Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu, declarație zdrobitoare, avertisment pentru opozanți și Președinte

6436
(reînnoit 09:50 20.12.2017)
"Parlamentul este expresia cetăţeanului legiuitor - în numele cetăţenilor care ne-au ales, avem datoria să legiferăm fără teamă şi în mod transparent"

BUCUREȘTI, 20 dec — Sputnik, Evan Răutu. Ultima perioadă a fost marcată de revenirea în forță a primei puteri a statului, Legislativul. Iar protagoniștii au fost liderii PSD în frunte cu Liviu Dragnea, mai discret, manevrând în interiorul principalului partid, și președintele ALDE Călin Tăriceanu, ieșind decisiv cu declarații extrem de tranșante, fără drept de apel.

Aceasta s-a întâmplat în cazul controversatului mesaj trimis de Departamentul de Stat al SUA, la fel se întâmplă și acum, odată cu votul dat de Senat pentru legile Justiției — Senatul fiind camera decizională.

"Parlamentul este expresia cetăţeanului legiuitor — în numele cetăţenilor care ne-au ales, avem datoria să legiferăm fără teamă şi în mod transparent", a spus Tăriceanu, care a completat — "și avem în indiviziune obligaţia de a institui domnia legii inclusiv asupra celor care o aplică".

Cu alte cuvinte, președintele Senatului nu doar anunță fermitate în privința poziției adoptate prin vot, dar că și intenționează să impună și deci să urmărească aplicarea legii de către cei care au această datorie.

Tăriceanu transmite un mesaj pentru cei ce se gândesc să facă presiuni — poate chiar și un avertisment pentru președintele Iohannis — "Legea trebuie făcută exclusiv în Parlament — să nu ezităm să o facem". În plus, Tăriceanu dezvăluie într-o frază întreaga pledoarie contra celor care doresc să împiedice adoptarea modificărilor din Justiție de către Parlament.

"Să nu ne lăsăm intimidaţi de zgomotul ameninţător pe care-l fac cei pe cale de a-şi pierde privilegiile, cei care au interpretat independenţa şi imparţialitatea ca pe un mandat de a transforma sistemul judiciar într-o zonă rezervată iniţiaţilor, în care sunt posibile toate abuzurile, ilegalităţile şi manipulările pentru că nimeni n-ar avea dreptul să judece comportamentul şi deciziile magistraţilor ce n-ar avea de dat socoteală nimănui pentru felul în care aplică legea", a spus Tăriceanu.

Legea, într-un stat de drept autentic, "nu trebuie pervertită de practicile discreţionare ale organelor judiciare, nu trebuie lăsată la latitudinea acestora", a mai precizat președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a punctat și ceea ce înseamnă stat de drept, pentru a îndepărta confuziile promovate prin presiunile celor definiți mai sus.

"România va fi cu adevărat un stat de drept atunci când va avea un sistem de drept stabil, transparent, predictibil, materializat într-un sistem judiciar independent, servit de funcţionari calificaţi profesional pentru a aplica legile cu imparţialitate şi în respectul drepturilor omului, aşa cum sunt formulate în instrumentele juridice europene şi internaţionale".

În fine, în privința cetățeanului, ei bine votul său are valoare doar într-un stat de drept, în care instituția care asigură cea mai înaltă formă de reprezentare a acestuia, Parlamentul, rămâne "instanţa supremă de reprezentare a cetăţenilor".

"Într-o democraţie ce-şi merită numele, cetăţeanul este judecătorul suprem. Politicienii, administratorii şi magistraţii sunt toţi în serviciul lui şi trebuie să admită că este obligatoriu ca activitatea lor să fie analizată, evaluată şi eventual sancţionată. Iar Parlamentul este instanţa supremă de reprezentare a cetăţenilor".

Am reprodus câteva fragmente din declarația președintelui Senatului, un act politic ce merită citit integral.

