Georges Soros, Chairman of Soros Fund Management, speaks during the session 'Recharging Europe' in the Swiss mountain resort of Davos January 23, 2015. File photo.

"Planul Soros": de ce Viktor Orban îl atacă pe miliardarul american

865
(reînnoit 16:49 10.10.2017)
Conflictul dintre George Soros și premierul ungar Viktor Orban este înfricoșător: Comisia Europeană a dat recent un alt ultimatum Budapestei cu privire la legile date de stat in privinta organizarii și ONG-urilor.

BUCUREȘTI, 9 oct — Sputnik. Partidul de guvernământ Fidesz si premierul Viktor Orban par să fie ultimul obstacol în calea planului lui George Soros de a "reconstrui" Europa, spun experții, informeaza Sputnik International.

Miercuri, Reuters a informat că Comisia Europeană (CE) a intensificat acțiunea împotriva Budapestei privind "restricțiile finanțărilor străine" care "ar putea afecta ONG-urile societății civile finanțate de investitorul miliardar George Soros". Conform declarației oficiale, CE își rezervă dreptul de a "sesiza Curtea de Justiție a UE".

O lege adoptată în iunie 2017 stipulează că organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) care primesc peste 24.000 de euro pe an din străinătate trebuie să furnizeze o listă a sponsorilor externi și să facă o înregistrare specială ca "organizații care beneficiază de finanțare externă".

Potrivit prim-ministrului maghiar, legislația urmărește să vizeze spălarea banilor și finanțarea terorismului. Cu toate acestea, Atlantic scrie că "legea este văzută pe larg ca ținta împotriva lui George Soros" în primul rând.

Conflictul recent dintre Orban și magnatul american născut în Ungaria a început să crească din aprilie 2017, când noua legislație educațională care a provocat în Ungaria nemulțumirea cadrelor didactice de la Universitatea Central Europeană (CEU), sponsorizata de Soros.

Legea impune universităților străine să furnizeze servicii educaționale în țările de origine și le interzice să atribuie diplome maghiare în absența unui acord între Ungaria și țara de acreditare.

Deși CEU este acreditată în Statele Unite, nu oferă servicii educaționale in SUA. În plus, nu există un acord bilateral obligatoriu din punct de vedere juridic între Budapesta și Washington, așa cum prevede noua lege.

În opinia Comisiei Europene, legile ONG și educația contrazic principiile democratice ale UE. Astfel, în iulie 2017, UE a emis un ultimatum de o lună Ungariei, amenințând Budapesta cu posibile sancțiuni în instanță.

"Planul Soros" din 2015: Inundarea Europei cu migranți

Partidul de guvernământ Fidesz a lansat recent o "consultare națională" cu privire la așa-numitul "plan Soros", care ar fi intenționat să inunde Europa cu migranți. Consultările naționale s-au desfășurat în Ungaria începând cu anul 2011: guvernul țării trimite chestionare care caută să determine opinia populară cu privire la cele mai importante probleme.

"Comisia Europeană nu vrea să spună că aplica planul Soros, dar toti pașii și ideile cu privire la migrație arată aceasta direcție", a declarat vicepreședintele Fidesz, Lajos Kosa, citat de Reuters.

Declarația aparent a venit ca răspuns la hotărârea din septembrie a Curții Europene de Justiție, care a respins plângerile Slovaciei și Ungariei împotriva planului UE privind cotele de refugiați.

Anterior, Budapesta și Bratislava au făcut apel la tribunalul superior al blocului să reconsidere decizia Bruxellesului de a împărți 120 000 de solicitanți de azil în întreaga Uniune.

Referindu-se la "planul Soros", partidul maghiar de guvernământ se referă la articolul miliardarului, "Reconstruirea sistemului de azil", publicat la 26 septembrie 2015, în timpul vârfului crizei migranților. Soros a subliniat ceea ce el a numit "un plan cuprinzător" care prevedea că UE trebuie să accepte "cel puțin un milion de solicitanți de azil anual pentru viitorul previzibil" și să "împartă povara corect". Miliardarul a insistat că "UE ar trebui să ofere câte 15 000 de euro pentru fiecare solicitant de azil în fiecare primii doi ani pentru a acoperi cheltuielile legate de locuințe, îngrijire medicală și educație" și să ofere "finanțare adecvată Libanului, Iordaniei și Turciei pentru sprijinirea celor 4 milioane de refugiați care trăiesc în prezent în aceste țări".

