FC. Dinamo. Bucuresti 1948

Se pregătește o lovitură de zeci de milioane la Dinamo

280
(reînnoit 20:45 10.08.2017)
Ministrul Carmen Dan ține partea unor mari datornici, le lasă pe mână clubul Dinamo și uită de ancheta cu huliganii din Piața Victoriei - câteva întrebări urgente

BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ziua de ieri a consemnat un nou spectacol de un ridicol total. Mai exact, în fața Ministerului Administrației și Internelor, ministrul Carmen Dan a ascultat cu o mimică de adâncă implicare cum fosta mare dezamăgire a fotbalului românesc, Adrian Mutu, promitea în fața camerelor — și cu acompaniamentul unui grup gălăgios tip galerie — că Dinamo va avea stadion modern. Lângă Mutu și ministrul Internelor stătea și Ionuț Negoiță, "patronul" sau "finanțatorul" lui Dinamo.

Ideea este că statul vrea să investească peste 20 milioane de euro în modernizarea stadionului în condițiile în care baza Dinamo e concesionată, prin HG din 2002, altui "patron", "acționar" sau "finanțator" al lui Dinamo, omul de afaceri Nicolae Badea. Investiția ar fi necesară și pentru că stadionul ar urma să găzduiască meciuri ale Euro 2020, în România urmând să joace câteva partide din competiție. În plus, fratele Negoiță amenință că "se retrage" dacă Dinamo nu are stadion.

Ridicolul este total ca formă, dar și periculos pe fond; ridicol este că unul ca Adrian Mutu a ajuns să reprezinte, la nivel managerial, clubul care, teoretic, aparține MAI; unul este Adrian Mutu ca talent fotbalistic, cu toate dezamăgirile care l-au făcut să eșueze în floarea vârstei sportive — și altul este cetățeanul Adrian Mutu — cu toate scandalurile care îl preced, de la droguri, la încăierări, combinații cu lumea interlopă și persoane controversate, scandaluri cu femei care au umplut presa de scandal, datorii la fiscul britanic și român etc. etc. Ori, acest din urmă personaj este cel care, chipurile, conduce clubul — și cu el a ajuns să stea de vorbă ministrul Internelor!

În al doilea rând, prezența lui Ionuț Negoiță este iar un semn uriaș de întrebare; acum puțin timp, presa prezenta faptul că este executat de bănci pentru sume mari, iar el și fratele său formează familia cu cele mai mari datorii la stat — peste 50 de milioane de euro, se specifica în anul 2015, date publicate și de ProSport

"Vom avea stadion!", a exclamat Adi Mutu de lângă ministrul Carmen Dan. "Determinarea domnului Negoiță îmi era deja cunoscută, dar despre doamna ministru nu știam mai nimic. Am avut plăcerea să descopăr o persoană puternică și foarte bine pregătită, care arată că își poate atinge orice obiectiv, (…) îi transmit că eu și Dinamo îi vom fi alături și o vom susține până la capăt", a apărut o postare pe pagina de facebook a lui Adi Mutu, semănând cu celebra formulă "Garantat Vanghelie".

Problema de fond este că această Companie Națională de Investiții (CNI) va investi banii statului — peste 110 de milioane numai în București! — în cluburi gesionate de personaje cu datorii uriașe, sau de firme aflate în insolvență.

În paralel, se întâmplă o situație ciudată — un ministru face presiuni asupra unei entități private să renunțe la un contract legal! Ciudat este că, încă din luna iunie, Carmen Dan anunța că va anula contractul lui Nicolae Badea și că va anunța DNA. Acum, după două luni, repetă aceleași declarații, dar tot la timpul viitor. Sincer, pare ceva care trece dincolo de cadrul legal.

Oare înainte de a "investi" banii statului, MAI nu ar trebui să facă un raport public din care să reiasă:

- situația materială și juridică (și ligioasă) a patrimoniului care aparțininea statului și e folosită acum de societățile comerciale și asociații care poartă numele Dinamo

- Situația palmaresului marelui club al MAI

- Situația financiară și juridică a acestor asociații și societăți comerciale — și în ce măsură sunt capabile să gestioneze bunurile statului, inclusiv clubul

- Situația juridică și financiară a celor care administrează respectivele entități private și vor beneficia de investiția statului

- În ce măsură statul va beneficia de investiția făcută — sau măcar în ce măsură va avea controlul asupra acesteia după finalizare

