Victor Ciutacu

Ciutacu și alți jurnaliști reacționează: "Sunt uneltele unor ticăloși"

1943
(reînnoit 09:10 31.10.2017)
Scandal cu ecouri, acțiune împotriva lui Liviu Dragnea, dejucată - "Fraierilor, să-l înjurați că nu v-a întrebat când are voie să dea un șpriț de ziua lui"

BUCUREȘTI, 31 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "În timp ce familiile celor de la Colectiv își plâng morții, Dragnea face petrecere", începea mesajul prin care cei de la "Corupția ucide" pregăteau o acțiune greu de calificat împotriva lui Liviu Dragnea.

Printr-o coincidență insuficient gândită, parlamentarii PSD doreau să-l serbeze pe președintele lor la clubul Floreasca, ziua lui Dragnea fiind pe 28 noiembrie. O parte a presei a transmis știrea deformat, transformând-o într-o inițiativă a lui Dragnea.

"Liviu Dragnea i-a invitat, luni, 30 octombrie, pe parlamentarii PSD la Clubul Floreasca, pentru a sărbători ziua sa de naștere. Liderul PSD a împlinit 55 de ani duminică, iar petrecerea a organizat-o pentru ziua de luni. Aleșii PSD au fost chemați, după ora 18:00, la Clubul Floreasca pentru a fi cinstiți de Liviu Dragnea", scrie o sursă cu pretenții, "Știrile ProTv", post cu acționariat american.

Dublu "Fake news", am putea spune, ideea a fost a parlamentarilor, iar ziua lui Dragnea a fost sâmbătă, nu duminică. Cert este că știrea a fost preluată de cei de la "Corupția ucide", care s-au gândit să asocieze această manifestare normală cu o sfidare la adresa comemorării "Colectiv". Ca atare au decis să-i facă șefului PSD o surpriză:

"Hai cu noi să îi spunem La mulți ani și să îi arătăm ce credem despre felul în care sfidează tragedia celor 65 de morți și sute de răniți!", scrie pe pagina "Corupția ucide". "Ne întâlnim în fața Clubului Floreasca. Dacă ai la îndemână un banner sau poți printa o foaie cu mesajul "Corupția ucide", e perfect. Dacă nu, orice alt mesaj crezi de cuviință".

Anunț postat pe Facebook de cei de la  Corupția ucide
© Photo : Captură ecran
Anunț postat pe Facebook de cei de la "Corupția ucide"

SHARE masiv, să afle cât mai mulți oameni, spun organizatorii "evenimentului". Cert este Liviu Dragnea nu a mai venit, având și treabă cu președintele Senatului, Călin Tăriceanu, în altă locație.

"Dragnea a renunțat la petrecere", au scris un "update" pe profilul manifestanților, dintre care se și prezentaseră câteva zeci la clubul Floreasca. "Nu știm dacă s-a speriat de reacții sau i-a venit gândul bun și și-a dat seama cât de nepotrivit ar fi fost un astfel de eveniment exact în seara comemorării pentru #colectiv", și-au completat mesajul organizatorii protestului.

Reacții față de această atitudine ciudată a "rezistenților". Cunoscutul jurnalist Victor Ciutacu le-a tras un perdaf:

"Propagandiștii sunt disperați că, prin mijloace specifice, Dragnea s-a extras de la petrecerea pe care se străduiau să-l acuze că o dă ca să sfideze victimele de la Colectiv", scrie Ciutacu. "Nici nu mai contează că dușmanul e în cu totul altă parte decât așteptau ei să fie. Asta e, fraierilor, dacă bateți toba în loc să-l așteptați la ieșire ca să-l înjurați că nu v-a întrebat când are voie să dea un șpriț de ziua lui, vă meritați soarta…".

Reacția lui Ciutacu a avut ecou — iar un cunoscut blogger și jurnalist, Felix Roncea ("Mișcarea Oamenilor Visători"), a trecut la acțiune.

