Ion Cristoiu

Cristoiu: Tăcerea României în privința Ucrainei - „slugărnicie față de Occident”

455
(reînnoit 12:37 20.09.2017)
Puterea de la București n-are curaj să se ridice în apărarea românilor din Ucraina, deoarece Kievul e alintatul Occidentului, punctează istoricul Ion Cristoiu, într-un articol publicat pe blogul său personal.

BUCUREȘTI, 19 sept — Sputnik. În unul din ultimele articole publicate pe blog său personal, jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că pasivitatea României în ceea ce privește politica de asimilare forțată a etnicilor români din Ucraina este motivată de docilitatea statului roman față de Occident.

"Orice român care refuză ideile de a gata știe că regimul de la Kiev e unul dintre cele mai sinistre din Europa. E printre altele un regim care exprimă unul dintre cele mai negre naționalisme din lumea modernă: cel ucrainean", afirmă Cristoiu.

În acest context, afirmă jurnalistul, persecutarea minorităților de către regimul de la Kiev nu e deloc o surpriză.

"Nu e deloc o surpriză că râzgâiații Occidentului sunt liderii unuia dintre cele mai corupte regimuri din Europa, că Ucraina e mai dictatorială decât Rusia, că drepturile omului sunt o vorbă pe hârtie", scrie el.

Cristoiu se întreabă: „de ce nu reacționează Occidentul la încălcarea drepturilor omului în Ucraina?”, și tot el răspunde: „din același motiv pentru care câtă vreme n-au avut bătăi de cap cu opinia publică internă Marile Puteri occidentale, în frunte cu America, au sprijinit regimuri dictatoriale, corupte, conduse de lideri care au făcut ce-au vrut în țara lor știind că alianța cu Occidentul le aduce impunitate".

Jurnalistul se arată nemulțumit și de lipsa de reacție din partea parlamentului la o distanță de două săptămâni de la votarea noii legi a învățământului de către Rada Supremă de la Kiev, menționând că în această perioadă, românii din Ucraina au trimis zeci de semnale regimului de la București, cerând ajutor.

"Le-a răspuns cineva? A măcănit ceva Rața mecanică de la Cotroceni? Ceva nu la nivelul Budapestei, care a anunțat sancțiuni împotriva Kievului, dar măcar un bombănit sau măcar anunțul că i-a dat un telefon amicului Poroșenko, zicându-i să nu promulge Legea?
Ați auzit de vreun gest al premierului, al Guvernului, al majorității parlamentare?
Ați auzit de convocarea ambasadorului ucrainean la ministerul de Externe, unul dintre cele mai simple gesturi de exprimare a unei nemulțumiri?", se întreabă Cristoiu.

În opinia lui, lipsa de reacție a Bucureștiului poate fi explicată doar de "slugărnicia României față de alintata Occidentului".

„Ucraina e favorita Occidentului câtă vreme liderii de la Kiev servesc interesele Occidentului de a şicana Rusia. Cum să sară Puterea de la București în apărarea românilor din Ucraina?", afirmă istoricul, continuând într-o manieră ironică:

"Ar însemna să încalce mandatul dat de Marile Puteri Babuiniei:
De a fi garda de corp a Ucrainei în această parte a lumii.
Cum să măcăne Klaus Iohannis împotriva lui Poroşenko câtă vreme la întâlnirea cu Donald Trump, în schimbul bătăii pe umăr, a acceptat, printre alte concesii făcute împotriva interesului naţional, ca România să fie partenerul strategic al Ucrainei în condițiile în care America nu-şi poate permite asta?".

"Cum să facă vreun gest Guvernul României? E un al unei majorități conduse de politicieni care nu mai știu cum să intre în voie cancelariilor occidentale în iluzia că astfel vor fi lăsați în pace să fure mai departe", conchide Ion Cristoriu.

455
Tagurile:
legea învățământului, educație, școli, Limba română, Ion Cristoiu, Ucraina, România
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (48)
Tematic
Dodon, îngrijorat de situația școlilor românești din Ucraina
SUA susține lichidarea școlilor românești din Ucraina
Moldova și Ucraina vor delimita frontiera până la sfârșitul acestui an
Premierul moldovean, Pavel Filip, a luat apărarea școlilor românești din Ucraina
Reacția îngrijorătoare a MAE privind lichidarea școlilor românești din Ucraina
Românii din Ucraina către Poroșenko: Stopați lichidarea școlilor românești
Ungaria protestează față de lichidarea școlilor maghiare din Ucraina
Deputat PNL: România să denunțe tratatul de bază cu Ucraina
Ucraina va lichida toate școlile românești până în 2020

Загрузка...