În finalul articolului, Soros a atacat abordarea lui Viktor Orban față de criza refugiaților, susținând că viziunea primului ministru maghiar "subordonează drepturile omului solicitanților de azil și migranților la securitatea frontierelor" și astfel "amenință să dividă și să distrugă UE".

De ce politica lui Viktor Orban rămâne puternica

În ciuda atacurilor de la Bruxelles, pozițiile politice ale lui Viktor Orban rămân puternice "pentru că el acționează ca un campion activ al intereselor naționale asupra problemei migrației", a spus Alexander Stykalin, cercetător la Institutul de Studii Slavice și Balcanice din Rusia, Academia de Științe.

Potrivit academicianului rus, "dacă ar exista alegeri în țară, [Orban] va câștiga cel mai probabil din nou".

La rândul ei, analistul politic rus Anna Aryamova, a subliniat că preocupările lui Orban cu privire la problema migrației sunt destul de justificate.

"Această migrație în masă prezintă pericol pentru țările europene [în special] pentru economia și sfera socială", a subliniat Anna Aryamova.

Ea a explicat că "Europa plătește politica agresivă a SUA" în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Fluxul de migranți din țările destabilizate de Washington se joacă în mâna Americii, potrivit analistului politic: Tensiunea care se scurge în regiunile țărănești este exportată în Europa, nu în SUA.

"Fundațiile societății [Open Society] lui Soros sunt un proiect global care încearcă să influențeze procesele politice globale", a declarat Aryamova pentru RT.

Ea a precizat ca în afară de acest fond există multe organizații americane care operează în Europa, dar Soros gestionează cele mai mari fluxuri financiare și, prin urmare, atrage cea mai mare atenție.

865
Tagurile:
Viktor Orban, George Soros
Тема:
Cine este George Soros (118)
Papa de la Roma Francisc

Realitate și ipocrizie: PAPA, primul mesaj după decizia lui Erdogan privind Sfânta Sofia

19
Dacă Papa ar trebui să se simtă trist, ar trebui să o facă pentru ceea ce Occidentul catolic a făcut creștinismului răsăritean, inclusiv împotriva capitalei acestuia, Constantinopol – și a marii biserici a Răsăritului, Sfânta Sofia

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai controversate decizii din ultima perioadă a fost revenirea fostei biserici bizantine Sfânta Sofia la serviciile sacre musulmane, după ce, de peste 85 de ani, monumentala clădire a fost muzeu.

Președintele Recep Tayyp Erdogan a anunțat că va fi redeschisă religiei musulmane, dar că va fi deschisă tuturor. Decizia lui Erdogan se potrivește ca dată cu primul serviciu religios musulman, desfășurat în primele zile după cucerirea Constantinopolului (29 mai 1453), undeva la începutul lui iunie 1453, la ea asistând sultanul Mahomed Cuceritorul, un adevărat protector al monumentelor arhitectonice ale capitalei cucerite.

În 1934, sub republica preşedintelui Kemal Atatürk, Sfânta Sofia a fost secularizată şi transformată în ”Muzeul Ayasofya”.

Acum, primul serviciu religios musulman va avea loc peste 24 iulie, în prezența președintelui Erdogan. 

“Ne vom ruga împreună de vineri, 24 iulie, la Sfânta Sofia şi, astfel, o vom deschide religiei”, a declarat Erdogan, subliniind că marele locaș de cult își va păstra și caracterul de obiectiv turistic al Istanbulului și ”va rămâne deschisă tuturor, turcilor şi străinilor, musulmanilor şi non-musulmanilor”.

Reacții au venit din lumea întreagă, iar una dintre cele mai așteptate a fost a Papei. Azi, în ”Duminica Mării”, de Ziua Internațională a Mării, Papa a făcut referire la acest adevărat suflet spiritual al vechii porți a mărilor – Bizanțul.