6436
Tagurile:
Președinte, Opozanți, Avertisment, Calin Popescu Tăriceanu, România
Tematic
Profesorul Tăriceanu, lecție pentru protestatari: "Puneți mâna pe carte"
Rezultat clar: Sprijin total pentru acțiunea Dragnea - Tăriceanu
Lovitură: Tăriceanu îi dă o lecție de zile mari lui Iohannis
Tăriceanu dă de pământ cu ambasadorii marilor puteri!
Traian Băsescu

Băsescu intră puternic în joc: calcă în picioare Guvernul PNL și… o atacă pe Olguța!

51
Fostul președinte acuză pe toată lumea de ”furt” - Traian Băsescu își urmează planul, declanșând dezbateri aprige, scandaluri și controverse

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Printr-un articol incendiar postat acum puțin timp, Traian Băsescu arată cum se face… opoziție! Fost președinte distruge pur și simplu guvernul PNL pe tema pensiilor, dar lovește și în PSD cu putere pe același subiect.

”Pensionarii batjocoriţi  şi înşelaţi!” se intitulează textul lui Băsescu, care scrie că ”Fiecare pensionar este furat de  guvernul PNL şi fostul guvern PSD care v-a păcălit cu legea Olguţei, în medie cu 904 RON în anul 2020”.

Fostul președinte consideră totuși că ”liberalii încă mai au scuza crizei, dar Olguţa şi Dragnea au planificat furtul înainte de declanşarea crizei”.

Dar, datele sunt din 2020, din perioada guvernului Orban: ”Total bani furaţi din buzunarele celor 5,16 milioane pensionari  în anul 2020 – 4.664.640.000 RON sau 965.763.975 EURO”

”De patru ani atenţionez că pensionarii sunt furaţi ca-n codru prin neaplicarea indexării la 1 ianuarie a fiecărui an aşa cum cere Legea 263 din 2010”, scrie Băsescu, arătând că ”din păcate liderii aleşi sau autointitulaţi ai pensionarilor au prins gustul statului la televizor unde fără ruşine nu mai prididesc să lingă orice excroc (!) de politician care îi bagă în seamă”.

Traina Băsescu acuză că pentru ”plăcerea  de a linge la politicieni  şi de a se da în stambă la tv-uri” reprezentanţii pensionarilor își înşeală ”fără scrupule camarazii pensionari”.

Iată și patru ”concluzii” ale lui Băsescu, raportate la pensia medie din 2019, care a fost 1292 RON/lună:

1. ”Dacă la 1 ianuarie se aplica indexarea cu inflaţia cumulată cu 50 la sută din creşterea salariului mediu brut, ar fi trebuit aplicată o creştere de 136  RON/lună - ceea ce la nivelul a 12 luni ar fi însemnat 1.632  RON/an la nivelul pensiei medii”.

2. ”Prin creşterea valorii punctului de pensie cu 14 la sută începând cu 1 sepembrie  va fi o crestere de 181 RON/lună însemnând o creştere cumulate în anul 2020 de 724 RON/lună”.

3. ”Banii furaţi de guvern fiecărui pensionar anul acesta în lipsa aplicării indexării la 1 ianuarie la schimb cu creştere punctului de pensie cu 14 la sută : 1632 RON – 724 RON  egal  908 RON”

4. ”Dacă de la 1 ianuarie se aplica indexarea, creşterea cu 136  RON a pensiei medii, ar fi însemnat procentual o creştere cu 10,5% a pensiei medii.

”Acum pricepeţi dragi pensionari cât v-a înşelat Olguţa cu promisiunea de 40 % de la 1 septembrie 2020, când de fapt voi aveaţi dreptul conform Legii 263 din 2010 la o indexare de 10,5 la sută de la 1 ianuarie 2020?”

Desigur, e de așteptat o reacție a Olguței Vasilescu. Și, la fel de sigur, Traian Băsescu își urmează planul, declanșând dezbateri aprige, scandaluri și controverse. Adică mediul său… de succes!

