Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu și Moscova

541
(reînnoit 17:00 09.10.2017)
Culisele unei lovituri de imagine și ale unei "spălări" - legături cu presa și cu personaje controversate

BUCUREȘTI, 8 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Codrin Ştefănescu, "spălat" de ruşii de la Sputnik" — cu acest titlu, sau variante asemănătoare, care denotă atât lipsa de imaginație cât și plagiatul din presa română actuală, numeroase mass media au încercat să spună că, după incidentele de la ICCJ, "ruşii" au dorit să-i "spele imaginea" lui Codrin Ștefănescu.

Articolele în cauză sugerează că articolul de pe Sputnik a apărut ca urmare a incidentelor de ICCJ — "De remarcat că articolul din Sputnik.md a apărut la scurt timp după acel incident, în urma căruia mai multe persoane, inclusiv Codrin Ştefănescu, s-au ales cu plângere penală la parchet", scrie Digi24, de exemplu.

De asemenea, este ironizat Codrin Ștefănescu — "mecanismul de propagandă patronat de Kremlin, îi face un scurt portret de "intelectual" lui Codrin Ştefănescu" — iar apoi sunt citate câteva pasaje din articolul din Sputnik în care relatam, pe scurt, despre ceea ce a vorbit Codrin — evident citarea tot ca un argument că este o "cosmetizare".

Un minim coeficient de profesionalism i-ar fi condus pe "jurnaliști" la două adevăruri. În primul rând — colocviul în cauză a fost anunțat încă din data de 21 septembrie, afișul fiind postat și distribuit pe multe grupuri FB. Afișul evenimentului a fost realizat de cei de la Nemira, manifestarea fiind legată de colecția de cărți "Porta magica", a cunoscutei edituri. În imagini — afișul cu data la care l-am postat, dar și mesajul prin care mi l-a transmis moderatorul colocviului, dr. Vlad Sauciuc.

Postare Dragoș Dumitriu, captură ecran
© Photo : Dragoș Dumitriu
Postare Dragoș Dumitriu, captură ecran
Postare Dragoș Dumitriu, captură ecran
© Photo : Dragoș Dumitriu
Postare Dragoș Dumitriu, captură ecran

Cu alte cuvinte, o minimă informare demonstrează oricui că nici colocviul nu a fost creat ad hoc, cu vreun scop "de imagine", cum nici articolul nu are legătură cu ceea ce s-a întâmplat la ICCJ. Iar faptul că într-un articol referitor la un eveniment spiritual nu scrie de mizerii și manipulări politico-penale, dragi așa-ziși ziariști este o chestiune de abc jurnalistic, dar și de respect pentru efortul unor oameni a păstra vie o fărâmă de viață spirituală.

În al doilea rând, cu privire la ironizarea lui Codrin Ștefănescu, o altă minimă informare vă demonstra că s-au scris nenumărate pagini despre pasiunea lui pentru carte și spiritualitate, în general, dar Codrin a fost invitat la multe emisiuni pe această temă. De exemplu, la Oreste Teodorescu, același care înțeleg că acum îl insultă. Găsiți pe YouTube înregistrări ale câtorva episoade din "Codul lui Oreste", în care acesta îl laudă pe Codrin — ca om de cultură, evident.

În plus, pentru Digi24 era chiar mai simplu — o puteau întreba chiar pe realizatoare lor, Cristina Cileacu, cea care, în calitate de producător al lui Oreste, a participat la multe emisiuni cu Codrin, sau realizate în galeria de artă a lui Codrin.

541
Tagurile:
Sputnik, Mass-media, presa, Moscova, Codrin Ștefănescu, România
Sorina Matei

Sorina Matei: ”Dacă vaccinez? Răspunsul tinde spre NU”

152
O atitudine onestă, bazată nu pe idei preconcepute – și pe argumente! Sorina Matei expune aspecte controversate despre companiilor care produc vaccinul ce se va folosi în România

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cunoscuta jurnalistă de investigații abordează cea mai discutată temă a momentului prin prisma deciziei în situația cea mai apropiată: a propriei sale persoane!

”Am fost întrebată dacă mă vaccinez. Răspunsul tinde spre nu”, spune deschis Sorina Matei, argumentând – ”Cum am urmărit PR-ul pentru proști al companiilor de la început de an, cum își rulează ei coco pe burse și își umflă buzunarele, vă spun că multe dintre companiile astea de rahat n-au făcut un vaccin NICIODATĂ”.

Într-adevăr, cele două mari companii americane, favorite în cursa livrării vaccinului în România, nu au mai produs vaccinuri – iar una dintre ele este chiar considerată un fel de debutantă.

”Moderna a sărit și etapele for coco. Verificați”, scrie Sorina Matei.

Jurnalista de investigații declară că ”din lista OMS am încredere doar în cei care au probat pe Sars, Mers, Zika etc. Adică ASIA”. Iar ”deocamdată ăștia grei, care au probat în trecut de mai multe ori, pe chestii grele, tac”.

Dar, concluzia și decizia Sorinei Matei se mai bazează pe un argument: ”Un vaccin eficient și pe bune nu se face într-un an”. Deci, conchide jurnalista – ”prefer deocamdată să mă protejez”.

152
Tagurile:
Sorina Matei

Загрузка...
Codrin Ștefanescu și Liviu Dragnea

Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea

533
(reînnoit 09:06 25.11.2020)
Fostul secretar general al PSD demontează acuzațiile aduse de președintele Iohannis și de PNL guvernărilor social democrate, arătând și cu ce se fac liberalii vinovați

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Chiar dacă este un critic dur al actualei conduceri a PSD, Codrin Ștefănescu nu rabdă ca partidul său să fie acuzat pe nedrept, mai ales de Klaus Iohannis.

Astfel, după atacul violent al lui Iohannis, Codrin a reacționat puternic, amintind de investițiile și realizările PSD din perioada Liviu Dragnea.

”Pe înțelesul lui Klaus! Dragnea și PSD au majorat salariile medicilor și personalului medical! Ca altfel plecau aproape toți din țară!”, spune pe șleau Codrin Ștefănescu.

În al doilea rând, Codrin atrage atenția că Dragnea și PSD ”au redeschis 41 de spitale din cele 64 închise de Boc și guvernarea PD-L - astăzi, toți la tine în partid!”.

”Dragnea și PSD au alocat an de an bugete imense pentru echipamente medicale!”, amintește Codrin Ștefănescu.

Pe de altă parte, fostul secretar general și luptător radical cu ”Sistemul”, îi aruncă în față lui Iohannis: ”Binomul tău i-a anchetat pe medici, pe unii chirurgi de talie mondială și manageri de spitale, pentru că au îndrăznit să facă aceste achiziții!”.

”Nu PSD e de vină, ci proasta organizare a guvernului tău! Care e plin de neamurile, rudele și piloșii șefilor din partid!”, conchide Codrin Ștefănescu.
533
Tagurile:
Klaus Iohannis, lecție, Codrin Ștefănescu

Загрузка...

Cazuri COVID - 19 în România, 25 noiembrie: Informarea zilei

0
(reînnoit 12:13 25.11.2020)
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică prezintă situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 25 noiembrie 2020.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Autoritățile precizează că, până ieri, 24 noiembrie 2020, pe teritoriul României, În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Informarea zilei de 25 noiembrie... în curs de actualizare

0
Tagurile:
România, coronavirus

Загрузка...