Alina Mungiu Pippidi

Omul lui Soros: "Suntem niște criminali cu toții"

1076
(reînnoit 10:43 16.02.2017)
"Noroc că nu avem DNA la Bruxelles, ex-șoferul meu și omul la toate al Monicăi Macovei e băgat în toate, atmosferă de populism anti-corupție de nivel venezuelean"

BUCUREȘTI, 16 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un articol amplu și paradoxal, "Mai e România un stat de drept?", Alina Mungiu Pippidi, președintele Societății Academice Române, face o critică a stării de fapt, criticând toate părțile implicate în conflict. "Manifestația din București a devenit un spectacol de sunet și lumini", vina fiind a "agențiilor de publicitate" implicate agenda celor "neinocenți" — "schimbarea rezultatului alegerilor.

"Am primit multe invitații și reproșuri că de ce nu formulăm noi, experții anticorupție și societatea civilă tradițională, agenda pe care să o propunem ambelor părți, că altfel se irosește energia manifestanților degeaba", scrie Alina Mungiu, care se și explică — "Motivul pentru care nu o facem, nu doar noi, România Curată, dar nimeni altcineva, este că situația de față nu are potențial să evolueze în ceva bun".

Singurele laude pentru atitudinea în cazul combaterii corupției și a modificărilor din Codul penal, motivele generatoare de scandal, sunt adresate fostului ministru din cabinetul Cioloș Violeta Alexandru, președinta IPP (alt ONG finanțat de Soros, devenit "de utilitate publică"). Apoi Alina Mungiu explică de "de ce nu are situația de față potențial?" și oferă "motivele esențiale".

Primul ar fi "diversiunea politică" care ar fi existat de la început "și a atins cote penibile". Mungiu se întreabă de ce ONG specializate în "chestii juridice", nu au făcut plângeri contra lui Iordache, iar "cota penibilă" ar fi fostul șofer al domniei sale, "și s-a ajuns la "Poli", ex-șoferul meu și omul la toate al Monicăi Macovei"? Este vorba de Politeanu, "băiatul băgat în toate supele, de la M10 la Predoiu și USR, omul cu logistica și militantismul Facebook", după cum îl descrie Alina Mungiu.

După ce spune că fostul ministru Iordache trebuia de mult inculpat pentru cazul Vlasov, Alina Mungiu expune al doilea motiv al "lipsei de potențial": absența dorinței de dialog! "Actorii vor să se anihileze unii pe alții, ca atare nu avem pe masa cui pune eventualele propuneri", se întreabă Mungiu.

Apoi, urmează motivul trei — "nu există buna credință". "Plecarea lui Ghiță și demisia lui Coldea" — dovezi că "marii actori joacă netransparent, periculos, că asistăm la confruntarea dintre nuclee de crimă organizată". Apoi urmează o mărturisire — "o înțeleg și pe dna Birchall că nu știe ce să facă, opozanții săi având doar o idee, să bage la închisoare PSD", pe o sută de ani". Alina Mungiu consideră că trăim într-o atmosferă "de populism anti-corupție de nivel venezuelean", în care lupta pentru manipularea legii și controlul puterii judiciare depășește orice limită".

Urmează un șir de gânduri antagonice, care definesc o paradigmă a frământării academicienei: "Ce face PSD e groaznic, dar ce li se face lor nu arată mai bine; a apărut motivația la dosarul Referendumul — Mai bine nu apărea; e fapt, Dragnea a fost condamnat pentru că a dat dispoziții să se facă o loterie, deși nu sunt dovezi clare decât că el a anulat-o de cum a aflat despre ea; în primăria Parisului a fost zeci de ani practică să fie angajați fictiv oameni de la partid, și nu a intrat nici un om politic la pușcărie pentru abuz de autoritate; ce să mai spun de Camelia Bogdan, a fost dată afară din magistratură, îmi fac reproșuri că ani de zile a ieșit pe locul întâi la premiile României curate, deși nu e vina noastră, publicul o vota, în România gelozia profesională poate lua aspecte mortale; e acuzat și de altceva Tăriceanu decât de mărturie mincinoasă, iarăși nu e bine — aveți altceva la el?" Iar această înșiruire (selectată de noi, n.n.) Alina Mungiu o completează conclusiv — "dacă ridici criteriile așa sus, suntem niște criminali cu toții".

