Bilderberg

Masa rotundă a globaliștilor: Despre ce se va discuta la Clubul Bilderberg

351
(reînnoit 18:57 02.06.2017)
Într-un articol publicat de RT, experții ruși analizează subiectele care urmează să fie puse în discuție în cadrul ședinței Clubului Bilderberg, precum și motivele care l-au determinat pe Trump să delege reprezentanții administrației americane la acest eveniment

BUCUREȘTI, 2 iun — Sputnik. În orășelul american Chantilly, din statul Virginia, și-a început ședința Clubului Bilderberg. De pe 1 până pe 4 iunie, cercurile guvernamentale, intelectuale și de afaceri din Occident vor discuta în regim închis despre cele mai importante probleme ale zilei. Printre participanții la forum sunt doi funcționari înalți ai administrației lui Donald Trump. Acest fapt reprezintă un interes deosebit din momentul în care în campania electorală candidatul republican s-a opus demonstrativ globalismului american. RT și-a propus să dezvăluie motivele acestei schimbări miraculoase a viziunilor echipei prezidențiale.

Unul din cele mai ascunse forumuri mondiale — Clubul Bilderberg, își organizează ședințele anuale la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie. Această tradiție se păstrează în decursul a 60 de ani și își are începutul în prima întâlnire informală a reprezentanților elitelor financiare și politice mondiale în hotelul Bilderberg, în orașul olandez Oosterbeek, pe 29-31 mai 1954. Inițiatorul evenimentului a fost Casa Regală a Olandei, țara a cărei reprezentanți participă și astăzi activ la activitățile Clubului. Structura organizațională a forumului a fost condusă de soțul reginei olandeze Iuliana, prințul Bernard.

Misiunea inițială a clubului a constat în unificarea reprezentanților cercurilor guvernante și rechinii afacerilor din SUA și Europa Occidentală, precum și promovarea ideilor atlantiste, concepția uniunii strategice dintre SUA și Europa în condițiile războiului rece. Potrivit biografilor, prințul Bernard ar fi coordonat idea înființării Clubului Bilderberg cu șefii CIA, care au transmis această idee președintelui american Dwight Eisenhower.

Conferințele anuale ale organizației sunt înconjurate de o aură de mister. Participanților la întâlnire li se permite să dezvăluie doar tezele propriilor prezentări, nu și să facă publice judecățile expuse de ceilalți membri ai Clubului, iată de ce Clubul Bilderber rămâne a fi cel mai discret forum al elitei mondiale.

În afară de aceasta, la ședințele clubului este interzis accesul presei, se interzice orice înregistrare audio sau video, iar rapoartele evenimentului nu sunt făcute publice. Din cauza caracterului său secret, istoria înființării Clubului Bilderberg a devenit obiectul mai multor teorii conspiraționiste, care îi acordă statutul de "guvern mondial", alături de Comitetul celor 300, Comisia Trilaterală sau Consiliul pentru Relații Internaționale din New York.

"Nu trebuie să devenim victime ale conspirologiei când auzim numele membrilor acestui club, precum Rockefeller sau Rothschild. Acestea sunt doar niște realități ale politicii mondiale, unde pe lângă oamenii care dețin anumite funcții — președinți, premieri, miniștri, există și familii sau clanuri, așa-numitele grupurile financiar-industriale ale capitalului transnațional, care în virtutea puterii sale financiare pot influența procesele financiare și politice", a menționat într-un interviu acordat RT vicepreședintele Institutului de Studii Strategice și Prognoze, Nikita Daniuk.

În opinia expertului, însăși platforma în cadrul căreia se întâlnesc reprezentanții instituțiilor de stat, corporațiilor transnaționale, experții și politologi, influențează procesul de luare a deciziilor politice. "Ca platformă de spațiu de negocieri, drept platformă a experților, în cadrul căreia pot fi puse în discuție anumite probleme și să se convină asupra unor abordări comune atât în ceea ce privește politica externă și internă, economie, e o chestiune extrem de utilă pentru elite", afirmă Daniuk.

Următoarea ședință a Clubului Bilderberg este mai mult decât reprezentativă. Potrivit listei oficiale, publicate pe site-ul organizației, printre mulți alți invitați se află președintele consiliului de observatori ai Deutsche Bank, Paul Achleitner, fostul președinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, șeful gigantului chimic Bayer, Werner Baumann, foștii șefi ai CIA, David Petraeus și John Brennan, cunoscutul senator-rusofob, Lindsey Graham, fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, cunoscutul istoric britanic, Niall Ferguson, directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, ministrul comerțului al SUA, Wilbur Ross și consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Herbert McMaster.