Conștiincios, Băsescu prezintă și sursa datelor utilizate în analiză din sursă INS şi Guvern:

- salariul mediu brut în anul 2019                                   – 5163 RON;

- salariul mediu brut în anul 2018                                   – 4162 RON;

- inflaţie în anul 2019                                                     - 3,8 %;

- pensia medie în anul 2019                                           -  1292 RON;

- valoare punct pensie până la 1 septembrie 2020            - 1265 RON;

- valoare punct pensie începând cu 01.septembrie 2020 -1400 RON

- jumătate din creşterea salariului mediu brut în 2019     - 6,7%

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
Traian Băsescu

Загрузка...
Adrian Năstase

Adrian Năstase în vileag DE CE se grăbesc PNL și Iohannis ce problemă mare au

120
Fostul premier punctează exact motivul din spatele grabei cu care PNL și Iohannis vor să organizeze alegerile parlamentare

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Fostul premier Adrian Năstase a reacționat, acum puțin timp, la declarația lui Ludovic Orban a declarat, că România va avea un deficit bugetar „între cele mai mici la nivel european chiar dacă acesta va ajunge la 8,5-8,6% în urma rectificării bugetare”.

”Evident că va creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6% - în schimb, vă recomand să urmăriți evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european”, a declarat ieri, la Craiova, Ludovic Orban.

Adrian Năstase consideră că acest deficit mare și măsurile care vor urma sunt motivele pentru care PNL se grăbește cu alegerile.

”Vă aduceți aminte, am prevăzut că deficitul bugetar de anul acesta va ajunge la 9%”, scrie Năstase pe blogul personal. ”Guvernul Iohannis/Orban a anunțat ieri că, după rectificare, deficitul pe 2020 va ajunge la 8,6%”.

Adrian Năstase punctează: ”Și înțelegeți acum de ce alegerile trebuie sa aibă loc pană la sfârșitul anului?”

”Este clar că bugetul anului viitor, ce va fi adoptat după alegerile parlamentare, în sesiunea parlamentului din ianuarie/februarie, va fi construit pe o politică de austeritate, prin aplicarea constrângerilor de revenire la deficitul de 3%, conform Planului de stabilitate al Uniunii Europene”, arată clar Adrian Năstase.

Ori, conchide fostul premier, ”Cu un astfel de buget, alegeri amânate în anul viitor ar fi o catastrofă pentru Iohannis și PNL”.

Desigur, este vorba de alegerile parlamentare, iar procentele din sondaje nu garantează o posibilă viitoare majoritate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

120
Tagurile:
Klaus Iohannis, PNL

Загрузка...
 Последние образцы на Covid-19

Coronavirus în România,14 august: 68.046 (+1415) de persoane infectate, 2.904 (+44) decese

0
(reînnoit 13:21 14.08.2020)
Grupul de Comunicare Strategică informează că pe teritoriul României, au fost confirmate până astăzi 68.046 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

BUCUREȘTI, 14 aug - Sputnik. Potrivit buletinului GCS de astăzi, 31.920 pacienți au fost declarați vindecați și 7.497 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.904 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, mai arată buletinul oficial, în intervalul 13.08.2020 (10:00) – 14.08.2020 (10:00) fiind înregistrate 44 de decese, dintre care 29 bărbați și 15 femei.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, se mai arată în buletinul GCS.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.431, iar dintre acestea, 473 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.478.056 de teste, arată GCS, iar dintre acestea 22.914 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.439 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.475 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 4.873 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 14 august.

Pe teritoriul României, 8.799 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.179 de persoane se află în izolare instituționalizată, 24.859 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 77 de persoane.

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 1059 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 336.975 de lei și au fost constatate 5 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Decese, România, COVID-19
Tematic
Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19
Medic de la ATI, adevărul despre spitalele COVID
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19, recomandat pentru persoanele între 18 şi 60 de ani

Загрузка...