Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin

Ambasada Rusiei sprijină schimburile culturale cu România

166
(reînnoit 09:29 11.06.2021)
Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, a arătat că Ambasada Rusiei sprijină schimburile culturale româno-ruse

BUCUREȘTI, 10 iun – Sputnik. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a arătat astăzi într-o conferință de presă online că Rusia este deschisă pentru orice formă de cooperare și pentru dezvoltarea relațiilor cu România. Pentru ca acest lucru să fie posibil, atitudinile moderate și declarațiile pașnice ar fi un exemplu de conduită, așa cum Rusia a făcut deja.

Ambasadorul a arătat că prin ambasadă se încearcă facilitarea de proiecte, contacte economice, și a subliniat că, în ciuda pandemiei, schimburile comerciale au crescut.

Dar, a continuat Kuzmin, în relațiile cu România nu e vorba doar de comerț, atâta vreme cât există tradiții comune de cooperare și comunicare, schimburi de idei și de creații între artiștii ruși și români. Kuzmin crede aceste schimburi culturale sunt foarte importante pentru ambele țări, fie că e vorba de folclor, de artă clasică, pentru că prin intermediul acestor creații se poate vedea adevăratul caracter și suflet al popoarelor rus și român și astfel se creează deschiderea pentru o bună vecinătate.

”Susținem aceste schimburi culturale, lovite de pandemie, dar sperăm că foarte curând să reluăm acest schimburi utile și pentru creatori, nu doar pentru public”, a mai spus Ambasadorul Rusiei la București.

El a vorbit de și de facilitarea traducerii unor cărți din rusă în română și a prezentat în timpul conferinței de presă lucrarea în limba rusă a autoarei T. A.  Pokivailova, intitulată "Soarta "aurului românesc" în Rusia”, despre care a arătat că ar fi utilă să ajungă și la publicul românesc.

De asemenea, din seria proiectelor culturale, Kuzmin a vorbit în detaliu despre recondiționarea statuii generalului Alexandre Suvorov, de la Dumbrăveni, județul Vrancea.

166
Tagurile:
Ambasada Rusiei, Valerii Kuzmin
Casa Rusă

Casa Rusă din București invită la un recital Rahmaninov

17
(reînnoit 19:12 18.06.2021)
Joi, 15 iulie 2021, Casa Rusă din București, BES România și Asociația SmartArt invită iubitorii de muzică la un minunat spectacol clasic, începând cu ora 19.00. Ce lucrări ale marelui artist Serghei Rahmaninov sunt în program.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Iubitorii de muzică clasică și, în special, cei îndrăgostiți de creația marelui compozitor rus Serghei Rahmaninov sunt invitați la un minunat spectacol clasic joi, 15 iulie 2021, cu începere de la ora 19.00.

Invitația le este adresată de Casa Rusă din București, BES România, precum și de Asociația SmartArt.

Piesele vor fi interpretate Mihaela Mitrofan-vioară, Valentin Dimitrie Simion-violoncel și Dragoș Daniel Saliu-pian ei fiind trei dintre cei mai buni studenți ai Universității Naționale de Muzică din București, laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale.
Admiratori ai spiritului muzical rus, ei vor interpreta două lucrări emblematice din creația lui Serghei Rahmaninov.

Este vorba despre Trio elegiac nr.1 în sol minor și Trio elegiac nr.2 op.9 în re minor ”În memoria unui mare artist”, dedicat lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Mihaela Mitrofan a obținut numeroase premii naționale și internaționale printre care Marele Premiul la Concursul Internațional ”Rovere d’oro”, în Italia în anul 2019. A participat la cursuri de măiestrie în România și Elveția cu profesori și soliști recunoscuți la nivel internațional printre care Mihaela Martin, Șerban Lupu, Silvia Marcovici.

