Daniel Ghiță

Celebrul Daniel Ghiță, la protest contra Pieței! Vrea răspundere totală! (Video)

6676
"Susțin legea răspunderii magistraților! Procurorii nu sunt mai presus de LEGE! Avem și noi haștag #numairezist"

BUCUREȘTI, 11 dec — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aseară, în jurul orei 21, și-a făcut apariția în Piața Victoriei celebrul campion mondial de K1 Daniel Ghiță — dar nu ca sportiv sau ca ofițer SPP, ci ca protestatar! Și nu orice protestatar, ci chiar contra unei idei de bază susținută de manifestanți.

Mai concret, Daniel Ghiță susține ideea răspunderii magistraților, el fiind o victimă a unor escroci — dar și a procurorilor care de mai bine de 3 ani ține pe rol dosarul!

„Toată lumea se întreabă de ce ies eu în piață pentru legea răspunderii magistraților", scris Ghiță pe Facebook. "La Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, am depus sesizare penală și surpriză, procurorul de caz, care este azi Prim Procuror, a clasat dosarul cu "fapta nu există", deși era un referat al Poliției de 35 de pagini care explică fapta penală, repetată de nenumărate ori”.

De doua ori Parchetul a clasat "în bătaie de joc dosarul", povestește campionul, "de doua ori instanța anulează clasarea și trimite persoana ca inculpat in instanță". "Abuzuri grave, iar procurorul stă bine mersi pe scaun și nu a răspuns pentru faptele lui", comentează Daniel Ghiță.

„Am depus dosar pentru înșelăciune și abuz de încredere, am fost escrocat cu 163.000€, dar procurorul de caz, tine pe rol din 2014 dosarul, tergiversează, deși Poliția vede fapta penală. Acești oameni au comis fapte penale pe banda rulantă, fără sa fie deranjați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu”, spune Daniel Ghiță.

Așa că Ghiță a luat un carton mare, pe care a scris "Susțin legea răspunderii magistraților", și a ieșit cu ele în Piața Victoriei, acolo unde mulțimea manifesta… contra legii răspunderii magistraților!

„Nimeni nu este mai presus de lege! Nimeni!", a spus hotărât Ghiță. "Susțin legea răspunderii magistratilor! Procurorii nu sunt mai presus de LEGE!", a completat Ghiță, care a pus și un "haștag" propriu — "#numairezist". "Avem și noi haștag #numairezist”, a scris Ghiță.

În ciuda faptului că exprima o părere contrară, nimeni nu a avut tupeul să se ia de marele campion. Nici măcar jurnaliștii posturilor care susțin frenetic manifestările de protest nu s-au apropiat de sportiv.

În schimb, Daniel Ghiță a avut o reacție care a stârnit admirație cititorilor — modest, s-a scuzat pentru pancartele "mâzgâlite cu o cariocă".

„Îmi cer scuze, că nu am avut pamflete perfecte, doar mâzgălite cu o cariocă. A fost neorganizat de ONG și grupuri " civice", neplătit de nimeni. M-a criticat toată lumea. Scuze, fraților că mi- am permis să mă prezint așa în Piața Victoriei”, a scris Daniel Ghiță.

Poreclit "Samuraiul sălbatic", celebrul luptător vrea să meargă înainte cu demersul său "Nimeni nu e mai presus de lege, nici procurorii!". De altfel, el nu face deosebire între cei ce s-ar afla în fața legii — "Sunt la manifestație pentru legea răspunderii magistraților, a procurorilor, politicienilor și tuturor organelor publice din România!".

„Repet”, spune Ghiță, „eu sunt victima procurorilor care își bat joc, cu aroganță, ei se cred peste lege! Domnilor, e timpul sa răspundeți și dacă nu sunteți competenți — valea din Parchet. Mergi și plantați pomi in pădure, dacă nu sunteți capabili și competenți!", a concluzionat, cu toată seriozitatea, Daniel Ghiță.