- Dacă există vreun plan, cu obiective fixate, în baza căruia se face această investiție

- Dacă MAI are un plan de a asigura controlul asupra Clubului care, de drept istoric, i-ar aparține

În final, încă o întrebare, care mă face să mă gândesc că graba ministrului Carmen Dan poate avea alte conotații: își mai amintește cineva de ancheta în legătură cu implicarea fraților Negoiță, a clubului Dinamo și a unor angajați ai MAI în acuzata aducere a unor huligani în Piața Victoriei? Iată ce declara, pe 1 februarie 2017, când cu incidentul atacării jandarmilor, fosta soție a lui Ionuț Negoiță:

"Frații Negoiță au strâns galeria echipei de fotbal Dinamo la Rin Grand Hotel și i-au adus cu autobuzele la protest înarmați cu petarde și lacrimogene ca să strice protestul din această seară, frații Negoiță sunt membri PSD cu dosare penale care beneficiază de legea grațierii!".

Sputnik a tratat pe larg incidentul, dar în afara unor nume aruncate de poliție, totul pare estompat de trecerea timpului — inclusiv declarația de mai sus. Să aibă Carmen Dan, ministru al Internelor și în perioada incidentului, vreo temere că unii de pe la Dinamo vor începe să strige și altceva în afară de "Vrem stadion"? Altfel, sigur, amabilitatea și promptitudinea cu care a aprobat și susține cererile unor cetățeni este lăudabilă, deși în cazul acesta e vorba de figuri precum cele expuse mai sus.

280
Tagurile:
Fotbal, Dinamo, Bani, Guvern, Adrian Mutu, România
Tematic
Suporterii olteni în delir. Nocturnă mobilă pentru derbyul U Craiova - Dinamo
M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), a multiple rocket launcher

De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

571
(reînnoit 14:16 26.11.2020)
De ce sistemele HIMARS nu reprezintă un pericol atât pentru Rusia, cât pentru România și statele din regiunea Baltică.

MOSCOVA, 26 nov – Sputnik, Aleksandr Hrolenko. Statele Unite și aliații lor din NATO nu deține arme care cu adevărat și în mod ultimativ ar amenința Rusia în peninsula Crimeea și regiunea Kaliningrad. Numărul aliaților NATO nu poate fi convertită în calitatea operațiunilor militare, chiar și în Afganistan (talibanii nu sunt un adversar dotat cu tehnologii). Americanii nu sunt jenați de rămânerea în urmă față de Rusia la capitolul tehnologiilor militare (rachete hipersonice, sisteme de apărare antiaeriană și luptă radioelectronică, sisteme submarine robotizate). Exersând tactica “desfășurării războiului hi-tech”, trupele terestre ale SUA au transferat, săptămâna trecută, în câteva ore, pe calea aerului din Germania în România două sisteme de lansare multiplă a rachetelor HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), au efectuat câteva lansări de rachete în direcția Mării Negre și operativ au readus lansatoarele pe baza Ramstein.

Potrivit publicației Forbes, scurta misiune cu lansări în România a devenit o demonstrare de forță a armatei americane, „un mesaj pentru Moscova” și o „surpriză cu rachete” pentru grupul de forțe ale armatei rusești din Crimeea. Altfel nici nu se putea, pentru că Marea Neagră „se transformă rapid într-un lac rusesc”, fapt care amenință interesele Statelor Unite.

Desigur, două lansatoare HIMARS nu schimbă mult lucrurile în regiune, însă în 2018 în Germania a revenit brigada americană 41 de artilerie, în dotarea căreia sunt două baterii ale HIMARS (36 de lansatoare cu suma salvelor de 216 cu rachete de 227 milimetri).

Americanii consideră că vitează mare de desfășurare a HIMARS va complica contraatacul inamicului: “E dificil să lovești un lansator care se află la sol doar câteva ore” și efectuează atacuri asupra câteva puncte.

Exerciții similare Rail Gunner Rush, cu sistemul HIMARS, au avut loc mai devreme în Estonia, la o distanță de 110 de kilometric de frontiera rusă. În acest fel, în septembrie 2020, SUA și-au demonstrate “adeziunea față de securitatea regiunii Baltice”. Moscova, la rândul ei, a calificat Rail Gunner Rush “provocatoare și extrem de periculoasă pentru stabilitatea regională”.

