Liviu Pleșoianu

Pleșoianu - război deschis cu ONG și sorosiști - replică puternică!

1614
Pleșoianu s-a angajat într-o bătălie cu cel mai persuasiv sistem "para-politic", prin care "niște inși încearcă să controleze deciziile publice, peste ceea ce VOTEAZĂ oamenii"

BUCUREȘTI, 20 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Deputatul PSD Liviu Pleșoianu și senatorul Șerban Nicolae au introdus în primăcara acestui an în Parlament o inițiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 "cu privire la asociaţii şi fundaţii".

Propunerea, survenită după o intensă campanie a altui "prieten" al soroșiștilor, realizatorul TV Mircea Badea, prevede reglementări clare ale activității ONG de utilitate publică, cele care beneficiază de finanțări de la stat.

Evident, mai multe personaje asociate fenomenelor "civice" au reacționat, acuzând inițiativa ca o lovitură împotriva democrației, dar și alte atacuri de gen.

Într-o recentă postare, Liviu Pleșoianu se întreabă, în replică, oare "câte ONG-uri adevărate avem și câte… OMG-uri?"

"Dacă anumite ONG-uri fredonează de aproape trei decade același refren al „DEPOLITIZĂRII", atunci nu e o imensă #IPOCRIZIE că tocmai aceste ONG-uri sunt extrem de agresive la nivel de comunicare publică zilele astea acuzând inițiativa mea de a DEPOLITIZA ONG-urile de UTILITATE PUBLICĂ?", întrebaă Pleșoianu.

Cum vine asta, își arată nedumerirea politicianul, atunci când ți se cere chiar ție, ONG de utilitate PUBLICĂ, "să nu desfășori activitate POLITICĂ — te ofuschezi și dai cu PET-ul în asfalt?!?"

E doar o imensă #IPOCRIZIE aici, spune deputatul, așa încât decis să NU renunțe la această nouă prevedere "și le cer membrilor adevăratei SOCIETĂȚI ROMÂNEȘTI să o susțină PUBLIC!"

"Un ONG care a desfășurat sau desfășoară activitate politică, pentru sau împotriva cuiva, NU va mai putea obține sau deține statutul de UTILITATE PUBLICĂ", spune ferm Pleșoianu.

Pe de altă parte, activitatea prin intermediul unui ONG, NU este o garanție în sine a bunelor intenții, consideră Pleșoianu. "Dacă un ins acționează cu rea-credință ca politician, în secunda în care renunță la politică și se transformă în „societate civilă" înseamnă, dintr-o dată, că va face de aici înainte totul cu bună-credință?" E stupid să credem asta, crede Pleșoianu.

"În realitate, multe dintre ONG-uri sunt OMG-uri, ORGANISME „civice" MODIFICATE GENETIC", spune deputatul, care argumentează că "sunt „modificate genetic" pentru că nu își desfășoară activitatea în baza principiilor civice, ci ca unealtă a celor care se află de fapt în spatele respectivelor ONG-uri".

Apoi, Liviu Pleșoianu atinge însăși esența "Sistemului Soros": "Un ONG prin care niște inși încearcă să controleze deciziile publice dintr-o țară, peste ceea ce VOTEAZĂ oamenii, e de fapt un OMG, un organism modificat genetic".

Din acest punct de vedere, Pleșoianu insistă și pe prevederea din proiect care obligă ONG-urile să-și prezinte sursele de finanțare.

"Cred că a sosit timpul să știm cu toții care sunt ONG-urile adevărate, curate și care sunt OMG-urile prin intermediul cărora se încearcă trecerea în plan secund a VOTULUI, a DEMOCRAȚIEI!", scrie Pleșoianu.

Deputatul PSD se referă și la un alt capitol al activității ONG, mai ales a celor pe "sistem Soros", anume transferul de sens dinspre democrație către tehnocrație. "De aproape 30 de ani, o serie de ONG-uri solicită „depolitizarea" administrației, depolitizarea deciziei celor care conduc această țară", amintește Pleșoianu.

"Dacă prin „depolitizare" se înțelege a nu promova în funcții publice anumite persoane doar pe motiv de apartenență politică, ci a folosi ca principale criterii competența și buna-credință, atunci pot fi de acord", spune deputatul. Dacă, însă, prin „depolitizare" se înțelege un transfer de sens dinspre democrație către tehnocrație, atunci nu mai sunt deloc de acord — esența democrației constă în vot și reprezentativitate".

Cetățenii votează tocmai pentru a fi reprezentați la nivel decizional de cei pe care i-au ales, punctează tânărul om politic.

În finalul postării sale, Pleșoianu mai dă o lovitură dură celor care își arogă reprezentarea societății. "Adevărata „societate civilă" este însăși societatea omenească".

"Ideea de „societate civilă" nu poate fi confiscată de o serie de ONG-uri, este absurd — o serie de persoane extrem de vocale din „societatea civilă" care militează într-un anume sens nu se pot erija în purtătoare de cuvânt și de mesaj ale întregii societăți românești", concluzionează deputatul Pleșoianu.

În finalul postării, Liviu Pleșoianu face trimitere și la atacurile „tehnocraților cioloșisto-useriști" Vlad Voiculescu și Vlad Alexandrescu care „încearcă să inflameze și să manipuleze". Nu e o surpriză, scrie Pleșoianu, "reprezintă o confirmare perfectă a celor pe care tocmai le-am scris mai sus".