O atenție deosebită o merită Ross și McMaster. Prezența lor e surprinzătoare pentru că în ultimii ani în activitatea forumului nu participau reprezentanți de rang înalt al guvernului american. Cu atât mai mult, acest lucru pare straniu în condițiile administrației lui Trump. În timpul campaniei sale electorale republicanul s-a opus în mai multe rânduri globalismului american, iar pentru susținătorii lui Trump Clubul Bilderberg reprezintă unul din principale simboluri ale globalismului.

„Figura consilierului pentru securitatea națională, Herbert McMaster, și a ministrului Wilbur Ross, oligarh și multimilionar american, sunt acceptabile nu doar pentru Trump, dar și pentru establishment-ul american", a menționat într-un interviu oferit RT expertul Centrului pentru Politica Actuală Viktor Olevici.

De aceeași părere este și Nikita Daniuk. "Faptul că Trump a trimis acolo oamenii săi demonstrează că nu a reușit să demonteze sistemul", afirmă expertul. Donald Trump și-a încheiat tentativele de a seca mlaștina de la Washington.

În opinia vicedirectorului Institutului de Studii Strategice și Prognoze, Nikit Daniuk, lupta din interiorul elitei, care are loc în Statele Unite, îl slăbește prea mult de puteri pe Trump, prin urmare delegarea reprezentanților administrației la forumul globaliștilor reprezintă "un pas îndreptat spre consolidarea pozițiilor în interiorul establishment-ul american".

Potrivit lui Daniuk, lui Trump i se opun diverse grupuri din Congres, unii guvernatori și senatori, care se ocupă cu activitatea de sabotaj, dar și așa-numitul "statul profund", oamenii care reprezintă serviciile și organele de forță și consideră că agenda politică internă și externă nu corespunde cu interesele naționale ale SUA.

"Pe de o parte, Trump este oponentul globaliștilor, neoliberalilor, atlantiștilor, însă conștientizând slăbiciunea sa, conștientizând că la nivel executiv nu i se va permite realizarea inițiativelor lui, el va încerca să stabilească canale de comunicare cu oponenții săi în interiorul structurilor neoficiale, care exercite o influență foarte mare asupra elaborării cursului politicii interne și externe a SUA", menționează Nikita Daniuk.

În opinia lui Viktor Olevici, tentativa de apropiere de globaliști, cel mai probabil, nu va aduce rezultate scontate. "Desigur, vor fi ascultați Herbert  McMaster, în calitatea lui de reprezentant al sferei de apărare și Wilbur Ross, în calitatea lui de reprezentantul al sferei economice, însă există puține șanse ca aceștia să poată convinge reprezentanții Clubului Bilderberg", afirmă politologul.

Fricile globaliștilor

De ce sunt îngrijorați membrii Clubului Bilderberg? Judecând după lista subiectelor conferinței, în afară de activitatea administrației lui Donald Trump, reprezentanții elitei mondiale sunt preocupați în acest an de viitorul relațiilor transatlantice, perspectivele globalizării, de populism, de războaiele informaționale, de proliferarea armelor nucleare, de problemele Orientului Apropiat, de rolul Rusiei în ordinea internațională și de China.

În opinia lui Nikita Daniuk, o atenție sporită pentru relațiile transatlantice din partea organizației, care a și fost creată pentru a consolida elitelor guvernante din SUA și Europa, este „destul de logică". „În interiorul lumii occidentale există o criză de neînțelegere, criza de neîncredere, care este legată tocmai de aspirațiile lui Donald Trump de a revedea formula de interacțiune dintre state și structuri, pentru că formula actuală, în opinia lui Trump, nu corespunde intereselor naționale ale SUA", menționează expertul. În primul rând, e vorba de respingerea a TTIP de către administrației noului președinte, idee înaintată în perioada mandatului lui Barack Obama.

În afara aceasta, membrii clubului sunt îngrijorați de insistențele lui Trump față de membrii europeni ai NATO cu privire la majorarea contribuțiilor pentru asigurarea securității comune, inclusiv majorarea cheltuielilor pentru sfera apărării.

Viktor Olevici menționează că participanții Clubului Bilderberg sunt îngrijorați de astfel de inițiative ale lui Trump pentru că „Trump vine cu noi cerințe față de aliații SUA. Drept răspuns, are loc o creștere a antipatiei față de SUA, ceea ce subminează întregul proiect occidental".

