Liviu Dragnea, Gabriela Firea

Analiză trecută sub tăcere: "A început destructurarea PSD, apare alt partid"

1336
Politolog: "Un nume e vizat pentru conducerea noului Guvern al Sistemului, rolul principal îl va avea un nou partid" - legături cu o apariție puternică în politică

BUCUREȘTI, 18 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un controversat om politic și interesant politolog a prezentat date care conduc la o concluzie —a fost începută o lucrare amplă de destructurare a celui mai important partid de stânga.

De fapt, PSD este doar primul dintre partidele vizate, fiind cel mai important. "Nu Dragnea este ținta, ci Partidele actuale, în frunte cu PSD", afirmă fostul senator Gelu Vișan. "Dezvăluitorul" Vișan anunțase încă din februarie 2017 redeschiderea dosarului TelDrum și inculparea lui Liviu Dragnea.

"Am spus de atunci că DNA ține la sertar acest dosar de câțiva ani și că asistăm la un circ mediatic făcut cu un singur scop: Ca DNA-ul împreună cu Iohannis să scoată PSD-ul de la guvernare, și să numească " Guvernul Meu", adică un Guvern de Uniune Națională, format din ofițeri acoperiți și apropiați ai Serviciilor, care să execute ordinele politice venite din afară", scrie Vișan într-un recent comentariu.

Politologul afirmă că după Dragnea "vor urma și alți lideri PSD", dar și alte personalități care se împotrivesc instrumentelor de forță — iar puterea va fi preluată de oameni ai Sistemului.

"Prim Ministru va fi numit un oarecare Marius Nica, actual Ministru al Fondurilor Europene, școlit la Școala SRI, iar miniștri vor fi toți ai Sistemului; numele se pot schimba, se lucrează intens la acest guvern", afirmă Vișan.

PSD-ul este paralizat, consideră Vișan, "responsabilul principal este Dragnea", care nu ar fi reușit să se înțeleagă cu Sistemul. Nici de partea cealaltă nu va fi liniște, pentru că șeful liberal, Ludovic Orban, va deschide seria liderilor ai Opoziției care vor fi condamnați.

"România va intra într-o etapă neagră, în care politica va fi făcută de Laura Codruța Koveși și DNA, iar cei care se vor împotrivi vor ajunge inculpați, în felul acesta închizându-li-se gura", scrie Vișan.

În urma acestor "destructurări" va apărea un nou partid, "al Haștagienilor", a cărui misiune va fi "să o susțină pe LCK pentru funcția de președinte în 2019". În viziunea lui Gelu Vișan, Laura Kovesi "dorește să candideze pentru funcția de Președinte, iar după ce va scăpa de Iohannis, va prelua controlul total în România", afirmașie făcută și de Dan Andronic.

"După cum vedeți, jocul este strict politic și nu are nici o legătură cu așa zisă "Luptă Împotriva Corupției"", scrie Vișan, care plasează în final o întrebare către electorat: "Va reuși LCK să pună mâna pe toată țara, alături și de Supranaționale?"

E doar la un pas, încheie Vișan analiza. Ideea intrării puternicei Laura Kovesi în politică a fost expusă multor analize, datele fiind evident favorabile. În contextul susținerii interne și internaționale, dar și al lipsei liderilor în zona anti-PSD, Laura Kovesi este vectorul major, cu un potențial electoral semnificativ.

Pe de altă parte, eventualul său pas către politică ar duce la o coagulare în jurul PSD a electoratului nemulțumit să vadă că România ar putea fi condusă de exponenta celui mai radical instrument de forță.

1336
Tagurile:
Politolog, partid, destructurare, PSD
Tematic
Replici dure: Liviu Pleșoianu și Rareș Bogdan, PSD e la mijloc
Scandal: PSD, acuzat de blocarea achiziției rachetelor Patriot
Regele Mihai, “în arest” până la votarea legii PSD-ALDE?
Grupări în PSD, gata să-i ia locul lui Dragnea
În câteva ore s-ar putea schimba soarta lui Dragnea și a PSD
Mihnea Năstase a devenit membru al PSD - iată motivul
Sondaj favorabil pentru PSD și lovitură primită de președintele Iohannis
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie mesajul zilei pentru români și… autorități!

