Liviu Dragnea

Lider PSD, om al americanilor, atac pervers la... PSD!

996
(reînnoit 10:44 21.12.2017)
"Extremism, radicalism, xenofobie, antisemitism, există apetitul pentru tătuc"

BUCUREȘTI, 21 dec — Sputnik, Evan Răutu. "Virusul iliberalismului își face loc în partidele importante din România și, pe termen lung, ar putea apărea forțe care să încerce dislocarea României de pe traseul euroatlantic", citează Radu Tudor pe blogul său, din interviul acordat postului RFI de fostul ministru al MAE și șef al PSD, Mircea Geoană, prezent în calitate de președinte al Institutului Aspen România.

Geoană se axează pe două direcții — tentația autoritaristă și "iliberală" pe de-o parte, iar ca un fel de consecință, pentru viitorul mai mult ori mai puțin îndepărtat, "dislocarea României de pe traseul euroatlantic", clasica temă a ultimului deceniu, dar mai ales a etapei colonizării.

"Profitând de frustrarea naturală și legitimă a multor cetățeni, lideri cu agende extrem de perverse încearcă să se cocoațe pe valul de nemulțumire populară, negând lucrurile care stau de fapt la baza unei societăți democratice și prospere", spune Geoană.

Cine sunt acești lideri, ar putea fi greu de spus, asta și din cauză ambiguității specifice lui Geoană. Dar, Geoană revine, și precizează: "Nu e vorba doar de PSD". Deci PSD este clar "virusat", dar pot fi și alte partide. Dar despre ce fel de "virus" e vorba?

Geoană pleacă de la afirmația lui Vintilă Mihăilescu, unul dintre radicalii "Dilemei Vechi", un antropolog care promovează, chiar teoretizează "iliberalismul", subliniind "pericolul" modelului Viktor Orban. De aici preia Geoană "virusul" de care ar fi afectat PSD.

"Într-o societate a contra-adevărurilor, m-a frapat ceea ce a scris Vintilă Mihăilescu recent, că în România, iliberalismul intră pe ușa din dos. Dacă în America sau Marea Britanie, în Franța, Olanda, iliberalismul intră pe ușa din față, noi, în România, spunem că nu avem partide extremiste, radicale, xenofobe, antisemite. Dar la noi, acest virus intră pe ușa din dos și infectează partidele mari — și nu e vorba doar de PSD".

Cu alte cuvinte, PSD e "infectat" cu "extremism, radicalism, xenofobie, antisemitism", Tare, sau ce?!…

"O țară cu o istorie precum cea a României nu are cum să fie imună", spune Geoană. "Noi am stat, în cea mai lungă parte a istoriei noastre, sub dictaturi și sisteme autoritare (…) nu putem uita că suntem într-o geografie și într-o arie de influență în care există apetitul pentru tătuc. Acest virus are oricând loc în conversația româno-română".

Ei bine, personajul continuă cu amenințarea care îl doare mai tare — "o forță politică care să disloce România de pe traseul său euroatlantic". Iată textul:

"De aceea, cred că — și aici e mesajul de alertă pe care îl dau —astăzi și mâine nu există o forță politică în stare să disloce România de pe traseul său euroatlantic. Dar poimâine și răspoimâine, în cursul centenarului care vine după centenarul Marii Uniri, nu pot spune același lucru. (…) Trebuie să fim consecvenți cu alianțele și parteneriatele noastre. Cei care cred că există alternativă de securitate și de model social la modelul occidental se joacă cu focul istoriei", a conchis Mircea Geoană.

Cu alte cuvinte, Geoană descrie publicului și străzii — cu referire la teoriile lui Vintilă Mihăilescu — PSD ca "acea o forță politică" virusată care se joacă cu focul istoriei și îndepărtează România de NATO, de Occident!

De ce e importantă referirea la Vintilă Mihăilescu? Pentru că iată soluția acestuia la pericolul "iliberalismului" prin care se face remarcat PSD, apus Geoană:

"Răspunsul nu poate fi deci decât unul singur: revolta populară. Nu doar una „civică", nu doar revendicări sindicale, nu doar greața sau enervarea unora sau altora. Ați reușit, ne ați unit! — se strigă în piață. Dar această „unire" nu mai poate fi doar una electivă. Îmi pare rău, dar vocea intelectualilor nu a fost și nu va fi niciodată suficientă — și nici empatia individuală a unora sau altora cu această voce nu poate schimba semnificativ datele problemei".

