Hexi Pharma

Ce interese serveşte Tolo.ro în scandalul dezinfectanţilor?

801
(reînnoit 15:21 21.12.2017)
Scandalul dezinfectanţilor reizbucneşte. Tolo.ro publică dezvăluiri fără să facă referire la vreun document oficial, în timp ce ancheta este în desfăşurare.

BUCUREȘTI, 21 dec — Sputnik, Georgiana Arsene. În august 2016, realizatorul emisiunii „În gura presei", Mircea Badea, sugera că Tolontan, autorul dezvăluirilor din scandalul dezinfectanţilor ar trebui investigat de DIICOT. Sugestia venea ca urmare a datelor furnizate de Institutul Cantacuzino care a arătat, pe baza testelor efectuate, că dezinfectanţii erau diluaţi în limite legale. Tot atunci, Ministerul Sănătăţii susţinea că substanţele Hexi erau diluate şi de 2000 de ori.

„Începe „Esenţial"! Nu vreţi să rataţi ediţia asta. Informaţii exclusive despre Black Cube plus mizeriile demente şi eronate promovate de Tolontan şi acoliţii săi care ar trebui investigaţi de DIICOT exact ca ăia de la Sky News" a scris la acel moment Badea pe Facebook.

Informaţii alarmante, dar cam fără fundament…

În ultimele zile, au fost publicate alte informaţii despre Hexi Pharma şi scandalul dezinfectanţilor. Ele se regăsesc pe Tolo.ro.

În materialul de ieri, se vorbeşte despre hârtiile găsite pe biroul lui Dan Condrea de procurori. Ele sunt prezentate de jurnalişti cu precizie, parcă prea multă.  

Desigur, nu e nimic rău în asta, informaţiile furnizate sunt preţioase, alarmante chiar, dar cititorul nu are ocazia să afle pe ce anume se bazează autorii articolului când fac respectivele afirmaţii.
Cu o zi înainte, Tolo.ro vorbea despre conţinutul hârtiilor de pe biroul lui Condrea, în care acesta ar fi notat instrucţiuni: „Nu plătim impozitele la HPCo!" HPCo înseamnă Hexi Pharma Co.

Mai apare indicaţia, zice Tolo.ro, de a se face o listă cu „achiziţiile câştigate, lista de spitale şi sumele". Site-ul notează şi o frază, notată, se pare, de Condrea: „Testele de eficienţă care s-au trimis pe email să fie trecute pe hârtie (inclusiv ele ineficiente) şi dovada corectării acestora".

De ce acum acest scandal, mai ales că totul pare a fi un atac la defunctul Condrea? Toate dezvăluirile prezentate nu fac decât să îl incrimineaze pe acesta.

Mai mult, Tolo.ro susţine că avocatul lui Condrea ar fi vorbit despre intenţiile suicidale ale fostului său client care i-ar fi mărturist, în 18 din cele 20 de întâlniri, că se va omorî.

Desigur, datele le pot avea de la oameni din interiorul instituţiilor abilitate cu verificarea faptelor, dar chiar şi asta ridică semne de întrebare. Un aspect care ridică suspiciuni este: de ce apar acum, la final de an, alte dezvăluiri din scandalul dezinfectanţilor? De ce se reia problema concentraţiilor? De ce nu prezintă un act oficial care să ateste valabilitatea afirmaţiilor din articole?

Informaţii grave, prezentate de Tolo.ro

Tolo.ro vorbeşte despre faptul că rezultatele testelor efectuate de Unilab, condus de directorul general Gianina Băbuţă, nu erau notate sau raportate, lucru valabil şi în cazul contaminărilor.

Specialistul laboratorului a susţinut, potrivit Tolo.ro, ca a făcut doar ce i s-a cerut. Tatiana Arabagiu, şefa laboratorului, a recunoscut, citată de site-ul menţionat, ineficienţa unora dintre aceste teste şi, mai ales, faptul că rezultatele negative nu erau înregistrate pentru că, susţine ea, aşa li se ceruse să facă. "Condrea trimitea teste experimentale. Unele ieșeau, într-adevăr, ineficiente".

Jurnaliştii care au realizat investigaţia mai susţin că Gianina Băbuţă ar fi declarat procurorilor că făceau… „experimente".

Tolo.ro se luptă cu memoria unui mort?

Primul termen în dosarul dezinfectanţilor este în data de 11 ianuarie 2018. Până atunci, în România va fi cam sezon mort, iar momentul pentru aruncarea pe piaţă a unor informaţii nu putea fi ales la întâmplare.

În aceste condiţii, nu se poate să nu apară întrebarea: Ce interese serveşte Tolo.ro?

(Vezi şi In prima linie)

801
Tagurile:
experimente, sinucidere Dan Condrea, Scandalul dezinfectanților, Tolontan, Hexi Pharma, România
Tematic
Luptă pentru averea lui Dan Condrea: Uliana şi-a dat copilul minor în judecată
Ultima oră: concluziile anchetei privind moartea lui Condrea
Klaus Iohannis și Donald Trump

Românii PROVOACĂ maxim SUA cer PROBA sunt Parteneri cu adevărat!