"Le-am lăsat și eu un mesaj pe eveniment, întrebându-i dacă nu le e rușine că se folosesc de incidentul acela dramatic pentru propriile interese și direcționari politice, făcând legături fantasmagorice", a scris Felix Roncea. "Bineînțeles ca au dat block și au sters, sunt demni de o dictatură — ăia n-au nici o legătură cu "colectivul", se folosesc de incident", a completat bloggerul.

Incitat, Victor Ciutacu a scris pe profilul său de Facebook părerea despre cei care au organizat manifestarea anti-Dragnea, nemenajându-i de fel.

"Dacă mă întrebi pe mine, sunt uneltele unor ticăloși, dar nu doar ei au propagat ursăria asta proastă cu strâns lumea în fața cârciumii — au susținere ca la balamuc la nivelul unor viermi cu pretenții de formatori de opinie", a scris Ciutacu, făcând referire la unele prezențe TV care au transmis idei de felul "sfidează memoria Colectiv".

1943
Tagurile:
jurnaliști, Victor Ciutacu
Tematic
Ciutacu se revoltă - face praf un politician important și sistemul numirilor
Ciutacu: "Mâine vin mascații, nu furăm împreună, nici nu împărțim prada"
"Dezvăluitorul" lui Ciutacu: "Dragnea e mort. PSD-ul e îngropat"
Victor Ciutacu și Mircea Badea au fost furați, sume importante
Victor Ciutacu: ”Sunt un evreu care discriminează țigăncile cu fuste”
Victor Ciutacu: ”Mesaj radical pentru securiști”
Surpriză totală: Ciutacu îl face praf pe ministrul Justiției!
Ciutacu, bănuit că a primit materialele cu Kovesi - i s-a spart contul!
Legătura ascunsă între Ciutacu și Kovesi
M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), a multiple rocket launcher

De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

568
(reînnoit 14:16 26.11.2020)
De ce sistemele HIMARS nu reprezintă un pericol atât pentru Rusia, cât pentru România și statele din regiunea Baltică.

MOSCOVA, 26 nov – Sputnik, Aleksandr Hrolenko. Statele Unite și aliații lor din NATO nu deține arme care cu adevărat și în mod ultimativ ar amenința Rusia în peninsula Crimeea și regiunea Kaliningrad. Numărul aliaților NATO nu poate fi convertită în calitatea operațiunilor militare, chiar și în Afganistan (talibanii nu sunt un adversar dotat cu tehnologii). Americanii nu sunt jenați de rămânerea în urmă față de Rusia la capitolul tehnologiilor militare (rachete hipersonice, sisteme de apărare antiaeriană și luptă radioelectronică, sisteme submarine robotizate). Exersând tactica “desfășurării războiului hi-tech”, trupele terestre ale SUA au transferat, săptămâna trecută, în câteva ore, pe calea aerului din Germania în România două sisteme de lansare multiplă a rachetelor HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), au efectuat câteva lansări de rachete în direcția Mării Negre și operativ au readus lansatoarele pe baza Ramstein.

Potrivit publicației Forbes, scurta misiune cu lansări în România a devenit o demonstrare de forță a armatei americane, „un mesaj pentru Moscova” și o „surpriză cu rachete” pentru grupul de forțe ale armatei rusești din Crimeea. Altfel nici nu se putea, pentru că Marea Neagră „se transformă rapid într-un lac rusesc”, fapt care amenință interesele Statelor Unite.

Desigur, două lansatoare HIMARS nu schimbă mult lucrurile în regiune, însă în 2018 în Germania a revenit brigada americană 41 de artilerie, în dotarea căreia sunt două baterii ale HIMARS (36 de lansatoare cu suma salvelor de 216 cu rachete de 227 milimetri).

Americanii consideră că vitează mare de desfășurare a HIMARS va complica contraatacul inamicului: “E dificil să lovești un lansator care se află la sol doar câteva ore” și efectuează atacuri asupra câteva puncte.

Exerciții similare Rail Gunner Rush, cu sistemul HIMARS, au avut loc mai devreme în Estonia, la o distanță de 110 de kilometric de frontiera rusă. În acest fel, în septembrie 2020, SUA și-au demonstrate “adeziunea față de securitatea regiunii Baltice”. Moscova, la rândul ei, a calificat Rail Gunner Rush “provocatoare și extrem de periculoasă pentru stabilitatea regională”.

