Călin Popescu Tăriceanu

Profesorul Tăriceanu, lecție pentru protestatari: "Puneți mâna pe carte"

2068
"România este a treia țară în privința proceselor pierdute - abuzuri și excese, dosare politice, justiție selectivă - condamnații din România își găsesc dreptatea la CEDO"

BUCUREȘTI, 11 dec — Sputnik, Evan Răutu. Aproape zece mii de oameni au participat la manifestațiile desfășurate ieri în întreaga țară. Motivul principal — modificările la legile justiției. Deși numărul participanților este sub cel așteptat de inițiatori, există mulți care sunt convinși de justețea mesajului — și anume că se încearcă preluarea, subordonarea actului de justiție.

Este de remarcat însă că atât prin punctele de vedere tehnice transmise, prin participarea asociațiilor magistraților la lucrul pe articole, cât și prin declarații publice, modificarea legilor Justiției întrunește un acord profesional.

"De partea cealaltă, criticile, în frunte cu controversata intervenție a Departamentului de Stat, nu sunt concrete — iar promotorii lor interni nu au participat la activitatea din legislativ", ne-a declarat analistul Dragoș Dumitriu. "La rândul său, Opoziția s-a manifestat prin boicotare, prin scandal și manifestații neobișnuite pentru primul for al statului", a completat Dumitriu.

În aceste condiții o reacție a venit de la unul dintre liderii Coaliției, Călin Popescu Tăriceanu, care le-a cerut protestatarilor să nu mai ia de bune informațiile de pe rețelele de socializare, ci să citească, al propriu, proiectele pentru legile Justiției.

"De foarte multe ori informații care nu sunt controlate și verificate apar pe rețelele de socializare, cer protestatarilor să facă un efort să se informeze, să citească legile justiției, să vadă care sunt modificările pe care dorim să le facem, care urmăresc un singur scop — consolidarea statului de drept, consolidarea independenței magistraților", a spus Tăriceanu.

Într-o intervenție la RTV, Tăriceanu a declarat că demersul actual al Coaliției are ca obiectiv și "să nu mai putem vorbi, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, de dosare care sunt politice, de justiție selectivă.

"România este a treia țară în privința proceselor pierdute la CEDO, sunt acuzate abuzuri și excese care au afectat oameni și vieți, să nu ne mai trezim în situația în care oameni care sunt condamnați în România își găsesc dreptate la CEDO", a declarat Tăriceanu.

De fapt, comentează analistul Dragoș Dumitriu, "profesorul Tăriceanu a cerut studenților să pună mâna pe carte, să studieze, nu să vină cu copiuțe făcute în pauză, pe care nici nu le înțeleg" Tăriceanu mi-a fost asistent în facultate, recunosc din tonul lui serios ce sugerează studenților, a completat Dumitriu.

2068
Tagurile:
Legile justiției, lecție, protestatari, Proteste, ALDE, Dragoș Dumitriu, Călin Popescu Tăriceanu, România
Tematic
Rezultat clar: Sprijin total pentru acțiunea Dragnea - Tăriceanu
Lovitură: Tăriceanu îi dă o lecție de zile mari lui Iohannis
Tăriceanu dă de pământ cu ambasadorii marilor puteri!
Șoc pentru procurori - ar putea fi la mâna lui Tăriceanu, adversarul lor!
Criză ascunsă în Coaliție: "Oamenii lui Tăriceanu s-au săturat de PSD"
Oana Lovin

Oana Lovin și Codruța Cerva, contraatac ”de coșmar”!

120
Scena politică a coborât în stradă, chiar în mahala – iar reacțiile sunt pe măsura provocărilor! Cele două protestatare, persoane cu studii superioare, nu suportă să foc insultate și promit reacții foarte dure

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Ca și cum nu era suficientă grosolănia comisă împotriva Gabrielei Firea, Nicușor Dan a încercat să scape cu o minciună, afirmând că, da fapt, nu s-a referit la primarul general… ci la Oana Lovin și Codruța Cerva.