Spectacol pentru Europa

Armata SUA din Europa are tendința de a ignora interesele aliaților și chiar geografia. Publicația Forbes menționează: “De la țărmul românesc, până în Crimeea sunt doar 250 de mile (400 kilometri) prin Marea Neagră. Sistemele HIMARS, transferate în România reprezintă o amenințare serioasă și impredictibilă pentru trupele rusești din regiune”. Comandantul trupelor terestre ale României, generalul maior Iulian Berdilă, confirm: “Fatalitatea, demonstrată astăzi la distanță, utilizată în exercițiile de la Marea Neagră, e de la sine înțeles”. Apropo, România se află în plin proces de achiziționare din SUA a propriilor sisteme HIMARS și planifică să încheie procesul de pregătire a exploatării armei în 2022.

S-ar părea că în România a avut loc o demonstrație reușită a compatibilității operative cu sistemele românești, NATO și-a format un mediu operational și a exersat o variantă eficientă a unei descurajări în teatrul de acțiuni militare. În realitate, personalul american al două M142 High Mobility Artillery Rocket (HIMARS) din cadrul brigăzii 41 de artilerie s-a ambarcat în avioanele MC-130J, au sosit pe baza aeriană românească Kogălniceanu, au interacționat formal cu militarii unității 352 a operațiunilor speciale ale SUA și cu unitățile trupelor terestre ale României. Au tras în gol în Marea Neagră și au revenit în Germania.

Probabil, observăm doar exersarea logisticii, iar într-o luptă reală, brigada de artilerie 41 a armatei SUA va ateriza în Georgia sau Ucraina, mai aproape de inamic. Chiar și în acest caz sistemele HIMARS pot fi distruse în aer sau în aerodromuri, în timpul descărcării, mijloacele rusești de spionaj spatial, sistemele de apărare antiaeriene S-400 și sisteme operativ-tactice de rachetă “Iskander-M” nu vor permite acest lucru. În orice situație, astfel de operațiuni (spectacole) ale armatei SUA în Europa amenință nu atât Rusia, cât România, statele baltice și alte platforme de amplasare temporară sa permanentă a sistemelor HIMARS, ale căror muniții reactive și rachete pot fi dotate cu focare tactice nucleare. Moscova este nevoită să reacționeze, elaborând măsuri de răspuns.

Posibilitățile reale

În condițiile de război, sistemul american HIMARS a fost testat pentru prima dată în februarie 2010, în Afganistan. Au fost efectuate după lansări a rachetelor, care s-au abătut semnificativ de la traiectoria stabilită și au căzut departe de țintă (fapt care a provocat decese în rândul civililor). Pe perioada de anchetă, exploatarea HIMARS a fost suspendată, însă astăzi armata SUA are în dotare peste 400 de lansatoare. În Irak sistemele HIMARS erau utilizat în luptele cu teroriștii începând cu noiembrie 2015. Au fost efectuate câteva sute de lansări a rachetelor de diverse tipuri asupra diverselor obiecte. Nu există informații cu privire la eficiența acestor acțiuni.

High-Mobility Artillery Rocket System reprezintă un sistem de artilerie cu rachetă de o mobilitate înaltă a armatei SUA, plasat pe șasiurile FMTV, poate transporta șase muniții reactive de 227 milimetri (similare sistemelor rusești „Uragan” și „Smerch”) sau o rachetă operativ-tactică ATACMS (similară rachetei rusești “Tocika-U”). Poate fi transportat cu avionul C-130 Hercules.

Absența propriilor dispozitive de orientare, mașina o compensează cu un spectru de containere cu munitții reactive de diverse tipuri și calibre. Sistemul autopropulsat de lansare poate purta rachete cu diverse caracteristici (neghidate și ghidate). La întreprinderile producătoare, munițiile și rachetele sunt amplasate în containere de transportare și lansare ermetice, fără a fi prevăzute serviciile de mentenanță până la tragere.

Masa de luptă a sistemului autopropulsat de lansare cu setul de muniții este de aproximativ 11 tone. Mașina are capacitatea să atingă o viteză de până la 85 kilometri pe oră, să parcurgă până la un punct de alimentare până la 480 de kilometri. Sistemul este dirijat de un echipaj din trei persoane, care se află în interiorul cabinei. Tragerea este posibilă în orice direcție, din unghiuri până la +60 de grade.

571
Tagurile:
rachetă, SUA
Tematic
Analist de top șochează: ”Miliardele date de România pe arme ne duc spre dezastru”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
Crimeea poate răspunde la lansările de rachete ale SUA și României

Загрузка...
Klaus Iohannis

Acuzație fulminantă: ”Iohannis a ordonat atacul la Biserică!”