Lista principalelor subiecte ale actualei ședințe a Clubului Bilderberg, în opinia lui Olevici, reflectă în mod concentrat problemele care stau în fața proiectului globalist.

"Globalizarea întotdeauna a fost concentrată în jurul unui anumit centru, menționează el, Clubul Bilderberg este un club occidental în esență, e un club elitar occidental, politic și economic. Desigur, liderii acestui club sunt interesați de promovarea doar a unui model globalist occidental. Ei nu sunt interesați ca noul motor al globalizării să devină Rusia, China sau altcineva".

Un interes deosebit față de fenomenul populismului, pe valul căruia a crescut popularitatea politicienilor antisistem și datorită cărora a venit la putere în SUA Donald Trump, iar în Europa și-au consolidat pozițiile sale partidele eurosceptice de genul "Frontul Național" a lui Marine Le Pen, este legată, în opinia lui Olevici, cu faptul că forțele populiste aruncă mănușa elitelor globaliste.

"De asemenea, ei sunt deranjați de faptul că în structura Occidentului ar putea avea loc procese care ar împiedica dezvoltarea globalizării. Aceste procese sunt legate de creșterea popularității mișcărilor populiste în Europa și SUA, procese care sunt legate de aprofundarea problemelor Uniunii Europene", afirmă expertul. "Acest val populist reprezintă o amenințare majoră pentru arhitectura proceselor politice actuale", presupune Nikita Daniuk.

Acea elită politică și economică, care se află la putere, ar putea pierde pârghiile conducerii. Nu va mai exista posibilitatea de a controla procesele din interiorul statelor. Unor astfel de structuri supranaționale le este frică de faptul că poporul simplu ar putea să-și simtă importanța politică și să preia frâiele guvernării".

351
Tagurile:
guvern mondial, Clubul Bilderberg, Globalizare, Wilbur Ross, Herbert Raymond McMaster, Lindsey Graham, David Petraeus, Donald Trump, Chantilly, SUA
NATO

Se confirmă - din 2022, România va fi încălecată total de NATO: ”E teritoriul nostru”

1709
(reînnoit 14:17 07.05.2021)
Va însemna control mai puternic asupra serviciilor speciale, a deciziei politice, economice și energetice – cu tot cu vectorii conecși: justiția, mass media, medii de socializare, administrație locală, comunicații. Plus cheltuieli mai mari din partea României.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. În contextul exercițiului Steadfast Defender 202, care se desfăşoară în zona Mării Negre, inclusiv pe teritoriul României, jurnalistul Radu Tudor a transmis o întrebare – de fapt, o ridicare la plasă – comandanților NATO pe Europa.

”Care este relevanța acestui exerciţiu pentru consolidarea flancului estic al NATO şi când va deveni operaţional Comandamentul Multinaţional din România?”, a întrebat principalul propagandist al Alianței în țara noastră, fiind completat de Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO: ”Presupun că se referă la Comandamentul Multinaţional Sud-Est”. 

Locotenent colonelul James Scott, purtătorul de cuvânt Comandamentul Suprem Aliat de la Norfolk, Virginia, a răspuns – ”Din câte ştiu, acest lucru se va întâmpla în 2022. Dacă greşesc, voi reveni cu informaţia corectă”.

Nesiguranța bizară a răspunsului denotă că, dacă pentru  rezultă că, dacă pentru Comandamentul Suprem Aliat de la Norfolk, Virginia, problema Comandamentul Multinaţional ”din România” nu este prioritară; în schimb, ea este pentru grupările de interese NATO din Europa. O dovedește o nouă completare a Oanei Lungescu:

”Permiteţi-mi să completez. Comandamentul Multinaţional Sud-Est a ajuns la nivelul operaţional iniţial şi acesta va fi vizibil în cursul Exerciţiului Steadfast Defender 2021, care va reprezenta un moment semnificativ pentru ei şi este de aşteptat să devină pe deplin operaţional în anii următori”, a spus Lungescu.

Ce înseamnă asta? Că România va fi încălecată și mai bine de NATO și SUA, asta însemnând control mai puternic asupra serviciilor speciale, a deciziei politice, economice și energetice – cu tot cu vectorii conecși: justiția, administrația locală în multe zone, infrastructura de comunicații.

Și, implicit, asta va însemna cheltuieli mai mari din partea României și reducere libertății de acceptare a unor investitori din state non-NATO, în primul rând din China și Rusia. Deja vedem această situație în cazul Cernavodă și al implementării 5G.