De menționat că în interesantul articol din "România curată" Alina Mungiu face chiar și un autodenunț: "Noroc că nu avem DNA la Bruxelles, că ar trebui să mărturisesc pe loc că am făcut și eu abuz de autoritate cerând subordonaților mei germani să completeze fișele de pontaj pe fonduri europene ale talentatului ministru Ghinea, fan DNA altfel, că nu le completa singur, de m-au amenințat cu greva dacă mai angajez români vreodată". După un asemenea șir de mărturisiri și gânduri sincere, credem că finalul cel mai potrivit este chiar cel din articol: "Verificați singuri, după toate astea, pe unde mai suntem".

1076
Тема:
Cine este George Soros (123)
Drapeaux devant le Parlement européen

Europa a găsit vinovatul pentru problemele sale

145
(reînnoit 16:03 03.03.2021)
Populația Europei, epuizată de interdicțiile de aproape un an și șederea acasă, acceptă din ce în ce mai greu argumentele autorităților conform cărora toate aceste măsuri sunt luate exclusiv pentru binele lor.

Luând cuvântul în cadrul audierilor comisiei speciale a Parlamentului European pentru intervenție străină în procesele democratice ale UE, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a acuzat Rusia de campanie de dezinformare. Potrivit acestuia, această campanie vizează denigrarea democrației UE și slăbirea cooperării internaționale.

Borrell a scos în evidență pericolul particular al informațiilor false sau înșelătoare în condițiile pandemiei în curs de desfășurare. "Am văzut că canalele TV pro-Kremlin răspândeau afirmații despre faptul că purtarea măștilor este inutilă sau susțineau vocile anti-lockdown", a declarat el. Acum, potrivit diplomatului, în prim-plan a ieșit vaccinarea diplomației Moscovei, care, pe de o parte, încearcă să discrediteze preparatele occidentale și producătorii lor și, pe de altă parte, susțin și promovează activ vaccinurile autohtone.

Preocuparea oficialului este de înțeles. În timp ce în Rusia viața pentru majoritatea oamenilor a revenit la normal cu inconveniente minime, iar autoritățile anulează treptat restricțiile impuse din cauza pandemiei, în Europa există un val de noi înăspriri de carantină. În Finlanda, a fost introdusă starea de urgență. În Republica Cehă, datorită celei mai mari rate de îmbolnăvire din lume, locuitorilor le este interzis să părăsească zonele de reședință. În Italia restricțiile au fost, de asemenea, înăsprite.

La rândul său, populația Europei, epuizată de interdicțiile de aproape un an și șederea acasă, acceptă din ce în ce mai greu argumentele autorităților conform cărora toate aceste măsuri sunt luate exclusiv pentru binele lor.  Protestele în masă au cuprins practic întregul continent.

Situația este într-atât de dificilă, încât organizarea Europei se prăbușește în fața ochilor noștri. Republica Cehă s-a adresat Rusiei cu o rugăminte de aprovizionare cu "Sputnik V" – și aceasta este poziția convenită a președintelui și prim-ministrului țării. Slovacia a mers chiar mai departe și, în urma Ungariei, Serbiei și a altor țări, a înregistrat preparatul rus conform unei proceduri accelerate, fără a aștepta aprobarea autorității de reglementare europene. Pentru polonezi, care se confruntă, de asemenea, cu o situație foarte dificilă din cauza coronavirusului, adresarea către Rusia după ajutor este de neconceput, așa că au început negocierile cu privire la achiziționarea unui vaccin împotriva COVID-19 cu China.

Situația amintește din ce în ce mai mult situația care a avut loc exact acum un an – când Uniunea Europeană și-a demonstrat neputința completă într-o situație de urgență și membrii săi au fost nevoiți să facă față singuri crizei acute care i-a cuprins.

Diferența constă în faptul că – și acest lucru este extrem de important – atunci a existat o forță majoră la scară globală. În cursul acesteia, a devenit clar că Bruxelles-ul este, de fapt, incapabil atunci când este necesar un răspuns prompt la circumstanțe de urgență. Acest lucru, desigur, a fost o descoperire neplăcută pentru Europa, dar neputința UE în acea situație ar fi putut fi, dacă nu justificată, atunci cel puțin explicată prin surpriză extremă și, în același timp, prin natura globală a problemei apărute.

