Ambasada federației ruse în București

FOTO: Recepție la Ambasada Rusiei cu ocazia sărbătorii naționale Ziua Rusiei

193
(reînnoit 15:36 11.06.2021)
Pe data de 10 iunie 2021 la Ambasada Rusiei în România a avut loc o recepție oficială cu ocazia sărbătorii naționale, Ziua Rusiei.

BUCUREȘTI,  11 iun – Sputnik. La recepția oficială de la Ambasada Rusiei, care a avut loc ieri cu ocazia sărbătorii naționale Ziua Rusiei, au participat reprezentanți ai Ministerul Afacerilor Externe al României și ai mai multor ministere și agenții din România, dar și parlamentari, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri din România, reprezentanți ai clerului, precum și personalități ale vieții culturale, jurnaliști și conaționali, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Cu această ocazie, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România V.I.Kuzmin a rostit pentru cei prezenți o cuvântare de salut.

De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc ceremonia de premiere a laureaților concursului literar-istoric pentru cel mai bun eseu (compunere) pe tema «22 iunie 1941 și 23 august 1944 în istoria relațiilor ruso-române și în oglinda timpului nostru». Premiul principal – un ceas de mână - a fost câștigat de domnul Răzvan-Mihail Popescu.

Înainte de a începe recepția, a avut loc și conferința de presă susținută de Ambasadorul Rusiei, la care au participat peste 25 de reprezentanți ai instituții mass-media din România. Șeful misiunii diplomatice ruse a explicat poziția și propunerile ale Rusiei cu privire la cele mai importante probleme de securitate internațională și cea europeană și a vorbit despre principalele direcții ale activității Ambasadei privind dezvoltarea relațiilor ruso-române în diferite domenii și a răspuns la o serie de întrebări din partea jurnaliștilor.

În cadrul evenimentului a avut loc prezentarea volumului „Cartea memoriei. România”, în care sunt publicate fotografii cu mormintele militare sovietice, precum și mormintele soldaților și ofițerilor români care au luptat de partea coaliției anti-hitleriste. De asemenea, au fost prezentate expoziții dedicate Rusiei moderne (explorare spațială, natură, atracții turistice).

Ambasada ține să precizeze că, ținând cont de starea de alertă în vigoare în România, în contextul pandemiei coronavirusului, evenimentul a fost organizat în conformitate cu restricțiile sanitare și administrative în vigoare.

193
Tagurile:
Ambasada rusă
Tematic
Ambasada Rusiei a condamnat vandalizarea unei expoziții foto la Chișinău
Ambasada Rusiei i-a felicitat pe moldoveni cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei
Ambasada Rusiei a răspuns acuzațiilor SUA privind "interferența" în alegeri
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră

920
(reînnoit 20:42 23.06.2021)
În legătură cu incidentul din Marea Neagră, Maria Zaharova dă britanicilor și comunității internaționale un răspuns excepțional, folosind… marfa clientului!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ambasadoarea Maria Zaharova, dă un răspuns excepțional la reacțiile oficialilor NATO și britanici după incidentul din Marea Neagră, în care o navă de război britanică a fost obligată să iasă din apele teritoriale rusești.

Conform autorităților ruse, nava britanică nu a răspuns apelurilor autorităților ruse, care au tras lovitori de avertisment.

Maria Zaharova dă cel mai inteligent răspuns, folosind chiar „marfa clientului”. În acest sens, ambasadoarea reproduce ”3 știri, una mai frumoasă decât cealaltă”, care scot la iveală falsitatea reacțiilor britanice.

Știrea nr. 1: ”Departamentul britanic al Apărării a descris rapoartele despre focuri de avertizare asupra navei sale care pătrundeau în apele teritoriale ale Crimeii drept „dezinformare rusă””, scrie Zaharova.

Știrea nr. 2: ”Un jurnalist de la BBC, la bordul unei nave britanice, a confirmat că nava a intrat în mod deliberat în apele teritoriale rusești”, consemnează Maria Zaharova, punctânc că jurnalistul ”a mai menționat că „aproximativ 20” de avioane rusești au survolat nava și că a auzit focuri de avertizare”.

Știrea nr. 3: ”Ambasada Marii Britanii a spus că „nu s-au tras focuri de armă asupra distrugătorului Defender. Nava Marinei Regale a făcut o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei în conformitate cu dreptul internațional. Descrierea acestor evenimente de partea rusă este inexactă”, reproduce Zaharova declarația legației britanice.

Întrebarea vine firesc și distrugător: ”Cine minte: ministerul britanic al apărării, jurnalistul britanic al postului TV BBC sau ambasada britanică la Moscova?”.

”Există un răspuns”, scrie ironic Zaharova, ”De data aceasta - Departamentul Britanic al Apărării și Ambasada Britanică”.

De asemenea, Zaharova remarcă ironic -  ”Ei bine, nu pot toate serviciile secrete britanice să înlocuiască „BBC””.

”Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să îi sfătuiesc pe partenerii britanici: data viitoare când doriți să ”intrați pașnic”, bateți la ușă”, încheie Maria Zaharova răspunsul său. 

 

920
Tagurile:
Mariei Zaharova

Загрузка...
Putin, Macron și Putin

Merkel și Macron vor să-l invite pe Putin la summitul UE

154
Merkel și Macron vor să-l invite pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea ca Uniunea Europeană să examineze problema invitării președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la summitul UE, susține ziarul Financial Times, cu trimitere la surse diplomatice.

Potrivit diplomaților inițiativa a venit din partea Merkel, fiind susținută de Macron.

Sursele care sunt informate cu mersul negocierilor au declarat că reprezentanții Berlinului și Parisului, la reuniunea de la Bruxelles de miercuri au făcut un pas neașteptat pentru ceilalți membri, înaintând propunerii legate de relațiile cu Kremlinul.

154
Tagurile:
Uniunea Europeană, Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
„Calea cea mai bună”: nemții au rămas fascinați de articolul lui Putin pentru Die Zeit
Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin
Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice
Fostul ambasador al Franței la Moscova: „Biden a înțeles foarte clar mesajul lui Putin”

Загрузка...

Marea Britanie și NATO, făcute de râs de BBC au mințit și au provocat Rusia