26
(reînnoit 07:07 01.12.2020)
Arhiepiscopul Tomisului dovedește românilor că pot găsi curajul necesar pentru un act de credință – respectând reglementările și autoritățile, chiar atunci când acestea NU se respectă pe ele înseși!

BUCUREȘTI, 1 dec - Sputnik. L-am putea numi ”eroul acestor zile” – dar, de fapt, Arhiepiscopul Tomisului, înaltul slujitor al Domnului a săvârșit, prin demersurile sale, un act de credință.

Un act adevărat de credință – insuflând românilor curaj și, mai ales, întețind flacăra credinței  - nu numai în cei care l-au urmat în pelerinaj – ci în toți românii, mai ales în preajma sacrei Zile Naționale.

Aseară târziu, ÎPS Teodosie a vorbit despre cele întâmplate, despre restricții și libertate religioasă, despre credință în condițiile unui adevărat asalt asupra Bisericii – transmițând românilor un adevărat mesaj de întărire de Ziua Națională.

”Ne-a fost încălcată autonomia, ne-a fost încălcat dreptul la religiozitate”, a declarat ÎPS Teodosie, subliniind că ”acest drept nu poate fi încălcat, e un drept fundamental”.

Înaltul prelat spune că demersurile sale pentru respectarea credinței, este ”un apel, nu cu revoltă, ci cu sinceritate şi cu obiectivitate - pentru că eu reprezint credincioșii mei”.

”Nu caut binele meu, trebuie să caut binele tuturor”, spune Teodosie, subliniind că ”binele tuturor este în a ne manifesta înaintea lui Dumnezeu - pentru că sufletul este mai valoros decât trupul”.

De aceea el le spune autorităților ce greșeală fac: ”Sufoci sufletul, îmbolnăveşti trupul”.

”Mântuitorul ne-a dat exemplul - când a curățit sufletul s-a vindecat şi trupul”, spune ÎPS Teodosie, subliniind că ”Toată evanghelia abundă în asemenea exemple şi sunt exemple grăitoare”.

Întrebat de Mihai Gâdea la „Sinteza zilei” dacă restricţiile impuse de autorităţi ”au fost un atac la credinţă, un atac la Biserică” – Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: ”Eu spun ce simt credincioşii - credincioşii s-au simţit discriminaţi, marginalizaţi”.  

ÎPS Teodosie amintește cum, recent, ”în această perioada de frig, au venit să ne scoată afară din biserică la Sf. Ecaterina”.

”Nu puteam să îi ţin afară, erau -2 grade - cum ne vrea Sănătatea, puterea politică dacă vrea să ne scoată în frig?!”, întreabă înaltul prelat. ”E la mintea oricărui om simplu, nu trebuie să ai multă carte, dacă stai pe loc în frig încremeneşti, te îmbolnăvești de inimă de plămâni, de toate… Plămânul, care este aşa sensibil la coronavirus, tocmai trebuie să îl ocrotim”.

Și, da, „au simţit credincioşii această discriminare”, a spus Teodosie, reproducând și o replică șocantă a credincioșilor, revoltați de deciziile autorităților: ”Să ducem icoanele în mall, să ne închinăm acolo dacă în biserică nu avem voie”.

”Unii credincioşi mi-au zis: hai să închiriem în mall dacă acolo e voie, să nu ne fie frig”, a povestit ÎPS Teodosie la Antena 3. ”Până acolo au mers, să îşi poată face închinarea - să ducem icoanele în mall, să ne închinăm acolo dacă în biserică nu avem voie”.

Vor accepta credincioșii alte restricţii de Crăciun? ÎPS Teodosie răspunde ferm: ”Nu vor accepta, pentru că… închiderea Bisericii le aduce tristeţe!”.

”Tristeţea este început de boală - omul care este vesel este şi sănătos”, spune ÎPS Teodosie, asigurând autoritățile că ”putem să păstrăm aceste reguli sanitare în biserici, chiar dacă suntem puţin mai mulţi, dar nu suntem afară, să răcim”.

În plus, statul trebuie să-și înțeleagă limitele, acelea de apărător al cetățeanului și instituțiilor, nu de uzurpator: ”Trebuie să rămânem cu autonomia noastră - Biserica are autonomie faţă de stat”, a spus Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

Insultat și amenințat, Teodosie, slujitorul lui Dumnezeu, a dovedit românilor că pot găsi curajul necesar pentru a lua parte și a face un act de credință – respectând reglementările și autoritățile, chiar atunci când acestea nu se respectă pe ele înseși!

26
Tagurile:
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...
Icoane făcătoare de minuni

Mare analist ATEU, mesaj incendiar pentru dreptul la credință

540
(reînnoit 07:16 30.11.2020)
Un gânditor ateu se revoltă contra celor care nu respectă dreptul la credință: ”Nu accept lecții de la frustrați, totalitari în gândire, care ar lua gâtul oricui nu gândește ca ei. Nu accept ca orice terchea-berchea ajuns șef să îngrădească drepturile și libertățile”

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Unul dintre cei mai apreciași analiști, jurnalistul și consilierul politic de top Constantin Gheorghe, un veritabil om de stânga, și-a declarat, cu onestitate, în repetate rânduri, atitudinea față de religii: este ateu.

În același timp, fostul consilier politic al fondatorilor noii social democrații din România – Iliescu și Năstase – este un apărător constant și vehement al drepturilor cetățenilor, al respectului față de valorile și reperele naționale – și un pentru care respectul, înțelegerea și onestitatea sunt principiile pe care se bazează relația interumană, inclusiv societatea.

Ier, Constantin Gheorghe s-a revoltat din cauza nedreptăților flagrante la care sunt supuși credincioșii de către ipocriții din structurile statului – altfel mereu grijulii să îi afirme ”credința” și respectul pentru Biserică.

Constantin Gheorghe repetă onest: ”Cum spuneam, sunt ateu. E alegerea mea. Sunt dotat și cu o coadă extrem de sensibilă, drept pentru care nu-mi place să fiu călcat pe ea, pe motiv că iau apărarea pupătorilor de moaște, ca în cazul Teodosie Tomitanul”.

Și, observă revoltat analistul, ”Văd că și altor prieteni le este reproșat acest sprijin”!

”Să ne înțelegem bine: înainte de orice, suntem cetățeni, cu drepturi, libertăți și obligații egale”, subliniază analistul, punctând clar: ”Când iau apărarea credincioșilor, iau apărarea unor cetățeni cărora o mână de netrebnici le încalcă drepturile și libertățile constituționale”.

Altfel spus - ”Îi apăr pe ei, mă apăr pe mine! Apăr Constituția!”, scrie Constantin Gheorghe.

Ori, în acest sens, reputatul consilier politic le atrage atenția conducătorilor asupra Legii legilor: ”Poate ați uitat, de asta pun mai jos prevederi esențiale din Constituție”

”Art. 1:

3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie...

Art. 2:

1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Art. 4:

(2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenență politică, de avere sau de origine socială.”

Ori, acestea fiind amintite, reputatul analist spune clar: ”Nu accept lecții de la tot felul de frustrați, totalitari în gândire, care ar lua gâtul oricui nu gândește ca ei”.

”Și nu voi accepta ca orice terchea-berchea, ajuns șef peste noapte, să-mi îngrădească mie drepturile și libertățile, că așa i s-a sculat lui! Punct! Sictir!” – încheie dur Constantin Gheorghe, revoltat și scârbit de atitudinea autorităților.

 

540

Загрузка...