Mircea Badea

Mircea Badea: "Iohannis și comunicatul SUA - multe miliarde de dolari"

5256
"Nu va urma niciun fel de clarificare ulterioară de la Departamentul de Stat, raportarea politicianului român e de a fi slugă la ruși sau la americani, dar a fi slugă"

BUCUREȘTI, 28 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "E o cronologie care nu minte", a spus Mircea Badea, analizând ceea ce s-a întâmplat ieri. "Semnează Iohannis la prânz legea privind achiziția rachetelor Patriot, iar la câteva ore dă Departemantul de stat un comunicat exact în direcția de comunicare a lui Iohannis.

Mircea Badea crede că acest comunicat "aruncă România în aer, dar pe ei, pe americani nu-i afectează".

"Dacă cineva crede că acest comunicat al Departamentului de stat vine absolut întâmplător și ca o coincidență, fix în aceeași zi în care Klaus Werner Iohannis semnează sistemul de achiziție, atunci bine", a spus Mircea Badea. "Eu nu cred că e nicio coincidență și cred că e o strânsă legătură între cele două lucruri".

Analizând mesajul, Badea constată că sunt "aceleași enunțuri, vagi, abstracte" ca în mesajele lui Iohannis sau ale ONG-urilor — "nu o să auziți lucruri concrete".

"Nu va urma niciun fel de clarificare ulterioară de la Departamentul de Stat", crede Mircea Badea. "Pentru SUA e important că suntem aproape de ruși și că mai facem achiziții".

Ecuația în care trebui să punem acest comunicat este sub semnul multor miliarde de dolari, spune realizatorul TV.

Ce va face Parlamentul? Mircea Badea a amintit celebra replică a lui Iohannis — "Mai bine slugă la americani decât la ruși" — și condsideră că este definitorie pentru politicianul român:

"Aceasta e raportarea politicianului român — avem de ales între a fi slugă la ruși sau la americani, dar a fi slugă", a conchis cunoscutul realizator al Antenei 3.

5256
Tagurile:
Dolari, miliarde, comunicat, Klaus Iohannis, Mircea Badea, SUA
Тема:
Klaus Iohannis (199)

Загрузка...