Acum situația este semnificativ diferită.

Când efectul surprizei datorat izbucnirii pandemiei s-a diminuat, Uniunea Europeană s-a trezit din nou pe cal, deoarece punctele care fuseseră considerate întotdeauna punctele sale forte au devenit din nou întrebate: planificarea strategică, organizarea proceselor complexe, acumularea și distribuirea fondurilor. În toate acțiunile recente ale autorităților europene, începând cu adoptarea unui plan fără precedent de redresare economică, se putea citi, în mod transparent, o promisiune arogantă de a arăta lumii întregi un exemplu de abordare a acestor amenințări.

Au arătat.

Rezultatul – eșecuri în domeniile cheie de acțiune. Strategia lockdown-urilor, adoptată de Europa, s-a transformat într-un fiasco, iar eticheta "catastrofă" este din ce în ce mai potrivită pentru a descrie situația privind vaccinarea populației.

În același timp, tristețea imaginii actuale este deosebit de evidentă pe fundalul unei situații mult mai prospere în țările cărora Europa intenționa să le dea o lecție în combaterea pandemiei.

Iar la bază stau deciziile eronate luate de autoritățile europene. Acest lucru dăunează reputației Uniunii Europene mult mai mult decât confuzia și inacțiunea ei, exact acum un an.

Într-o astfel de situație, încercările de acțiuni independente ale statelor est-europene devin semnificative. Ele, desigur, sunt conștiente de propria lor inferioritate în cadrul UE, precum și de faptul că sunt sortite să primească ajutor în ceea ce privește problema coronavirusului pe principiul rezidual. Drept urmare, din ce în ce mai multe țări nu mai așteaptă cu răbdare să vină rândul lor și, în schimb, încep să manifeste o activitate nesancționată de Bruxelles.

Pe fundalul Brexitului, precum și al creșterii euro-scepticismului autorităților poloneze și maghiare, extinderea listei țărilor care nu sunt înclinate să privească înapoi spre Bruxelles – chiar dacă din cauza circumstanțelor de forță majoră – pare un semn neplăcut pentru Uniunea Europeană.

În urmă cu aproape șase ani, Europa și-a organizat cu entuziasm o criză migraționională pentru ea însăși, cu ale cărei consecințe se confruntă până astăzi. Lupta împotriva pandemiei a asigurat un alt eșec major a politicii europene. Se pare că există un număr prea mare de greșeli strategice cu consecințe grave într-o perioadă de timp relativ scurtă.

Iar refuzul principial al Bruxelles-ului de a-și recunoaște propriile greșeli, punându-le pe seama intrigilor dușmanilor externi, care subminează democrația și solidaritatea europeană, garantează că aceste probleme nu vor fi ultimele.

145
Tagurile:
Europa

Загрузка...
Proteste în Piața Victoriei din București. Drapelele SUA, UE

Noi declarații șocante venite din SUA România, total colonie!

839
O consilieră trimisă special din SUA spune clar ce trebuie făcut și ce trebuie șters din memorie în materie de Justiție – un tupeu inimaginabil al americanilor

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Apărută acum un an în peisajul românesc, Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria, a ieșit la iveală puțin în perioada Trump, dar o face acum cu mult tupeu.

După ce acum două săptămâni a fost la ministrul Justiției, declarând că sprijină total desființarea SIIJ – deci încălcând nu numai voința magistraților CSM, ci însuși statul diplomatului – Jessica Kim dă acum un interviu în care face declarații șocante.

Este un interviu exclusiv acordat SpotMedia.ro, cunoscutei jurnaliste Ioana Ene Dogioiu.

După ce vorbește de cele ”peste zece programe de instruire” oferite de SUA procurorilor, anchetatorilor și judecătorilor români, ”în diferite domenii, inclusiv pentru analiza datelor financiare, investigații privind spălarea de bani și activelor offshore, tehnici speciale de anchetă în cazuri de crimă organizată și gestionarea cazurilor complexe”, Jessica Kim face mai multe afirmații sfidătoare!

