăză și arahide, fistic, cacao, zmeură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
vin, alcool, coronavirus
Tematic
Coronavirus România, 4 august: 55.241 (+1.232) de persoane infectate, 2.480 (+48) decese
Coronavirus în România: 1 309 noi cazuri de infectare
Coronavirus în România, 6 august: + 1345 cazuri de infectare, + 45 decese
S-a descoperit punctul slab al coronavirusului - detalii
Coronavirus în România, 7 august: 59.273 (+1378) persoane infectate, 2616 (+50) decese

Загрузка...