”Mă gândesc la Hagia Sophia… și sunt foarte întristat”, a declarat Papa Francisc, transmite Vatican News.

O reacție dură a venit de la Moscova, de la Patriarhul Kirill, care a denunţat ”orice tentativă de a umili sau de a impieta moştenirea spirituală milenară a Bisericii de la Constantinopol”, a spus Kiril, subliniind că ”o ameninţare la adresa Sfintei Sofia este o ameninţare faţă de întreaga civilizaţie creştină”.

Pe plan politic, Kremlinul consideră că decizia Ankarei este suverană, este ”o afacere internă” a Turciei.

De fapt, supărarea Bisericii Rusiei este justificată, pentru că însăși creștinarea rușilor are legătură cu Sfânta Sofia. Cneazul Vladimir cel Sfânt ar fi decis creștinarea rușilor după ce a fost impresionat și întărit de o slujbă de la marea biserică a Constantinopolului.

Menționam de grija marelui sultan Mohammed Fatîh pentru monumente – și trebuie spus că, din păcate, nu toți urmașii săi s-au manifestat la fel. Și titrez: realitate și ipocrizie. De fapt, e vorba de istoria reală și de cine este, de fapt, de vină pentru faptul că zona Sfânta Sofia NU este creștină. 

Istoria reală arată că, mai înainte ca musulmanii să acopere mozaicurile și să afecteze monumentul, acesta fusese vandalizat și prădat de cruciații latini, catolici, în timpul celei de-a patra Cruciade, când, în 1204, printr-un act de trădare a creștinătății, armatele apusene au cucerit și jefuit Constantinopolul, capitala Imperiului Roman de Răsărit.

A fost lovitura fatală dată vechiului imperiu, care de atunci nu și-a mai revenit – și factorul principal al pătrunderii turkmeno-selgiucide în Asia Mică și apoi în Europa.

Deci, dacă Papa ar trebui să se simtă trist, ar trebui să o facă pentru ceea ce Occidentul catolic a făcut creștinismului răsăritean, inclusiv împotriva capitalei acestuia, Constantinopol – și a marii biserici a Răsăritului, Sfânta Sofia. Turcii au cules roadele unei politici de permanentă trădare și împilare a Imperiului Bizantin de către cruciații latini și puterile militar-comerciale de la sfârșitului perioadei feudale.

De fapt, în multe zone ale fostului imperiu Roman de Răsărit, chiar populația creștină i-a primit pe selgiucizi și pe turkmenii viitori otomani ca pe niște eliberatori, atât de dur s-a manifestat cucerirea latină din secolul XIII. Până la căderea Constantinopolului sub noul imperiu Otoman nu mai era decât un pas. Occidentul l-a făcut cadou turcilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
moschee, Recep Tayyip Erdogan, Mesaj, Papa Francisc, Sfânta Sofia

Загрузка...
Silviu Predoiu

Generalul Predoiu, fost șef SIE, atac grav la Iohannis și Guvern, AVERTISMENT fulminant!

737
(reînnoit 08:58 12.07.2020)
”Nu se văd decât bâlbe penibile, contradicții flagrante, inepții juridice, derobare de responsabilități - de parcă unul a devenit președinte al CSAT în martie, nu acum cinci ani, iar ceilalți au intrat în politică ieri și nu prin anii '90”

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai importanți oameni de informații români, fostul șef militar al Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, transmite un mesaj-avertisment fulminant pe adresa Guvernului.  

Începutul spune totul: ”M-am săturat!”, scrie generalul, completând cu un șir de nemulțumiri care justifică starea sa de spirit.

”M-am săturat de cei care, folosind drept pretext pandemia, ne dojenesc cu degetul ca pe niște preșcolari obraznici, ne amenință cu privarea de libertate (căci asta este carantina) în baza unor suspiciuni, ne anunță confiscarea arbitrară de bunuri, ne răstesc instrucțiuni, refuzând un dialog rezonabil și, nu în ultimul rând, ne spun că suntem proști”, scrie Predoiu.

