Întâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump la summit-ul G20 din Germania

Donald Trump cere deschis ajutorul lui Vladimir Putin

1244
(reînnoit 14:03 06.11.2017)
Schimbare totală a lui Trump față de Coreea de Nord și solicitare directă pentru liderul de la Moscova

BUCUREȘTI, 6 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele Donald Trump efectuează în această săptămână unul dintre cele mai importante turnee diplomatice de la instalarea sa la Casa Albă. Este vorba de un turneu în Extremul Orient, a cărui primă etapă este Japonia.

Sosit ieri dimineață la baza militară americană de la Yokota, situată la 40 de kilometri de Tokyo, Trump a făcut mai multe declarații cu privire la intențiile acestei vizite. Unul dintre punctele principale este căutarea unei soluții pentru criza nord coreeană.

Spre deosebire de declarațiile anterioare, caracterizate prin agresivitate, Trump a adoptat un limbaj ponderat, care denotă o dorință de rezolvare pașnică, dar și de apropiere a relațiilor.

"Cred că (nord coreeni) sunt oameni foarte buni, sunt muncitori, mult mai călduroși decât ce gândește toată lumea", a declarat președintele SUA, care speră că "totul se va aranja pentru toată lumea".

În acest sens, președintele Trump a solicitat deschis ajutorul președintelui rus, Vladimir Putin. "Dorim ajutorul lui Putin în legătură cu Coreea de Nord", a declarat Trump.

Președinții Rusiei și SUA se vor întâlni curând cu prilejul unui summit regional ce se va desfășura în Vietnam. "Cred că este prevăzut să mă întâlnesc cu Putin", a spus jurnaliștilor, în stilul său propriu, Donald Trump, la bordul Air Force One.

Trump se va întâni astăzi cu premierul nipon Shinzo Abe, la o partidă de golf, în cadrul căreia vor discuta probleme diplomatice.

"Partida are o semnificație specială pentru Shinzo Abe, în urmă cu 60 de ani, bunicul său, Nobusuke Kishi, prim-ministru la acea dată, a împărtășit bucuriile golfului cu un alt președinte american, Dwight Eisenhower", menționează Agerpres.

1244
Tagurile:
Ajutor, Donald Trump, Vladimir Putin, Coreea de Nord, SUA
Tematic
Trump: Rusia nu a dorit alegerea mea în funcția de președinte
Sondaj: Trump a devenit cel mai nepopular președinte din ultimii 70 de ani
Trump cere pedeapsa cu moartea!
Trump atacă pe Clinton și apropiații ei
Stați, Ce? „Kim Jong-un” a ajuns la New York în vizită la Donald Trump (VIDEO)
Aflați ce scopuri urmăresc «escrocii imperialiști»

Загрузка...