Credeți că exagerez? Citiți ce răspunde general-locotenent Brice Houdet, şeful de stat major al Comandamentului Suprem Aliat din Europa:

”În acest an, ne concentrăm în special asupra Mării Negre. Însă totul funcţionează prin rotaţie, însă în alţi ani vom merge în zona Mării Baltice, putem fi în Europa Centrală, putem fi în Europa Occidentală, putem fi în Oceanul Atlantic. Prin urmare, mergem peste tot unde este teritoriul nostru”.

Cu alte cuvinte, generalul nu folosește termenul teritoriul României, nici măcar aliaților, ci ”al nostru”.

Repet – niciodată poporul român NU a fost întrebat dacă este de acord ca România să intre într-o alianță care declară inamici peste capul voinței românilor, nici dacă vrea să se pună baze militare străine pe teritoriul național, nici ”comandamente”.

Și, sub nicio formă, să se folosească sintagme ca ”spațiul aerian NATO”, ”teritoriul nostru” (al NATO) în loc de spațiul aerian și teritoriul românesc!

Ce înseamnă toate aceste decizii și formulări? Încălecarea României, ”teritoriul nostru”. De altfel, am avertizat în analize anterioare că asta e intenția SUA și NATO – aceea ce a transforma România din țară în ”teritoriu”, pe care să își amplaseze baze și să facă exerciții militare, pentru diverse interese și jocuri strategice – care NU sunt ale României.

Care sunt avantajele României? Exact ca ale celui care plătește taxă de protecție unei găști de ”bombardieri”. Crede bietul fraier că va fi liniștit pentru că a plătit? Aiurea, va fi tot mai încălecat – și i se vor cere tot mai mulți bani! Asta e legea nescrisă, dar universal valabilă.

Iar referitor la opinia românilor despre NATO?... E suficient să citiți comentariile la postprile de gen ale lui Radu Tudor.

1709
Tagurile:
România, NATO
Tematic
Șoigu: Acțiunile SUA și NATO sporesc amenințările militare în Europa
Sondaj sub egida Academiei: NATO, SUA, UE și Iohannis primesc… palme de la români!
Cristoiu: ”Cei care freacă cizmele NATO cu limba sunt un pericol național”

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, profesorii și sindromul ”gazetei imperialiste”

399
Ministrul Educației a anunțat, recent, că speră ca în două săptămâni, elevii să poată merge fizic la ore. Este, însă, o cursă contra timp și este evident că acest lucru nu va fi posibil.

Revenirea copiilor fizic la ore a devenit subiectul principal de discuție al miniștrilor Educației din România. De altfel, pandemia asta pare să le fi venit mănușă. Problemele majore ale sistemului de educație au trecut în plan secund, undeva, în umbră, nu mai vorbește nimeni despre ele și par că nici nu există.

În schimb, în fiecare intervenție pe care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, o are la televiziune, ne tot vorbește despre revenirea copiilor în format fizic la școală.

Recent, Sorin Cîmpeanu, a spus că speră ca în două săptămâni, toți elevii să poată veni fizic la clase.

Anul trecut, cred că tot prin luna mai – sau aprilie, fostul ministru al Educației, Monica Anisie, dădea asigurări că se lucrează la scenarii – care nu au fost niciodată făcute publice, dar, cine știe, or fi clasificate și le vom afla peste 50 de ani – și că se va reveni în bănci. A ieșit public președintele României Klaus Iohannis și a pus capăt acestei sarabande a declarațiilor fără acoperire.

Acum, Sorin Cîmpeanu iese și ne spune că, în scurt timp, se va putea merge la școală. Asta ar venit cam în săptămâna 17-23 mai 2021.

La jumătatea lunii iunie se intră în vacanța de vară.

Însă nu aici este problema. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că elevii au revenit prea devreme în bănci și că ei trebuiau să se întoarcă în clase numai atunci când incidența cazurilor de COVID-19 era una extrem de scăzută.

Deci, practic, aflăm că nu se va întâmpla nimic după aceste două săptămâni.

Ministrul Cîmpeanu nu este la prima declarație fără acoperire. După ce, o vacanță întreagă, ne-a tot vorbit de utilizarea testelor de salivă, a ieșit public și a anunțat renunțarea la ele.

Lipsa de consecvență va avea urmări tragice pentru sistemul de învățământ, și așa ros de probleme ca un organism aflat în plin proces de deteriorare. Atitudinea de tip ”gazetă imperialistă” afișată de Sorin Cîmpeanu nu face decât să arate că, la nivelul ministerului Educației, nu există un plan clar de trecere prin criză.

399
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!" Japonezii sau aperiat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

37
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

37
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...