”Înțeleg că există diverse interpretări ale mesajului meu de astăzi”, a scris Nicușor Dan, precizând, ”ca să fie totul foarte clar” că nu a folosit ”interpretarea vulgară a cuvântului "panaramă"”.

”Pentru mine, acest cuvânt are interpretarea comună de persoană ridicolă care caută scandalul”, spune Dan, care între timp a citit parțial definiția dintr-un dicționar al argoului. ”Sunt de 20 de ani în spațiul public și nu am folosit niciodată vulgarități”, spune Nicușor Dan.

Și, explică Nicușor Dan, ”persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele două agitatoare care vin și fac zgomot în fața sediului, care au perturbat mai multe evenimente electorale și care sunt invitate constant în prime-time exact la televiziunile care promovează fake news-uri despre mine”.

Modul în care Nicușor Dan a întors-o ”ca la Ploiești” este evident – pentru că, în intervenția originală, el folosește termenul la singular, iar acum spune că e vorba de… două persoane.

Cert este că reacția celor două vizate de calificativul ”panaramă” a venit imediat:

”Nicușor Dan a făcut-o “panaramă” de periferie pe Gabriela Firea, apoi, în loc să-și prezinte scuzele, a cotit-o și a zis că se referea la mine și la Codruta Cerva”, a scris Oana Lovin.

Cunoscuta internaută și protestatară observă o „coincidența naibii”: ”Acum câteva zile doamna Clotilde Armand se revolta că a fost făcută “panaramă” și a catalogat acest fapt drept mizerabil”.

”Sunt curioasă ce părere are acum despre afirmațiile lui Nicușor Dan”, scrie Oana Lovin. ”Iar noi doi Nicușoare, ne mai vedem”, completează Oana Lovin, promițând, printr-un ”haștag” ironic – ”Panaramele ies la vot”.

 

Și Codruța Cerva a reacționat, făcându-i promisiuni ferme lui Nicușor Dan: ”Mno, Nicușor Dan ne-a făcut panarame”.

”Pupă mama pe tine de puișor dar ți-ai dat foc la valiză singurel”, scrie Cerva. ”Nu-i bai dar promit să fiu panaramă cu tine data viitoare. Să simți bine și promit să nu ne uiți niciodată. Și noaptea când o să ne visezi, să te trezești speriat, că ai avut un coșmar. Promit Plicușoare”.

De precizat că, spre deosebire de unii protestatari de profesie din zona #REZIST, folosiți de PNL și USR contra PSD, cele două protestatare au studii superioare – Oana Lovin urmând Facultatea de Sociologie la Universitatea București, iar Codruța Cerva, Dreptul.

Încă o dovadă că insultele aduse lor sunt nu numai gratuite, dar dovedesc și ipocrizie față de atitudinea civică. În schimb, ar fi interesant de văzut cât de corect este modul prin care unii lideri PNL au obținut titluri universitare, dar și care este realitatea trecutului lor de ”oameni de afaceri”. De exemplu, un caz demn de cercetat este Tănase Stamule, personaj despre care vom mai vorbi.

120
Tagurile:
Oana Lovin
Tematic
Oana Lovin a dat cu plăcuța suedeză în Iohannis - Au intervenit jandarmii!
Nou: Imagini video cu reținerea Oanei Lovin – proba abuzului

Загрузка...
Dana Budeanu

Dana Budeanu revine, RĂSPUNS care îl face praf pe Nicușor!

213
Nu numai o lecție – dar și o întrebare de final, cu un răspuns care ar putea avea un impact mai mare decât celebrele dezvăluiri

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Devenită reprezentativă – chiar iconică! - pentru atitudinea directă, fără menajamente, a societății civile, criticul de modă Dan Budeanu reacționează fulminant la grosolănia lui Nicușor Dan, dându-i o adevărată lecție prin care îl face praf pe controversatul personaj.

”Cine e PANARAMA, domnule Nicușor Dan? Gabriela Firea? Așa vorbiți ca bărbat despre un contracandidat? Așa-i explicați fetiței dumneavoastră?”, scrie Dana Budeanu.

Și este doar începutul – pentru că Dana Budeanu subliniază caracterul misogin, discriminator al expresiei aruncate de Nicușor Dan – chiar dacă ținta ar fi o altă femeie, așa cum a încercat să se justifice personajul, făcând de data asta aluzie la protestatarele Oana Lovin și Codruța Cerva.

”PANARAMA? De ce? Știți ce înseamnă? Chiar dacă... Este inadmisibilă o asemenea declarație profund MISOGINĂ, de cea mai joasă speță, demnă doar de cei pe care îi frecventați, pentru care toate femeile sunt niște PANARAME!”, scrie Dana Budeanu, replicând ferm: ”NU SUNT!”.

Și de aici începe lecția pentru candidatul Nicușor Dan, ca și pentru cei care au întârziat cu educația sau cu dezvoltarea (concepțiilor despre viață și societate).

”Femeile nasc, cresc copii care se fac mari așa ca dumneavoastră, care mai apoi le jignesc și fac în toate felurile”, scrie Dana Budeanu. ”Femeile conduc lumea!  Altfel aceasta ar rămâne pe mâna unora ca dumneavoastră, a unor MISOGINI, a unor IMPOSTORI, care în spatele unor imagini poleite de banii unor infractori sunt de fapt niște IPOCRIȚI!”.

Iar Dana Budeanu îi revarsă mânia asupra lui Nicușor Dan, aruncându-i în față adevărul – și care îi e, de fapt, locul!

”Sunteți un IPOCRIT, care dați interviuri pozând în marele familist, tată de fată, pe care o miză derizorie, așa cum este cea electorală, reușește să-l scoată din dumneavoastră pe cel care sunteți cu adevărat: un BĂIEȚEL (bărbații nu fac asta) pentru care femeile sunt panarame, care ar trebui să stea la periferie!

În final, Dana Budeanu pune o întrebare cheie, ”în stilu-mi caracteristic”:

”Ce FEMEIE votează cu Nicușor Dan? Astăzi vă răspund eu: NICIUNA!”, scrie Dana Budeanu.

Un singur comentariu: este o postare care, ca impact, ar putea fi mai de impact chiar decât dezvăluirile Danei Budeanu care au făcut subiectul zilei de ceva timp încoace.

213
Tagurile:
Nicușor Dan, Dana Budeanu

Загрузка...
Novak Djokovic

Novak Djokovic a stabilit un record formidabil la Roma

0
După succesul Simonei Halep, la Roma a triumfat și liderul mondial, Novak Djokovic! La 33 de ani, sârbul arată un tenis de mare calitate.

În acest an, Djokovic a câștigat tot ce-i posibil în afară de US Open, unde a fost descalificat după un moment controversat. Asta indiferent de suprafață: zgură sau hard.

Odată cu victoria de la Roma, Novak Djokovic a preluat conducerea în topul celor mai multe trofee Masters 1000 câştigate în carieră - 36. El este urmat de Rafael Nadal - 35 și Roger Federer - 17.

În ultimul act din Italia, liderul ATP nu i-a lăsat șanse argentinianului Diego Sebastian Schwartzman (15 ATP), care l-a scos în sferturi chiar pe Rafael Nadal. Sârbul s-a impus cu 7-5, 6-3, după o oră şi 54 de minute.

La feminin, anul 2020 este dominat de Simona Halep. Pentru tenismena din România urmează turneul de la Roland Garros (27 septembrie - 11 octombrie), acolo unde e favorita numărul 1.

0
Tagurile:
tenis, Roma, Novak Djokovic

Загрузка...