La cine se referă, reiese din fraza următoare: ”Că suntem proști pentru că nu suntem precauți”. Adică… fraza președintelui Iohannis!

Și, continuă tăios generalul, ”nu suntem precauți nu pentru că nu am vrea, ci pentru că, spre deosebire de ei, mergem la serviciu - unii, inconștienți, chiar și cu transportul în comun, oricum toți fără antemergător și însoțitori care să nu permită nimănui să se apropie de noi, pentru că trebuie să facem cumpărături, deci să interacționăm cu persoane și/ sau produse pe care nu le testează/ dezinfectează nimeni înainte de a le atinge noi”.

”Pentru că locuim înghesuiți în blocuri cu spații comune, pentru că mergem la tratamente sau consultații - dacă suntem primiți - în clinici și spitale aglomerate, pentru că trebuie să ne ducem copiii și nepoții în parcuri publice, nu în grădini închise și atent păzite, pentru că, în esență, trăim în lumea reală nu ca ei, într-una ideală, creată și întreținută , de altfel, din banii noștri”, scrie Silviu Predoiu.

Generalul spune clar - NU contestă ”existența amenințării, nu îi subestimez periculozitatea”, încearcă să respecte regulile, ”nu pentru că ei le dictează ci pentru că țin la sănătatea și viața mea și le respect pe cele ale semenilor mei”.

Dar, fostul șef militar al spionajului românesc contestă, atenție - ”capacitatea puternicilor momentului de a ne proteja”! Ori, în această categorie intră… toate autoritățile, începând cu Iohannis. Generalul aduce argumente de o duritate neașteptată:

”În continuare  nu se văd decât bâlbe penibile, contradicții flagrante, inepții juridice, derobare de responsabilități prin poveștile despre "greaua moștenire", visteriile și depozitele găsite goale, de parcă unul a devenit președinte al CSAT în martie anul acesta, nu acum cinci ani, iar ceilalți au intrat în politică mai ieri și nu prin anii '90 și au ajuns la guvernare cu forța, nu după tot felul de scenete de prost gust care au arătat că sunt dispuși la orice pentru a-și păstra scaunele”, scrie generalul Predoiu.

Deci, tunul cel mare țintește către Iohannis… și continuă să tragă: ”Cum să nu înțelegi că este timpul să unești, nu să antagonizezi și să divizezi? Că este timpul să comunici, să explici nu să acuzi, să ameninți sau să impui”.

Și mai ales este timpul ca ”zeii să coboare din Olimp și să le arate muritorilor că și ei au îndoieli, temeri, că este greu să iei decizii care restrâng exercițiul drepturilor fundamentale, dar că știu că este și mai greu să le accepți, mai ales în cazul unei națiuni care le-a câștigat cu sânge - în această generație, nu acum 200 de ani - însă că astăzi aceasta este unica soluție!”, scrie generalul SIE.

”Cum să le dai credit celor care ne cer sa purtăm mască și să păstrăm distanța "socială" dar, în spatele ușilor păzite de militari înarmați și în uniformă, stau la șprițuri ignorând orice regulă?”, punctează din nou dur generalul.

Și din noi pentru Iohannis: ”Cum să îl crezi pe cel ce ne pune sa alegem între statutul de prost și cel de precaut când în februarie anul acesta, după ce Organizația Mondială a Sănătății lansase avertismente severe, tot el ne spunea că "infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală"?!.

”De ce sa presupui că ar ști ce fac niște autorități care continuă cu încăpățânare să adopte măsuri ce nu doar pentru CCR, dar chiar și pentru orice student la facultatea de profil, după parcurgerea cursului de Drept Constituțional din anul l de studiu, reprezintă încălcări flagrante ale legii fundamentale?”, subliniază Silviu Predoiu.

Și iar o salvă către Iohannis: ”Cum să susții la nesfârșit că acțiunea guvernamentală este foarte bună, impecabilă, de vină fiind mereu alții – CCR, avocatul poporului, parlamentul, bisericile, cluburile, terasele, oricine dar mai ales noi, cetățenii?”.

