Codrin Ștefănescu

Replică tare la Codrin: "Terminați, PSD nu va fi lăsat câștige președinția"

1411
Codrin Ștefănescu a anunțat "candidat PSD" - un important sociolog dă o replică fermă: "Terminați cu naivitățile, e ordin pe unitate"

BUCUREȘTI, 5 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aseară, în cadrul unei intervenții telefonice la RTV, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu a anunțat că PSD va desemna, în scurt timp, candidatul la prezidențialele din 2019.

"Am dori să ne definim în mod clar persoana care peste un an și cîteva luni se va bate cu dl.Iohannis, pentru că există o așteptare foarte mare a milioanelor de oameni care ne votează și care vor să vadă cine este pesedistul care îl va învinge anul viitor, în mod democratic, pe dl.Iohannis, la vot", a declarat Codrin Ștefănescu.

O informație "extrem de interesantă". Comnsideră jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob declarația lui Codrin Ștefănescu confrom căreia PSD ar lua în calcul organizarea unui congres, "în viitorul apropiat", pentru desemnarea candidatului prezidențial pentru 2019.

Din informațiile noastre, cel mai vocal lider PSD a lansat cel puțin o "fumigenă", menită a abate atenția de la problemele din PSD, care urmează a fi tranșate la Comitetul Executiv de luni. Dar, asta nu înseamnă că PSD nu se va pregăti pentru alegerile din 2019.

"Mazăre. Mazăre everywhere", a comentat glumind sociologul Mirel Palada. De fapt, ideea cu primarul Constanței candidat în 2009 era o idee vehiculată în PSD-ul acelor ani.

Candidatura lui Liviu Pleșoianu, anunțată cu aplombul specific de tânărul deputat, este bine văzută de mulți pesediști "Eu cred că l-ar învinge fără probleme pe Iohannis dacă-i susținut de PSD și ar fi alegeri corecte, fără intervenții din… sufragerii securiste!", opinează o cititoare a "Inpolitics", Silvia Slug.

"Terminați cu naivitățile", replică tranșant Mirel Palada. "PSD nu va fi lăsat să câștige președinția. E ordin pe unitate. Iohannis va câștiga fără probleme al doilea mandat". Iohannis e ca si presedinte al doilea mandat, conchide Mirel Palada.

L-am întrabat pe cunoscutul sociolog cum vede o eventuală candidatură a lui Tăriceanu din partea PSD+ALDE? "Excluzi ipoteza, Mirel?"

"Nu cred că PSD va accepta așa ceva", a răspuns Mirel Palada, care a subliniat interesant — "Mai ales Dragnea".

S-au făcut de altfel multe comentarii privind relațiile mai puțin vizibile între Dragnea și Iohannis, care ar asigura o anumită siguranță celor doi înalți demnitari. Dar, în PSD se anunță unele noutăți, deci e posibil care analiza cunoscutului sociolog să nu se oprească la această concluzie. 

1411
Tagurile:
Alegeri prezidenţiale, PSD, Codrin Ștefănescu, România

Загрузка...