Spectacol pentru Europa

Armata SUA din Europa are tendința de a ignora interesele aliaților și chiar geografia. Publicația Forbes menționează: “De la țărmul românesc, până în Crimeea sunt doar 250 de mile (400 kilometri) prin Marea Neagră. Sistemele HIMARS, transferate în România reprezintă o amenințare serioasă și impredictibilă pentru trupele rusești din regiune”. Comandantul trupelor terestre ale României, generalul maior Iulian Berdilă, confirm: “Fatalitatea, demonstrată astăzi la distanță, utilizată în exercițiile de la Marea Neagră, e de la sine înțeles”. Apropo, România se află în plin proces de achiziționare din SUA a propriilor sisteme HIMARS și planifică să încheie procesul de pregătire a exploatării armei în 2022.

S-ar părea că în România a avut loc o demonstrație reușită a compatibilității operative cu sistemele românești, NATO și-a format un mediu operational și a exersat o variantă eficientă a unei descurajări în teatrul de acțiuni militare. În realitate, personalul american al două M142 High Mobility Artillery Rocket (HIMARS) din cadrul brigăzii 41 de artilerie s-a ambarcat în avioanele MC-130J, au sosit pe baza aeriană românească Kogălniceanu, au interacționat formal cu militarii unității 352 a operațiunilor speciale ale SUA și cu unitățile trupelor terestre ale României. Au tras în gol în Marea Neagră și au revenit în Germania.

Probabil, observăm doar exersarea logisticii, iar într-o luptă reală, brigada de artilerie 41 a armatei SUA va ateriza în Georgia sau Ucraina, mai aproape de inamic. Chiar și în acest caz sistemele HIMARS pot fi distruse în aer sau în aerodromuri, în timpul descărcării, mijloacele rusești de spionaj spatial, sistemele de apărare antiaeriene S-400 și sisteme operativ-tactice de rachetă “Iskander-M” nu vor permite acest lucru. În orice situație, astfel de operațiuni (spectacole) ale armatei SUA în Europa amenință nu atât Rusia, cât România, statele baltice și alte platforme de amplasare temporară sa permanentă a sistemelor HIMARS, ale căror muniții reactive și rachete pot fi dotate cu focare tactice nucleare. Moscova este nevoită să reacționeze, elaborând măsuri de răspuns.

Posibilitățile reale

În condițiile de război, sistemul american HIMARS a fost testat pentru prima dată în februarie 2010, în Afganistan. Au fost efectuate după lansări a rachetelor, care s-au abătut semnificativ de la traiectoria stabilită și au căzut departe de țintă (fapt care a provocat decese în rândul civililor). Pe perioada de anchetă, exploatarea HIMARS a fost suspendată, însă astăzi armata SUA are în dotare peste 400 de lansatoare. În Irak sistemele HIMARS erau utilizat în luptele cu teroriștii începând cu noiembrie 2015. Au fost efectuate câteva sute de lansări a rachetelor de diverse tipuri asupra diverselor obiecte. Nu există informații cu privire la eficiența acestor acțiuni.

High-Mobility Artillery Rocket System reprezintă un sistem de artilerie cu rachetă de o mobilitate înaltă a armatei SUA, plasat pe șasiurile FMTV, poate transporta șase muniții reactive de 227 milimetri (similare sistemelor rusești „Uragan” și „Smerch”) sau o rachetă operativ-tactică ATACMS (similară rachetei rusești “Tocika-U”). Poate fi transportat cu avionul C-130 Hercules.

Absența propriilor dispozitive de orientare, mașina o compensează cu un spectru de containere cu munitții reactive de diverse tipuri și calibre. Sistemul autopropulsat de lansare poate purta rachete cu diverse caracteristici (neghidate și ghidate). La întreprinderile producătoare, munițiile și rachetele sunt amplasate în containere de transportare și lansare ermetice, fără a fi prevăzute serviciile de mentenanță până la tragere.