Să înțelegem deci, că fostul lider al PSD achiesează la ideea din textul de mai sus, răsturnarea prin revoltă populară a PSD-ului cel virusat — o temă și o metodă cam des întâlnită în aceste zile. Și, culmea, tot sub steag pro-american. Precizăm că Aspen Institute are sediul central la Washington DC, cel de la București fiind un "partener". În Europa de Est mai funcționează un asemenea partener la… Kiev. 

996
Tagurile:
Iliberalismul, Atac, PSD, Mircea Geoană
Klaus Iohannis, 1 decembrie 2018, Alba Iulia

Noul șef din SERVICII legătura cu Iohannis, coincidențe și întrebări în spatele numirii

284
(reînnoit 17:10 27.05.2020)
Aducerea lui Bălan s-a făcut la doar câteva zile după pensionarea și plecarea bruscă din țară (în Israel) a celebrului șef al STS, generalul Marcel Opriș

BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum a anunțat Președinția, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat azi numirea generalului-maior Ionel-Sorin Bălan în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Propunerea a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis – iar din datele de până acum se pare că există o legătură între cei doi.

Generalul Ionel-Sorin BĂLAN s-a născut în 1968 la Râmnicu Vâlcea, a absolvit Liceul Militar de la Breaza în 1987 și, în 1990, Școala Militară de ofițeri de Sibiu. În 1997 a încheiat și studiile de inginerie, specializarea calculatoare, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Între 1990 și 1997 a lucrat în cadrul MApN, fiind comandant de pluton în cadrul Institutului Militar de Transmisiuni Sibiu.

După absolvirea ULB a intrat în STS, lucrând la STS Sibiu din anul 1997 ca ofițer la Biroul de Radiocomunicații din cadrul STS Sibiu, iar din 2005 a devenit șeful STS Sibiu.

În septembrie 2017 a fost adus direct de la Sibiu ca prim-adjunct al directorului STS, deși nu avusese experiență în lucrul din centrala STS. Atenție, aducerea lui Bălan s-a făcut la doar câteva zile după pensionarea și plecarea bruscă din țară (în Israel) a celebrului șef al STS, generalul Marcel Opriș.

Coincidență? Cert este că Iohannis și Bălan se cunoșteau de la Sibiu – iar susținerea de care acesta s-a bucurat din partea președintelui ridică un semn de întrebare: TOT Iohannis a fost cel care a cerut venirea lui de la Sibiu la București, în 2017?

Ar fi interesant de aflat CUM s-a procedat în august 2017.

Să mai menționăm că generalul Bălan este cunoscut presei pentru cel puțin două episoade controversate, dar în care nu i se poate reproșa ceva.

Generalul Bălan este cel care a negat, în fața  Comisiei de anchetă a alegerilor europarlamentare, că vreun angajat al STS a operat controversatele  tablete sau care să fi introdus date în sistemul informatic privind prezenţa la vot şi centralizarea proceselor verbale.

Tot el este cel care, în Comisia de Apărare, în cazul ”Caracal”, unde a precizat că STS nu a furnizat Poliției trei adrese poștale, așa cum se afirmase inițial de alte instituții -  și a spus că nu știe de ce polițistul a deschis aplicația de localizare abia după o oră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

284
Tagurile:
Serviciul de Telecomunicații Speciale, Klaus Iohannis

Загрузка...
Liviu Dragnea

Dragnea, lovit din nou de Europa - chiar la 1 an după condamnare! Decizie uluitoare!

217
”Dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”

BUCUREȘTI, 27 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Exact acum 1 an președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat și încarcerat, în urma unui proces și a unei decizii controversate. Iată azi Dragnea mai primește o veste proastă, a  pierdut un proces la Tribunalul UE.

Concret, e vorba de o acțiune deschisă de Dragnea, o plângere în legătură cu ancheta Tel Drum de la DNA, în baza unor cercetări OLAF.

Astfel, în 2017, după ce DNA a anunțat că Liviu Dragnea este pus sub acuzare în cauza Tel Drum, acesta cerut clarificări și a făcut o serie de solicitări către OLAF. Dar, surpriză, OLAF nu a acceptat, în ciuda pretențiilor de transparență.