6676
Tagurile:
Proteste, Daniel Ghiță, București
Tematic
"Moscova" a avut dreptate în cazul Sebastian Ghiță
Băsescu – panică față de ce știe Ghiță despre contrabanda cu Serbia
Azil politic pentru Ghiță - există toate motivele
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie mesajul zilei pentru români și… autorități!

3
(reînnoit 07:07 01.12.2020)
Arhiepiscopul Tomisului dovedește românilor că pot găsi curajul necesar pentru un act de credință – respectând reglementările și autoritățile, chiar atunci când acestea NU se respectă pe ele înseși!

BUCUREȘTI, 1 dec - Sputnik. L-am putea numi ”eroul acestor zile” – dar, de fapt, Arhiepiscopul Tomisului, înaltul slujitor al Domnului a săvârșit, prin demersurile sale, un act de credință.

Un act adevărat de credință – insuflând românilor curaj și, mai ales, întețind flacăra credinței  - nu numai în cei care l-au urmat în pelerinaj – ci în toți românii, mai ales în preajma sacrei Zile Naționale.

Aseară târziu, ÎPS Teodosie a vorbit despre cele întâmplate, despre restricții și libertate religioasă, despre credință în condițiile unui adevărat asalt asupra Bisericii – transmițând românilor un adevărat mesaj de întărire de Ziua Națională.

”Ne-a fost încălcată autonomia, ne-a fost încălcat dreptul la religiozitate”, a declarat ÎPS Teodosie, subliniind că ”acest drept nu poate fi încălcat, e un drept fundamental”.

Înaltul prelat spune că demersurile sale pentru respectarea credinței, este ”un apel, nu cu revoltă, ci cu sinceritate şi cu obiectivitate - pentru că eu reprezint credincioșii mei”.

”Nu caut binele meu, trebuie să caut binele tuturor”, spune Teodosie, subliniind că ”binele tuturor este în a ne manifesta înaintea lui Dumnezeu - pentru că sufletul este mai valoros decât trupul”.

De aceea el le spune autorităților ce greșeală fac: ”Sufoci sufletul, îmbolnăveşti trupul”.

”Mântuitorul ne-a dat exemplul - când a curățit sufletul s-a vindecat şi trupul”, spune ÎPS Teodosie, subliniind că ”Toată evanghelia abundă în asemenea exemple şi sunt exemple grăitoare”.

Întrebat de Mihai Gâdea la „Sinteza zilei” dacă restricţiile impuse de autorităţi ”au fost un atac la credinţă, un atac la Biserică” – Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: ”Eu spun ce simt credincioşii - credincioşii s-au simţit discriminaţi, marginalizaţi”.  

ÎPS Teodosie amintește cum, recent, ”în această perioada de frig, au venit să ne scoată afară din biserică la Sf. Ecaterina”.

”Nu puteam să îi ţin afară, erau -2 grade - cum ne vrea Sănătatea, puterea politică dacă vrea să ne scoată în frig?!”, întreabă înaltul prelat. ”E la mintea oricărui om simplu, nu trebuie să ai multă carte, dacă stai pe loc în frig încremeneşti, te îmbolnăvești de inimă de plămâni, de toate… Plămânul, care este aşa sensibil la coronavirus, tocmai trebuie să îl ocrotim”.

Și, da, „au simţit credincioşii această discriminare”, a spus Teodosie, reproducând și o replică șocantă a credincioșilor, revoltați de deciziile autorităților: ”Să ducem icoanele în mall, să ne închinăm acolo dacă în biserică nu avem voie”.

”Unii credincioşi mi-au zis: hai să închiriem în mall dacă acolo e voie, să nu ne fie frig”, a povestit ÎPS Teodosie la Antena 3. ”Până acolo au mers, să îşi poată face închinarea - să ducem icoanele în mall, să ne închinăm acolo dacă în biserică nu avem voie”.