37
Acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, nu crede că se va putea folosi medicamentul REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în Europa, implicit în România,  în condițiile în care SUA ”au achiziționat 90% din producție în avans”.

”Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat 90% din producție în avans, dar el nu trebuie folosit decât la forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin disponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților”, a declarat dr. Rafila la Digi 24.

La această provocare pentru SUA spusă pe jumătate se alătură Victor Ponta, care provoacă SUA în față – și implicit pe Iohannis și Guvernul, atât de atașați ”parteneriatului”:

”Având în vedere faptul că Guvernul SUA a achiziționat în avans practic toată producția mondială de REMDESIVIR - sper că Președintele și Guvernul României să solicite, în baza Parteneriatului Strategic, un sprijin instituțional măcar pentru acei români aflați la Terapie Intensivă!”, scrie Ponta într-o recentă postare.

Ironic, fostul prim ministru menționează că are ”încredere că Președintele și Guvernul României nu vor fi refuzați!”

”Trebuie să ne folosim relațiile internaționale pentru binele românilor - nu pentru interese personale de imagine și politice!”, lovește Ponta în final.

Reamintim că, la recepția de la ”4 Iulie”, Iohannis și Orban au elogiat sprijinul acordat de SUA României în Pandemie, deși acesta nu s-a ridicat nici măcar la o valoare de 1 milion de dolari – și nu s-a pus nici problema amânării plaților pentru rachete.

Deci, Rafila și Ponta au dreptate: acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram în vileag o situație incendiară din UE, în care românii sunt victime!

71
(reînnoit 07:41 06.07.2020)
”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””

BUCUREȘTI, 6 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Europarlamentarul Carmen Avram pune în fața opiniei publice și a autorităților române și UE un caz extrem de grav care vizează muncitori români din Olanda.

”M-am întâlnit cu un grup de muncitori români care lucrează în Olanda și care mi-au vorbit despre ceea ce ei consideră că ar fi forme de rasism, combinate cu abuzuri grave”, scrie într-o postare Carmen Avram, detaliind:

- autorități locale din Olanda care ”le ignora strigătul de ajutor când sunt păcăliți sau chiar furați la bani”;

- contracte care, ”doar pentru ei, sunt întrerupte abrupt, iar muncitorul român e aruncat imediat în stradă, fără nicio idee unde va dormi peste noapte”;

- ”reprezentanți ai statului român care fie nu răspund la telefon, fie le spun că trebuie să se descurce singuri”;

- agenții de intermediere care ”fac milioane pe spatele unor oameni disperați, trimițându-i prin Europa fără o minimă verificare a contractelor sau a condițiilor de cazare, inumane de foarte multe ori”.

Cunoscuta teleastă sintetizează impresia pe care acești români i-au făcut-o: ”Am văzut oameni epuizați emoțional, scurși de orice urmă de speranță că vor mai fi tratați vreodată ca ființe umane cu drepturi egale”.

”Le-am spus că singura șansă e să se unească și să devină o forță, așa cum o fac alți muncitori transfrontalieri din foste țări comuniste, mai ales polonezii”, scrie Carmen Avram subliniind ”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””.

Chiar dacă europarlamentarul a promis ”să îi ajut cum pot”, reputata jurnalistă, care combate de mulți ani fenomenul acestei marginalizări și auto-marginalizări a românilor în Europa, conchide ferm: ”Dar, dacă nu învățăm care ne sunt drepturile și că ne naștem egali cu ceilalți, de oriunde ar fi ei, nu vom reuși să ne impunem în fața celor care comit abuzuri”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...
Raed Arafat

Ne paște starea de urgență? Raed Arafat, explicații de ultim moment

0
(reînnoit 08:08 06.07.2020)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre situația în care ne aflăm la momentul de față din punct de vedere epidemiologic și s-a arătat îngrijorat. Ce a declarat.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus din ultima perioadă stârnește îngrijorarea autorităților din România. De altfel, la cel mai înalt nivel, se vehiculează deja ideea reintrării în starea de urgență.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, la un moment dat, este posibil să se suplimenteze locurile la terapie intensivă, mai ales că semnale de alarmă există.

Oficialul a reluat rugămintea adresată populației de a respecta regulile de protecție. Mai exact, trebuie să purtăm mască, să folosim dezinfectant și să ne spălăm pe mâini.

”Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că medicii nu pot fi detașați așa ușor și că nu se poate pronunța dacă se va ajunge sau nu la starea de urgență. Mai mult, Arafat a subliniat că încearcă să facă să nu se ajungă în situația de a alege dintre doi pacienți pe care din ei să îi pună la ventilator.

Reamintim că, în data de 16 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

În perioada stării de urgență au fost date 12 ordonanțe militare care au restricționat dreptul la libera circulație, la educație și la sănătate.

Peste două luni, Guvernul a înlocuit starea de urgență cu starea de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Stare de urgență, Raed Arafat
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...