1614
Tagurile:
sorosiști, război, ONG, Liviu Pleșoianu
Tematic
Liviu Pleșoianu îl umple de ridicol pe Ludovic Orban
Pleșoianu îl face praf pe Radu Tudor și dă în vileag amestecul SUA și UE
Ce au făcut Pleșoianu și Șerban Nicolae de s-au supărat oamenii lui Soros
Pleșoianu - reacție tare după "afacerea" Grindeanu - legătura cu Tudose
Susținere totală pentru " Inițiativa Pleșoianu" - rezultate clare
Pleșoianu și doi mari ziariști au făcut-o praf pe Kovesi - reacții
Șoc în politică: Liviu Pleșoianu s-ar putea retrage din PSD! (video)
Liviu Pleșoianu, revoltă totală: "Dragă Stolo" s-a întors în noaptea asta la PSD
Pleșoianu: "Mihai Tudose joacă în filmul lui Iohannis"
Klaus Iohannis și Donald Trump

Românii PROVOACĂ maxim SUA cer PROBA sunt Parteneri cu adevărat!

58
Acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, nu crede că se va putea folosi medicamentul REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în Europa, implicit în România,  în condițiile în care SUA ”au achiziționat 90% din producție în avans”.

”Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat 90% din producție în avans, dar el nu trebuie folosit decât la forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin disponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților”, a declarat dr. Rafila la Digi 24.

La această provocare pentru SUA spusă pe jumătate se alătură Victor Ponta, care provoacă SUA în față – și implicit pe Iohannis și Guvernul, atât de atașați ”parteneriatului”:

”Având în vedere faptul că Guvernul SUA a achiziționat în avans practic toată producția mondială de REMDESIVIR - sper că Președintele și Guvernul României să solicite, în baza Parteneriatului Strategic, un sprijin instituțional măcar pentru acei români aflați la Terapie Intensivă!”, scrie Ponta într-o recentă postare.

Ironic, fostul prim ministru menționează că are ”încredere că Președintele și Guvernul României nu vor fi refuzați!”

”Trebuie să ne folosim relațiile internaționale pentru binele românilor - nu pentru interese personale de imagine și politice!”, lovește Ponta în final.

Reamintim că, la recepția de la ”4 Iulie”, Iohannis și Orban au elogiat sprijinul acordat de SUA României în Pandemie, deși acesta nu s-a ridicat nici măcar la o valoare de 1 milion de dolari – și nu s-a pus nici problema amânării plaților pentru rachete.

Deci, Rafila și Ponta au dreptate: acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram în vileag o situație incendiară din UE, în care românii sunt victime!

86
(reînnoit 07:41 06.07.2020)
”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””

BUCUREȘTI, 6 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Europarlamentarul Carmen Avram pune în fața opiniei publice și a autorităților române și UE un caz extrem de grav care vizează muncitori români din Olanda.

”M-am întâlnit cu un grup de muncitori români care lucrează în Olanda și care mi-au vorbit despre ceea ce ei consideră că ar fi forme de rasism, combinate cu abuzuri grave”, scrie într-o postare Carmen Avram, detaliind:

- autorități locale din Olanda care ”le ignora strigătul de ajutor când sunt păcăliți sau chiar furați la bani”;

- contracte care, ”doar pentru ei, sunt întrerupte abrupt, iar muncitorul român e aruncat imediat în stradă, fără nicio idee unde va dormi peste noapte”;

- ”reprezentanți ai statului român care fie nu răspund la telefon, fie le spun că trebuie să se descurce singuri”;

- agenții de intermediere care ”fac milioane pe spatele unor oameni disperați, trimițându-i prin Europa fără o minimă verificare a contractelor sau a condițiilor de cazare, inumane de foarte multe ori”.

Cunoscuta teleastă sintetizează impresia pe care acești români i-au făcut-o: ”Am văzut oameni epuizați emoțional, scurși de orice urmă de speranță că vor mai fi tratați vreodată ca ființe umane cu drepturi egale”.

”Le-am spus că singura șansă e să se unească și să devină o forță, așa cum o fac alți muncitori transfrontalieri din foste țări comuniste, mai ales polonezii”, scrie Carmen Avram subliniind ”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””.

Chiar dacă europarlamentarul a promis ”să îi ajut cum pot”, reputata jurnalistă, care combate de mulți ani fenomenul acestei marginalizări și auto-marginalizări a românilor în Europa, conchide ferm: ”Dar, dacă nu învățăm care ne sunt drepturile și că ne naștem egali cu ceilalți, de oriunde ar fi ei, nu vom reuși să ne impunem în fața celor care comit abuzuri”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

86
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...
Raed Arafat

Ne paște starea de urgență? Raed Arafat, explicații de ultim moment

0
(reînnoit 08:08 06.07.2020)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre situația în care ne aflăm la momentul de față din punct de vedere epidemiologic și s-a arătat îngrijorat. Ce a declarat.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus din ultima perioadă stârnește îngrijorarea autorităților din România. De altfel, la cel mai înalt nivel, se vehiculează deja ideea reintrării în starea de urgență.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, la un moment dat, este posibil să se suplimenteze locurile la terapie intensivă, mai ales că semnale de alarmă există.

Oficialul a reluat rugămintea adresată populației de a respecta regulile de protecție. Mai exact, trebuie să purtăm mască, să folosim dezinfectant și să ne spălăm pe mâini.

”Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că medicii nu pot fi detașați așa ușor și că nu se poate pronunța dacă se va ajunge sau nu la starea de urgență. Mai mult, Arafat a subliniat că încearcă să facă să nu se ajungă în situația de a alege dintre doi pacienți pe care din ei să îi pună la ventilator.

Reamintim că, în data de 16 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

În perioada stării de urgență au fost date 12 ordonanțe militare care au restricționat dreptul la libera circulație, la educație și la sănătate.

Peste două luni, Guvernul a înlocuit starea de urgență cu starea de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Stare de urgență, Raed Arafat
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...