Vor accepta credincioșii alte restricţii de Crăciun? ÎPS Teodosie răspunde ferm: ”Nu vor accepta, pentru că… închiderea Bisericii le aduce tristeţe!”.

”Tristeţea este început de boală - omul care este vesel este şi sănătos”, spune ÎPS Teodosie, asigurând autoritățile că ”putem să păstrăm aceste reguli sanitare în biserici, chiar dacă suntem puţin mai mulţi, dar nu suntem afară, să răcim”.

În plus, statul trebuie să-și înțeleagă limitele, acelea de apărător al cetățeanului și instituțiilor, nu de uzurpator: ”Trebuie să rămânem cu autonomia noastră - Biserica are autonomie faţă de stat”, a spus Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

Insultat și amenințat, Teodosie, slujitorul lui Dumnezeu, a dovedit românilor că pot găsi curajul necesar pentru a lua parte și a face un act de credință – respectând reglementările și autoritățile, chiar atunci când acestea nu se respectă pe ele înseși!

3
Tagurile:
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...
Icoane făcătoare de minuni

Mare analist ATEU, mesaj incendiar pentru dreptul la credință

538
(reînnoit 07:16 30.11.2020)
Un gânditor ateu se revoltă contra celor care nu respectă dreptul la credință: ”Nu accept lecții de la frustrați, totalitari în gândire, care ar lua gâtul oricui nu gândește ca ei. Nu accept ca orice terchea-berchea ajuns șef să îngrădească drepturile și libertățile”

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Unul dintre cei mai apreciași analiști, jurnalistul și consilierul politic de top Constantin Gheorghe, un veritabil om de stânga, și-a declarat, cu onestitate, în repetate rânduri, atitudinea față de religii: este ateu.

În același timp, fostul consilier politic al fondatorilor noii social democrații din România – Iliescu și Năstase – este un apărător constant și vehement al drepturilor cetățenilor, al respectului față de valorile și reperele naționale – și un pentru care respectul, înțelegerea și onestitatea sunt principiile pe care se bazează relația interumană, inclusiv societatea.

Ier, Constantin Gheorghe s-a revoltat din cauza nedreptăților flagrante la care sunt supuși credincioșii de către ipocriții din structurile statului – altfel mereu grijulii să îi afirme ”credința” și respectul pentru Biserică.

Constantin Gheorghe repetă onest: ”Cum spuneam, sunt ateu. E alegerea mea. Sunt dotat și cu o coadă extrem de sensibilă, drept pentru care nu-mi place să fiu călcat pe ea, pe motiv că iau apărarea pupătorilor de moaște, ca în cazul Teodosie Tomitanul”.

Și, observă revoltat analistul, ”Văd că și altor prieteni le este reproșat acest sprijin”!

”Să ne înțelegem bine: înainte de orice, suntem cetățeni, cu drepturi, libertăți și obligații egale”, subliniază analistul, punctând clar: ”Când iau apărarea credincioșilor, iau apărarea unor cetățeni cărora o mână de netrebnici le încalcă drepturile și libertățile constituționale”.

Altfel spus - ”Îi apăr pe ei, mă apăr pe mine! Apăr Constituția!”, scrie Constantin Gheorghe.

Ori, în acest sens, reputatul consilier politic le atrage atenția conducătorilor asupra Legii legilor: ”Poate ați uitat, de asta pun mai jos prevederi esențiale din Constituție”

”Art. 1:

3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie...

Art. 2:

1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Art. 4:

(2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenență politică, de avere sau de origine socială.”

Ori, acestea fiind amintite, reputatul analist spune clar: ”Nu accept lecții de la tot felul de frustrați, totalitari în gândire, care ar lua gâtul oricui nu gândește ca ei”.

”Și nu voi accepta ca orice terchea-berchea, ajuns șef peste noapte, să-mi îngrădească mie drepturile și libertățile, că așa i s-a sculat lui! Punct! Sictir!” – încheie dur Constantin Gheorghe, revoltat și scârbit de atitudinea autorităților.

 

538

Загрузка...