Este vorba de afirmații care neagă reforma cerută de asociațiile de magistrați împotriva practicilor abuzive ale sistemului Kovesi – Coldea, susține din nou desființarea SIIJ – și, desigur, nu spune nimic de abuzurile și ilegalitățile comise de DNA, de cazurile șocante de la DNA Ploiești și din alte zone, de ”protocoalele secrete”, de dosarele făcute magistraților și de multe alte aspecte reclamate de presă sau chiar de magistrați și de organizațiile acestora!

Iată câteva dintre aceste declarații, întregul interviu îl puteți citi pe Spot Media.

”În ciuda istoricului solid în lupta anticorupție al României, încercările la care a fost supus sistemul judiciar în perioada 2017-2019 au fost dăunătoare”, spune consiliera Ambasadei, dând ca exemplu, ”măsuri controversate, precum crearea Secţiei Speciale, au avut un impact negativ asupra independenței Justiției”.

De asemenea, Kim spune că ”Atacurile constante asupra instituțiilor precum DNA, în ciuda succeselor sale, au afectat credibilitatea și moralul”.

Și, atenție – intră și Curtea Constituțională în colimator: ”Noile condiții pentru intrare în profesie, mai ales pentru parchetele specializate, au încetinit lupta împotriva corupției”.

Totuși, spune Kim, ”în recenta mea vizită, am constatat o puternică voință in favoarea statului de drept în România și pentru revenirea pe calea reformei judiciare după pașii înapoi din perioada 2017-2019”.

Evident, consiliera americană reia ideea ”rolului important al societății civile în apărarea statului de drept în România” – susținând deci acest factor perturbator care a exercitat presiuni asupra justiției și a presei, uneori cu manifestări violente și agresiuni!

Și, atenție culmea tupeului: se încearcă justificarea nivelului foarte mic a investițiilor americane în România prin… corupția încă existentă!

”Corupția, ca în multe alte țări, afectează investițiile străine directe”, spune Kim, subliniind că ”Rapoarte internaționale au arătat că, în opinia investitorilor și companiilor străine, corupția este larg răspândită în Romania, mai ales în domeniul afacerilor”.

Sigur, rămâi crucit când o asemenea afirmație vine din SUA, unde a fost ales un președinte acuzat de corupție – și care a intervenit personal în acoperirea unor fapte de corupție!

”Legi arbitrare și persistente, mai ales cele privind practicile comerciale, îngreunează succesul economic al oricărei țări”, spune Kim căinându-i pe investitorii străini care ”vor siguranță și încrederea că vor fi tratați corect și predictibil în fața legii. Statul de drept puternic este important într-o țară pentru principiul că toți oamenii și toate instituțiile sunt supuse și responsabile în fața unor legi corect aplicate”.

Obrăznicie colosală din partea reprezentantului unui stat care a cerut eliminarea ”strategică” a concurenței (China) și a pus mâna pe tot ce înseamnă furnizare militară și energetic!

Finalul este apoteotic, pentru că arată clar și cum se va face mai departe: se vor selecta lideri cu o anumită ”mentalitate”!

”Nu trebuie subestimată importanța încurajării viitoarei generații de lideri ai României să promoveze principiile statului de drept, în așa fel încât acestea să intre în mentalitatea lor și să devină sistematice în afaceri și acțiunea guvernamentală”, a declarat Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria.

Așa cum comentam inițial, sunt declarații de un tupeu uluitor – pur și simplu se transmite ce trebuie făcut, dar și ce trebuie uitat! Tot ce s-a scos la iveală despre Justiție, toate abuzurile și fărădelegile pur și simplu NU există și trebuie uitate! Asta reiese din declarațiile consilierei Kim!

Se pune o singură întrebare: va lua poziție vreun partid politic din România împotriva unei asemenea atitudini? Desigur, nu mă refer la poziția de drepți!

Probabil că nu, pentru că definirea României ca o colonie este din ce în ce mai demonstrată. Atitudinea consilierei Kim este o probă în acest sens. Ironic, nu, colonia România să aibă un nou ”vătaf” sau ”instructor” pe nume… Kim! Un Kim pentru democratizarea coloniei României.

839
Tagurile:
Colonie, România, SUA, Declarații

Загрузка...
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

0
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

0
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...