2367
(reînnoit 07:03 26.11.2020)
Este o acuzație fără precedent: un celebru om de Drept și apărător al Biserici declară că Președintele a dat ordin de atac asupra Arhiepiscopului – implicit și asupra Patriarhului și BOR – e ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Iohannis, Orban și Marcel Vela sunt acuzați de celebrul avocat Aurelian Pavelescu că au ”ordonat Poliției să-l atace în Biserică pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului!”

Pavelescu, cel mai puternic apărător al Bisericii în multe situații – inclusiv în cazul Fundației Gojdu – consideră că am asistat la ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

Celebrul avocat arată la Constanța a avut loc ”prima acțiune ”manu militari” concretă împotriva Bisericii Ortodoxe Române” ceea ce ”nu s-a mai întâmplat niciodată, nici în perioada comunistă, când metodele au fost diferite”.

Pavelescu traduce simplu și clar: ”Poliția a intrat cu forța în biserica în care Arhiereul săvârșea sfintele taine și i-a scos pe credincioși, îmbrâncindu-i, pentru ca ulterior să-i amendeze și să-i împrăștie”.

”Nu, n-a fost vorba despre o simplă acțiune de ordine publică, cu justificarea pandemiei”, este opinia fermă a avocatului, argumentând că ”Sunt foarte multe biserici în care credincioșii merg și se roagă, se fac slujbe, iar poliția nu a intervenit astfel”.

Pe când aici situația a fost alta, ”cel care era prezent și săvârșea taina împărtășaniei era chiar ÎPS Teodosie, Arhipăstorul locului, cel care a contestat în instanță restricțiile privind libertatea religioasă și cel care a anunțat că va conduce Pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei, întâiul chemat al lui Hristos și protectorul României, la 30 noiembrie, sărbătoarea Apostolului”.

”Prin urmare, a fost lansat UN ATAC ÎN FORȚĂ LA ADRESA ÎPS TEODOSIE PERSONAL, o intimidare directă, chiar în timpul când acesta împărtășea poporul!”, acuză celebrul om de Drept.  

Atenție însă, avocatul, președinte al PNȚCD și fost deputat, spune clar că o asemenea acțiune ”n-ar fi fost cu putință decât dacă a fost autorizată și comandată direct de la nivelul zero al puterii politice: șeful statului, șeful guvernului și ministrul de interne, pe acest lanț ierarhic”.

”Atacul la ierarh fiind un atac direct la adresa BOR, a Sfântului Sinod și a Patriarhului Daniel - ca ripostă la uriașul mesaj dat de Preafericitul Patriarh Daniel în urmă cu o lună împotriva prigonirii creștinilor în România: ”DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT!””, scrie Pavelescu.

Altfel spus, adevărul este mai complex: ”Ce s-a întâmplat astăzi la Constanța este o primă măsură de represiune din partea puterii globaliste și anti-creștine de la București la adresa BOR!”.

Desigur, Pavelescu vorbește în numele partidului martirilor, PNȚCD, care ”fidel principiilor, istoriei și modelelor sale politice, va sprijini necondiționat lupta Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte Biserici creștine pentru apărarea libertăților religioase în România!”.

”Transmitem acest mesaj de solidaritate tuturor românilor: să fim alături de Păstorii noștri!”, încheie Aurelian Pavelescu fulminantul său mesaj.
2367
Tagurile:
atac, Aurelian Pavelescu, Biserică, Klaus Iohannis

Загрузка...
Vizitarea Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I

Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!

0
Președintele României a surprins pe toată lumea în timpul unei vizite de lucru, după ce șeful statului a decis să adopte o vestimentație mai puțin obișnuită pentru el. Cum a apărut în public.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, 28 noiembrie 2020, Stația de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș Severin.

Iohannis a făcut, însă, senzație, stârnind comentariile oamenilor. Aceștia l-au comparat cu celebrul Zorro, din pricina vestimentației alese pentru participarea la vizită.

Mai exact, Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră. Mai mult decât atât, președintele a purtat și mănuși negre.

De altfel, el a fost singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși și este o premieră în mandatul prezidențial când poartă așa ceva.

Alături de președinte au mai fost premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează stiripesurse.ro..

 

  

 

 

 

 

0
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt – au încălcat legea!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis și PNL – o probă de incultură și aroganță semidoctă!
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!

Загрузка...