Mihail Tudose, ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu

Premierul propus - conectat la SRI, plagiat, studii la (școala) privată PSD

206
(reînnoit 14:48 26.06.2017)
A fost acuzat că e ”acoperit” al serviciilor, a fost acuzat de plagiat, și-a făcut doctoratul cu Gabriel Oprea - trei ”grei” ai PSD nu l-au susținut în CExN

BUCUREȘTI, 26 iun — Sputnik. Până la urmă PSD a ales varianta Mihai Tudose, deputat, ministru interimar al Economiei. Votul în CExN a fost departe de unanimitate, patru membri nevotând pentru Tudose; printre aceștia președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, influentul președinte de la Olt, Paul Stănescu, dar și omul cel mai vizibil al PSD, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu. 

Klaus Iohannis
© REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea

Vizualizând istoricul lui Tudose se observă din prima două aspecte — studiile, relativ subțiri, dar mai ales puternica sa legătură cu serviciile de informații. 

Tudose este unul dintre cei mai vechi palamentari în funcție, întrând în legislativ în 2000, la doar 33 de ani și rămând acolo, trimis fiind de PSD Brăila în ficare mandat. Pregătirea sa universitară este pusă sub semnul oportunității dar și al întrebării, Tudose începând și terminând destul de târziu facultatea de Drept la universitatea privată Dimitrie Cantemir, condusă (patronată) de soția colegului său din PSD Cristi Dumitrescu. 

A obținut un doctorat în "Științe militare și Informații", sub îndrumarea lui Gabriel Oprea, lucrarea despre care s-a scris că a fost plagiată, a urmat tot felul de cursuri și specializări interne și internaționale axate mai ales pe securitate. 

Pregătirea sa în domeniul economic se rezumă la un postuniversitar în "gestiunea afacerilor" la universitatea "Dunărea de jos" din Galați, în 2001 și un master în "Politici economice europene", la SNSPA.

În CV-ul său nu apare vreun capitol referitor la experiența sa profesională în domeniul economic, vreo afacere pe care să o fi condus, vreo unitate economică etc. Tudose a intrat de tânăr, 1992, în structura Parlamentului, mai întâi consilier, iar din 2000, deputat. Cu toate acestea, Tudose conduce din 2004 Comisia pentru polititici economice a Camerei Deputaților, ulterior devenind și ministru al Economiei. 

Este, în schimb, din 2013, conferențiar la Academia Națională de Informații a SRI. Materii predate: "Protecția infrastructurilor critice — Securitate națională și euroatlantică". Cu toate acestea, supriză, "conferențiarul" Tudose lucrează probabil benevol, fiindcă în declarația sa de avere din 2013 încoace nu apare vreun venit obținut din această activitate didactică. 

"Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul" este o componentă esenţială a Serviciului Român de Informații", se menționează în deschiderea prezentării universității.

"Rolul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul"  la nivelul sistemului de învăţământ superior românesc este cu totul unic și, fără falsă modestie, de importanță strategică pentru securitatea țării noastre", se mai specifică în prezentare. 

Tudose are și preocupări literar-didactice în domeniu, "Provocări strategice", coautor, în 2007, "Schimbarea managerială. Managementul schimbării", coautor, volum scos la Editura Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul", în 2009, "Infrastructura critică — model de strategie managerial", 2010, "Război, cunoaştere, adevăr", coautor,  2012, "Securitatea economică în era transformărilor globale", în  2013. 

Imediat după condamnarea lui Dragnea, Victor Ponta îi recomanda acestuia să nu își dea demisia din funcția de Președinte al PSD și "să ferească PSD de toți "ofițerii" acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia". Ulterior, s-a ajuns la concluzia că Ponta se referea la Tudose. 

Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie l-a acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat "Infrastructura critica — model si strategie manageriala", susținuta în 2010 la Academia Naționala de Informații Mihai Viteazul. Explicația lui Tudose este halucinantă, recunoscând că ar fi plătit pentru preluarea pasajului incriminat, de câteva zeci de pagini. Mai mult, Tudose a renunțat la doctorat în 2016. 

De menționat și că în raportul de evaluare care a dus la căderea guvernului Grindeanu, ministerul Economiei condus de Tudose a fost creditat cu ZERO obiective realizate. În momentul de față, PSD vine cu o altă explicație, anume că vina este a lui Grindeanu, Tudose a realizat proiectele dar "Grindeanu nu le-a promovat".

206
Tagurile:
Ministru al Economiei, plagiat, SRI, Guvern, Prim-ministru, PSD, Mihai Tudose, România
Poliția Română

Scandal uriaș și trădare în Poliție ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

191
”Sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”. Situația este una mai mult decât gravă – munca sub acoperire este compromisă,  într-un domeniu  de maxim interes pentru grupuri de mare influență

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. În urma unei dezvăluiri a cunoscutei deputate Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, a izbucnit un scandal uriaș.

Este un caz care poate zgudui din temelii Poliția Română, pentru că scoate la iveală nu doar legăturile cu lumea interlopă, ci și trădarea polițiștilor de către proprii colegi sau chiar șefi.  Iată relatarea deputatei Săftoiu:

”Polițistă, tânără, infiltrată într-o rețea de trafic de persoane. Infiltrată între traficanți, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină - o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”.

Asta e pe scurt, povestea. Dar, situația se complică dacă luăm în calcul și celelalte date esențiale ale cazului, specifice muncii sub acoperire:

”Doar câteva persoane știau că e infiltrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi, totuși, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi”.

Cine este polițista? Aflăm de la Adriana Săftoiu… cât se poate, pentru că deputata îi protejează numele, din motive lesne de înțeles: ”a absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (protecția copilului, n.n.)”.

”Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotărâtă să se dedice destructurării traficului de minore”, mai adaugă Adrian Săftoiu.

Situația este una mai mult decât gravă – și transmite ceva sinistru: că această muncă sub acoperire este compromisă! Și nu în orice domeniu, ci într-unul despre care se spune că ar fi de maxim interes pentru grupuri de mare influență din Occident – traficul de copii.

Deci, da, e vorba de un cutremur care ar trebui să zguduie IGPR. Și e de menționat reacția jurnalistului de investigații Sorin Ovidiu Bălan, fost polițist, care spune clar – până acum trebuiau făcute deja arestări. Și nu ale interlopilor, ci chiar în Poliție!

”Eu am o problemă - sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”, a spus Bălan la Antena 3. ”Și dacă ăia care ar trebui să investigheze sunt tâmpiți, vă spun eu! Fetei ăleia i s-a pus pe mașină o coronă de flori. S-a stabilit de unde a fost cumpărată coroana? S-a stabilit cine a cumpărat-o? S-a luat firul? În țara asta...”.

Sorin Ovidiu Bălan are un mesaj și pentru Poliția Capitalei: ”Domnul Berechet spune că totul e „sub control”… sub control era dacă erau arestați!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

191
Tagurile:
scandal, poliție

Загрузка...
Proteste împotriva legii carantinării și izolării, București

Reacție incendiară din China contra dezinformării susținute de Bruxelles: ”O mizerie!”

419
(reînnoit 09:11 06.08.2020)
Este îngrijorător că o publicație de prestigiul lui ”Politico” ajunge să publice minciuni și manipulări de tipul ”protestatarii neagă existența virusului” și să se ia de tineri care au curajul de a-și exprima o opinie.

BUCUREȘTI, 6 aug - Sputnik.”ÎNTREBARE: Când știm că organele de dezinformare sunt în misiune? RĂSPUNS: Atunci când instituții susținute de stat (UE și România, în cazul de față) se promovează reciproc pentru a dezinforma și pentru a arunca lături peste cei care vorbesc liber”.

Așa începe textul transmis de la Beijing de reputatul jurnalist Daniel Tomozei-Dimian de la Radio China International, și el se referă la un articol din ”Politico”, o importantă publicație susținută de Bruxelles.

”Avem o mizerie de text semnată de un anume Matei Roșca în Politico (portavoce pe bani UE), preluată de DIGI24 (portavocea securității de rit nou)”, scrie jurnalistul de la Beijing, care arată că ”În mizeria de text se afirmă că eșecul guvernului Iohannis-PNL în lupta cu epidemia COVID-19 din România este datorat ”campaniei de dezinformare în care este implicată și propaganda rusă“!

Întrebarea este firească - domnilor, sunteți bine-bine? ”Probabil că cel puțin Matei Roșca are nevoie de un control de echilibrare sau poate că dimpotrivă, așa trebuie să joace: total dezechilibrat în raport cu realitatea!”

Jurnalistul observă că unul dintre principalii „acuzați” de publicația UE este tânăra Iosefina Pascal, pe care el o consideră ”una dintre cele mai echilibrate și lucide voci ale perioadei din urmă, personalitate devenită publică prin pozițiile ferme și clare care îndeamnă la ADEVĂR și RAȚIUNE!”.

”Însă, în niciun caz Iosefina Pascal nu a negat existența noului coronavirus!”, scrie Dan Tomozei, fapt pe care l-am arătat și noi în repetate rânduri.

În acest sens, este îngrijorător că o publicație de prestigiul lui „Politico” ajunge să publice minciuni și manipulări de tipul ”protestatarii neagă existența virusului” și să se ia de tineri care au curajul de a-și exprima o opinie.

De altfel, tentativele ridicole de a induce ideea că orice persoană citată de Sputnik este un ”om al Moscovei”, că lucrează ”la ordin”, într-un fel de sistem de influențare și propagandă sunt nu numai prostești, dar neagă însăși valoarea (ideilor) unor români.

Pentru că asta am făcut, să cităm persoane care au expus idei proprii, originale, nu copiate – și au dovedit că au suficientă valoare pentru a se face ascultați de mulți români. Că e vorba de politicieni, de jurnaliști sau de tineri care se exprimă în spațiul public, pentru noi a contat valoarea exprimării – nu ”orientarea”, așa cum contează în presa agreată, din păcate, de Occident.

”Oricine ai fi Matei Roșca, ești un gunoi cu nume de român!”, transmite în final Daniel Tomozei – o concluzie la care noi NU subscriem, dar credem că e util pentru ”Politico” să o cunoască – și, prin ea, să înțeleagă că realitatea românească este cu totul alta decât a descris-o corespondentul prestigioasei publicații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

419
Tagurile:
Dan Tomozei, coronavirus, România, proteste, Dezinformare, Bruxelles

Загрузка...
Militar român pe o stradă din București

NUCLEARA: Șef militar la Capitală! Un cunoscut general preia conducerea

0
(reînnoit 12:24 07.08.2020)
Decizia ar fi fost luată atât din cauza numărului mare de infectați, cât și a nemulțumirilor față de conducerea actuală, civilă

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. O decizie de ultimă oră ar fi fost luată la nivelul Ministerului Sănătății, transmite Antena 3. Conform reporterului Sergiu Cora, în fruntea DSP București va fi numit generalul maior în rezervă, dr. Ionel Paul Oprea.

Generalul Ionel Paul Oprea s-a ocupat de situația epidemică de la Suceava, activitatea sa acolo fiind controversată.

Decizia ar fi fost luată atât din cauza numărului mare de infectați, cât și a nemulțumirilor față de conducerea actuală, civilă, a DSP București.

Reamintim că, la finele lui martie, generalul Oprea a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban. Generalul a fost șef al Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...