Trump: SUA se află într-o poziție defectuoasă, fără respectul Rusiei

484
Fostul președinte american Donald Trump a declarat că Statele Unite se află într-o poziție defectuoasă, fără respectul Rusiei.

BUCUREȘTI, 11 iun - Sputnik. Fostul președinte american Donald Trump l-a admonestat pe succesorul său, Joe Biden, înainte de a se întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, că Statele Unite se află într-o poziție defectuoasă, fără respectul Rusiei.

"În calitate de președinte, am avut o întâlnire excelentă și foarte productivă în capitala finlandeză Helsinki cu președintele rus Vladimir Putin. În ciuda schițelor tardive ale întâlnirii în știrile false, Statele Unite au câștigat mult, inclusiv respectul președintelui Putin și Rusiei ", se vorbește într-o declarația răspândită a lui Trump...

Trump a vorbit în termeni lipsiți de măgulire despre Partidul Democrat SUA și Hillary Clinton, care a pierdut la alegeri, afirmând că, din cauza „Rusiei false, trucului Rusiei” creat și plătit de ei, „Statele Unite se află într-o poziție defectuoasă ." „Pe care totuși... eu am depășit-o”, a declarat Trump.

Mai mult, fostul președinte al Statelor Unite enumeră vag mai multe nume, fără a specifica cui îi sunt atribuite exact acțiunile. „Au întrebat în cine am încredere: Rusia sau„ inteligența ”noastră din epoca Obama, referindu-se la oameni precum (fostul director FBI James - ed.) Comey, (fostul director adjunct FBI Andrew - ed.) McCabe, doi îndrăgostiți, ( ex-directorul CIA, John - ed.) Brennan, (ex-director de informații naționale James - ed.) Clapper și mulți alți saci de dormit, sau Rusia. Răspunsul, după toate acestea, a fost găsit și scris, să fie evident. În guvernul nostru - rar când au lucrat astfel de oameni jalnici ", se arată în declarație.

"Succes pentru Biden în negocierile cu președintele Putin. Nu adormi la întâlnire și te rog să-i transmiteți (lui Putin - nota red.) cele mai bune urări din partea mea", a spus Trump.
484
Tagurile:
SUA, Rusia, Trump
Tematic
Un analist face comparația între dosarul Tony Blair/Ponta și dosarul Trump/Dragnea
Trump: Menţinerea unor bune relaţii cu Putin este în interesul național al SUA
Revenirea lui Trump, evenimentul anunțat de presa mondială
Steagul Rusiei și SUA

Achiziția de obligațiuni suverane rusești, blocată pentru instituțiile financiare ale SUA

103
(reînnoit 18:30 14.06.2021)
Sancțiunile care interzic instituțiilor financiare americane să achiziţioneze direct obligațiuni suverane emise de Rusia au intrat în vigoare luni, 14 iunie.

BUCUREŞTI, 14 iun – Sputnik. O serie de măsuri „care vizează activitățile externe dăunătoare ale guvernului rus” intră în vigoare luni, 14 iunie, informează Sputnik.

În conformitate cu ordinul executiv semnat de Joe Biden pe 15 aprilie, Trezoreria SUA a emis o directivă care interzice instituțiilor financiare din Statele Unite să participe la piața primară a obligațiunilor denominate în ruble sau care nu au fost emise după 14 iunie 2021 de către Banca Centrală a Rusiei, de Fondul Suveran rus și de Ministerul rus al Finanțelor.

Totuşi, achiziționarea de obligațiuni suverane rusești pe piața secundară nu este afectată de aceste sancțiuni.

Sancțiuni menite să „apere interesele naționale” americane

Anunțând decretul prezidențial care introduce aceste sancțiuni, Casa Albă le-a motivat spunând că e vorba de apărarea „intereselor noastre naționale” și de intenţia de a impune „costuri pentru acțiunile guvernului rus care încearcă să dăuneze” intereselor SUA.

Участок магистрального газопровода Северный поток, архивное фото
© Sputnik / Григорий Сысоев

Rusia a fost acuzată în special că ar vrea să submineze desfășurarea alegerilor democratice în Statele Unite și în ţările aliaților și partenerilor acestora, de activități cibernetice dăunătoare împotriva acestora, precum și de acțiuni care ar pune în pericol securitatea țărilor și a regiunilor importante din Statele Unite, în special în ceea ce priveşte integritatea teritorială a statelor.

Moscova a răspuns în repetate rânduri că toate aceste acuzații sunt nefondate.

O pierdere de profituri pentru instituțiile americane

Ministrul rus al Finanțelor, Anton Silouanov, a declarat la acea vreme că sancțiunile din partea SUA vor duce la pierderea profiturilor instituțiilor financiare ale țării.

Acesta a spus că datoria publică a Rusiei este una dintre cele mai fiabile din lume și că cererea va rămâne ridicată în ciuda sancțiunilor.

„Sancțiunile sunt neplăcute, dar nu sunt fatale”, a subliniat ministrul rus al Finanţelor.
103
Tagurile:
Rusia, SUA
Tematic
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
SUA, Rusia și Europa s-au unit împotriva Ucrainei
Trump: SUA se află într-o poziție defectuoasă, fără respectul Rusiei

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin - ce se va întâmpla în Rusia după ce va pleca din funcția de președinte

134
(reînnoit 17:35 14.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin crede că nimic „nu se va prăbuși” după plecarea sa din funcția de președinte al țării, potrivit site-ului oficial al Kremlinului.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Vladimir Putin a vorbit despre soarta Federației Ruse după plecarea sa din funcția de șef de stat într-un interviu acordat companiei de televiziune americane NBC.

„Și ce se va prăbuși peste noapte? Uitați-vă, dacă ne uităm la situația în care se afla Rusia în 2000, aceasta se afla la limita pierderii suveranității, integrității teritoriale, numărul cetățenilor sub pragul sărăciei era colosal și catastrofal, nivelul PIB-ului a scăzut substanțial... Dar acum situația este diferită. Există multe probleme acum, dar situația este complet diferită. Într-o zi, în locul meu va veni cu siguranță o altă persoană. Și de ce ar trebui să se prăbușească toate acestea?" a remarcat președintele rus în interviul acordat companiei de televiziune americane NBC, fiind citat de site-ul Kremlinului.

Vladimir Putin a devenit pentru prima dată președinte al Federației Ruse în anul 1999 și a deținut această funcție timp de două mandate consecutiv. Ulterior, timp de 4 ani a fost prim-ministru al Rusiei, iar în 2012 a fost reales șef de stat pentru un mandat de șase ani, iar în 2018 a mai câștigat un mandat de 6 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

134
Tematic
NBC: Biden îi va transmite lui Putin „semnal dur”
Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden
Putin: Dacă am trimite trupe la frontiera SUA, cum ați reacționa?

Загрузка...
Benjamin Netanyahu

Plecarea lui Netanyahu, sfârşitul unui capitol întunecat în relațiile Israel-Palestina