Și atunci, întreabă logic generalul de Intelligence, ”de ce am avea încredere în ei în condițiile în care, după atâtea greșeli flagrante, nu au găsit resurse să recunoască măcar una, să nu mai vorbim despre a-și cere iertare?”.

Iertare? ”Nu că ar fi însemnat mare lucru pentru ei iertarea noastră”, explică Predoiu, ”căci ceea ce îi ține în scaune, în ciuda tuturor păcatelor, nu este iertarea - ci uitarea noastră”.

”Pentru că și dacă la nivel individual poate ținem minte, poporul, ca personaj colectiv, uită”, subliniază generalul defectul românilor. Uită ”și dă mereu o nouă șansă unor indivizi care nu înțeleg nimic nici din onoarea și nici din responsabilitatea pe care o ai atunci când conduci o națiune”.

Finalul mesajului este… pe măsura acestui text-mesaj-rechizitoriu-avertisment fulminant:

”Nu vrem să îi dăm jos, vor pica oricum, nu le vrem privilegiile, nu vrem să schimbăm locurile cu ei, vrem doar să vedem că înțeleg, cel puțin câtă vreme sunt la cârma destinelor noastre, ce se întâmplă cu adevărat în jurul lor, să simțim că știu că sunt acolo ca să ne servească, nu să ne pună la punct de câte ori ne prind, că noi suntem importanți, nu ei și cu atât mai puțin rezultatele lor în viitoarele alegeri”, scrie generalul Predoiu, încheind în stil autentic militar: ”M-am săturat, vreau RESPECT”.

Aș adăuga că este primul text de acest fel pe care șeful unui serviciu de Intelligence îl transmite pentru președintele statului. Acest fapt poate fi comentat în multe feluri – și probabil că analiștii nu vor pierde ocazia. Eu aș insista asupra a două detalii: finalul – ”m-am săturat” – și importanța celui care spune așa ceva.

Oricum, când un om de talia generalului Predoiu lansează o asemenea ”rachetă”, pe lansatoare sigur sunt deja alte câteva pregătite. Adică, aș lua textul său exact în formula din titlul acestui articol: avertisment fulminant!

Altfel spus, mi se pare numai mie… sau seamănă cu ceva ce se petrece în SUA?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

737

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Știrea serii: Teodorovici a făcut ANUNȚUL OFICIAL - video

7
”Nu poţi sta nouă luni în opoziţie şi să nu faci opoziţie, nu poţi da din coadă pe lângă preşedintele Iohannis în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD”

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Singurul concurent anunțat al lui Marcel Ciolacu la șefia PSD a făcut, marele anunț! ”Îmi anunţ candidatura în mod oficial pentru funcţia de preşedinte al PSD”, a anunţat Eugen Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

Teodorovici a precizat că își depune candidatura ”în mod personal pentru funcția de președinte, pentru că astăzi statutul, după cum știți, nu prevede o altă formă de competiție internă”.

”În situația în care acest lucru se va schimba, categoric voi avea și eu o echipă pe formula pe care CEX-ul o va decide, astfel încât să fie o echipă cu oameni care vor o schimbare, nu doar pentru partid, ci și pentru țară”, a declarat Teodorovici.

 În privința bătăliei dintre el și Marcel Ciolacu, Teodorovici o consideră secundară, principalul fiind – ”o alternativă la ceea ce este astăzi PSD”

”Nu este o luptă între mine și alt coleg din partid, nu este competiția mea - eu vreau să ofer doar o alternativă la ceea ce astăzi este PSD, conducerea sa”, a spus Teodorovici. ”Este despre România, este despre PSD, nu despre Teodorovici, nu despre Ciolacu, nu despre competiția între cei doi”.

Teodorovici a anunțat ferm că PSD ”nu poate şi nu trebuie să continue în acest mod”.

”Nu poţi sta nouă luni în opoziţie şi să nu faci opoziţie, nu poţi da din coadă pe lângă preşedintele Iohannis în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD. Conducerea de azi a PSD a folosit cele nouă luni de opoziţie ca să stea degeaba”, a declarat Eugen Teodorovici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
video, Facebook, Președinte, PSD, Eugen Teodorovici

Загрузка...