Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin

Muzeul "Antipa" găzduiește expoziţia de fotografie "Rusia - file din natură"

70
Expoziţia de fotografie "Rusia - file din natură", organizată în colaborare cu Societatea Geografică Rusă, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din România şi Ambasada Rusiei în România, va fi deschisă, astăzi, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Un număr de 81 de fotografii nominalizate sau câştigătoare ale concursului „Cea mai frumoasă ţară” - un proiect al Societăţii Geografice Ruse, dezvăluie biodiversitatea Rusiei, țara cu cea mai mare suprafaţă de pe glob. Aflată la a cincea ediţie, „#5Rusia - file din natură” găzduieşte, pe lângă lucrările realizate de cei mai buni fotografi amatori sau profesionişti ai Rusiei, şi trei secţiuni ale fotografiilor realizate de copii: „Lumea animalelor”, „Lumea macro” precum şi „Peisaj”.

În lumea privită prin ochii copiilor, fotografiile reflectă fie emoţia din versurile poetului Lermontov, transpusă în imaginea unei furtuni în Insula Iturup, sau culorile unui peisaj de toamnă din Satul Duplevo, regiunea Moscova, ori fiorul de teamă în faţa unei lupte de zimbri surprinsă în regiunea Kaluga Vladivostok.

Deschiderea expoziţiei este transmisă online astăzi pe pagina de Facebook a muzeului.

Evenimentul are loc în prezenţa domnului dr. Luis Ovidiu Popa - director general al Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, precum şi a Excelenței sale Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse, precum și a reprezentanților Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură din România.

Muzeul Antipa precizează că cei care îl vor vizita în această perioadă vor avea ocazia să admire o panoramă a naturii Rusiei, din miezul iernii până în inima zorilor de primăvară, de la „Lumea subacvatică”, secţiunea care surprinde viaţa locuitorilor subacvatici, fie ei prădători periculoşi ori moluşte inofensive,  până la „Aceste animale amuzante”, fotografii care reflectă momente unice din viaţa animalelor sălbatice surprinse în habitatul lor natural.

70
Tagurile:
Expoziție, Fotografii, Rusia
Steagul Rusiei și SUA

Achiziția de obligațiuni suverane rusești, blocată pentru instituțiile financiare ale SUA

100
(reînnoit 18:30 14.06.2021)
Sancțiunile care interzic instituțiilor financiare americane să achiziţioneze direct obligațiuni suverane emise de Rusia au intrat în vigoare luni, 14 iunie.

BUCUREŞTI, 14 iun – Sputnik. O serie de măsuri „care vizează activitățile externe dăunătoare ale guvernului rus” intră în vigoare luni, 14 iunie, informează Sputnik.

În conformitate cu ordinul executiv semnat de Joe Biden pe 15 aprilie, Trezoreria SUA a emis o directivă care interzice instituțiilor financiare din Statele Unite să participe la piața primară a obligațiunilor denominate în ruble sau care nu au fost emise după 14 iunie 2021 de către Banca Centrală a Rusiei, de Fondul Suveran rus și de Ministerul rus al Finanțelor.

Totuşi, achiziționarea de obligațiuni suverane rusești pe piața secundară nu este afectată de aceste sancțiuni.

Sancțiuni menite să „apere interesele naționale” americane

Anunțând decretul prezidențial care introduce aceste sancțiuni, Casa Albă le-a motivat spunând că e vorba de apărarea „intereselor noastre naționale” și de intenţia de a impune „costuri pentru acțiunile guvernului rus care încearcă să dăuneze” intereselor SUA.

Участок магистрального газопровода Северный поток, архивное фото
© Sputnik / Григорий Сысоев

Rusia a fost acuzată în special că ar vrea să submineze desfășurarea alegerilor democratice în Statele Unite și în ţările aliaților și partenerilor acestora, de activități cibernetice dăunătoare împotriva acestora, precum și de acțiuni care ar pune în pericol securitatea țărilor și a regiunilor importante din Statele Unite, în special în ceea ce priveşte integritatea teritorială a statelor.

Moscova a răspuns în repetate rânduri că toate aceste acuzații sunt nefondate.

O pierdere de profituri pentru instituțiile americane

Ministrul rus al Finanțelor, Anton Silouanov, a declarat la acea vreme că sancțiunile din partea SUA vor duce la pierderea profiturilor instituțiilor financiare ale țării.

Acesta a spus că datoria publică a Rusiei este una dintre cele mai fiabile din lume și că cererea va rămâne ridicată în ciuda sancțiunilor.

„Sancțiunile sunt neplăcute, dar nu sunt fatale”, a subliniat ministrul rus al Finanţelor.
100
Tagurile:
Rusia, SUA
Tematic
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
SUA, Rusia și Europa s-au unit împotriva Ucrainei
Trump: SUA se află într-o poziție defectuoasă, fără respectul Rusiei

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin - ce se va întâmpla în Rusia după ce va pleca din funcția de președinte

132
(reînnoit 17:35 14.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin crede că nimic „nu se va prăbuși” după plecarea sa din funcția de președinte al țării, potrivit site-ului oficial al Kremlinului.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Vladimir Putin a vorbit despre soarta Federației Ruse după plecarea sa din funcția de șef de stat într-un interviu acordat companiei de televiziune americane NBC.

„Și ce se va prăbuși peste noapte? Uitați-vă, dacă ne uităm la situația în care se afla Rusia în 2000, aceasta se afla la limita pierderii suveranității, integrității teritoriale, numărul cetățenilor sub pragul sărăciei era colosal și catastrofal, nivelul PIB-ului a scăzut substanțial... Dar acum situația este diferită. Există multe probleme acum, dar situația este complet diferită. Într-o zi, în locul meu va veni cu siguranță o altă persoană. Și de ce ar trebui să se prăbușească toate acestea?" a remarcat președintele rus în interviul acordat companiei de televiziune americane NBC, fiind citat de site-ul Kremlinului.

Vladimir Putin a devenit pentru prima dată președinte al Federației Ruse în anul 1999 și a deținut această funcție timp de două mandate consecutiv. Ulterior, timp de 4 ani a fost prim-ministru al Rusiei, iar în 2012 a fost reales șef de stat pentru un mandat de șase ani, iar în 2018 a mai câștigat un mandat de 6 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

132
Tematic
NBC: Biden îi va transmite lui Putin „semnal dur”
Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden
Putin: Dacă am trimite trupe la frontiera SUA, cum ați reacționa?

Загрузка...
Benjamin Netanyahu

Plecarea lui Netanyahu, sfârşitul unui capitol întunecat în relațiile Israel-Palestina