Masa de luptă a sistemului autopropulsat de lansare cu setul de muniții este de aproximativ 11 tone. Mașina are capacitatea să atingă o viteză de până la 85 kilometri pe oră, să parcurgă până la un punct de alimentare până la 480 de kilometri. Sistemul este dirijat de un echipaj din trei persoane, care se află în interiorul cabinei. Tragerea este posibilă în orice direcție, din unghiuri până la +60 de grade.

568
Tagurile:
rachetă, SUA
Tematic
Analist de top șochează: ”Miliardele date de România pe arme ne duc spre dezastru”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
Crimeea poate răspunde la lansările de rachete ale SUA și României

Загрузка...
Klaus Iohannis

Acuzație fulminantă: ”Iohannis a ordonat atacul la Biserică!”

2367
(reînnoit 07:03 26.11.2020)
Este o acuzație fără precedent: un celebru om de Drept și apărător al Biserici declară că Președintele a dat ordin de atac asupra Arhiepiscopului – implicit și asupra Patriarhului și BOR – e ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Iohannis, Orban și Marcel Vela sunt acuzați de celebrul avocat Aurelian Pavelescu că au ”ordonat Poliției să-l atace în Biserică pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului!”

Pavelescu, cel mai puternic apărător al Bisericii în multe situații – inclusiv în cazul Fundației Gojdu – consideră că am asistat la ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

Celebrul avocat arată la Constanța a avut loc ”prima acțiune ”manu militari” concretă împotriva Bisericii Ortodoxe Române” ceea ce ”nu s-a mai întâmplat niciodată, nici în perioada comunistă, când metodele au fost diferite”.

Pavelescu traduce simplu și clar: ”Poliția a intrat cu forța în biserica în care Arhiereul săvârșea sfintele taine și i-a scos pe credincioși, îmbrâncindu-i, pentru ca ulterior să-i amendeze și să-i împrăștie”.

”Nu, n-a fost vorba despre o simplă acțiune de ordine publică, cu justificarea pandemiei”, este opinia fermă a avocatului, argumentând că ”Sunt foarte multe biserici în care credincioșii merg și se roagă, se fac slujbe, iar poliția nu a intervenit astfel”.

Pe când aici situația a fost alta, ”cel care era prezent și săvârșea taina împărtășaniei era chiar ÎPS Teodosie, Arhipăstorul locului, cel care a contestat în instanță restricțiile privind libertatea religioasă și cel care a anunțat că va conduce Pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei, întâiul chemat al lui Hristos și protectorul României, la 30 noiembrie, sărbătoarea Apostolului”.

”Prin urmare, a fost lansat UN ATAC ÎN FORȚĂ LA ADRESA ÎPS TEODOSIE PERSONAL, o intimidare directă, chiar în timpul când acesta împărtășea poporul!”, acuză celebrul om de Drept.  

Atenție însă, avocatul, președinte al PNȚCD și fost deputat, spune clar că o asemenea acțiune ”n-ar fi fost cu putință decât dacă a fost autorizată și comandată direct de la nivelul zero al puterii politice: șeful statului, șeful guvernului și ministrul de interne, pe acest lanț ierarhic”.

”Atacul la ierarh fiind un atac direct la adresa BOR, a Sfântului Sinod și a Patriarhului Daniel - ca ripostă la uriașul mesaj dat de Preafericitul Patriarh Daniel în urmă cu o lună împotriva prigonirii creștinilor în România: ”DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT!””, scrie Pavelescu.

Altfel spus, adevărul este mai complex: ”Ce s-a întâmplat astăzi la Constanța este o primă măsură de represiune din partea puterii globaliste și anti-creștine de la București la adresa BOR!”.

Desigur, Pavelescu vorbește în numele partidului martirilor, PNȚCD, care ”fidel principiilor, istoriei și modelelor sale politice, va sprijini necondiționat lupta Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte Biserici creștine pentru apărarea libertăților religioase în România!”.

”Transmitem acest mesaj de solidaritate tuturor românilor: să fim alături de Păstorii noștri!”, încheie Aurelian Pavelescu fulminantul său mesaj.
2367
Tagurile:
atac, Aurelian Pavelescu, Biserică, Klaus Iohannis

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

0
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

0
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...