Ca atare, Liviu Dragnea s-a adresat Comisiei Europene cu privire la ancheta făcută de OLAF, răspunsul nu a fost favorabil, iar fostul lider a atacat acel răspuns la Tribunalul UE.

Dragnea a reclamat o încălcare a regulamentelor europene şi faptul că i-a fost afectat dreptul la apărare și că nu i-a fost acordată prezumpția de nevinovăție şi – atenție - că nici nu i-a fost permis accesul la documentele din ancheta OLAF!

Dar, Tribunalul UE a respins acțiunea.

Acum vine bomba: în decizia de azi a Tribunalului UE se arată că ”dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”!

Deci, cine poate verifica OLAF? Se pare că nimeni! Asta e democrația UE! Reamintim că Dragnea NU apare în acționariatul TelDrum, iar în privința beneficiilor pe care acesta le-ar fi avut de pe urma activității firmei NU a fost dată încă o decizie definitivă a vreunei instanțe.

De asemenea, conform Mediafax, judecătorii Tribunalului UE precizează că Liviu Dragnea ”nu poate susţine că refuzul OLAF de a deschide o investigaţie în privinţa unei anchete iniţiale în cazul Tel Drum i-a afectat drepturile”!

Reamintim că, în baza acestei anchete a OLAF, Liviu Dragnea, principal om politic al acelei perioade, a fost călcat în picioare de presă, ducând la o prăbușire în sondaje a sa și a PSD. Dar, iată, UE nu consideră că respectiva anchetă poate fi verificată și nici dreptul lui Dragnea – inclusiv la imagine – a fost încălcat! Europa…

Iată și decizia Tribunalului UE

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

217
Tagurile:
Europa, lovitură, condamnare, Liviu Dragnea

Загрузка...
Doctor

Mărturia şocantă a unui medic internat - „Ne încuiau cu cheia. Eşti închis ca la detenţie”

0
O doamnă medic, care a fost internată după ce s-a infectat cu coronavirus, face mărturii cutremurătoare cu privire la modul cum sunt ţinuţi în spital pacienţii asimptomatici. Aceasta povesteşte cum a trecut prin această experienţă.

BUCUREŞTI, 27 mai – Sputnik, Doina Crainic. Medicul povesteşte că a intrat în contact cu un caz confirmat la serviciu şi că, înainte de internare, a avut cefalee două zile. Însă, atunci când s-a internat, a devenit complet asimptomatică. Ea povesteşte că s-a conformat legii care îi obligă pe cei asimptomatici să intre în spital, deşi „nu-i normal ce se întâmplă”.

„Ne închideau cu cheia, închideau uşa efectiv cu cheia şi apoi intră cineva seară, o doamnă asistentă, întreba dacă e în regulă, undeva la 8.00 – 9.00. Până dimineaţă nu mai intră nimeni. Şi nici nu există buton de panică sau ceva. Era un număr, numărul spitalului şi trebuia să formezi un interior şi răspundea doamna asistentă dacă aveai o problemă. Dar, vă daţi seama că poate să îţi fie rău să nu mai poţi să mai suni”, a povestit medicul, la digi24

Ea a mai spus că nu este normal ca pacienţii să fie încuiaţi şi că a resimţit internarea „ca pe o detenţie”. Medicul a povestit că se îngrijora cu privire la faptul că ar putea dura şi două luni până când testele vor ieşi pozitive, aşa cum s-a întâmplat şi la alţi pacienţi asimptomatici, care au stat internaţi în spital. „Sunt foarte mulţi care au stat şi 6 săptămâni şi două luni”, a precizat ea.

Drept tratament, i s-a dat cinci zile Plachenil, iar paracetamol şi vitamine nu a luat, întrucât nu avea simptome.

„Asta practic e ceea ce este cel mai greu de suportat, faptul că ai senzaţia că ai făcut ceva rău şi eşti ţinut efectiv închis ca la detenţie. Medicii care ne-au îngrijit, practic, nu au nicio vină. Provocarea lor e că au ajuns în momentul ăsta, nici măcar să mai fie medici”, a mai spus medicul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
doctor
Tematic
OMS: șanse mici unui nou val COVID-19 puternic – dar următoarele săptămâni vor fi critice
În Rusia s-au efectuat primele teste ale vaccinului împotriva COVID-19
Când va începe testarea clinică a vaccinului împotriva COVID-19 în Rusia

Загрузка...