Flavius Belcea

Incredibila gândire a unui tată român: "la Moldova se omoară pentru 5 lei"

297
(reînnoit 22:47 17.05.2017)
Un tip de gândire, jignitor și periculos, a ieșit la iveală în urma unui incident grav care a înmărmurit întreaga țară

BUCUREȘTI, 17 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întreaga Românie a fost revoltată de scenele de bătaie dintr-un parc din vecinătatea unui liceu orădean. O elevă a lovit o liceeană cu picioarele și pumnii până ce victima a căzut la pământ, a izbit-o în continuare și a instigat și alte fete să o lovească pe tânăra prăbușită. Scenă de groază și de demență, asta e tot ce se poate spune de către un om normal. Nu la fel consideră și tatăl tinerei agresoare.

Publicația locală ebihoreanul.ro a realizat o serie de articole, anchetând ceea ce s-a întâmplat acolo, cine sunt tinerele implicate în conflict dar și reacția tatălui agresoarei. Pe numele său Flavius Belcea(în foto din 2004), personajul, fără a fi un ins de proastă condiție, a urmat cursurile unei facultăți, dovedește o gândire lamentabilă — sau poate caracteristică unei anume tip contemporan.

Agresoarea, pe nume Flavia Belcea, trăiește alături de mama și de sora sa. Din câte scrie o tânără care a și postat filmarea bătăii Flavia Belcea nu ar fi la prima întânire cu fapta penală. Este în clasa a IX-a, este o fată frumoasă, sportivă, urmează o școală de dans, ceea ce mă duce la concluzia că în primul rând mediul este cel care o putea conduce la un asemenea comportament defect. Prin mediu, înțelegând în primul rând familia. Citind reacțiile tatălui, comportamentul fiicei devine de înțeles.

Postare Alexandra Ursachi, captură ecran
Postare Alexandra Ursachi, captură ecran

"Flavius Belcea îşi apără fata, înjurându-i pe cei care o critică", scrie ebihoreanul.ro care citează din postările individului de profilul Facebook. „Dă-le în p… mea. S-au bătut şi gata" „Pentru toţi cei care nu au ce face şi lasă comentarii pentru o bătaie le zic: vă dau la m… Bine a făcut, este fata mea şi fata mea nu se lasă la nimeni!" — și alte asemenea vorbe de părinte, pe care ulterior le-a șters.

Detalii și alte citate găsiți pe publicația citată. Dar, o expresie mi-a atras atenția, pentru că dovedește un mod de gândire pe care, spre groaza și rușinea mea de român, l-am mai întâlnit.

„Nu-mi place că au fost mai multe pe una, nu e corect, ştiu. Îmi pare rău pentru fată. Dar în rest mai dă-le în p… mea. S-au bătut şi gata. Nu s-au omorât ca la Moldova pentru 5 lei".

Acest "exemplu" sau "argument" incredibil folosit de Belcea dovedește că așa gândește el, probabil și grupul sau mediul din care face parte — ceea ce este de-a dreptul îngrijorător. Asta este deci părerea unor orădeni despre Moldova — nu știm la care parte a Prutului se referă, dar bănuim că, pentru indivizii de acest fel e același lucru; iar faptul că niște tinere se comportă ca niște derbedoaice de ultimă speță este justificat de faptul că "la Moldova" e mai rău, "se omoară pe 5 lei".

Vorbim de unire, de românii care se iubesc ca frații — și, iată exemplul concret! Le recomand unora care, apud Rareș Bogdan, se consideră cei mai educați dintre români, să facă o excursie în Moldova, fie la Iași, fie la Chișinău, să vadă ce înseamnă morală, credință, cultură și educație. Asta o spune un bucureștean — macedonean, oltean și sârb — umblat prin toate colțurile țării, iar atitudini ca ale acestui ins de tristă existență — repet, am mai văzut, din păcate.

Într-o logică a absurdului, pot să-i dau dreptate tatălui tembel — "S-au bătut şi gata"; dar bătăia obrazului din cauza celor care promovează gânduri atât de urâte față de o parte a țării, asta mi se pare că nu putem să o luăm ca "și gata". E ceva ce trebuie rezolvat.

297
Tagurile:
Agresor, Moldovean, Omor, Bătaie, Flavius Belcea, România

Загрузка...