Dolari

Miliardar american care anticipează colapsul dolarului

93
(reînnoit 11:46 10.08.2016)
Magnatul Carl Icahn are o avere netă de 17 miliarde de dolari, însă în ultimii doi ani şi-a schimbat total viziunea despre economia americană, pariind toţi banii pe colapsul bursei din New York.

BUCUREŞTI, 8 aug — Sputnik. În urmă cu 4-5 ani era încrezător în politicile băncilor centrale și se arăta foarte confortabil pe deţinerile sale de acțiuni, dintre care preferata sa era compania Apple, scrie money.ro

Carl Icahn, magnatul cu o avere netă de 17 miliarde de dolari și-a schimbat total viziunea în ultimii doi ani. Acesta întrevede prăbuşirea necontrolată a bursei americane și este poziționat pe piață ca atare, cu vânzări în lipsă de peste 3 ori mai mari decât valoarea acțiunilor deținute iniţial.

În decembrie anticipa un colaps al pieței obligațiunilor corporative, iar în februarie spunea într-un interviu pentru CNBC că în piețele financiare vine o veritabilă „Zi a judecății". Icahn Enterprises, fondul de hedging al miliardarului, a dezvăluit că are poziții net short de 323% pe acțiunile companiilor listate pe Bursa de la New York.

„Suntem într-un balon speculativ", afirmă Icahn.

Magnatul recomandă deţinerea de cash ca alternativă la o prăbușire de 30-40% a cotaţiilor bursiere. Carl Icahn este dorit de Donald Trump secretar al Trezoreriei, dar omul de afaceri a refuzat vineri, 5 august, propunerea candidatului republican.

93

Загрузка...