Valentin Dimitrie Simion a câștigat peste 50 de premii I la competiții naționale și internaționale de violoncel și muzică de cameră. Amintim Concursul Internațional de la Plovdiv - Bulgaria 2017), Concursul Internațional ”The Muse” - Grecia 2018, ”The North International Music Competition” - Stockholm 2019, Concursul Internațional ”Jan Vychytil” - Praga 2020.
A concertat ca solist al Filarmonicilor din Rm. Vâlcea, Sibiu și Bacău și a participat la cursuri de măiestrie susținute de profesori renumiți români și străini.

Dragoș Daniel Saliu a câștigat numeroase competiții dedicate pianului și muzicii de cameră de-a lungul anilor de formare la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”.

Este vorba despre Concursul Internațional ”Ville de Gagny” - Franța 2013, Concursul Internațional ”Craiova Piano”  -2015, 2017 - și Concursul Internațional de la Plovdiv – Bulgaria, 2017 - unde a participat alături de violoncelistul Valentin Dimitrie Simion. Are o bogată activitate ca solist, a participat la cursuri de măiestrie cu profesori renumiți -Constantin Sandu-Portugalia, Adrian Suciu-Austria, Vlad Dimulescu-România.

Reprezentanții Casei Ruse din București atrag atenția că, din cauza numărului mic de locuri disponibile, doritorii sunt rugați să solicite, printr-un mesaj privat, rezervarea locurilor.
17
Tagurile:
București
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei

Moscova acuză SUA de distrugerea acordului Cer Deschis

36
(reînnoit 17:50 18.06.2021)
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a acuzat Statele Unite de distrugerea Acordului Cer Deschis, în contexul expedierii notificărilor statelor participante la înțelegeri despre retragerea părții ruse.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Tentativele Occidentului de a obține niște avantaje în mod unilateral, cu ignorarea intereselor Moscovei, sunt condamnate la eșec, a declarat vineri MAE al Rusiei, în legătură cu expedierea de către Moscova a notificărilor statelor participante la Acordul Cer Deschis cu privire la retragere din înțelegere.

“Toată responsabilitatea pentru destrămarea Acordului aparține SUA. Pentru noi e clar că SUA se pronunță activ pentru transparență în domeniul militar doar în acele cazuri, în care speră să obțină prin intermediul ei niște avantaje. Atunci când e vorba de niște măsuri de deschidere, care vizează propriul lor teritoriu, fac cale întoarsă și încep să ridice bariere pentru realizarea acestor înțelegeri, fără a se gândi la securitatea europeană, la îngrijorările aliaților sau la aprecierile despre capacitatea lor de a negocia acordurile”, a se spune în declarația MAE.

“Tentativele de a obține avantaje în mod unilateral cu ignorarea intereselor și îngrijorărilor Rusiei sunt condamnate la eșec”, subliniază diplomația rusă.

“Miza pe faptul că supremația tehnică a Occidentului va permite ocolirea Rusiei, să o lase la periferie, de asemenea nu s-a dovedit fiabilă. Așa a fost și în cazul tranziției la tehnologiile digitale în realizarea Acordului Cer Deschis – promovată activ de americani, iar în cele din urmă țara noastră a devansat partenerii occidentali cu 8-9 ani. Suntem convinși că așa va fi și acum, când SUA distrug Acordul, mizând pe mijloacele naționale tehnice de control”, se spune în declarația MAE al Rusiei.

“Ar fi timpul colegii noștri occidentali să înțeleagă: nu își vor putea asigura propria securitate fără a lua în calcul interesele de securitate ale Rusiei și a aliaților ei. Întotdeauna vom avea un răspuns eficient. Totuși ar fi bine să lucrăm împreună constructiv asupra consolidării securității europene și globale, sprijinindu-ne incluși pe experiența cooperării îndelungate a statelor cadrul Acordului Cer Deschis”, a declarat diplomația rusă.

 

 

36
Tagurile:
Acord cer deschis
Tematic
Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis
Senator rus: Vina pentru încetarea Acordului Cer Deschis aparține SUA
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis
Putin semnează legea privind denunțarea Tratatului Cer Deschis
Moscova a anunțat data retragerii din acordul Cer Deschis

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza