Faisal al Mikdad

„În loc lupte contra terorismului, unele țări occidentale îl sponsorizează”

166
Toate problemele din regiune rezultă din dorința Occidentului și, în special, a Statelor Unite, de a-și restabili dominația colonială, a declarat pentru Sputnik ministrul adjunct de Externe al Spaniei.

BUCUREŞTI, 1 aug — Sputnik. Statele Unite este responsabilă, mai mult decât oricare altă ţară, de răspândirea terorismului în întreaga lume, a declarat Faisal al-Mikdad, ministrul adjunct de Externe al Spaniei, într-un interviu acordat Sputnik

„În timp ce își mențin pozițiile, americanii ignoră legile internaționale și rezultatele consultărilor cu instituțiile internaționale", a spus Faisal al-Mikdad.

Acesta s-a referit și la acuzațiile gratuite făcute de Washington la adresa Damascului.

„Am cerut de mai multe ori organelor competente să efectueze o investigație de proporţii [cu privire la această chestiune], dar Statele Unite au respins această propunere. Pur și simplu îşi repetă atacurile asupra civililor. Astfel, în urma consultărilor între Rusia şi Siria, a fost elaborat un plan de reacţie, care va fi pus în aplicare la momentul oportun", a avertizat diplomatul.

Acesta a adăugat că guvernul sirian cooperează cu 23 de ONG-uri.

„Această listă ar putea fi mult mai mare dacă toate ONG-urile ar fi preocupate să ofere ajutor umanitar civililor, în loc să-i ajute pe teroriști să comande sponsorilor lor în Statele Unite, Marea Britanie și Franța", a spus el.

Faisal al-Mikdad a deplâns faptul că unele țări occidentale nu vor să lupte împotriva terorismului, preferând să investească în acest fenomen care a semănat teroare şi spaimă.

166
Tagurile:
Terorism, Faisal al-Mikdad, Spania

Загрузка...